Pirlo: "A bajnokság megnyeréséhez minden részletre ügyelnünk kell"

pirlo_andrea_oltonyben_1.jpgA Juventus továbbra is botladozik a bajnokságban, s ugyan hosszú ideig vezetett a Lazio otthonában, végül a mérkőzés lefújását megelőző utolsó pillanatokban gólt kapott, így elszalasztotta a győzelmet, s mindössze egyetlen ponttal térhet haza Rómából.

"Nagyszerű mérkőzést játszottunk, egyetlen lövésük sem veszélyeztette a kapunkat." - mondta Pirlo a mérkőzés lefújását követően a DAZN munkatársának nyilatkozva.

"A bajnokság megnyeréséhez minden részletre ügyelnünk kell. Az utolsó tíz másodpercben rosszul gazdálkodtunk a labdával, s így megszerezték az egyenlítést. A fej a legfontosabb, ha nem pozitív hozzáállással lépsz pályára, rossz teljesítményt fogsz nyújtani. Kár a végeredményért, többet érdemeltünk. 

Hiányzik belőlünk a kíméletlenség és az akarat ahhoz, hogy megnyerjük ezeket a mérkőzéseket. Nem volt jele annak, hogy engedjük az ellenfelet gólt szerezni, többet kell nyújtanunk. 

A gólszerző Cristiano Ronaldo a mérkőzés 73. percében elhagyta a pályát bokaérülés miatt.

"Ronaldo nem csupán számunkra kulcsjátékos, de az volt minden csapat számára, ahol játszott. Problémája volt a bokájával, ezért kénytelen volt elhagyni a pályát. Akik pályára léptek, jó teljesítményt nyújtottak, de voltak gondjaink a labdatartással és bizonyos játékelemek megvalósításával.

Mindig azért dolgozunk, hogy fejlődjünk, s minden mérkőzésbe új elképzeléseket viszünk. Ma Chiesa játéka meghiúsult az utolsó pillanatban, Chiellini sérült és Alex Sandro és de Ligt sem volt bevethető, de mindezek nem jelenthetnek kifogást."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr10016278146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

west30 2020.11.08. 17:37:13

Nem mondom hogy veszelyben van Pirlo allasa jelenleg,viszont az eddigi latottak alapjan hamarosan eljuthatunk ahhoz a ponthoz,amikor a levaltasat kezdik kovetelni egyesek.Sajnos egyszeruen nincs jatek,nincs elkepzeles,meg valoszinuleg maga Pirlo sem tudja mi is az amit jatszatni szeretne,es arra hogy ezt megtalalja ido kell,ami viszont a Juventusnal nincs.Egyebkent elnezve a vedelmunket mar egyaltalan nem tunik akkora pletykanak,hogy idehoznank Alabat csillagaszati fizetessel.

m.martin91 2020.11.08. 17:37:33

Emlékszem, amikor korábban még úgy ülhetett le az ember ezekre a meccsekre, hogy meglepetés, ha pontot vesztünk. Ma már az a meglepő, ha győzni tudunk. És ez nem azért van, mert a többi csapat irgalmatlanul megerősödött volna.

cd1 2020.11.08. 17:41:52

@m.martin91: igen volt olyan idoszak nem is olyan regen, hogy az volt a kerdes hannyal nyerunk.

babo0410 2020.11.08. 17:46:02

@west30: Pirlo remekül dolgozik. Nem volt felkészülési időszak, a keret ki lett cserélve, nagyon fiatal, idő kell nekik. Sokkal jobb lesz ez. Szerintem december közepére össze fog állni, és jók leszünk. Bele fogunk jönni, nem kell a legrosszabbat látni. Van játékunk, és ma is egész jó meccs lehetett volna, kár az utolsó percért.

Tony. 2020.11.08. 17:54:45

Azért az elég kemény, hogy Pirlo 7 forduló alatt 2 meccset tudott megnyerni, a világverő Spezia és Sampdoria ellenit... És ezen felül van még egy Dinamó Kijev meg Ferencváros meccs... Igazán komoly ellenféllel még nem is találkoztunk, max az utóbbi évek leggyengébb Barcelonába, az meg sima zakó.

Leram7 2020.11.08. 17:58:22

Pirlo jól állította össze a teamet.

A lazio 5 cserélt és mindenki jól szállt be.

Pirlo nem véletlen várt a cserével 70. percig és 3 cseréjéből 2 kényszerű volt.
Nagyon rosszul szálltak be a becserélt játékosaink.

Ahogy lecseréltük CR-t és Moratát kb nem volt aki elől megtartsa labdát. Dybala pedig senkitől sem zavartatva kivezette a labdát. Bődületes hiba volt.

Kár érte, ez a mi meccsünk volt.
Calgari, Fradi, Benevento vár még ebben a hónapban ránk nyerni kell az összes meccset!

Lanzafame 2020.11.08. 18:08:09

@west30: Pirlo elküldése a vezetőségnek cikibb lenne. Remélhetőleg ez most egy hosszabb távú projekt vele, a mercato alapján biztos.

A védelemben Bonucci a gyenge láncszem, nem irigylem Pirlót, nem tudom, lesz-e töke kitenni a haverját, a csk-t, az öltöző hangadóját és egyik szenátorát a csapatból. A megoldás szerintem kereten belül van, De Ligtnek hívják. A nyári mercato más kérdés, mert Chiellini már használhatatlan, Bonucci meg ballaszt, akin a szezon is elmehet, ha így folytatja. A többiek nagyon jól tolják, remélem nem Danilót vagy Demiralt ülteti majd le a mester.

giorgio007 2020.11.08. 18:11:13

@Tony.: Sima zakó? Lehet, h több helyzete volt a Barcanak, de egy megpattanó lövésből, meg egyebként egy nem tizenegyes tizenegyesből szereztek gólt. Nekünk meg nem volt szerencsénk a 3 elvett lesgóllal. Meg amúgy 2 gólos vereség az nem gondolnám, h zakó

west30 2020.11.08. 19:23:21

@Lanzafame: Persze hogy szamukra lesz kellemetlen.Pirlo dolgozik ahogy tud,nem tehet a mostani kialakult helyzetrol.A hosszutavu projekt pedig dicserendo,viszont ha a csapat nem kezd el eletjeleket mutatni hamarosan akkor az nem Pirloval fog megtortenni.Nem az a baj hogy nincsenek eredmenyek,vagy hogy vannak komoly egyeni hibak amuken elusznak a pontok,hanem egyszeruen Pirlo semmit nem csinal ezzel a csapattal.Felkuldi a nyakakitekert kezdojet es ennyi,az o elkepzeleseinek halvany szikrajat sem latni a csapaton.Meg szerencsetlen Sarrinal is latszott hogy mit szeretne,attol fuggetlenul hogy egyaltalan nem idevalo edzo volt.Ez nem fog megvaltozni par honapon belul,de lehet hogy evek multan sen.Remek pelda ra ami tortenik a Manchester Unitednel.

RCdorset 2020.11.08. 19:30:05

@m.martin91: a lazio ellen idegenben... ja volt idő... 15 éve, hagyjuk már... mennyivel nyerünk...

kár, h az utolsó percben kiengedtük a győzelmet, de szerintem nem vokzunk ma rosszak.

RCdorset 2020.11.08. 19:32:12

@west30: ja, szerintem az a néhány tizen-huszonéves gyerek, akik CR óta szurkolók... szerintem másnak van annyi esze, hogy egy építkezés elejn 7 forduló és egyetlen felkészülési meccs után ne károgjon.

kidelpiero 2020.11.08. 21:16:04

@RCdorset: jo ideje Juve szurkolo vagyok, de ilyen gyenge kezdest talan Del Neri produkalt. Annak meg is lett az "eredmenye".

west30 2020.11.08. 22:39:22

@RCdorset: Nem rajuk gondoltam. :) Inkabb a mediara,es a belso feszultsegre ertem ezt.

senky 2020.11.09. 07:26:48

".....egyetlen lövésük sem(?) veszélyeztette a kapunkat." ... ? ? ? .....Egy ,az utolso pillanatokban ,eleg volt szamukra hogy golt szerezzenek

Knob 2020.11.09. 08:29:22

@Leram7: Pirlo jól állította össze a csapatot? Komolyan? Én végig azt éreztem, sajnos nem először, hogy életében még nem látott foci meccset. Komolyan. 5 csere lehetőség van jelenleg. A 75. percig kell várni? Mire? Tisztán látszott már a 60. percben, hogy Ronaldonak nem megy, Bentancur ki van, mint a liba, Kulu pedig egy-egy megindulását kivéve nem találja a helyét. Mielőtt még azzal jönne valaki, hogy Ronaldo szerezte a gólt, azért azt is tegyük hozzá, hogy ha egy fa áll ott, arról is bepattan, szóval ez nem érdem ennyi fizuval és egóval, ez a minimum.

Nem hiszem, hogy különösebben a játékosokat kellene hibáztatni bármiért is, ez Pirlo hozzá nem értése és a vezetőség bődületes hülyesége.

De mindegy, ahogyan már többször is írtam, ezt be kell nyelni és mint egy középcsapat szurkolójának, nekünk is nagyon-nagyon örülnünk kell a Crotone és a Verona elleni döntetleneknek, hát még egy Lazio elleninek! Ez van, ezzel kell élnünk.

Sandro Corleone 2020.11.09. 08:43:01

@m.martin91: te régen olyan realista voltál... hova tűnt??? ilyen hülyeségeket pláne nem írtál...
vazzeg, drogozol??? egyáltalán mit makogsz ilyeneket? kit érdekel, hogy mi volt 10-15 éve??
pláne, hogy nem is igaz... hova lett a régi martin?? én is mondhatnám...

GodPiero 2020.11.09. 08:43:08

Idén nem leszünk bajnokok - a bal herémet fel merném tenni rá .....

Sandro Corleone 2020.11.09. 08:45:15

@kidelpiero: Allegri második éve??? vagy a f--sz tudja, de valamelyik!
egyébként hosszú távon semmi hátrányunk, vesztett pontokban a sinter mögöttünk van, a többi meg nem számít!

Ghun83 2020.11.09. 08:51:34

Már nem azért, lehet rosszul emlékszem rá de mintha rémlene hogy a mostani csapatnál jóval erősebb Juventus volt hogy a 11.helyen állt x forduló után. Szóval szerintem volt szarabb kezdés ennél. A cserékről meg annyit hogy ha igazából nem igen van kit betenni mert a padon ifisták és mentálisan leépült életunt játékosok vannak. Nem Pirlot akarom védeni de tegyük fel elküldjük jön helyette más rutinosabb edző akkor mi fog történni? Beadja az igényeit x játékosra amire nem biztos hogy lesz cash, addig ami van abból főz, és hogyha neki sem megy akkor ő is húzhat a picsába gondolom. Pochettinno meg lett keresve de a fizetési igény nagy volt. De ez csak magán véleményem.

vizi8 2020.11.09. 09:12:24

Nem tudom, de nekem már most több olyan eleme van a játéknak ami tudatosan használ a csapat. Ebből kiindulva nem lesz ez rossz, de felkészülés nélkül, ráadásul jó pár kezdő új és egy teljesen új hadrend.

Delpiero10 2020.11.09. 13:30:45

Most azért én sem értek egyet azokkal, akik szerint ennyire gyenge lenne a csapat. Azért volt egy kapufánk és nekem a kontrák nagyon tetszettek, de valjuk be, Ronaldo ma megint elég önző volt, illetve még sokat kell gyakorolni, de ezt pl tavaly nem láttuk a csapattól. A hiba sajnos benne van, tavaly ősszel a világ mázlistái voltunk, hihetetlen szerencsés pontokat szereztünk, idén még ezzel sem állunk jól. Hozhatunk ide másik edzőt, de ő is ezt a 11 játékost küldené fel jelenleg. Ami aggaszt egy kicsit, hogy Berna teljesen leépült, gyakorlatilag nincs már értéke, nekem nagyon nagy csalódás, lassan csereként sem lehet használni, Dybala pedig nagyon formán kívül továbbra is.

Úgy gondolom javul a játékunk, lassan felépülnek a sérültjeink, azért egy De Ligt, Alex Sando kettős nagyon hiányzik jelenleg a csapatból. Nekem Danilo eddig a legnagyobb meglepetés, egész korrekt teljesítményt nyújt idén. Szerintem Kulu is egész jól játszik, de ő még lesz sokkal jobb. Én továbbra is pozitív vagyok, változtatni kellett, az irány pedig jó és azért szépen lassan egész jók leszünk.

Knob 2020.11.09. 15:21:19

@Delpiero10: Az igazat megvallva, a végét teljesen ugyanúgy látjuk, csak az út nem egyezik. :)

Természetesen ettől jobbnak kell majd lennünk idővel. Az más kérdés, hogy ez az idő hónapokban, vagy években mérendő, de az biztos, hogy jobb lesz. Viszont én nem érzem azt továbbra sem, hogy ebből a jelenleg használható keretből ez a maximum amit ki lehet hozni. Ez kizárt. Sajnos csak a vak nem látja, hogy Pirlo jelenleg (és még egy darabig) teljesen alkalmatlan erre a feladatra.

Én azt hiszem (persze nem vagyok edző), hogy egy meccs kimenetelét sokkal jobban befolyásolja, a taktika, a felállás és az, hogy adott játékos milyen szerepkörben játszik, mint az, hogy ki van fent a pályán.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása