Pirlo: „Következetes teljesítményre lesz szükségünk”

pirlo_andrea_portre.jpgAndrea Pirlo az Atalanta elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy rendkívül tiszteli a bergamói csapatot, valamint a Juventus következő BL-ellenfelét, az FC Portót, a csapatnak pedig következetességre van szüksége hozzáállás és koncentráció tekintetében.

„Nehéz meccsre számítok egy nagyon erős csapat ellen, és ez a megállapítás már több éve igaz az Atalantára az olasz futballban.” - mondta Andrea Pirlo a JTV munkatársának.

„Láttuk, hogy milyen előrelépésre képesek nem csak a bajnokságban, hanem a Bajnokok Ligájában is, szóval kemény meccs lesz, és olyan mentalitással kell pályára lépnünk ellenük, mint bármelyik top csapat ellen.

Nem lep meg a következetes teljesítményük, mivel már pár éve ezt látjuk tőlük, és ez köszönhető úgy a klub, mint az edző munkájának. Következésképpen ők valós veszélyt jelentenek, és nagy tisztelettel tartozunk nekik.

Gian Piero Gasperini itt a Juventus akadémiánál kezdte a pályafutását, és jól teljesített nagyjából minden egyes állomásán. Nagyon specifikus elképzelése van a játékot illetően, az ötletei pedig kifizetődőek az eredményeket tekintve.”

A Juve egy támadóbb futballt próbál megvalósítani Andrea Pirlo alatt, miután az elmúlt szezonban Maurizio Sarri is némileg hasonló felfogást próbált meghonosítani, ám a bajnoki címen kívül a tréner próbálkozásai zátonyra futottak.

„Nem annyira az eredmények a fontosak, mint a következetesség mentalitás és koncentráció tekintetében, minden egyes meccset ugyanúgy kell kezelnünk, függetlenül attól, hogy BL-meccsről vagy egy bajnokiról van szó. Ha megvan a megfelelő lelkesedés és hozzáállás, az eredmények általában jönnek.

A csapat mindenekelőtt abban javult, hogy eredményre törekszik egy agresszív megközelítéssel, minél gyorsabban próbáljuk visszaszerezni a labdát, és kontroll alatt próbáljuk tartani a meccset. Javulnunk kell technikai aspektusok tekintetében, mivel túl sok passzunk célt téveszt, és ez a fejlődés sok munkát igényel.

A legfontosabb, hogy a koncentrációról beszélek a srácoknak, mivel olykor továbbra is elterelődik a figyelmük a meccs adott pillanataiban. Ha nem koncentrálunk 95 percen keresztül, akkor bonyolult meccsekre számíthatunk. Ha nem a megfelelő koncentrációval kezelünk minden egyes meccset, akkor csúnya meglepetésekkel találjuk majd szembe magunkat.”

A minap BL-sorsolást tartottak, az Öreg Hölgy a továbbjutásért pedig az FC Portóval fog megküzdeni.

„Ez fair sorsolás. Ebben a szakaszban már minden egyes ellenfél nehéz diót jelent. Tiszteljük a Portót, és a megfelelő hozzáállással kell majd játszani ellenük. Mindazonáltal addig még van idő, jelenleg a bajnokságra kell összpontosítanunk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1816344168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Il Principino 2020.12.16. 12:40:13

Régen játszottunk már döntetlent,országos x a tippem..
De azért remélem szűken behúzzuk!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása