Bizonyítványosztás: Sami Khedira

khedira_sami_felfele_mutat.jpgA Juventus bebiztosította első helyét a tabellán, a Serie A-nak nemsoká vége, a BL-ben pedig remélhetjük, hogy párszor láthatjuk pályára lépni a Juve-játékosokat, de mégis szépen-lassan elérkezünk a szezon végéhez, ezért ideje már most elkezdeni a bizonyítványok kiosztását. Legelőször Sami Khedira kapja meg a kiérdemelt osztályzatát, ugyanis ő már biztosan nem fog ebben az évadban pályára lépni sérülés miatt.

A szezon kezdetekor a többség velem együtt biztosra vette, hogy Saminak semmi keresnivalója nincs ebben a csapatban a játékstílusa miatt. Ekkor már elmondhattuk róla, hogy a tavalyi szezonban alig volt bevethető sérülések, és egyéb egészségügyi problémák miatt, amikor pedig pályára lépett, abban sem volt sok köszönet. Allegri nagyon favorizálta a németet, de elképzelhető volt, hogy Sarri már nem fog ekkora szerepet szánni neki, sőt, abban bizakodtak a Juventinók, hogy a 2019/2020-as szezont már másik csapat színeiben kezdi meg. Ez nem így lett, Paratici nem tudta értékesíteni, és sérüléséig alapembernek számított.

kepernyofelvetel_269.pngEgy komoly változás azonban történt az előző szezonhoz képest, mégpedig az, hogy Khedira is tudta, hogy az új tréner bizalmát ki kell érdemelni, ezért sokkal nagyobb beledobással robotolt a meccseken, küzdött a helyéért, mindent kihozott magából, ami benne volt, és hasznosan futballozott. Végre láthattuk becsúszva szerelni, kivette a részét a védekezésből, kevésbé kerülte a párharcokat és jó szokása szerint mindig megtalálta a réseket az ellenfél védelmében, és helyzetbe tudott kerülni. Konkrétan azt érezhettük, hogy Sami Khedira hiányzik a csapatból, különösen az, hogy tudta segíteni a támadásokat azzal, hogy remek helyezkedéssel helyzetbe tudott kerülni. Természetesen, akkora változáson nem ment keresztül, hogy egyértelműen alapemberként kellett volna vele számolni, mert továbbra is nagyon lassan, körülményesen passzolt, elképesztően lassú volt már, letámadásból nem tudott már visszaérni védekezésbe, de szükség lett volna rá, hogy kiegészítőként bevethető legyen. 

Azt hiszem, hogy immáron kijelenthetjük, hogy a német világbajnoknak végleg lefőtt a kávé, már második szezonjában nem tudja elérni a 15 darab pályára lépést (ezúttal 12 alkalommal számított rá Sarri mester a Serie A-ban, kilencszer kezdett). Egészen annyira sérülékeny lett már, hogy már nem érdemes megtartani, és olyan szinten lelassult, hogy valószínűleg a topfutballra sem lesz már alkalmas. Nem várom el, hogy kapjunk érte pénzt, egy szerződésbontással bőven beérném. A Corriere Torino szerint már el is kezdődtek a tárgyalások a kontraktus felbontása kapcsán.

Osztályzás:

  • Eredményesség (0 gól, 1 gólpassz): Hármas, ahhoz képest, hogy kétszer került ziccerbe, és egy gólhelyzetet alakított ki, ez nem rossz.
  • Passzolás (22.5 darab meccsenként, 88% pontosság): Hármas, figyelembe véve, hogy az ellenfél térfelén csak 78% pontossággal továbbítja a labdát.
  • Indítások (0.9 darab összecsapásonként, 69% pontosság) : Négyes, ez egy teljesen jó adat egy box-to-box középpályástól.
  • Kulcspasszok (0.7 darab mérkőzésenként): Négyes, magához képest ez egy jó számadat.
  • Közbeavatkozások (0.3 darab találkozónként): Egyes, ahhoz képest, hogy passzsávok lezárásának koronázatlan királyaként tartják számon, ez nagyon gyenge statisztika, csatárok produkálnak hasonlót.
  • Szerelések (1.2 darab meccsenként): Négyes, ebben nagyot fejlődött.
  • Párharcok (1.8 darab mérkőzésenként, 37% sikeresség): Egyes, ez egy rossz adat egy középpályástól.
  • BL-teljesítmény (Öt mérkőzés, 6.68-os osztályzat): Hármas, de csak jóindulattal, mert a Leverkusen ellen talán élete meccsét játszotta, ez nagyon megmaradt bennem.
  • Szemmel látható megítélt teljesítmény: Hármas
  • Fejlődés (tavaly 6.96-os értékelésben részesült, idén 6.61-es osztályzatot adott neki a Sofascore): Négyes, nekem jobban tetszett az idei produktuma, még ha ezt a számok nem is támasztják alá.   
  • Megbízhatóság: Kettes, a sérülései miatt egyáltalán nem lehet rá számítani.
  • Mentalitás: Ötös, engem megvett a küzdeni akarásával, a becsúszó szereléseivel.
  • Átlag: 3.08, azaz hármast érdemel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4716081264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GodPiero 2020.07.28. 20:53:07

Mehetne Sarrival Firenzébe....
Az az Ő szintjük....

Lanzafame 2020.07.28. 21:09:27

Nem lehet értékelni azt, aki egész évben sérült.

Menjen végre, de az elvárható, hogy megkapja a tiszteletet, és ne úgy beszéljenek róla, mint egy kutyáról, mert 3 évig meghatározó játékosunk volt.

Mitya10 2020.07.28. 21:20:53

Nàlam szòra sem èrdemes. Jòformàn sokszor nem is emlèkszem arra h mèg a mi jàtèkosunk. Remelem tàvozik.

dobor norbert 2020.07.28. 21:47:45

Nálam ötös. Óriási kedvencem. Az Ő karrierje példa értékü. Sokakat inspirált és mindig tisztelet tudóan viselkedett a klubbal. Kár,h vége a karrierjének,mert tudom,h itt sokak "kedvence "volt. Isten áldjon Sami!

Kmarcika 2020.07.28. 22:11:01

@dobor norbert: Amúgy egyetértünk.
4est adtam neki. Az elemzésben js benne van.
KÜZDÖTT A HELYÉÉRT!!!!!!!
A csapat nagy részéről ezt nem lehet elmondani. Sokan csak lézengtek a pályán.
Ramsay a legjobb példa erre.
Volt két jó meccse aztán szevasz. Én bíztam a walesiben, hogy megmutatja, de sajna nem jött be...

GodPiero 2020.07.28. 22:25:51

@dobor norbert: Nyílván a divat drukkerek akik nincsenek tisztában a Juve történelmi játékosaikkal, azoknak ilyen Khedirák maradnak ikonnak....

Il Principino 2020.07.28. 22:35:14

Már évek óta készülök a távozására,végre pezsgőt bonthatok majd..
De!Óvatosan,mert lehet megint maradni fog :)

"Mentalitás: Ötös, engem megvett a küzdeni akarásával, a becsúszó szereléseivel."
Lehet,hogy engem is megvett volna,ha mindjárt az első szezonjától kezdve hajtott volna így,de az idei szezonban láttam először becsúszni egy meccsen :D

kidelpiero 2020.07.29. 01:43:05

Sosem volt szimpi és a játékát sem szerettem sose.

Viszont azt ne felejtsük el, hogy ő nem született Ronaldonak vagy Messinek, ennek ellenére a TOP 5 bajnokságból 3-ban játszott és mindháromban bajnok lett. Megnyerte a Bajnokok Ligáját, és világbajnoknak mondhatja magát.

Ez az uccsó év már magához képest is gyenge lett, de ez sem az ő, hanem inkább a vezetőség sara. ( már nem kellett volna kerettagnak lennie)

Haragudni nem tudok rá, sikeressége példaértékű,ha ez tanítható lenne, korrepetálhatná a csapatot. :)

del pipi 2020.07.29. 05:35:02

Gondolom az osztályzás erre az évre vonatkozik, ezért én nem adok, mert osztályozhatatlan. Ha az itt eltöltött időt kéne, akkor a tavalyin kívül ami nagyjából mindenkinek egyformán gyengére sikerült, nálam jó osztályzatot kapna.

dobor norbert 2020.07.29. 06:21:03

@GodPiero: Még egyszer,kérlek szépen,h ne szólíts meg!

Alex8610 2020.07.29. 08:42:56

@dobor norbert: Azert az otos is eros tulzas na.Sokat ront mondjuk az o megitelesen hogy Vidal "helyett" jott.Egy komplexebb kozeppalyan lehet jobban ment volna neki.Emberileg nekem is szimpatikus es azt se lehet mondani hogy ne lenne esze a focihoz es Sarri erkezesekor volt egy kis fellangolasa de aztan ujra leserult.Nem fog hianyozni nekem evi 4,5 majd 6millioert keves hogy szimpatikus.Lassu,serulekeny es nem szakitotta meg magat az evek alatt.Mondjuk ki tudja Allegri anno mit kert tole.
Amugy jo otlet ez a bizonyitvanyosztas @Juventusfanatikus: mindig megtud lepni valamivel.Koszonjuk!

Animátor 2020.07.29. 09:54:31

és arra emlékeztek, hogy szezon elején mindig akkor kaptuk a gólokat, amikor Khedirát lecserélték?

Watakuki 2020.07.29. 10:45:24

Kicsit olyannak érzem, mint iskolában a gyerek októberig jár, szerez 3-4 jó jegyet, majd eltünik egész évre, mégis osztályozzák év végén.
Tényleg volt pár bíztató jel az elején, de szerintem aki ennyit sérült, az értékelhetetlen. Szegény Demiral és De Sciglio is ebbe a kategóriába esik szerintem.

MdewC 2020.07.29. 11:20:44

Nálam egyes Sami idei teljesítménye, sérülés ide vagy oda. :)

Köszönjük amit tett, de már meginnám a pezsit amit félre tettem a távozása alkalmából. :)

simoni 2020.07.29. 14:08:23

Az idei szezonja értékelhetetlen, a nálunk összességében mutatott teljesítménye pedig ár/érték arányban az egyes felé konvergál nálam. Szerintem ő pontosan a Nedved-féle, ideális Juve-középpályás ellentétét testesíti meg.

Védekezésben teljesen súlytalan, a támadásokhoz pedig ennyit tesz hozzá a statisztikák szerint:

Reál, 161 meccs, 9 gól/13 assziszt
Juve, 145 meccs, 21 gól/13 assziszt
(Forrás: www.transfermarkt.com/sami-khedira/leistungsdatenverein/spieler/29401)

Szerintem ezek a számok magukért beszélnek. Kis jóindulattal minden 11. meccsen ad egy gólpasszt... A gólokat tekintve pedig még nálunk szerepelt jobban, de hány sorsdöntő találatra emlékeztek tőle? Én konkrétan most egyre sem, bár biztos volt pár ilyen meccs. De emlékeim szerint többnyire a kicsiket szórta meg, amikor sikerült "jól helyezkednie".

Szóval felfoghatatlan számomra, hogy az ő képességeivel hogyan lehetett stabil kezdő éveken át. Lehet, hogy a személyisége, de nem a teljesítménye miatt, az egyszer biztos. A VB és BL-címe nem változtat ezen semmit. Jókor volt jó helyen - nem elvitatva azt, amit hozzátett, de hasonló képességű társakkal bajnoki címet se nagyon ünnepelhetett volna.

A teljesítményét a bérével összevetve tehát szerintem inkább fék a csapat számára már évek óta: elfoglalja a helyet egy feltörekvő és tehetséges fiatal elől. A legfőbb ideje, hogy megváljunk tőle.

Attilio79 2020.07.29. 21:25:56

Értékelésem: jó kisegítő alkalmazott a J medicalnàl, csak sokba kerül...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása