Pirlo: „de Ligt visszatérésére várni kell még pár hetet”

pirlo_andrea_sajto.jpgA Spezia elleni vasárnapi meccs előtt Andrea Pirlo sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kötelező győzelem nem lepi meg, hiszen 20 éves profi pályafutása során hozzászokott a nyomáshoz, és bár Cristiano Ronaldo végre kigyógyult a koronavírus-betegségből, nem valószínű, hogy egyből a kezdőbe is kerülne.

„A második szűrővizsgálat eredménye is megérkezett, az is negatív, így Cristiano Ronaldo mostantól a keret tagjának tudhatja magát. Jól érzi magát, és ma reggel már edzett, bár egyedül. Nem hiszem, hogy kezdőcsapatba kerülne, de meglátjuk, hogyan alakulnak az események holnap. Fontos, hogy velünk legyen, és jó, hogy otthon végezte az edzéseket, viszont ez nem ugyanaz, mintha a pályán dolgozott volna.

Sajnos Matthijs de Ligt visszatérésére pár hetet még várni kell, meglátogatta a megfelelő szakembert a vállműtétje után, és ő azt mondta neki, hogy még várnia kell. Minden rendben van vele, jól haladunk, velünk van edzéseken, de még idő kell a felépüléshez.

Leonardo Bonucci játszani fog, a tegnap elkülönítve edzett, de jól van. Giorgio Chiellini még nem bevethető, ezért ő Torinóban fog maradni.”

A bianconero csapat a Crotone és Verona ellen csak döntetlent ért el a legutóbbi két bajnokin, illetve a Barcelona ellen is csalódást keltő 2-0-ra kapott ki saját pályáján.

„A vasárnapi meccsen kötelező a győzelem. Nehéz meccs lesz, ahogy a Crotone elleni is az volt. A Spezia friss feljutó csapat, és jól teljesítenek eddig. Jól ismerem az edzőjüket, Vincenzo Italianót, együtt végeztük az edzői képzést. Jó meccset kell játszanunk, és három fontos ponttal kell hazatérjünk, hogy továbbmehessünk az utunkon.

A megfelelő elegyre van szükségünk olyan játékosok között, akik sokáig nem dolgoztak együtt. Ezért dolgozunk most, de több agresszivitásra is szükségünk van, és abban a pillanatban, amikor elveszítjük a labdát, azonnal arra kell törekednünk, hogy rögtön visszaszerezzük.

Jelenleg nem reagálunk elég hatékonyan a labda visszaszerzéséhez. A védekezési fázisban azon csapatok közé tartozunk, amelyek a legkevesebb gólt kapták.

Támadófutballt akarunk játszani, ezért természetes, hogy az ellenfél előtt több lehetőség nyílik meg. A középpályán a játékosok megfelelő elegyére van szükségünk, olyan játékosok között, akik keveset játszottak eddig együtt, és időre van szükség, hogy átlássák egymás mozgását a pályán. Sokkal azonnalibb agresszív letámadást kell alkalmaznunk labdavesztéskor, ezen dolgozunk. 

Amióta elkezdtem a munkát, nemigen állt rendelkezésemre az egész keret az edzéseken. Nem vagyunk elégedettek az eredményekkel, de elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával és munkamoráljával. Nem lep meg a nyomás, hiszen játékosként reflektorfényben voltam 20 éven keresztül. Tulajdonképpen inkább hozzászoktam, és nem érdekel, mit mondanak az emberek.

Paulo Dybala kapcsán továbbra sincs előrelépés szerződéshosszabbítás kapcsán, a csatár pedig elég megosztó játékos, egyik percben megválnának tőle a szurkolók, majd nem sokkal később már a csapat megmentője adott meccseken.

„Jelenleg csak fizikai problémák hátráltatják. Mindig azt mondtam, hogy nincs 100%-on, ezért előfordulhat, hogy egyik meccsen jól játszik, aztán pedig csak küszködik. Edzenie kell, és teljesen vissza kell nyernie az erőnlétét. Biztosíthatok mindenkit, hogy egy játékos nem gondol az új szerződésére, amikor a pályán van.

Aaron Ramsey továbbra sincs a legjobb formában a Dinamo Kijev elleni meccs után, ezért pihennie kell, és a játszatását most nem engedhetjük meg magunknak.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6316267696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JeetTrader 2020.11.01. 09:35:10

Na hát hajrá! Ez most aztán tényleg kötelező győzelemnek kell lennie. Az Inter ugyan ikszelt még a Milánnak kéne egy botlás h ne érződőjének távolinak a tabellán.
Napoli sajna túl jó formában van...

Ezúttal a meccs kezdete óta neki kéne esni az újoncnak nem megvárni h gólt kapjunk vagy közel a meccs vége.

FORZA JUVE!

AgliOli 2020.11.01. 09:36:25

Ramsey-t egyáltalán nem engedhetjük meg magunknak...

GGábr81 2020.11.01. 13:26:08

Remélem Bernáthegyi is pihen. Barca elleni volt a búcsú meccse, remélhetőleg.

juve28adam 2020.11.01. 13:28:51

@GGábr81: Bernáthegyi :DDDDD Najó végem, ezt még nem hallottam XD

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása