Pirlo: „Többet vártam a játékosoktól”

pirlo_andrea_magyaraz.jpgA Juventus a Ferencváros elleni 2-1-es kiszenvedett győzelemmel biztosította a helyét a legjobb tizenhat között, hála Álvaro Morata góljának, amely a 92. percben érkezett Myrto Uzuni és Cristiano Ronaldo góljait követően.

„Más hozzáállást akartunk mutatni a pályán, de tudjuk, hogy ezeknél a papíron egyszerű meccseknél előfordulhatnak ilyen nehézségek.

Túlságosan felületesek voltunk az elején, aztán pedig nekünk kellett rohanni az eredmény után.” - értékelt a Juventus mestere a Sky Sport Italia munkatársának.

„Az első letámadásunk nem volt túl vehemens, és érthető, hogy ennyi meccs után kissé erőtlenné válik a csapat, de a fontos az, hogy ne hagyjuk magunkat széthúzni, és ne adjunk lehetőséget a kontrákra. Ezt a hibát párszor elkövettük az első félidőben, de aztán megnyugodtunk.

Többet vártam a játékosoktól, de a Ferencváros bezárkózott, ezért próbáltuk oda-vissza járatni a labdát gyorsabban, hogy széthúzzuk az ellenfelet. Azonban lassúak voltunk, így pedig egyszerűbb volt számukra a védekezés.

A Ferencváros magasan védekezett, és várta a támadásainkat, de ha nem jó időpontban tesszük, akkor ezzel az ellenfél kezére játszunk. Amikor elkaptuk a megfelelő pillanatot, szinte mindig veszélyesek is voltunk.”

Matthijs de Ligt visszatért a sérüléséből, és egy nappal sem korábban a kelleténél, miután a keddi meccsen a mester nem számíthatott Leonardo Bonuccira, Giorgio Chiellinire és Merih Demiralra.

„Tudtuk, hogy De Ligt már kész csapatkapitány 20 évesen, ezért vártuk is a visszatérését, tudva, hogy sokat segíthet a védekezésben, illetve segít a csapat kompakt kialakításának megtartásában azzal, hogy hátulról passzolgatja előre a labdákat.”

A stúdióban Fabio Capello kritikus hangokat ütött meg, a célpont pedig Arthur volt, aki véleménye szerint túl röviden, túl lassan és túlságosan előretörően passzolt.

„Ma kicsit megmakacsolta magát, sokszor ragaszkodott a labdához, és hosszú labdákat akart előre adogatni, miközben inkább jobban szét kellett volna húznia a játékot, hogy a Ferencváros soraiban is több hely keletkezzen.

Jobban ki kellett volna nyitnia a játékot, hogy több egy az egy elleni helyzet keletkezzen. A lassú labdajáratásnak köszönhetően a védők vissza tudtak zárni.”

A stúdióból való kellemetlenkedést folytatta Fabio Capello azzal, hogy megkérdezte, képes-e Arthur passzokkal szétnyitni a védelmeket, elég jól látja-e a játékot, tudja-e mozgatni a Juventust?

„Jelenleg nemigen, de tanulja a futballunkat.” - mondta Andrea Pirlo mosolyogva.

Paulo Dybala kezdő volt, azonban nem sok minden sikerült neki kedd este.

„Paulo Dybala nem teljesített túl jól, de ahogy mondtam, sérült volt sokáig, hetekig antibiotikumot szedett, szóval természetes, hogy beletelik egy kis időbe, amíg visszanyeri a formáját. A forma megtalálásához át kell lépnie a határait az edzéseken.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5416300518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zolika74 2020.11.25. 09:21:44

Megint a sok magyarázkodás stb

Thuglife! 2020.11.25. 09:36:06

Pirlo,Mckennie,Dybala...tripla 0
Pirlo lehet igazából egy remek taktikus,rájött hogy ha szarul játszunk, Ronaldo idegbe jön és ver egyet.Mert kétlem hogy az hogy CR 17ről gólt lő,az kidolgozott taktika része lenne.Tovább kutatott emlékei között honnan koppinthatna valami űrfocit,és megtalálta azt a spanyol válogatottat amelyik agyonbaszta őket az eb-n center nélkül Fabregassal legelől...értem én hogy Dybalát formába kell hozni,de az ne Morata kárára és ezáltal csapat kárára legyen.Ha követ is el taktika hibát(folyamatosan) néhány íratlan szabályt be kellene tartani,pl.a formában lévő játékost nem kéne kihagyni főleg aki gólokat is szerez.62 percig center nélkül játszottunk és ívelgetünk a termetes 10-esre.
Morata fejéről úgy vágódott a kapu felé a labda mintha egy lövés lett volna.de ezzel a variálással Pirlo csak azt éri el hogy nem a Csk jön bele hanem ketten lesznek formán kívül.Ami az amerikait illeti egyszerűen nem érdemes róla beszélni,csak annyi U23!Ha ilyen szintű fiatalunk nem volt házon belül akkor nagyon nagy baj van a scoutjainkkal.Cserébe a gyerek elvett egy nem EU-s helyet.

Tony. 2020.11.25. 09:42:38

2 év alatt sikerült odáig eljutni, hogy egy magyar csapatot sem tudunk hazai pályán magabiztosan legyőzni.
A legalapvetőbb probléma nagyjából 5 éve ugyanaz (lassan ideje lenne a felelősöknek elgondolkodni), amíg a középpályán 6 egyforma képességű, egyaránt semmi pluszt hozzáadni nem tudó játékos van, addig szórakozhatunk itt bármilyen taktikával.
Ahelyett, hogy oda vennének végre egy értelmes játékost, közel 100 milliót költöttek a Kulusevski-Chiesa duóra, két fogalmatlan szerencsétlen, akikre alapvetően nem is volt szükségünk, főleg utóbbira nem. Lassan nálunk van a világ összes középszer alatti szélső támadója, de középen elég egy ingyen McKenny mint "erősítés".
Paratici eddigi 2 éve alapján abszolút alkalmatlannak tűnik a posztjára.
.
A Fradinak meg gratulálni kell, az, hogy Rebrov megeszi Pirlo-t nem meglepő, de nem gondoltam, hogy magyar csapatként ilyen jó teljesítményre képesek.

Ghun83 2020.11.25. 10:36:14

Azt mikor fogja megérteni itt az emberek többsége hogy nyíltan nem anyázhat egy edző egy interjú során? Elmondta hogy többet várt a játékosoktól és ezzel szerintem el is mondta a véleményét. Az hogy az öltözőben mint és hogyan mondja az más kérdés. A másik dolog amit látom nem értenek meg sokan, lehetne most bárki itt edző akkor sem igazán tudna mit kezdeni, mivel jelenleg nincs gempa arra hogy 50 60 70 millás játékosokat hozzunk akik esetleg megfelelők az edző elképzeléseinek. Igen nem játszott jól a csapat, szenvedett, de mivel vajmi kevés lehetőség van a játékosok terén ez van.

2020.11.25. 10:44:19

Még egyszer nem fogunk ekkora arccal kimenni a pályára senki ellen sem, így nem nagyon lehet bármit levonni ebből a meccsből. Az viszont érdekes, hogy Dybala edzésmunkáját megint megemlíti az aktuális edző. Mintha Allegri (de lehet, hogy Sarri is) említett volna hasonlót...

venember83 2020.11.25. 10:52:21

@Pjanista: bárcsak így lenne, de ez a Juve, lesz még ilyen, s olyan is lesz, hogy csattan a pofon, nem kerülik el a játékosok/edző/szurkolók.

2020.11.25. 11:30:15

@venember83: Fogunk még nagy arccal, de nem ekkorával. :) Néhány jelenet láttán felelevendtek egy gyerekkori meccsem emlékei, amikor a pofozógép Tapsifüles FC (vagy vmi hasonló) ellen játszottunk. Ott mi is szórakoztattuk egymást pár poénnal a pályán, de azt hittem ilyen max az U12-ben fordul elő, nem egy BL meccsen.

m.martin91 2020.11.25. 12:10:47

@Tony.: Tökéletesen leírtad a helyzetet. Szégyen, ami ennél a klubnál folyik. Allegrivel 3 év alatt 2 BL döntőt játszottunk. Ha akkor lett volna egy Ronaldónk, talán sikerült is volna. Most van Ronaldónk. Viszont nincs csapatunk, nincs edzőnk, és nincs identitásunk. A futball ciklikus. A Juventusnak pedig nemzetközi szinten egy időre vége van.

Magyar Közöny 2020.11.25. 12:26:30

@m.martin91: Sajnos igen. :/ Ráadásul a döntőkön az ellenféllel sem volt szerencsénk, mert a Real meg a Barca egy fokkal feljebb volt akkor mindenkinél, és nem egy Tottenham, vagy Psg ellen kellett játszani. Egy 5 évvel ezelőtti Juvéban a mostani kp talán még a kispadon sem fért volna el. Én is azt látom, hogy mostanában nem kell nagyon még a top8-ról sem álmodozni, mivel nincs ott a csapat minőségileg.

west30 2020.11.25. 13:52:42

Igen kemeny idok varnak erre a Juventusra,es csak is maganak koszonheti a klub az idiota donteseivel,komedia ami itt folyik .

Ghun83 2020.11.25. 14:27:05

youtu.be/7qNdpHzS-ew Ezt úgy ajánlanám nektek. Akinek van ideje nézze végig

Lanzafame 2020.11.25. 15:42:06

Dybaláról tegnap megint kiderült, hogy már nem csatár. Más poszton amíg Pirlo az edző, nem lesz helye. Aggódom, hogy visszanyeri-e így valaha a formáját.

McKennie-vel szerintem sokan igazságtalanok vagytok. Pirlo olyat kért tőle, ami nem megy neki, főleg néhány hét olasz foci után, a támadások segítése nem az ő asztala. De a középpályán egy jó csere lesz, akár a szélen is be tudjuk vetni majd, ha nagyon muszáj.

Aki Vidalt akar belelátni, persze, hogy csalódik, inkább egy jobbféle Padoin/Sturaro lesz ő. Kell 1-2 ilyen ember is a keretbe.

Giorgio Chiellini 2020.11.25. 15:47:40

Érdekes amiket írtok a kedvenc csapatotokról.
Látom mit akar az edző.
Tele vagyunk fiatal tehetségekkel ,akik már most jó játékosok és van még 10 (azaz 10 ) évük.
Végre van egy tökéletes kilencesünk is.
Hajrá JUVE!!!!!

Il Principino 2020.11.25. 16:10:13

@Lanzafame: Kennyben eddig egy Pereyrat vagy Leminát látok,többet sajna nem..de lassan Bentancur is inkább visszafejlődik!
Khedira meg szotyizik vígan otthon jó pénzért :)
Nagy mázlink van,hogy ilyen könnyű csoportba kerültünk,máskülönben a bl csoportkör is kuka lenne!
Tavaszra talán látunk vmit amit Pirlo hozott ide!

JeetTrader 2020.11.25. 16:12:14

Sokan írjatok hogy így nem kellett vna megvenni Kulut meg úgy nem kellett ide Chiesa.
Na de akkor mégis kit vettetek vna? Gondoljatok már abba is bele h üres stadionban kvázi zéró bevétel mellett játszunk. Manapság egy valamire való középpályás alsó hangon 60 milla. Vagy több ha nélkülözhetetlen. Mégis miből vennénk 100 millás kpt? És mi a garancia arra h ő is tényleg jól teljesít itt (elég Arthurt, Coutinhot vagy épp Pogbat emliteni).

Még jó h próbálnak többet olcsóbban szerezni hátha nálunk táltosodik meg (pl Morata). Be kell látni h jelenleg ezt engedhetjük meg magunknak....és ha nem nyerünk cimeket vagy adunk el akkor tovább csökken a bevétel és meg annyira sem fogunk tudni.

Sajna az utánpótlás nevelés ezek szerint nem ad annyi minőséget. Ami hatalmas baj sztem is...

babo0410 2020.11.25. 16:58:29

@Pjanista: Nem tudom mi lehet Dybalával az edzéseken, de a szünet alatt többet edzett külön is, hogy formába lendüljön, így nekem meg furcsa.

babo0410 2020.11.25. 17:04:36

@m.martin91: @Tony.: Nagy szégyen 9x bajnokságot nyern, nagy szégyen összesen 6 gólt verni a Fradinak, nagy szégyen fiatalítani a keretet. Igazatok van, Agnelli takarodj! Ez az idény a fiatalításé, most össze kell csiszolódnia a csapatnak. Lesz ez még így se. Nem kell köpködni azonnal. Tegnap jól játszottunk, kár az ellenkezőjét állítani, csak mert nem lőttünk 10 gólt. Én egyetlen gondot láttam, nem használjuk ki a széleket, hogy az ellent jobban szét tudjuk húzni. Legközelebb jobban sikerül. Nem tudom abban mi a szégyen, hogy 4 meccs után továbbjutásra állunk, és akár a csoportot is nyerhetjük?

Ghun83 2020.11.25. 20:53:52

@babo0410: Engedd el haver, itt úgyis csak azt lehet hallani amit egy két önjelölt bl-t és bajnokságot megnyert edző mond. Nem értik meg hogy most nem tellik Haalandokra meg Mbapékra. Ez van sajna. Bezzeg az olasz drukkerek többsége felfogja.

RCdorset 2020.11.26. 07:36:04

@m.martin91: ciklikus, igen. és modt egy rohadt kemény melós időszak jön, ahol a cél megtslálni azt a csapatot és azt az edzőt, amelyikkel nem csak döntőt játszunk hanem végre meg is nyerjük... ugyanis a döntőre senki nem rmlékszik csak a győztesre.

RCdorset 2020.11.26. 07:40:07

@Lanzafame: az amcsi srác egy remek védekezőkp. az első meccsen már rögtön fényesen bizonyította.

nem is értem minek kritizálni egy ilyen meccs után ahol mást játszik...

de tényleg sajnos itt van néhány edzőmester aki végigtolta a fifát és magyaráz...

mi lett a juventusból... hát inkább mi lett ebből a blogból... bár visszavonom, a hülyeség állandó, mindig is volt

Ghun83 2020.11.26. 08:15:58

@RCdorset: Egyetértek , mint ahogy én is írtam azt erősítetted meg te is. Nem is tudom miért nem innen van edzője a csapatnak, ja mert kb csődbe vinnék a klubbot a jelenlegi helyzetben :D. De azért legyünk reálisak, nekem is sok minden nem szimpi a csapatnál csak látszik az is hogy sok a kényszerhelyzet. Plusz úgy játszanak játékosaink hogy nem fittek 100%- ig. Ha nem lenne a válság meg merem kockáztatni hogy más játékosok jöttek volna.

RCdorset 2020.11.26. 09:20:09

@Ghun83: hozzátenném, Morata visszahozatala a jelen helyzetben telitalálat volt.
és éreztem is, hogy itt régi önmagára találhat, de ezt persze sosem tudjuk biztosra... nincs olyan igazolás, ami 100% h bejön.

az lehet, hogy valaki nem ért egyet bizonyos döntésekkel, de megint más ha valaki azt sem fogja fel, hogy építkezés van...

nem fogunk minden évben scudettot nyerni, nem fogunk rögtön BLt nyerni stb.

adjunk időt ennek a csapatnak, és ahogy korábban írták, írtam, valóban ciklikus a futball, mondjuk minden az... néha újra kell kezdeni.
Allegri szuper volt bár a vesztes döntőkre csak mi emlékezünk, ahogy írtam is... nem sikerült vele sem. de aztán kipukkadt megfáradt, Sarri képtelen volt meghonosítani az elképzeléseit.

én Pirlón azt érzem, hogy igenis van koncepció. rengeteg hibával, próbálkozással és rossz döntéssel, de Róma sem egy nap alatt épült.

Ghun83 2020.11.26. 09:58:37

@RCdorset: Pontosan, én is hozzátenném javítva önmagamat hogy nem is az hogy nem szimpatikus a csapatban egy két dolog inkább az hogy meglátszik az hogy nagyon új a játékosoknak a helyzet amit meg kell szokniuk úgy ahogy te is írtad. Igen építkezés van ezt el kell fogadni szerintem sokan tudták hogy eljön majd ez az időszak. De sajnos az álomvilágban élő emberek ezt nem tudják megérten, nekik most mindent azonnal vagy semmit a szitu :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása