A vezetőség tisztogatna a keretben

khedira_sami_mellette_pipita_es_douglas_costa.jpgAz eddigi pletykákat megerősítette a Sky Sport Italia tegnapi beszámolója, miszerint Gonzalo Higuaín és Sami Khedira nélkül képzeli el a jövőt a Juventus, ezért kész szerződést bontani a játékosokkal, de Andrea Pirlo a régi gárda néhány további tagjától is megválna.

A legnagyobb gondot Gonzalo Higuaín és Sami Khedira a szerződésbontástól való elhatárolódása jelenti, azonban a torinói igazgatók mindenképpen szeretnék frissíteni a keretet.

A két öreg harcos esetében mindenképpen bánatpénzt kell fizetnie a klubnak a szerződésbontáshoz, ennek az összege pedig a szerződés által garantált fizetés egy kisebb vagy nagyobb része lehet.

Blaise Matuidi a vezetőség unszolására végül az MLS-t és az Inter Miami csapatát választotta, az igazgatók pedig reménykednek abban, hogy Sami Khedira és Gonzalo Higuaín is követni fogja a francia világbajnok példáját.

Sami Khedira kapcsán török és amerikai klubok érdeklődéséről lehet hallani, bár egyes PL-klubok is felmerültek, míg Gonzalo Higuaín kapcsán argentin és MLS-beli csapatokról lehet olvasni.

A potenciális távozók sora azonban nem merül ki a két fenti futballistában, mivel Federico Bernardeschi, Douglas Costa és esetleg Alex Sandro is elhagyhatja a klubot.

Mattia Perin is távozni fog a nyáron, miután a szezon második felét a Genoánál töltötte s hozzájárult a csapat bentmaradásának az eléréséhez, most pedig a Fulham érdeklődik iránta.

Daniele Rugani pedig már nemigen fog lehetőséget kapni Andrea Pirlótól, miután Massimiliano Allegrinél és Maurizio Sarrinál sem tudott kimagaslót alkotni, azonban a Sky Sport Italia munkatársa, Gianluca di Marzio szerint egyelőre alaptalanok a pletykák, miszerint az Arsenal felajánlotta egy csereügylet keretében Hector Bellerin játékjogát a peremre szorult olasz középhátvédért.

A La Gazzetta dello Sport szerint Fabio Paratici a londoni kiruccanás során érdeklődéssel találta magát szembe, ám ennek tárgya Merih Demiral, számos klub szeretne többet tudni a török futballistáról, ám Merih Demiral azon kevesek egyike, akinek az esetében jelen pillanatban semmiképpen sem merül fel az értékesítés ötlete.

Aaron Ramsey eladása azonban igencsak felmerült, és bár a walesi játékos megvétózott bármilyen tárgyalást a Spurs csapatával, mivel ágyúsként nem kívánja magára ölteni a sarkantyúsok mezét, egyéb ajánlatok szóba jöhetnek. Az érdeklődők az angol másodvonalt képviselik, a West Ham és a Crystal Palace egyeztetett a középpályásról, így talán londoni derbi is kialakulhat az aláírásáért.

Aaron Ramsey első éve a Juventusnál csalódást keltő volt, a bianconero csapat pedig 25 millió euróra értékeli a középpályást a tavaly nyári ingyenes megszerzése után. Természetesen az érdeklődők sorát kissé ritkítja a futballista fizetése, hiszen az átigazolási díj mellőzése miatt a Juventus évi hétmilliós bérben egyezett meg az Olaszországban is sérülékenynek bizonyuló walesi futballistával.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr10016172780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovta23 2020.08.22. 08:50:08

Szinte tökéletes névsor. Sandro távozása lenne probléma hisz szélső hátvéd nem nagyon van a piacon. Bár én lehet megpróbálnám elhozni a Sevillaban kölcsönben játszó Reguliont. Én vagyok azon kevesek egyike aki nem tudja se Samit se Higut hibáztatni azért ha ki akarják tölteni szerződésüket. Inkább az a hibás aki még hosszú távon számolt velük.

The king of alibis 2020.08.22. 08:50:45

Hányok a lófejű semmirekellőtől

The king of alibis 2020.08.22. 08:52:27

@kovta23: ha 3 védős rendszer lesz, Gaya sem lenne hülyeség

kovta23 2020.08.22. 08:59:20

@The king of alibis: Lehet ő sem rossz opció. Viszont én el ítélem azokat akik ilyenkor a játékost szidják. Ők már nem fiatalok nem kapkod értük senki. Nem egyszerű új klubot találniuk. Sami nagyon sokáig hasznos tagja volt a csapatnak mégha páran ezt nem is látták a szív gondjáról még nem tehet. Higuain még el kellett volna inkább áron alul engedni nem pedig kétszer is kölcsön adni. Én most is azt mondom fizesse őket ki a klub a vezetőség a hibás hogy még van szerződésük.

Thuglife! 2020.08.22. 09:27:05

szóval csak az a baj velük hogy öregek?
szerintem öreg játékos nincs,csak kiégett...
most így hirtelen Di Natale jutott eszembe aki 34és 35 évesen gólkirály lett.37 éves koráig játszott.

Kmarcika 2020.08.22. 09:36:20

@Thuglife!: maximálisan egyetértek.

Dzeko is ilyen játékos a szememben. Nem most a legjobb, ha leigazoljuk, de egy évre tökéletes. Ismeri a ligát, leköti a védőket és jó befejező csatár.

A norvég csodagyerekig tökéletes megoldás.

Kmarcika 2020.08.22. 09:37:31

@Kmarcika: tökéletes megoldás= ár érték arányban.

Sajnos Jiménez 80m árcédulája nagyon sok.
Reálisan korona nélkül sem ér ennyit, bár egyik kedvenc csatárom.

Andras74 2020.08.22. 11:06:20

Ha tetszik, ha nem, ezen a tisztogatáson túl kell esni vmikor.....

kidelpiero 2020.08.22. 11:38:51

@kovta23: Maximálisan egyetértek.

gomorra21 2020.08.22. 11:57:02

@kovta23: azért ezt érdemes szétszálazni. Én, mint szurkoló egy önálló entitás vagyok, aki teljesen független Marottától vagy Paraticitől. Az, hogy a sportigazgató rossz döntést hoz, az egy dolog. A szurkolónak viszont nem kell azonosulnia a sportigazgatóval, teljesen skizofrén helyzet volna. A játékosnak megvan a joga, hogy kitöltse a szerződését, ezt senki nem vitatja. Viszont: ha számít a klub, akkor nem csak a saját fényűző életével van elfoglalva, hanem a klubbal, a közösséggel ami körülveszi, a játékostársaival (!!!), aki jobban boldogulnának nélküle.

Különös, Marchisio eligazolt, amikor elkezdett kifelé állni a szénája, de Lichtsteiner vagy épp Evra is megérezte, hogy idő van.
Szóval Higuainnak, Khedirának megvan a jogalapja, hogy még egy nagyobb összeget leakasszon a klubról, de azért engettessék már meg, hogy ki szabadjon ezért fütyülni. Köszi szépen;)

kovta23 2020.08.22. 12:25:01

@gomorra21: Először is nem tudom és nem is akarom visszanézni hogy élő szerződéssel hagyták e ők el klubot annó. Másrészt egyik se volt olyan jól fizetett hogy más klub ne adott volna nekik hasonló fizetést. Pont ezért kellett volna hosszabbításkor fizetést csökkenteni mondjuk Saminak.
A másik dolog hogy ha nekem felmondana a munkáltatóm X év után én is ragaszkodnék a végkielégítéshez. Nem is értem minek nézzük a játékosokat valami szent tehénnek akik szerelmesek a klubba és akár ingyen is játszananak. Ezek mi vagyunk akik mindent megadnak a csapatért.

delpi0823 2020.08.22. 13:06:06

@kovta23: A te munkaltatod vajon meddig nezne jo szemmel hogy minden evben honapokig tappenzen vagy?(mert Khedira eseteben ez all fent),valoszinu hogy mar reg megszabadult volna toled.Arrol nem is beszelve hogy az atlagemberek munkaja meg a focistak kozott teljesen ertelmetlen parhuzamot vonni.Te keresel mondjuk parszazezer ftot ok meg par milliot euroban.Talan azt nem gondolod hogy amelle valami teljesitmenyt is le kene mondjuk raknia?Szurkolok reszerol a normalis reakcio persze hogy az hogy ha mondjuk kifutyulik es, nem tetszesuket fejezik ki,mivel ezek a jatekosok ha tetszik ha nem eloskodnek a szeretett klubjukon.

kovta23 2020.08.22. 13:12:27

@delpi0823: Először ha felmond nekem a munkáltató az végkielégítéssel jár. Másodszor Sami eddig is sokat volt sérült mégis hosszabbított vele a klub.
Fütyüljetek nyugodtan ha nektek ez a fétisetek de akkor is amikor az a vezető bejön a stadionba aki ezeket a szerződéseket kötötte.
Amúgy ha neked szív betegséged lenne oda mennel a főnöködhöz felmondani mondjuk a nyugdíj előtt egy évvel hogy felmondasz vagy kihuznád táppénzen azt az egy évet.

GGábr81 2020.08.22. 13:20:48

@kovta23: csak ők ezzel extra módon visszaélnek. Bánatpénz, szerződésbontás, majd az új klubbnál aláírás pénz+fizu. Ha csak simán szerződést bontanak, nem tud a managerük ennyi pénzt kisajtólni belőlük és az új helyen még focizni is kéne. Szóval ők ebből a helyzetből nem ugyan annyit akarnak kihozni, mint amit korábban kialkudtak maguknak, hanem a klubb kárára többet. Na ez nem szimpi. Huginál meg is értem, azok után amit művelt vele a Juve. De Sami annyi pénzt kap korházlátogatásra... Szóval a klubb végig támogatta, mellette volt mikor sérült volt, beteg volt stb. Erre most igyekszik meghálálni.

gomorra21 2020.08.22. 13:27:05

@kovta23: még egyszer mondom, jogilag elfogadható, amit Khedira meg Higuain csinálnak, morálisan nem.

Vannak szerethető játékosok, akiknek a döntései között szerepel az is, hogy a klubnak mi az érdeke.
Ha valaki csak a saját extra magas fizujával van elfoglalva, akkor az nem szerethető játékos. A nem szerethető játékos ne csodálkozzon, ha nem szeretik..

" Nem is értem minek nézzük a játékosokat valami szent tehénnek akik szerelmesek a klubba és akár ingyen is játszananak" Senki, ismétlem senki nem kérte Khedirától, hogy ingyen játszon. Egyáltalán nem olyan nagyok az elvárások pl. Khedira felé, mint ahogy lefested.

Khedira lehetőségei:
1, mehetne valahová kisebb fizetésért
2, mehetne rongyrázó helyekre, pl. Szaud Arábia, Kína (Marchisio sem top ligába ment, hanem az oroszokhoz)
3, melózhatott volna többet, és akkor most lennének érte a jobb ligákból is jelentkezők (beszédes, hogy nincsenek)
4, beleül a tutiba, és a sportigazgatók hülyeségeit kihasználva a saját csapatát bünteti. Felveszi a zsíros fizut, megfosztja a csapattársait, hogy helyette egy használható, bevethető játékosa legyen a csapatnak.

A hármas az sajnos ugrott.
Khedira valüszínűleg a 4-est választja.
Szerinted ez rendben van, szerintem meg nincsen. Szerintem Marchisio az, aki a Juventushoz méltóan döntött. De vannak még jópáran szerencsére.

kovta23 2020.08.22. 13:28:39

@GGábr81: Igen van igazság abban amit írsz, feltéve ha mondjuk Sami akar e tud e még máshol is focizni.
Én akkor is úgy vagyok vele ami jár az jár.
Arra amúgy miért nem válaszol senki közületek hogy miért hosszabbított vele a klub???

delpi0823 2020.08.22. 13:31:53

@kovta23: Khediranak nagyon komoly szivbetegsege lehetett ha visszaterhetett a palyara,hulyesegeket azert ne beszeljunk mar..............

kovta23 2020.08.22. 13:52:53

@delpi0823: @gomorra21: És a válasz még mindig nem jött. Miért hosszabbítottak vele.
Amúgy még van idő mindkét játékos távozására.

delpi0823 2020.08.22. 13:56:00

@kovta23: Kerdezd meg sztem Allegrit,neki volt a nagy szerelme,valszeg az o keresere tortent a hosszabbitas.

gomorra21 2020.08.22. 14:18:18

@kovta23: szerintem én már válaszoltam: az a döntés hiba volt.
De nem Dybala, Chiellini, Cuadrado hibája, Khedira viszont velük szúr ki, ha nincsen benne annyi, hogy leadjon egy csöppet az igényeiből. Higuain dettó.

Amikor Evra, Lichti, Marchisio, Matuidi nem nehezíti meg az elválást, amögött pontosan a játékostársakkal való szolidaitást érzem. Ők sem a klubigazgatóba szerelmesek, ebben biztos vagyok.

senky 2020.08.22. 20:59:24

@kovta23: NSM azert kel hibaztatni mert a szerzodesuk akarjak kitolteni hanem AZERT KELL HIBAZTATNI hogy a nagy fizujukert szinte SEMMIT NEM mutattak dolgoztak le a Juvenal ,ig NEM bizonyitottak hogy megerdemlik a fizertesuket es a klub bizalmat .

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása