Agnelli: „Bonuccinak sürgősen szereznünk kell egy bárszéket”

agnelli_andrea_golden_boy_gala.jpgA Juventus elnöke, Andrea Agnelli a BL-sorsolás után elmondta a véleményét a Tuttosport munkatársának a Torinóban tartott Golden Boy díjátadón, ám az elnök nem kerülgette a forró kását, Paulo Dybala szerződéshosszabbításának az ügyét, amelyről a csatár is beszélt a Genoa elleni meccset követően.

La Joya megszerezte első gólját a hétvégi fordulóban, és ezt követően azt mondta, ügynöke több hétig Torinóban tartózkodott, ám a Juventus nem kereste meg egy szerződéshosszabbítási ajánlattal.

„Hallottam a nyilatkozatot, ez is a munkám része. A jó hír az, hogy gólt szerzett. Paulo nehéz időszakot élt meg a koronavírusos fertőzést követően. Nagy örömmel olvastam arról, hogy mennyire szereti a Juventust. Ez a szeretet kölcsönös. Mi a jövő csapatkapitányát látjuk benne.

Úgy tudom, hogy kapott egy ajánlatot, amely Európa húsz legjobban fizetett labdarúgója közé emelné őt. Várjuk a válaszát, de a legfontosabb dolog, hogy a pályán milyen válasszal szolgál. Azt akarjuk, hogy Európa öt legjobb futballistája közé emelkedjen, de még nincs ezen a szinten, és ezzel ő is tisztában van.”

Ezt követően a Porto elleni párharc került terítékre. Legutóbb a két csapat a 2016-17-os szezonban került össze a kieséses szakaszban, akkor pedig az első, portugáliai meccset Leonardo Bonucci egy székről nézhette végig, miután a meccs előtt összezörrent Massimiliano Allegrivel.

„Némi babonát is a történetbe keverve azzal viccelődtünk, hogy azonnal kell keressünk egy bárszéket Bonuccinak.

Az elmúlt években az esélyesség ellenére kiestünk a Bajnokok Ligájában. Soha nem engedhetjük le a fedezéket, a Porto ellen megfelelő komolysággal kell pályára lépnünk, mivel nagyszerű európai hagyományokkal rendelkezik a portugál klub.”

Andrea Agnelli a legjobb európai klubelnöknek járó díjat vehette át a gálán, és ezt felajánlotta a klub munkatársainak.

„Szeretném a mai díjat megosztani a Juventusnál dolgozó összes nővel és férfival. Mindenkinek a hozzájárulása nélkül nem érhettük volna el ezeket az eredményeket.”

Vajon mit gondol az elnök, hogyan nézhet ki a Juventus a követőző kilenc-tíz évben?

„A kérdés megválaszolásához figyelembe kell vennünk iparágunk jellemzőit a világjárványt követően. A 8-9 milliárd eurós veszteség, amely feltehetően ezt az iparágat sújtani fogja, megmutatja, milyen nehéz pillanatokat élünk meg.

A pénzügyi intézmények érdeklődését látom a szektorunk iránt. Úgy képzelem, hogy a Juventus a következő tíz évben kiemelkedőt fog nyújtani eredmények révén úgy Olaszországban, mint Európában.”

Az elnök pár szóban Andrea Pirlóról és Cristiano Ronaldóról is beszélt.

„Érdeklődéssel követjük Andrea Pirlo ötleteit. Kellemes látvány volt, ahogy kialakította a stábját, amelyről nekem a figyelem, a modern és emberi jelleg jut eszembe. A futballt az eredmények alapján ítélik meg, és ha mostanában olvassuk a beszámolókat, akkor úgy tűnik, elég gyorsan lezavartak minket a csillagokból az istállóba.

Ronaldo kapcsán a humorérzékét tudom kiemelni, amire senki nem számít, de amit mi naponta értékelhetünk.” - zárta nyilatkozatát a Juventus elnöke.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4216339314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juventino86 2020.12.14. 20:39:15

Na, akkor bemásolom ide is, amit egy másik poszt alatt írtam Dybaláról. Sokan nem értik, mi a gondok vele, hát pontosan ez.
"Na most megszólalt Agnelli is. Ő azt állítja, hogy ők már tettek ajánlatot a szerződéshosszabbítás terén. Ha ez igaz, akkor Dybala nem mondott igazat, amikor azt állította, hogy nem keresték az ügynökét. Úgy gondolom, hogy ha már Agnelli is megszólalt - ugye elég ritkán ad nyilatkozatot - akkor ott lehet valami gond. Dybala a saját gyenge teljesítményével hangolja a szurkolókat önmaga ellen, illetve azzal, hogy most nagyon úgy tűnik, hogy telekürtöli a médiát valótlan dolgokkal."

MdewC 2020.12.14. 23:22:02

Amit már többször kérdeztem, ugye nem a szerződése miatt teljesít gyengébben Dybala?

Attilio79 2020.12.14. 23:28:19

Arra gondoltam, hogy arról lehet szó, hogy egy szerződés tervezetet kapott az ügynöke, melyben a további közös munka alapja az idei teljesítményével kapcsolatos, gondolom ez nem tekinthető konkrét ajánlatnak, amiről Dybala beszélt.
Az ügynök pedig nem fog rárakni egy teljesítési kényszert a képviseltjére, főként, hogy egy esetleges dobbantásból még pénze is lehet...
Nekem a fenti cikkből ez jött le, bocs, ha félreértettem.
Jerry Maguire... ;)

Wizzurah 2020.12.15. 00:24:09

A jovo csapatkapitanya. Remelem ezt o sem gondolta komolyan csak felontott a garatra. Jo jatekos meg lehet belole kora miatt mar csak nehany szezonra, de hogy csk legyen a hisztis bipolarisbol, az kemeny lenne.

venember83 2020.12.15. 07:27:44

@Attilio79: én azért nem tudom ilyen könnyen elintézni azt, hogy a játékos arról beszél, hogy a több heti torinói tartózkodás ellenére a klub nem vette fel az ügynökével a kapcsolatot, továbbá valaki (sajtó? klub?) szándékosan ellenségeskedést gerjeszt közte és a szurkolók között légből kapott (?) bérigények megszellőztetésével, majd az elnök egyértelműen kijelenti, hogy a klub megtette az ajánlatát a játékosnak, ezzel egy az egyben meghazudtolva a játékos nyilatkozatának egy érdemi részét. Mintha kissé ellenpólusokat képviselne jelenleg a klub és a játékos álláspontja/nyilatkozata, ez pedig nem éppen szimbiotikus kapcsolatról tanúskodik klub és játékos között, még ha nyíltan nem is megy egymásnak a klub és a játékos, mert mindkettő tudja, hogy sok a veszítenivalója. És igen, kissé színházias is ez az egész sztori, ami nem túl meglepő, ha figyelembe vesszük a játékos habitusát.

alexGicamo 2020.12.15. 08:24:41

@venember83: Nem tudom, mi az igazság , de most már jó lenne tisztázni a dolgokat !

venember83 2020.12.15. 08:43:57

@alexGicamo: a szerkesztőségben is beszélgettünk erről, s igazándiból mi is a fejleményeket várjuk. Nyilván nem fog egyik fél sem nyílt hazugságokat mondani, de az sem biztos, hogy 100%-ban lefedi a sztorit a mondanivalójuk. Marcival azt beszéltük, hogy pl. a top 20-ba kerüléshez fizetés tekintetében valószínűleg a 15 milliós nettó fizetés sem lenne elég (pl. itt Agnelli mondanivalója sántít). Mindazonáltal, amíg a top 20-as listában olyan futballisták vannak, akik évről évre meghatározók a klubjukban (így hirtelen pl. Ramos, Kane, De Bruyne, Salah, CR7, Messi), addig nem látom, hogyan lehetne indokolt ez az igen fluktuáló éveket nyújtó Dybalánál, aki most nincs a legjobb tárgyalási pozícióban. Főleg jelen gazdasági körülmények között furcsa egy kb. 100%-os fizetésemelés.

MdewC 2020.12.15. 09:08:30

@venember83: biztos, hogy van ellentmondás, van eltérés a két fél között. Kérdés, hogy ez mennyire befolyásolja a teljesítményt, akár tudatosan, vagy csak szimplán.

Rocky80 2020.12.15. 10:05:30

Nagyon érdekes interjú!

Az egyik ami nekem új volt, hogy milyen jó humora van az elnökünknek; a másik meg ami érdekes az a Dybala kapcsán kialakult helyzet és nyilatkozatok.

Szerintem az ajánlat a legjobb 20 játékos közé emelésről igazán megtisztelő, jelen helyzet(é)ben szó nélkül alá kellene írnia, a top 5 közé kerülés meg nem reális, teljesen jogos Andrea észrevétele.

Szerintetek egyébként ki a legjobb 5 játékos jelenleg? Mi Dybala reális pozíciója ebben a rangsorban?

Mondom szerintem a legjobb négyet: CR, Messi, Neymar, Mbappe. Talán Lewa az ötödik. Valóban ebbe az ötösbe beférne Dybala? Aligha.
Meccseket bármikor eldöntő világklasszisokról beszélünk, folyamatosan, évek óta.

JeetTrader 2020.12.15. 10:32:59

Igen itt valami nagyon sántít és ezt rossz így olvasni. Ugyanakkor az is tény, hogy nem kéne Dybalának vernie az asztalt addig, amíg értékelhető teljesítményt nem tesz le az asztalra. Gondolom az előző szezonbeli teljesítményével próbál érvelni, csakhogy eltelt azóta már az ősz és katasztrófális lett a teljesítménye.

Nekem a focistákról és sportolókról a versenylovak jutnak az eszembe. Nem a kaja, meg a simogatás az ami motiválja, hanem a versenyhelyzet. Az, hogy látja, hogy a mellette lévő társai egyre gyorsabban és gyorsabban futnak, így ösztönből ő is egyre gyorsabban akar futni. Asszem ha ezt látná egy klub, akkor az anyagi helyzetéhez mérten megadná azt amit tud.

Furcsa ez...amikor éves több milla euroról tárgyal valaki, akkor nem kenyérre kell, de ennek ellenére mégis azt érezteti, hogy neki ez jár és szüksége van rá. Dybalának is magába kellene azért nézni. Nagyon szeretem, de ezek a fizu hisztik nagyon unszimpivé teszik időről időre... :(

Rocky80 2020.12.15. 10:38:37

Kik lehetnek még előtte? Akár nagy meccseket is bármikor eldöntő világklasszisok, vagy folyamatosan magas színvonalon játszó világklasszisok?

Csak a teljesség igénye nélkül:

Suarez, Ibra, Kane, Ramos, Salah, Mané, Van Dijk, Müller, Gnabry

Az új generáció: De Ligt, Haaland,

Már majdnem megvan a top 20 is! Az is érdekes egyébként hogy ki a top 20. :-)

Rocky80 2020.12.15. 10:43:47

@JeetTrader: +1 Jó a hasonlat!

Ha mellettem edzene a világ valaha volt egyik legnagyobb gólvágója, extra motivációt jelentene.

Mi meg mit hallunk folyton? A nyakára hozták Ronaldot...

Könyörgöm, ha én a világ egyik legjobb csapatának vagyok az egyik legjobb játékosa és csk várományosa; akkor engem nem frusztrál az ha mellém hoznak egy másik világklasszist! Motivál és "beleállok" ha posztrivális, de szerintem nem is az.

Il Principino 2020.12.15. 11:38:15

Még a Juventusban sincs benne idén a legjobb ötben,nem hogy világszinten :)
CR,Morata,Cuad,de Ligt,Sandro,Szczesny...

GodPiero 2020.12.15. 12:27:27

Cseréljük el Pogbára ( vagy Icardira ) és problem solved......

Tony. 2020.12.15. 13:55:55

Tudom, hogy ez a corona is mindenkire máshogy hat. De ez is olyan jellemző, hogy pici Dybala-t mennyire megviselt, aztán a pici is fájt neki vagy mi és ezek miatt most ugye fél éve kuka... C. Ronaldo vigyorog a medence szélén és szétbssza az ideg, hogy nem játszhat, napi 4 tesztet csinálta, majd visszajön és eldönt egy meccset... Na ez is egy különbség.

Rocky80 2020.12.15. 14:04:32

@Tony.: +1, teljesen jogos észrevétel

szauerb 2020.12.15. 14:22:42

@Tony.:
Ibra szintúgy. Igazi vezérek, akikre még ilyen helyzetben is fel lehet nézni, nem mutatnak gyengeséget.Dybala egyáltalán nem az sajnos.
Bele sem merek egyébként gondolni mi lenne ha CR nem lenne a csapat tagja.
Valószínűleg valahol a 10. hely körül mozognánk.
Vagy Dybala cipelné a hátán a csapatot? Kétlem.

Thuglife! 2020.12.15. 15:07:56

A köv. 10 évre inkább de Ligt karján szeretném látni a csk. karszalagot.

Migi27 2020.12.15. 16:26:41

@Rocky80: Ilyen anno Del pieronal is megvolt. Nem vedeni akarom dybalat ezzel. Azert Alex sokkal alázatosabb volt es mindent megtett a klubert. Nem is akarom hasonlitgatni oket.mert nem lehet.Viszont neki is allandoan meg volt ez a versenyhelyzet. Pl ami eleg frusztralora sikeredett az Inzaghival volt. Utana a 2004 ben pedig jott ibra. Amit nem ertek tenyleg ez a penz kicsikaras es a folyamatos hiszti.

Migi27 2020.12.15. 16:28:33

Amugy udv mindenkinek. Meg uj vagyok itt a blogon . Reg ota kovetem . Most dontottem el hogy irok egy ket sort. Es fino alla fine!!!!

GGábr81 2020.12.15. 17:54:23

Látva Dybcsi mostani teljesítményét elképedek, hogy hogyan lehet ekkora különbség a játékában. Jelenleg rossz nézni NB2 szint. Borzalmas és nem fizetés emelést, hanem második csapatba száműzést érdemelne. Most jön a DE. Bár már nagyon rég volt, de felelevenítem a 10-es mez előtti időszakát, meg a Higany előtti időszakot, még utána is voltak felvillanásai azért. Szóval játszott úgy, hogy az a tipikus AKIÉRT érdemes meccset nézni. Káprázatos dolgokra volt képes és tudta az utolsó pillanatokban kihúzni a csapatot a szarból. Csereként beállva meccset fordítani. Szép látványos és eredményes játékot láthattunk tőle.
Erre a nyakára hozzák 90 misiért Pocakot. Több fizut is kapott (nagyobb megbecsülést) és be kellett mögé sorakozni. Nem azért hozták ennyiért, hogy ne vele lövessék a gólokat. Pedig a Hugi előtti időszakban a teljesítménye alapján érezhette úgy, hogy belőle lesz a góré, ő kap több lovét és tömik labdával, elismerik, megbecsülik. A helyében engem sem motivált volna, hogy Pocakot a nyakamra hozzák. Simán érezhette, hogy az a Higu nem jobb nála és nem is érdemel megkülönböztetett figyelmet.
Aztán megszokták egymást, elfogadta a helyzetet, jól kijöttek, feljavult a játéka... De megint ahelyett, hogy a rájuk építenek és fontosnak, talán az egyik legfontosabbnak érezhette volna magát, jön CR. Igen Ő valóban jobb és marha motiváló is neki is, hogy ott van a világ egyik legjobbja. De ugyanakkor a nagynehezenn újra elért csapaton belüli rangja, helyzete ismét szertefoszlott és megint egy harmadik számúvá lépett vissza. Igen sportember meg verseny meg blabla. Csak a fene nagy brand építésben ez nem így működik, hogy legyél jobb mint CR és majd akkor kiszorítod. Gyakorlatilag esélytelen, mert nem a teljesítménye miatt kellett akkor játszatni az érkező Hisztiánó Penaldót, mert volt néhányszor neki is brutál szutyok teljesítménye, mégse ült le a padra. Senki nem tehette padra. Így ha eleve esélytelen vagy a versenyben az elég komolyan visszaveti a motivációdat. Illetve mindenkire másként hat egy ilyen helyzet hogy ott van veled a világ legjobbja és vele játszhatsz... Megint a vágyott figyelmet, elismerést, csillogást elvették tőle. Ha Hugi és Roni helyett hoznak egy extra kp-t és Dybcsi mellé második, harmadik számunak egy fiatal csatárt, akkor megkockáztatom, hogy Dybcsit már top 5 csatárként tartanánk számon. Nem tudom, de ezek az igazolások, főleg Hugi leigazolása nem jöttek jól, jókor az ő karrierje szempontjából.
Tudom, hogy nincsen ha és amit leírtam az tele van ha-val. De kicsit belegondolunk ezekbe, akkor az ő helyzete is érthetőbb. A fizetés igényiről csak annyit, hogy nem tudjuk mi is ez ügyben a valóság, de lehet, hogy nem mond igazat. Azonban az is megeshet, hogy a klubb állít valótlant. Így erről a sztoryról nehéz véleményt alkotni. Megjegyzem azt is pl Khedira 6 misit keres.

Thuglife! 2020.12.15. 18:18:06

@GGábr81: "a nyakára hozták Pocakot"mondat után nehezemre esett komolyan venni az írásodat...mintha egy 10 éves gyerek elmélkedne a futballról.Az meg hogy úgy állítod be Dybalát mintha azzal kellene foglalkoznunk hogy alakul az ő karrierje...nem pedig azzal MENNYIT TETT Ő a klubért teljesen tévút.Lehet hogy neked először vele kapcsolatban a ballábas bombái vagy a csereként szerzett vagy mittudomén milyen gólok ugranak be,nekem elsősorban a súlytalan Ajax,Lyon elleni teljesítmény vagy a real elleni piros.mert egy 15M fizetéssel rendelkező játékosnak a BL második felében kellene a faszára húzni az ellenfelet ahogy egy illető akit a nyakára hoztak már megtette.

Roland Máté 2020.12.15. 19:59:35

@Thuglife!:
Komolyan nem értem miért kell így leszólni valakit, csak mert más véleményen van.
GGábr leírt egy gondolatmenetet, senkit meg nem bántva.
Azt a hozzászólást nem tartod gyerekesnek, hogy ha nem lenne Ronaldo valahol a 10. helyen lennénk? Vagy mi lenne velünk nélküle ... mintha Ronaldo előtt nem lett volna Juventus. Hihetetlen. Előtte 7 bajnoki győzelem. Nem a 10. hely.
Lassan már azért lesz unszimpatikus CR, mert itt sokan Istennek képzelik.
Én nem vagyok Dybala fan. Elismerem, hogy volt gyenge időszaka, most is az van. Elismerem, hogy nem volt és már nem is lesz top10 játékos. Azt is, hogy nem érdemel 15M fizetést. Halkan megjegyezve Ramsey és Rabiot ugyanannyit keres, mint most Dybala, hát ez sem fair.
Az pedig szerintem teljesen elfogadott, hogy valakinek ez ugrik be, valakinek meg az. Dybala is "faszra" húzta az Atletit Ronaldo után. Igaz azt csoportmérkőzésen, ami neked nem számít ugye (M.Unitedet is), de Tottanham párharcon az ő góljával ment tovább a csapat. De megint azt mondom nem vagyok vakon elfogult. Sok gyenge BL meccse volt, amiket említettél. De innen nézve Ronaldoról csak az Atleti jut eszembe. Mást nagyon nem húzott fel.

Lehet, hogy engem is gyerekesnek, ostobának vagy hozzá nem értőnek fogsz gondolni, de jelen pillanatban Dybaláról az a véleményem, hogy egy jó játékos. Klubhű ezért szimpatikus, valamint csapatjátékos. Van rengeteg hibája, de mindezek ellenére a Juventus egyik legjobbja.
Ronaldoról eszembe jut minden amit elért. Elképesztő motiváltság. A világon páratlan akaraterő. DE ... ezt mind a saját érdemei szolgálatára. Mindig hajt, de önmagáért. Nem a Juventusért. S eszembe jut, hogy minden tizenegyest neki kell rúgni, minden szabadrúgást neki kell rúgni, SZINTE minden kapura lövést neki kell rúgni. Nem lehet csere, azon a poszton játszik ahol akar. Ez már nem szimpatikus.

Lanzafame 2020.12.15. 20:23:47

@Roland Máté: általában ez van, amit kiszúrtál, a Dybalát érő (szerintem is legtöbbször jogos) kritikákra sokszor személyeskedés a válasz, és olyan "érvek", mint pl. hogy régóta van itt, ezért elnézőnek kell lenni vele, sőt, el kell ájulni, mert meglőtte az 1. gólját, karácsonykor.

Roland Máté 2020.12.15. 20:51:20

@Lanzafame:
Persze, hogy nem kell elájulni. Nem kell elnézőnek lenni. Igenis felelősségre kell vonni, sok mindenki mással együtt.
De remélem egyet értünk abban, hogy a régóta itt van időszakban azért valamicskét le is tett már. Az más kérdés, hogy az nem feltétlen 15M, de azért a jelen játékosok legtöbbjénél többet. Nem az az érv, hogy régóta itt, hanem hogy azért abból volt nagyon sok értékelhető időszak. Én így gondolom. Valamint szerintem klubhű is. Pletykákból persze, de már párszor elmehetett volna több pénzért. Nálam ez jó pont. Ennyi.
Ami zavaró, hogy mostanában tényleg személyeskedés megy. Belekötni a másikba. Érthetetlen, mintha a rivális klub szurkolói vegyesen lennének egy fórumon. Pedig itt mindenki egy csapatnak szurkol.
Szeretheti valaki Ronaldot, valaki Dybalát, valaki Sandrot, Pumuklit ... a saját szíve joga ... de basszus: HAJRÁ JUVENTUS!!!

delpi0823 2020.12.15. 21:01:46

@Roland Máté: Nem erdemes vitatkozni veluk mert nem latjak a fatol az erdot.......Tegnap megkerdeztem Tony kollegatol miota itt van a portugal milyen cimeket nyertunk es miben fejlodott a csapat,erdekes modon nem jott ra valasz.Sokan sirnak hogy ilyen szar a kozeppalya meg okyan szar,de abba nem gondol bele egyik se hogy anno mondjuk nem a 33eves Crre kellett volna kibaszni majd 300milliot a fizetesevel egyutt,es talan akkor lehet lenne kozeppalyank most..........De sokkal jobb lett a csapat miota itt van,csak ugy jatszuk a bl dontoket meg a scudettokat is siman megnyerjuk,ja nem.........De nembaj az a lenyeg Cr baszkodja be a buntetoket es mindenki happy lesz itt mert mekkora kiraly a portugal........

ROLI921 2020.12.15. 21:02:05

Azt gondolom Agnelli úrnak fel kéne nőnie. Ne a sajton keresztül uzengessen egy ekkora vállalkozás vezetője.

alexGicamo 2020.12.15. 21:25:21

@venember83: Én sem gondolnám , hogy fizetésemelést érdemelne a közelmúltbéli teljesítménye alapján . Úgy meghallgatnám a véleményét , de őszintén . Hogy mit gondol / érez valójában és mi az, amit csak a sajtó talált ki körítésnek .

GodPiero 2020.12.15. 21:52:24

@delpi0823: Látom, ha köpködni kell egyből megjelensz.....

szauerb 2020.12.15. 21:53:54

@Roland Máté:
Ronaldo az idei bajnokságban 56 percenként lő gólt.
Genoa ellen az ő két gólja döntött.
Cagliari ellen az ő két gólja döntött.
Lazio ellen pontot ért.
Roma ellen két góllal pontot mentett.
Na most ha ezeket a gólokat és pontokat elvesszük a Juvétól pontosan a 10. helyen helyezkedne el a csapat a tabellán.
Amikor ő nem volt a csapatban 3 döntetlenre futotta a srácoknak.
Köszi a megjegyzést, de a tények makacs dolgok.

szauerb 2020.12.15. 21:59:26

@szauerb: csak a bajnokságról beszélek

Roland Máté 2020.12.15. 22:07:48

@szauerb:
Szia!
Köszönöm a válaszod!
Igen, ezek a számadatok. Ezekkel senki sem vitázhat. De őszintén kérdezem: ettől jól is játszik? Pl most a Genoa ellen, hogy ne menjünk messzire. Ha nem néztem volna a meccset ... 2 gól Ronaldo, ez igen. De néztem, és úgy gondolom nem játszott jól. 2 tizenegyest belőtte. Amivel valóban nyert a csapat és 3 pont.

Remélem érted mire gondolok. Padoin több bajnoki címet szerzett szám szerint, mint pl Totti. Akkor ő sokkal jobb játékos? Nélküle nem is nyertük volna meg a bajnokságot? Így is lehet akkor értelmezni a számokat. Jó, persze ez erős példa.
Nincs bajom azzal, hogy sokan nagyon szeretik Ronaldot, és gondolom Te is ... csak néha egy - egy hozzászólás úgy jön le, hogy mellette ledegradálja a szeretett Juventus csapatot. Elnézést, ha én félreértettelek! De véleményem szerint Ronaldo nélkül sem lennénk azért a 10. helyen.

Köszi, szép estét!

Attilio79 2020.12.15. 22:21:04

@venember83: Bocs, hogy csak most, de kis gondok voltak az egészségemmel, ami mostanra látszik rendeződni.
Az minden képpen egyértelmű, hogy a klub tavaly is értékesítette volna Dybalát, amit ő utasított el.
Az is tény, hogy valami nem lehet(ett) rendben a BL döntő óta a csapatban.
Ezekből összerakva inkább Dybala ragaszkodik a csapathoz, Sarrinál talán bizonyított is.
Véleményem szerint jó korban lévő, fejlődő játékos, aki tud piszok jó formában húzóember lenni.
Ezt egyelőre egy egész idényen keresztül nem tudta bizonyítani, sőt, soha nem lesz Messi tudású játékos. Az is kérdéses számomra, hogy mennyire "primadonna" és mennyire tud "foggal-körömmel" küzdeni.
Végeredményben hasznos játékosnak tartom, főként azért, mert a keretünkben van mindig jóval gyengébb játékos, aki értékben kb. 10-20 m gyengébb, viszont nem ad asszisztot és nem lő gólt sem, tehát először talán az ilyen játékosoktól lenne érdemes a klubnak szabadulnia.
Persze, azt értem, hogy a fizetések is biztosan mások, no de ez inkább pénzügyi kérdés, mintsem, hogy mi a klub számára a pályán mutatottak alapján eldöntendően fontos kérdés.
Nekem, mint szurkolónak az, hogy a lehető legjobb, tehetségesebbek varázsoljanak és ne az, akitől nem várhatunk semmit...
Ramseyt és Bernardeschit előbb adnám el, mint Dybalát.

szauerb 2020.12.15. 22:26:24

@Roland Máté:
Mi számít jó játéknak?
Ha kicselez mindenkit, rávezeti a kapusra és kihagyja?
Lő 3 kapufát szabadrúgásból?
Kiharcol egy tizenegyest de kihagyja?
Mindezt egy meccsen, a csapat mégis veszít.
Vagy ha él az adódó lehetőségeivel,("nem játszik jól")legyen az bármi, és a csapat győz?
Nekem az utolsó verzió a jó játék.
Maradjunk annyiban, hogy ennek a jelenlegi Juventusnak Ronaldo(karizma,győzni akarás, profizmus, alázat)magával a jelenlétével hatalmas pluszt ad.
A jelenlegi Ronaldo megtestesíti a Juventust és annak filozófiáját, a győzelem nem fontos, hanem az egyetlen dolog ami számít.
És továbbra is tartom, Ronaldo nélkül ez a Juve a 10.-6. helyek között tanyázna.
A Padoin témára inkább nem is reagálnék...

Szép estét!

Lanzafame 2020.12.15. 22:44:10

@delpi0823: szólíts meg nyugodtan, nem harapok, nem kell célozgatni.

venember83 2020.12.15. 22:53:24

@ROLI921: ez nem Dybalának szólt. Hanem inkább a szurkolóknak, hogy ne gondolják már, hogy a Juve tényleg nem tett ajánlatot a játékosának. Dybala tudja, mi a helyzet, csak éppen próbálja úgy alakítani a játszmát, hogy ő kerüljön jobb helyzetbe, s úgy tűnik, a Juve is sakkozik, most pedig kivárás van. Pedig jó lenne, ha hamarosan eldőlne, hogy merre és kivel tovább.

GGábr81 2020.12.15. 23:00:05

@szauerb:persze, ha most kivennénk ebből a csapatból az nagy cumi lenne, pont ez a nagy baj. Nem szabadna ennyire egy ember köré építeni mindent. Egy mindenek felett, mindenki eggyért. Szóval a mostani Juventus valószínű, hogy CR nélkül hátrébb tanyázna. Persze, hisz arról szól a Juve, hogy CR döntse a rekordokat, épüljön J brend. Legyen like, kattintás... Én is nagyon tapsikolol ennek, lassan kezdem megkedvelni, komolyan. De akkor érne valamit ez, ha CR érkezése után jött volna plusz gól a csapatba. Nem ez történt, hanem amit eddig 11 ember rugdalt össze gólokat, azt most kis túlzással egy CR. (Az is látványos pl. Míg CR karanténban volt Morci rugdalta a gólokat, mióta jött CR...)
Az ő sikere néhány játékos sikertelenségét hozta. Nem jutottunk még odáig sem bl-ben mint korábban. Előtte is megnyert a csapat zsinorban néhány bajnikságot, előtte játszottunk bl döntőt, ezek is tények. Mióta ő itt van nem tudtuk kihasználni a benne rejlő lehetőséget, nem tett hozzá a Juventuszhoz gyakorlatilag semmit. Max leépült az árnyékában néhány játékos. Mondhatjuk, hogy nem miatta, de ott is vannak számok, makacs tények, amik ezt jelzik. Érdekes adat a szabadrugás/gólok száma CR előtt és után, csak egyet kiemelve.

Lanzafame 2020.12.15. 23:00:24

@Roland Máté: persze, hogy Forza Juve, nem is kérdés. Ettől még lehet vitatkozni, hiszen ezért van a kommentelés, fórumozás, különben semmi értelme nem lenne, csak írástudatlan trollok fröcsögése menne végig. Persze ez rád nem vonatkozik.

Nekem nem az a kérdésem, hogy ki szereti jobban Dybalát és ki Ronaldót, nem érdekel. Én pl. mindkettőjükben szeretek dolgokat, de egyikük sem a top kedvencem amúgy.

Adott három támadó, akik közül Ronaldo helye (az ismert körülmények miatt) fix. Morata vagy Dybala játsszon mellette? Melyikükkel hatékonyabb a csapat? Mindkettőt nem teheti és nem is teszi fel Pirlo, mert akkor nem stabil a védekezés.

Szerintem ez a dilemma, erről próbálok vitát generálni, már hetek óta, de elég rosszul megy... :)

Roland Máté 2020.12.15. 23:07:28

@szauerb:
Egyet értek veled: Ronaldo megtestesíti a profizmust, karizmát, győzni akarást. Ez mind hasznára is van a csapatnak. De én személy szerint úgy gondolom az alázatot már nem /nem passzol a jobb helyzetben lévő játékosnak, neki pedig a jobb helyzetben lévő is passzoljon/.
Én úgy szerettem meg, és szeretném most is látni a Juventust, mint egy család.

Nem fogjuk meggyőzni egymást, de köszönöm hogy kulturáltan megbeszéltük nézőpontjainkat!
A Padoin témára kár, hogy nem reagáltál ... mert akkor nem jött át, hogy mire gondoltam.

Rocky80 2020.12.15. 23:12:31

Ameddig meg 100/79 addig meg nem mindegy hogy miattunk vagy önmaga miatt lövi a gólokat?

Ha egy zsoldos lő ennyit, azt is megsüvegelem. Itt volt Tévez, bejelentette hogy ő bizony a Bocában zár, nem csókolgatta a mezt de odatette magát és imádtam. Ronit kb ugyanígy kell nézni. Minden meccsen kifogástalan erőnléti és mentális állapotban van, rúgdossa is a gólokat, elismerést érdemel.

Zsoldosnak zsoldos, önmagának a zsoldosa de le is tesz az asztalra. Tudomásul kell sajnos vennünk, hogy a régi idők elmúltak. Klubhű játékos aki ilyen eredményes már nem létezik. Del Piero csak egy volt és soha nem lesz több.

@GGábr81: érdekes "levezetés", tudok is azonosulni vele, egy bökkenőt látok:

Ő mindezek ellenére megkapta a 10-es mezt is meg a csk karszalagot is, tehát a bizalmat. Ez egy nagyon fontos dolog! Tudomásul kell vennie, hogy egy nagy klubban ez így működik, sztárok jönnek mennek, lehet riválist is kap, fel kell nőnie a feladathoz hogy ő pótolhatatlan legyen (hozzáteszem hogy sem Higu, sem CR nem az ő posztjára érkezett hiszen az egyik középcsatár, a másik meg szélső, ő meg sem ez, sem az).

Kicsit olyan ez, mint amikor egy új kistestvér érkezik egy családba és a nagy féltékeny rá hogy őt jobban szeretik. Pedig nem igaz, ő is ugyanolyan fontos. :-)

Tehát ő ugyanúgy megkapta a bizalmat és a szeretetet mint az újak, az hogy ő ettől hátrább szorult, csak az ő fejében létezik. Ha ugyanúgy kihagyhatatlan teljesítményt nyújt mint előtte - konzekvensen és folyamatosan! -, akkor nincs edző aki kihagyta volna a csapatból.

Rocky80 2020.12.15. 23:28:26

@Roland Máté: te meg az idealista! :-) Lőjön sok gólt, de csapatember is legyen meg alázatos is, meg minden! :D

Sajnos nincs ilyen, egy kis kurvaság minden szépasszonyba kell, ez így működik. ;-)

@GGábr81: na ez is érdekes téma pl. Persze hogy megérzi minden csapat ha a legjobbja nem játszik: ha kiveszed az Interből Lukakut vagy a Barcából Messit ők is szenvednek. Ez egy teljesen normális dolog, ez még nem jelenti azt hogy csak róluk szól a csapat, hanem azt hogy velük sokkal könnyebb (na jó, a Barcánál csak Messiről szól... :D).

Ami meg a plusz gólokat illeti, arról nem ő tehet hogy mindenki összefosta magát és csak passzolni mer azóta hogy itt van. De ezt fejtegettem is az előbb, hogy Dybala ugyanúgy megkapta a bizalmat. Ez nem az ő hibája hanem a többiek gyengesége szerintem.

GGábr81 2020.12.15. 23:29:32

Megnéztem számokban is amit írtam. Pali góljai Higuain előtt 19, Higany érkezése után 11. De összecsiszolódtak, következő közös szezonban a mi kis Dybcsink rúgott is 22 gólt. Majd érkezett Roni, nem esett vissza nagyon Palkó, 5 gólt termelt. 17 góllal kevesebbet! Kövi szezon már 11, de mindenki sejti, hogy már soha nem lesz a Juventuszban nagy gólvágó.
Persze azt nézzük, hogy mit tett ő és nem az ő karrierje számít. Dehát dehogynem. Egy profi klubb felépítt egy ilyen tehetséget nem le. Az a klubb számára is hasznos, ha megtízszerezi a játékosa értékét, ha kihozza magából a maxot. Igenis oda kell figyelni az értékekre nem szabad elherdálni. Dybalát nem építették fel jól.

Roland Máté 2020.12.15. 23:30:29

@Rocky80:
Felőlem rúghat még több százat is. Csak azt szeretném, ha nem másoktól venné el.
Már nem emlékszem pontosan, de valaki megírta, hogy CR előtti bajnokságokban rendre több gólt rúgott a csapat.
Annyira nehéz lenne néha passzolni?
Szerintem Tevez azért csapatjátékos volt.

Egyébként minden másban teljesen egyet értünk. Remekül leírtad a lényeget és a hasonlat is jó.
Dybalának bizonyítania kéne. 10 -es mez, csapatkapitány ... ezzel nem lehet vitatkozni.
Szerintem Dybala akkor tudott volna, vagy tudna nagy tiszteletet kivívni, ha egy jóval alacsonyabb bért elfogadna (10-11M). Akkor végre pont kerülne az egész ügy végére, a szurkolók és a vezetés is örülne.

szauerb 2020.12.15. 23:33:14

@GGábr81:
Az, hogy arról szólna minden,hogy döntse a rekordokat és minden ezért van feláldozva szerintem nem igaz.
Ő eddig mindenhol döntötte a rekordokat, egyszerűen annyira jó játékos, hogy túlszárnyalja őket.
Ez volt Manchesterben, Madridban és most Torinóban is.
A J-brand nélküle is épült volna, ő csak egy eszköz ebben a projektben .
(Valószínűleg a legjobb elérhető eszköz)
A J-brandről még annyit, hogy zseniális húzás, és aki nem érti meg, hogy a világ változik és a 21. században az e fajta brand építés a jövő az, jobb ha áttanulmányozza a maga körüli világot.
Az ,hogy plusz gól jött-e? Nem. Nem is hinném, hogy őt ez miatt igazolták, hisz előtte is nyertünk, döntőztünk. Viszont kevesebb sem lett tőle a csapat. A BL cím begyüjtésében eddig sem a gólok hiányoztak, hanem valami más amit a vezetőség benne látott.
Az, hogy nem jutottunk odáig sem a BL-ben igaz. Bár ha jól emlékszem az Ajax ellen nem rajta múlt, sőt a Lyon ellen is mintha ő lett volna az egyetlen aki értékelhetőt nyújtott.
Nem tudjuk kihasználni a benne rejlő lehetőségeket, ez szerintem szintén valótlan állítás. Ő hozza a számait az, hogy a meccsek 80%-án senki nem nől fel hozzá kétlem, hogy az ő hibája. Egyedül azért nem lehet BL trófeát nyerni.
Azért, hogy a játékosok leépülnek mellette szintén ő a felelős? Nem gondolnám, inkább nem képesek felnőni hozzá, és fusztráltak miatta. ( Vajon mentálisan elég erősek ezek a játékosok? Mondjuk egy BL győzelemhez ha már CR jelenlététől is bekaksiznak....)
A szabadrúgások problémájával maximálisan egyet értek. Engem is dühít, hogy egyáltalán miért ál oda.

Egyébként nem vagyok egy CR fanatikus bármennyire is úgy tűnik. Csak dühít, hogy egyesek ennyire nem becsülik meg azt amit a Juventusnak nyújt jelenleg.

GGábr81 2020.12.15. 23:34:04

@Rocky80: egy szóval nem mondtam, hogy CR hibás lenne. Azt mondtam, hogy nem tudjuk a benne rejlő potenciált kihasználni. A csapat, az edző, a klubb hibája.
Vedd ki légyszi a Bayernből a legjobbat!

Roland Máté 2020.12.15. 23:37:31

@Rocky80:
Lehet már túl öreg vagyok, és a múltbéli dolgok hiányoznak. :)
De régebben sokszor előfordult, hogy a 2 vagy 3 csatárunk is versenyben volt a góllövő listán. Vagy a középpálya is lőtt gólt.
Idealistán én beérném, ha kevesebb gólt rúgna és több gólpassza lenne. Jót tenne a csapatnak egy kis önbizalom.

De nagyon jó amit írtál, erre még nem is gondoltam ... lehet, hogy ez nem az ő hibája, hanem a többiek gyengesége. Ez jó! Hát ez is lehetséges.
Tényleg jó lenne jobban belelátni mi zajlik a Juve háza táján ... úgy minden téren!

GGábr81 2020.12.15. 23:40:53

@szauerb: neked is írom, egy szóval nem állítom, hogy ezekért CR a hibás. Csak megállapítom, hogy ez történt az érkezésével.
Dehát pont ezért írom, hogy nem tudjuk kihozni a benne rejlő lehetőséget, mert nem rúg a csapat vele több gólt és nem lépünk át az árnyékunkon még vele sem. Persze ő hozza a számait, csak milyen áron.

GGábr81 2020.12.16. 00:07:39

@Rocky80: na ezze a kistestvéres megközelítéssel, a 10-es mezzel, csk dologgal én tudok veled egyet érteni. Ez így van. Attól még a teljesítménye vissza esett és láthatóan az érkezők miatt, még ha igazad is van. Bár a 10-es mez meg a karszallag kicsit ilyen kompenzáció jellegű, hogy persze te is fontos vagy, csak kuss legyen. De elfogadom amit mondasz és igazat is adok.

Rocky80 2020.12.16. 01:12:49

Akkor minden jó ha a vége jó! :-)

Az viszont tisztán látszódik hogy mindannyian szeretjük ezt a klubot meg a játékosokat, viszont az igazság nem csak fekete vagy fehér. Mindenkinek igaza van egy kicsit és ez így van jól. :-)

Egyébként éppen olyan megosztó Dybala is mint CR, és hatalmas szívfájdalom számomra hogy nem tudjuk kiaknázni egyik srácot sem igazán. Főleg Dybalát...

Ugyanakkor ha Dybala formába jönne, akkor meg Moratát sajnálnám ha nem játszana, megszerettem ám őt is! Tényleg mindhárom fent kellene legyen ha meg lehetne oldani. :D

Na jó éjt mindenkinek!

venember83 2020.12.16. 05:33:10

@Lanzafame: akkor ezek szerint most Morata miatt nem játszik Dybala? Ő veszi el a játékperceit. Szörnyű ez, hogy az érkező csatárok mind Dybala játékperceire hajtanak. Először jön Pipita, Paulo szenved. Kicsit magára talál, aztan jön CR, s Dybala szenved. Magára talál Sarri alatt, hoz egy egész jó fél vagy háromnegyed szezont. Aztán jön Morata, s Dybala már megint csak padon van. Szörnyű, hogy mindig Dybala húzza a rövidebbet, mindenki vele szúr ki.

delpi0823 2020.12.16. 10:12:52

@GodPiero: Kopkodni esetleg te szoktal en nem az biztos.Latom ha valaki nincs egy velemenyen veled az mar nem tetszik..........

szauerb 2020.12.16. 11:47:14

@venember83:
Érdekes!
Lehet, hogy nem is lengyel vér csörgedezik benne hanem magyar!
Mert általában minden magyar játékossal is ez történik európában.
Mindig velük szúrnak ki.

szauerb 2020.12.16. 11:49:10

@GGábr81:
De miért kéne a csapatnak több gólt rúgnia?
Nem értem.

szauerb 2020.12.16. 12:11:06

@Roland Máté:
A Padoin témára tehát:
Padoin nem jobb játékos mint Totti.
Totti központi szereplője volt a Romának remek teljesítményekkel, hatalmas tehetséggel, de nem volt győztes típus. Általában elbukott a célegyenesben, ha nyert is néhány címet( 1 VB, 1bajnokság ami fontosabb)
abban a sikerben nem ő vitte a hátán a csapatát elsősorban, kicsit olyan nekem mind Gerrard.
Padoin egy nagyon hasznos kiegészítő ember volt(én kedveltem) aki minden csapatban szükséges bizonyos okok miatt. De soha senkiben nem fog felmerülni, hogy Tottihoz hasonlítsa az elnyert címei ellenére sem.( A tehetsége és a csapatban betöltött sokadrangú szerepe miatt.)
Ronaldo a világ egyik valaha élt legnagyobb futball játékosa..( Szerintem TOP 10)
Akihez egyébként Dybalat sem lehet hasonlítani, sem eredményekben, sem tudásban, sem mentalitásban etc.
Szerintem egy játékost a tudásán és a csapatban betöltött szerepe mellett mindig az eredményei minősítenek.
Ronaldo mindig minden csapatával nyert és központi szerep jutott neki ezekben a sikerekben.(válogatott és klub egyaránt)
Szóval igen Ronaldo sokkal jobb játékos mint Dybala, amit nem csak az eredményei igazolnak hanem minden futballban számottevő szempont is.

Remélem kielégítő volt a válasz és érthető is.
Ha viszont nem jött át amit mondani akartál, bocsi.
Néha kicsit értetlen vagyok.

Rocky80 2020.12.16. 13:04:42

@GGábr81: @szauerb:

Valóban, ez nem így működik szerintem sem, hogy egy csapat rúg egy szezonban átlag 70 gólt, majd jön egy játékos aki szezononként termel 50-et, akkor a következő szezontól 120-at kell rúgjunk. Ez nem ennyire lineáris, hiszen valaki elöl általában elveszi a lehetőséget, megváltoztatja a stratégiát, stb.

Ha kicsit boncolgatjuk a témát, még abban sem vagyok biztos hogy sokkal többet fog rúgni egy ilyen igazolás után a csapat. Talán az elvárható lenne hogy kicsit többet rúgjunk, de ez rengeteg dolog függvénye szintén.

Summa summarum, egy ilyen dolgot számonkérni Ronaldon nem lehet.

@Roland Máté: nyugodj meg, amikor nézem a meccset és nem passzol egy jó szituban, bizony én is mondom hogy "Roni, az önző k. anyádat!" :D

Egyébként tudjátok mi jutott eszembe? Ha mondjuk Tévez mellé érkezett volna Ronaldo, akkor szerintetek ő is "leépült" volna mert a nyakára hozták? Kétlem. Szerintem azt mondta volna hogy: "akkor most már vállt vállnak vetve rúgjuk!"

Ennyit számít egy játékos személyisége és mentalitása.

szauerb 2020.12.16. 13:20:47

@Rocky80:
Tevez még magától Maradonától sem ilyedt meg egy mindent eldöntő Boca meccsen. Inkább megcsókolta.

youtu.be/OlszSqXcrJ4

:D

Rocky80 2020.12.16. 13:50:24

@szauerb: Mekkora! Ezt még nem láttam, köszi!

Lanzafame 2020.12.16. 14:06:24

@Rocky80: Egyetértek veled ebben a témában, de a tevezes példa nem biztos, hogy szerencsés, mert pont azért lépett le a Cityhez, mert nem volt betonbiztos helye a kezdőben Ronaldo, Rooney és Berbatov mellett :D

(Pont ezért fáztam picit, amikor leigazoltuk, aztán minden előítéletre rácáfolt. Nálam a 10-es évek legjobb Juve-csatára)

Rocky80 2020.12.16. 14:19:32

@Lanzafame: ja, bocs, nem ismertem ezt a körülményt! :D Egyébként ő legalább fogta magát és lekoccolt, nem nyűglődött hogy "nem férek be szerintetek, de jól érzem magam, meg nagyobb fizetést akarok ennek ellenére", stb. stb.

Egyébként a felsoroltak közül szerintem CR után ő jön tudásban, annak ellenére hogy Rooney sem volt akárki. Szóval különböztessük meg azt hogy az edző szerint nem fér be vagy a képességei szerint. ;-)

Nálam all time top 5 a Juve-ban.

szauerb 2020.12.16. 14:31:29

@Lanzafame:
Állítólag azért ment a City-hez mert a két éves kölcsön szerződés után soha nem ajánlottak neki véglegest.
A City pedig megkereste, ezért oda igazolt.

Persze ez az ő verziója.
Az igazság nem biztos, hogy ez.

Lanzafame 2020.12.16. 15:02:51

@szauerb: @Rocky80: én bocs, mert tényleg sokkal bonyolultabb volt az a helyzet.

Lanzafame 2020.12.16. 15:08:14

@szauerb: még valami. Szerintem Ronaldo sehol nincs Dybalához képest alapképességekben, technikában. Tuti, hogy a 90-es években a világ egyik legjobbja lett volna Dybala. De a mai futballban az ügyesség már csak egy szelet a mentalitás és a fizikum mellett, önmagában nem elég a legmagasabb szinthez.

szauerb 2020.12.16. 15:21:27

@Lanzafame:
Ebben egyetértünk, Dybala zseniként született. Már ami a labdával való viszonyt illeti. De ami a többit... Nem sokat tett a fejlődés, tanulás érdekében vagy csak fejben limitált.
Ezt fejtegettem korábban, Dybala amikor ide igazolt akkor is pontodan annyit tudott mint most, sőt megkockáztatom lehet , hogy ezt már 10 éves korában is tudta. Zseni a srác a labdával, ez kétségtelen.
Soha nem is a tehetségét kritizáltam.

Rocky80 2020.12.16. 16:03:33

Na de azt mondjátok meg, hogy láttatok ilyet valaha, hogy valaki ilyen szinten tud visszaesni (ingadozni) ilyen alapképességekkel, hogy a meccsen a labdát nem tudja rendesen átvenni és méterekre pattan tőle? Vagy kivezeti mint a Lazio ellen?

Roland Máté 2020.12.16. 18:05:13

@szauerb:
Nem, sajnos nem jött át, hogy mire gondoltam.
Nyilván nem jobb játékos Padoin, mint Totti /vagy akármelyik más sztár aki nem nyert ennyi bajnokságot/.
Konkrétan én arra gondoltam, hogy a számok nem minden esetben tükrözik jól a valóságot. Erre gondoltam.

Egyébként én is nagyon szerettem Padoint, mert azt a szintet amit tudott ... minden meccsen kőkeményen letette. Na pl ez a mentalitás nagyon hiányzik Dybalából.
Szóval teljesen egyet értek veled amit a hozzászólásodban írtál. Dybala mentálisan gyenge sajnos, nem fog elérni olyan karriert, mint Ronaldo, és minden más amit mondtál. De ettől számomra egy tisztes játékos itt, eddig a szememben klubhű. Nem olyan, mint Bonucci, Pogba.

Roland Máté 2020.12.16. 18:17:01

@Rocky80:
Érzékenység, mentális gyengeség. Sajnos nála megvan. Csak azt nem értem, hogy miért nem fogadnak fel valami lelki gurut. Ha jól tudom ezt is lehet edzeni.

Egyébként Ronaldotól teljesen függetlenül /amikor idejött/ szerintem az a baj mostanában a csapattal, hogy elfogytak az igazi Juventinók. Mindig is volt a csapatban 4-5 játékos, aki hosszú éve a csapatnál volt, akik át tudták adni a spiritot, akik tüzelték a csapatot. Az utolsó hírvivők is elfogytak. Chiellini és Buffon nem nagyon vannak pályán, márpedig kellene a pályára pár ilyen ember.
A másik, hogy az sem jó hogy évente van edző váltás. Új év, megint új elképzelések, új taktika, új elvárások, új posztok stb.

Mit gondoltok?

GGábr81 2020.12.16. 19:42:16

@Lanzafame: nah ez is teli találat. Dybcsi agyban, hozzáállásban 0. Egy ilyen zseni, ha kifog egy olyan csapatot/edzőt, aki felépíti, pátyolgatja a lelkét, mikor éppen elhagyja a barátnője... Stb. Akkor közel topp játékos lesz. Szerintem egy Fergussen, esetleg egy Lippi lazán topp játékost csinált volna belőle, vagy már 3 éve elzavarta volna. De évek óta az igazi Dybalát várjuk, vitatkozunk rajta.

szauerb 2020.12.17. 11:51:45

@Roland Máté:
Nem gondolnám, hogy Dybala klubhű.
Szerintem inkább senkinek nincsen rá szüksége főleg annyiért amennyiért oda adnànk az meg amit ő kérne, csak hab a tortán.
Bonucci és Pogba szerintem nem áruló.

Roland Máté 2020.12.17. 19:34:29

A jobb szezonjai után úgy emlékszem voltak kérői. Ráadásul olyanok akik sok bért is szoktak adni (PSG, M.City, Real talán).
Valamint az utóbbi években szó szerint szabadulni akart tőle a vezetőség, gondolom akkor nem kérnek egekbe menő összegeket.
S végül mindig maradt. Persze ezekről csak médián keresztül hallok híreket. Nem tudom mi az igazságtartalma.
De tudjuk mi a Juve filozófia: "ha egy játékos el akar menni, akkor engedjük"
Dybala még nem ment el, csak mert itt nem nyer BL -t (Vidal, pedig ha jól emlékszem még Juve tetoválása is volt).

Nem mondtam olyat, hogy Pogba vagy Bonucci áruló. Csak, hogy nem klubhű játékosok.
Bonuccinál még elnéző is lettem volna. A balhés BL után Milan egy évre és visszajön. De az a gólöröm ...
Pogba pedig olyan tisztán megfogalmazta a véleményét a csapatról, hogy azt bármelyik médián keresztül is nagyon nehéz lett volna félreérteni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása