Tacchinardi: "Nem tetszett Ronaldo mosolya az Inter második gólja után"

tacchinardi_alessio_1.jpgA Juventus egykori középpályása, Alessio Tacchinardi úgy látja, a zebramezeseknek nincs idejük arra, hogy az Inter elleni vereség után sebeiket nyalogassák, azonnal túl kell tenniük magukat a csalódást keltő teljesítményen, hiszen szerda este már a Szuperkupa döntőjében kell bizonyítaniuk.

"Ha bárki is kétségekkel lép pályára, nehéz lesz. Először is meg kell találni a kulcsot Ronaldóhoz, mert nem tetszett Cristiano mosolya az Inter második gólja után." - elevenítette fel az elveszített mérkőzés jeleneteit Tacchinardi a La Gazzetta dello Sport munkatársának nyilatkozva.

"Úgy tűnt, mintha a megadás szarkasztikus grimasza lenne. A legjobbakkal játszottam, mint például Ibra, s mindent átadnak, boldogságot, elszántságod, de ugyanúgy a feszültséget is.

Lehet veszíteni, de ez a Juventus esetében nem így van. Piros lámpa gyulladt az edző és a klub előtt, amit azonnal ki kell kapcsolni a holnapi Olasz Szuperkupa alkalmával, különben a helyzet kényessé válik."

Tacchinardi, aki 1994-2007 között 404 alkalommal szerepelt a zebracsíkos mezben, úgy érzi, bizonyos játékosoknak többet kellene mutatniuk a Juve szellemiségéből. 

"Ramsey és Rabiot azért érkeztek, hogy minőségi ugrást jelentsenek, de ez soha sem következett be. Az esetükben többet szeretnék látni a Juve szellemiségéből. Arthurtól és Kuluševskitől még keveset láttunk, nagyobb stabilitásra kell lelniük."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3216395986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szauerb 2021.01.19. 15:56:48

"Úgy tűnt, mintha a megadás szarkasztikus grimasza lenne."
Lehet a jó öreg Tacchinardinak sem ártana már egy szemüveg.
Az a mosoly inkább egy mellbevágó felismerése volt annak, hogy jelenleg itt tartunk.
És az, hogy még csak le sem ordította a két hibázó védőt (Chiellini,Frabotta) azt jelenti, hogy ő is tudja azt a tényt, hogy tőlük ennél több nem is elvárható.
Érdekes, hogy azt a nem elhanyagolható dolgot meg sem említi Tacchinardi, hogy a mi szenzációs Bernardeschink inkább avval volt elfoglalva a becserélése előtt, hogy a kicsi kacsója meg ne fagyjon mintsem avval, hogy a golyóit vissza nyomva a helyére kihúzza a többieket a szarból. Vagy, hogy Pirlo mi a faszért játszatja a hulla fáradt Bentancurt.

venember83 2021.01.19. 16:12:21

@szauerb: nekem viszont tetszett, hogy végre valaki mert nevesíteni, mert nem megoldás mindig az edzőt es a vezetőséget köpködni, főleg ha a pályára lépők ilyen teljesítményt nyújtanak.

szauerb 2021.01.19. 16:19:04

@venember83:
Abszolút. Mondja is oda annak aki megérdemli.
Viszont nem hinném, hogy Ronaldo lenne az akit megadással kellene vádolni.
Lehet kritikával illetni több dolog miatt is de azt, hogy az itt töltött lassan 3 éve alatt bármikor is feladta volna én személy szerint nem tapasztaltam.,

Montero 2021.01.19. 17:55:02

Mikor a sulit fejeztuk es utra valonak mindenki kapott egy kis uzenetet en ezt kaptam- elvarjuk tolled a sikert ezert soha ne add fel. Nagyjabol megfogadtam kiveve mikor lusta genyo voltam de ezt kellene mondani a jatekosoknak is es vert izzadjanak! En azert szerettem. A Conte fele Juvet mert nem adtak fel es nem voltak nagy nevek megis volt Spirito! Forza Juve!

JeetTrader 2021.01.19. 18:03:53

Egy ember kevés ahhoz h egy ilyen szervezett Intert megverjünk. Ronaldotól sem várható el h a 16-on kívülről bármikor gólt lőjjön. Látszott h próbálkozik, de akkor sajna neki sem ment a játék....most épp ő is hullámvölgyben van.

Az említett játékosokkal kapcsolatos megállapításával is egyetértek. Sokkal, de sokkal többet kellene ezeknek a játékosoknak mutatni. Aki azt mondja, hogy az edző miatt (éppen Pirlo) tartunk itt véleményem szerint téved. Emlékezzünk, hogy már Allegri idején mekkora szenvedés volt a vége, nameg mennyire vártuk a Sarri ballt, de nem akart jönni. Nekem nagyon tetszene az elképzelése Pirlónak és többször már sikerült is megvillantani, de nem sikerül stabilan megtartani.

Igen, lehet erre mondani, hogy akkor a keret alkalmatlan ehhez a focihoz. Akkor viszont vagy az edzőnek kell a kerethez igazítani a játékot (ez kvázi lehetetlen, ugyanis pont hogy a vezetőség tette le a voksát a támadó futball mellett,ezért Ronci és a többiek, Sarri...) vagy a keretet igazítani a játékostílushoz (ez pedig lassú és anyagilag a legmegterhelőbb, ezért kell hogy legyen átmeneti időszak).

....vagy hátra arc teljesen, igazolunk egy taktikus edzőt (nem tom kit, hisz azzal is számolni kéne, hogy kit tudunk elhozni és annak mennyire vonzó az épp átalakuló Juve) és visszaállunk a stabil védekezős, taktikus, nem túl látványos, de eredményes focihoz..

....vagy, valahogy elkapják a fonalat és kihozzák a maximumot az új emberek magukból, csinálunk még egy-két kulcsposztra igazolást és voila, kész is a BL győztes csapat...

Sajna a realitás sztem, hogy most már ez a szezon elment, célzottan kell fejlesszük a csapatjátékot és fejleszteni a mentálisan a csapatot. 9 év...igazából az is csoda, hogy ilyen szériánk tudott lenni. Sajna szükségszerű h minden sorozat megszakad.

Reméljük a legjobbakat!
FORZA JUVE!

venember83 2021.01.19. 18:17:40

@szauerb: nem érzem azt, hogy Ronaldót szólta volna le. A portugálban mindig ég a bizonyítási vágy, ez a megadás azért volt, mert túlságosan nagy volt az Inter fölénye. Ezt mindenki érezte.

Juventino86 2021.01.19. 18:52:14

Végre egy tökös nyilatkozat. Néven kell nevezni azokat a játékosokat is, akik kritikán aluli teljesítményt nyújtanak. Rabiot és Ramsey is nagyon gyengék, de sajnos Benta is gázos. McKennie viszont jó, belőle még akármi is lehet.

Attilio79 2021.01.19. 20:44:24

Tacchinardi nevesítette végre a lényeget. Sürgösen el kell adni a középpályáról, hogy jöhessenek értelmesebb emberek.

2021.01.19. 21:28:03

Jelen helyzetben Tacchinardi erősítés lenne a kora elkenére is a kp-n, ha reaktiválnánk. :)
Én nagyon bírtam a csávót.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása