Pirlo: „Stresszesebb a meccs edzőként”

pirlo_andrea_karba_tettkezzel.jpgAndrea Pirlo az UEFA munkatársának nyilatkozott arról, miért is lett végső soron edző, kik voltak rá hatással edzőként, és hogy miért más a partvonalon állni, mint a pályán a labdát bűvölni.

„Miután a futballkarrierem véget ért, elkezdtem tanulni. Aztán rájöttem, hogy az edzői pályával szembeni szenvedély napról napra egyre nagyobb lesz bennem. Szóval automatikus döntés volt az edzői karrier felé fordulás.

Szerencsém volt, hogy nagyszerű edzőkkel dolgozhattam. Kezdve Mircea Lucescutól, aki az első edzőm volt a Bresciánál. Igazi mester volt. Aztán dolgoztam még Marcello Lippi, Carlo Ancelotti, Antonio Conte és Massimiliano Allegri irányítása alatt. A világ legjobbjai edzettek. Nagy örömömre szolgál, hogy dolgozhattam velük, s megpróbálok csipegetni mindenkitől valamit.”

Az egykori bresciai csapattárs, Pep Guardiola is a példaképek egyike.

„Pep Guardiola mindannyiunk számára példakép. A múltban és jelenleg is bizonyítja, hogy a legjobbak közé tartozik. A Barcelona korosztályos csapatainál eltöltött évektől kezdve a felnőtt csapatig. Bizonyította, hogy az adott támadófutballt előtérbe helyező fiatal edzőket érdemes követni.

De persze mindannyian saját ötletekkel rendelkezünk, és úgy gondolom, hogy ezeket tovább kell vinnünk, de egyértelműen példaképe ő az egész futballmozgalomnak.”

A Juventusnál az egykori középpályás számos ismerős arccal találta magát szembe, és ez kissé furcsa lehetett néhány játékosnak.

„Nagyszerű érzés ez számomra. A srácok nagyon jól fogadtak. Talán az elején nem volt egyszerű számukra, hogy edzőt láttak bennem. De pár óra után megértették, hogy más lett a szerepem az előző napokhoz képest. Szóval a hozzáállásuk gyorsan és könnyedén változott.

Sokat segíthetnek nekem, mivel tudják, mit jelent a Juventus mezében futballozni. Tudják, mit jelent a győzelem. És azt is tudják, milyen velem dolgozni, hiszen az évek során játszottunk együtt, ezért nyilvánvaló számukra, milyen szellemiséget akarok a csapatnál meghonosítani. Szóval nagy segítségemre lesznek a szezon során.”

Andrea Pirlo nem tagadta, hogy nagyon más egy csapatot a kispadról, nem pedig a pályáról vezetni.

„Egyértelműen stresszesebb a kispadon helyet foglalni, mint a pályán lenni, mivel a pályán én dönthettem el, mit akarok csinálni a labdával. A kispadról irányíthatok ugyan, de mások játsszák az adott szerepet, ők vannak a pályán, szóval kicsit nehezebb edzőnek lenni.

Amikor futballoztam, volt egy adott stílusom, ezért adott helyzetekbe kerülhettem, és bizonyos helyzetekben meccseket tudtam eldönteni. Most pedig ezt egyedül kell elérnem a partvonalról.”

A Juventus keretében komoly átalakulás volt tapasztalható a nyáron, több fiatal is érkezett, néhány tapasztalt futballista pedig távozni kényszerült.

„Kiváló minőséget jelentő fiatal futballisták érkeztek, akikben nagy potenciál lakozik. Amikor egy játékoskeret életciklusa a végéhez ér, természetes, hogy fiatalokkal kell elölről kezdeni. Szerencsére tudtuk szerződtetni ezeket a srácokat, idővel remélhetőleg top játékosok válhatnak belőlük, mint a pár évvel ezelőtti játékosok.”

Természetesen Cristiano Ronaldo neve sem maradhatott ki az interjúból.

„Boldog vagyok, hogy a világfutball ikonja a keret részét képezi, hogy minden egyes nap dolgozhatok vele, láthatom edzeni, láthatom játszani. Óriási öröm ez számomra, és persze az egész csapatnak is. Ő most is ugyanúgy dolgozik, 35 évesen, ahogyan azt fiatalon tette, ugyanaz a szenvedély van benne a futball iránt minden egyes nap. Követendő példát jelent számunkra.”

A Juventus 1995/96 óta nem nyert BL-t, Andrea Pirlo viszont kétszer nyert a döntőben, és nem tagadja, hogy némi szerencsére is szükség van.

„Tudjuk, hogy a Bajnokok Ligájában minden egyes csapat erős, nincsenek gyenge ellenfelek. Ezért mindenki ellen maximális figyelemmel és szenvedéllyel kell futballoznunk, hibákat nem követhetünk el. Nehéz sorozatról beszélünk minden egyes évben, mert a Bajnokok Ligájában kemény a küzdelem. Az apró részletek döntenek.

A téli szünet utáni visszatérést követő időszak a legnehezebb véleményem szerint. Március környékén, amikor talán még egyes csapatok a felkészülés után nem lendültek még igazán formába, mások viszont már jó formát mutatnak. Szóval az nehéz időszak lehet. Egy kis szerencsére van szükség olykor, talán egy szerencsésebb sorsolásra, mert lehet, hogy a keret nem mutatja a legjobbját, azonban ekkor a teljes szezont kukázhatja a csapat, ha rosszul teljesít.

Én mindig támadófutballt akarok mutatni, irányítani akarom a meccset, minden egyes stadionban a mi futballunkat akarom érvényre juttatni. Ez a célunk. Teljesen mindegy, hogy a Bernabeuban vagy másik stadionban lépünk pályára, ez ugyanaz, semmit sem változtat a dolgokon.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr10016236762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2020.10.12. 21:09:56

De az is lehet stresszesebb.

Rocky80 2020.10.12. 21:13:43

Vagy napról napra.

venember83 2020.10.12. 21:22:21

@Rocky80: igen, most olvastam újra a cikket, és helyrepofozgattam az elgépeléseket, elnézést ezekért.

Rocky80 2020.10.12. 21:45:04

@venember83: részünkről a szerencse hogy cikkekkel szolgáltok ki minket. :-)

rabsic02 2020.10.13. 07:53:35

@venember83: Hatalmas respect a "munkátokért", amit végeztek.
Ha Pirlo és A csapat is így áll hozzá, akkor élvezetes focit nézhetünk. :D

senky 2020.10.13. 13:56:57

„Kiváló minőséget jelentő fiatal futballisták érkeztek, akikben nagy potenciál lakozik. Amikor egy játékoskeret életciklusa a végéhez ér, természetes, hogy fiatalokkal kell elölről kezdeni. Szerencsére tudtuk szerződtetni ezeket a srácokat, idővel remélhetőleg top játékosok válhatnak belőlük, mint a pár évvel ezelőtti játékosok.”
Ha igy- HELYESEN -gondolkozik ,a remhirek-Demi eladasa ...- akor csak mendemonda allhir lehet .

babo0410 2020.10.13. 17:21:28

@senky: Demiral eladása? Jelenleg a védelemben nem vagyunk elegen ahhoz, hogy elengedjük. Pláne, hogy Chiellini megint megsérült. Valószínűnek tartom, hogy hatalmas kacsa csak. Maximum nyáron lehetne reális, ha igazolunk minimum két védőt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása