Összeállt a Pirlo vezette szakmai stáb

pirlo_andrea_es_tudor_igor.jpgNem állt a Juventus rendelkezésére sok idő, hogy az új edzővel, Andrea Pirlóval karöltve összeállítsák a szakmai stábot, de Igor Tudor csatlakozásával immáron hivatalosan is munkára készen áll az edzői gárda. Először lássuk, hogy kik fogják segíteni a Maestro dolgát:

Másodedző: Igor Tudor - Azt hiszem nem kell komolyabban bemutatnom, ugyanis játékosként nyolc esztendőn keresztül szolgálta az Öreg Hölgyet, ezúttal viszont a kispadon segíthet az olasz rekordbajnoknak. Ahhoz, hogy ő betöltse ezt a posztot, mélyen bele kellett nyúlnia a zsebébe a klubnak is, és neki is. A klub 300 ezer eurót csengetett ki a Hajduk Splitnek, hogy elengedje a csapat mesterét, míg az egykori védő ezt az összeget 150 ezer euróval toldotta meg.

42 éves kora ellenére nevezhetjük már tapasztaltabb trénernek, ugyanis több együttest is megjárt már. A Hajduk Splitnél  kezdte karrierjét 2009-ben még másodedzőként, majd irányíthatta az ifjúsági csapatokat is. A Hajducit 2012-ben hagyta el, hogy nemzete válogatottjánál lehessen másodedző, de egy év után visszatért a Splitski bilihez, de már vezetőedzőként. Első szezonjában (igaz, csak májusban vette át a csapat irányítását) megnyerte együttesével a horvát kupát, és negyedikek lettek a bajnokságban. A következő évadban már harmadik lett szülővárosa legnevesebb gárdájával, ezt pedig a 2013/2014-es szezonban is meg tudta ismételni. A 2014/2015-ös szezont nem vele fejezte be a Hajduk, ugyanis Tudor 69 mérkőzés után, 1.65 pont/meccses átlaggal menesztve lett.

Nagyjából egy év pihenő után a PAOK Thessaloniki lett új kenyéradója, ahol nem igazán aratott nagy sikert (negyedik hely, 1.51 pont/mérkőzés). Görögországban is kiadták az útját, így Törökországba szerződött, a Karabükspor együtteséhez, ahol friss feljutóként hozzásegítette az együttest a tizenegyedik helyhez (1.29 pont/meccs volt a horvát mester irányítása alatt a csapat pontszerzési átlaga), de szezon közben elhagyta a Kék Láng becenéven ismert gárdát a Galatasaray kedvéért. A váltás nemigazán sikerült, vele a negyedik helyen fejezték be a szezont, a következő évad pedig nehezebben indult, így kirúgták 1.79-es pont/összecsapás átalaggal. Abból a gárdából a szezon végére Fatih Terim bajnokcsapatot faragott.

2018 tavaszán az Udinese adott lehetőséget Igornak, aki sikeresen benntartotta a Friulianit, de ennek ellenére nem szavaztak bizalmat a mesternek. Aztán a következő év hajrájában ismételten leülhetett a Kis Zebrák padjára, a bennmaradás ismét nem okozott problémát, de a következő szezonban ismét kirúgták annak ellenére, hogy az 1.33-as pont/meccs átlag kifejezetten jónak számított az elődjei és utódja statisztikáihoz képest. Idén az év elején ismételten nevelőegyüttese ajánlatát fogadta el, és 1.56 pont/meccs áltaggal az ötödik helyen fejezték be a szezont.                                                                                                                                                                        

Azt hiszem, hogy tökéletes választás másodedzőnek, ugyanis amellett, hogy vezetőedzőként is bőven megállta a helyét, még erősen kötődik a Juventushoz is, tudja mit jelent a klub, és benne megvan a balkáni harcos mentalitás, ami Mandžukić és Pjanić távozásával kihalt a csapatból.

Assisztens: Roberto Baronio - Még a Bresciánál és az U21-es válogatottnál játszott együtt Pirlóval, akinek az egyik legjobb barátja lett. Edzőként nagyon rosszul teljesít, volt az olasz U18 és az U19 trénere, vezényelte a Brescia Primaverát és a Napoli Primaverát is, de mindenhol megbukott, a legjobb pontátlagja az Azzurri U19-es csapatának kispadján jött össze neki (1.23 pont/meccs, ami siralmas statisztika).

Tudorhoz hasonlóan ő is 42 esztendős, úgyhogy ő is még rendkívül fiatal, de még így is egy évvel idősebb Pirlótól. Szakmailag semmi helye nem lenne a Juve kispadjának közelében sem, de ő lehet a Mister legfőbb bizalmasa, akinek a tanácsait meghallgatja, és ad is a szavára. Nagyszerű dolognak tartom, hogy a Maesro olyan embereket válogatott maga mellé, akik igaz barátai, de ez rosszul is elsülhet, ugyanis ha hallgat Baronio rossz elképzeléseire, akkor mindenki bajba kerülhet.

Asszisztens: Antonio Gagliardi - A mindössze 37 esztendős szakember Olaszország legjobb mérkőzés- és videó elemzője, aki tíz éven keresztül az olasz válogatottnál dolgozott ebben a szerepkörben. Ezúttal azonban más lesz a feladatköre, az elemzések mellett kiveszi a részét a játékosok technikai és taktikai felkészítéséből is. Az ő megszerzése kétségtelenül remek döntés, a szakma egyik legjobbja, és Pirlo is nagyon jól ismeri.

Az erőnlétért felelős vezető: Paolo Bertelli - Pályafutása során megfordult a Fiorentinánál, a Veneziánál, az Udinesénél, a Románál, a Juventusnál, az olasz válogatottnál, a Chelsea-nél és a Sampdoriánál is. Antonio Conte irányítása alatt dolgozott a Bianconerinél, a munkáját pedig mindannyian ismerhetjük, ugyanis akkoriban nem igazán panaszkodhattuk ennyi izomsérülésre, és arra sem, hogy a játékosok idő előtt kifulladtak volna. Ő is az egyik legjobb szakember e téren, Pirlo őt is ismeri, ráadásul 59 életévével a tapasztaltabbak közé sorolható. Rengeteg probléma megoldódhat az ő segítségével.   

A stáb további tagjai:

  • Erőnléti edző: Andrea Pertusio
  • Erőnléti edző: Enrico Maffei
  • Erősítő edzésekért és sporttudományokért felelős vezető: Duccio Ferrari Bravo - 2008-ban érkezett Torinóba a Pro Vercellitől.
  • Erősítő edzésekért és sporttudományokért felelős vezető asszisztense: Antonio Gualtieri
  • Kapusedző: Claudio Filippi - Az 55 esztendős tréner már 2010 óta szolgálja az Öreg Hölgyet, és a kapusokkal sosem volt probléma. 
  • Kapusedző-asszisztens: Tommaso Orsini
  • A meccs- és videó elemzésért felelős vezető: Riccardo Scirea - A legendás Gaetano Scirea fia már évek óta a stáb tagja
  • Meccs- és videó elemző: Domenico Vernamonte  
  • Meccs- és videó elemző: Guiseppe Maiuri                                                                                                                                                       

Úgy gondolom, hogy egy remek gárda állt össze, a lehetőségekhez mérten a legjobban sikerült ötvözni a fiatalságot a tapasztalattal és a szakmai tudással, ráadásul szinte mind ismerik a vezetőedzőt. Egyedül Baronio jelenléte zavar kissé, de, ha Pirlo úgy döntött, hogy benne meg lehet bízni, és megfelelően tudja segíteni a munkáját, akkor nem kételkedem a döntésében. Nagyon remélem, hogy megfelelően fogják tudni segíteni a Maestrót, különösen fontos ez egy nulla tapasztalattal rendelkező edző esetében.

Holnap fog debütálni a szakmai stáb, ugyanis elkezdődik a felkészülés, és az alábbi program vár a Juventusra:

  • Augusztus 24: első edzés
  • Augusztus 29-től szeptember 9-ig: válogatott szünet
  • Szeptember 1-től október 4-ig: átigazolási piac
  • Szeptember 13: barátságos meccs
  • Szeptember 19: rajtol a Serie A

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7216173756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JuventusFanatikus 2020.08.23. 19:50:04

Érdekesség: Baronio és Tudor is a három védős felállásokat preferálták eddig. Kíváncsi vagyok, hogy a Maestrór sikerül-e erre rábeszélniük:D

tjunior 2020.08.23. 19:57:18

ez a Tudor-Baronio páros parádés...

Sunny21 2020.08.23. 20:40:32

Most lehet meg leszek kövezve, de én nem ájulok el ettől a névsortól.
Pirlo mellé egy tapasztaltabb embert képzeltem volna el, aki nem baj ha pl. CSAK másodedzőként tevékenykedett, de legalább élcsapatoknál. Baronio? Elvileg sz@r... Viszont van egy jó erőnléti edzőnk. Ez jó alap lehet.

Remélem Pirlo nem haveri alapon válogat! Az kevés lesz!

Grinta 2020.08.23. 21:04:32

@Sunny21: A képlet nagyon egyszerű.Ha nyerünk szeretve lesz,ha beletalálunk vele valami nagyba,akkor imádva,ha bukunk,akkor mindenki hülye akinek a keze benne van.

Tony. 2020.08.23. 21:48:23

Kabaré, Juventus, mint valami sufnituning vagy nem is tudom milyen cég.

venember83 2020.08.23. 21:53:28

@Tony.: ha pl. az idei BL-t nézzük, nem tudom, milyen 5-10-ről beszélsz.

Grinta 2020.08.23. 21:54:44

@Tony.: A sufnituningot megvesszük!

Sunny21 2020.08.23. 22:02:39

@venember83: A Lyon nem Top 4 klub, de ott voltak. Idén...Ja, a Lipcse sem. Ők is..
Szerintem Tony a tradícióról beszélt, de szerintem ezt tudod.
Pirlo-Tudor-Baronio? Mindegy. Jók lesznek! Juve múlt meg minden. Elég a sikerhez. De azért jöjjön Mbappe :D

dobor norbert 2020.08.23. 23:07:34

Uraim! Alakul ez mint púpos gyerek a prés alatt. A károgással várjuk meg az első tíz fordulót! Köszönöm!

Bunci88 2020.08.24. 02:06:27

Szerintem ez a csapat Sarri csapatánál jobb lesz... Kell a 10. Scudetto,és a jó BL szereplés.

alexGicamo 2020.08.24. 03:58:50

Köszönöm a remek ismertetőt !
Sok sikert az egész stábnak !

FORZA JUVE PER SEMPRE ! ! !

Kukszi 2020.08.24. 05:53:49

Attól a pár okos embertől azért most megkérdezem, hogy honnan tudjàtok mennyire jó szakemberek az edzői stáb tagjai ?
Jah mert xy csapatnál dolgoztak eddig :D
Így kizárva hogy ők éppen az adott klubban jó szakemberek :D
De ti otthonról a kanapéból megtudjatok mondani... zseniális ;)
Forza Juve!

venember83 2020.08.24. 06:22:56

@Kukszi: "De ti otthonról a kanapéból..." Én speciel egy konyhai széket hoztam be a gép elé, azon ülve kontrázok olykor, s nézegetem mások véleményét.

Szerintem Tudor tapasztalatát nem lehet megkérdőjelezni, van neki annyi, mint Contének volt. Ne feledjük, Tonio másodosztályban vitézkedett. Az meg, hogy jön másodedzőnek már eleve pozitívum, hogy lát ebben a projektben annyi fantáziát, hogy másodhegedűsnek is jöjjön, a fiatal edzőket pedig fel kell karolni, főleg ha még kötődnek is a klubhoz. Ez is zavart Sarri kinevezésénél, hogy sokkal jobban örültem volna egy fiatalabb, bátrabb edzőnek, legyen szó Inzaghiról (nem Pippo), Mihajlovicsról, mint egy olyan rugalmatlan és végül semmilyen szinten be nem illeszkedő vén f@szról, mint Sarri. Szép futballt képvisel, de nyilvánvalóan látszott, hogy ő csak végső esetben vesz fel öltönyt, ragaszkodik a napolis hülyeségeihez, és nem tud normális kapcsolatot kialakítani olyanokkal, akikkel jelenleg muszáj (nyilván CR7-re gondolok).

Sunny21 2020.08.24. 07:40:22

@Kukszi: Akkor ugye Te sem fogsz véleményezni se edzőt, se játékost, se vezetőségi tagot a "kanapéból"?
.... zseniális :)
Forza Juve!

Kukszi 2020.08.24. 09:24:25

@Sunny21:
Látom leesett :D
Nem is tudod itt hogyan fognak melozni és már elítéled előre ...

Kukszi 2020.08.24. 09:26:59

@venember83:
Lényeg legyen kényelmes az szék :)
De egyébként osztom a véleményed!

dobor norbert 2020.08.24. 10:02:42

@Sunny21: @Kukszi: Szerintem csatlakozzatok hozzám!:)

Kukszi 2020.08.24. 10:08:21

@dobor norbert:
Abszolúte +1
Meg kellene várni hogy mit is tudnak együtt.

Sunny21 2020.08.24. 11:22:17

@Kukszi: Aha... Elítéltem. Akkor gratulálok a szövegértéshez :D
@dobor norbert: Te tudod jól, hogy én nem károgok előre. Most sem teszem, csak egy szimpla vélemény volt, hogy az újonc Pirlo mellé tapasztaltabb másodedzőt képzeltem el. Sok sikert Nekik!

dobor norbert 2020.08.24. 11:24:01

@Sunny21: Tudom,tudom Napocska! Veled vagyok!

gomorra21 2020.08.24. 12:53:20

A vezetőedző Szundi, a segédje Tudor.
A maradék 5 a bányában maradt.

És most már képek is vannak:
m.facebook.com/story.php?story_fbid=3984194004941132&id=171522852874952

78juve 2020.08.24. 16:43:13

Hát nem egy bivaly erős stáb majd meglátjuk

dobor norbert 2020.08.24. 20:23:18

@gomorra21: Kolléga segíts kérlek! Azt a Nesta nevűt melyik maszk mögött keressem?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása