Elemzés: a Lazio elleni meccs

sarri_ronaldo_pacsi.jpgVégre ismét egy győzelemnek örülhettünk, nem is akármilyennek! A Laziót sikerült magabiztosan legyőzni, ezzel pedig szinte biztossá vált, hogy a Juventus vitrinje bővülni egy Scudettóval, de négy pont kell még, hogy matematikailag is be legyen biztosítva a bajnoki cím. 

A Lazio igencsak megtépázott csapattal állt ki, ráadásul a formájuk is csapnivaló volt, de a Juve sem volt elkényeztetett helyzetben. Simone Inzaghi tisztában volt az esélyeikkel, és nem is erőltette a labdatartást, de igazából nem is igazán tudták volna jól megtartani a játékszert, ugyanis a Bianconeri remekül alkalmazta a presszinget, a Sasok szinte csak hosszú labdákkal tudták eljuttatni a lasztit az ellenfél térfelére, ráadásul a helyzeteik is jobbára ilyen megoldások után alakultak ki. A rómaiak tudománya nagyjából itt fogyott ki, de a Juventus is azt játszotta, amire számíthattunk, a jobb oldalon alakultak ki szebbnek nevezhető összjátékok, de mégis a Ronaldo-Dybala páros fémjelezte megoldások voltak különösen tetszetősek. Főleg a kis argentint tudom kiemelni, aki elképesztően önzetlen volt, és hamis kilences létére szervezte a játékot. Ha ő nincs a pályán, akkor előfordult volna, hogy nem így alakulnak a dolgok, ugyanis hatalmas húzóembernek számított, aki mellé társult Ronaldo a góljaival, Rabiot a mezőnymunkájával, de Ligt az önfeláldozásával és Szczęsny a hárításaival. 

kepernyofelvetel_266.pngA három pont sokkal nagyobb okot ad az örömködésre, mint maga a játék képe (ami egyébként egyáltalán nem volt rossz), és egyes játékosok formája és fizikai állapota, de szerencsére a következő mérkőzéseken már bátrabban lehet kísérletezgetni, pihentetni, felkészülni a Lyon ellen és összerakni a csapatot úgy, hogy a BL-ben jó esélyekkel induljon a torinói gárda. Természetesen az sem lenne hátrány, ha már a biztos győzelem tudatában pár ifit is láthatnánk játszani a felnőttek között. 

Fontosnak tartom megemlíteni, főleg az utóbbi meccsek fényében, hogy Sarri ezúttal nem bízta a véletlenre a dolgokat, és a kétgólos vezetés tudatában azonnal jöttek a védekezőbb felfogású játékosok, hogy kisebb esélye legyen az olyan áramszüneteknek, mint ami eddig a csapatot jellemezte az utóbbi összecsapásokon. Sőt, a végén még meghúzott egy Dybala-Rugani cserét is, amit tőle egyáltalán nem szokhattunk meg.

Ennek ellenére is sikerült bekapni egy gólt, ami egy egyéni hiba után következett be. Acerbi hosszú átadása hosszúnak bizonyult, Bonucci mintha mutatta is volna, hogy megoldja. Szczęsny kijött egyből a kapujából, de látta, hogy lelassul a labda, és Immobile túl közel van, így csak az ötös vonaláig jött ki, így Leónak simán meg kellett volna oldania a feladatát, ehelyett az ellenfél gólgyárosa a labdát valahogy elérte, belepöckölt egyet, majd a védő belerúgott a labdába. Ez nem lehetett kérdés, hogy szabálytalan megmozdulás volt, igaz, a SPAL-Inter összecsapáson volt egy hasonló szituáció, mikor a labda nem volt a közelben, egyértelmű volt Handanović vétke, a büntető mégis elmaradt.

A Bastos által összehozott büntetőn igazából szintén nincs mit filozofálni, tárt karral belevetődött a lövésbe, a kezét pedig eltalálta a játékszer a büntetőterületen belül. 

Egyéni teljesítmények:

  • Szczęsny: Kétszer hárított, ebből az egyik egy bravúr volt. Ronaldóval ismételten megtárgyalták a büntető előtt, hogy Immobile hova fogja rúgni, el is találta az irányt, de sajnos nem sikerült védeni. 87% pontossággal passzolt, három hosszú indítása volt pontos.
  • Cuadrado: A számok teljes mértékben őt igazolják, egyszer tisztázott, négyszer szerelt, megnyert tizenhárom párharcot, mind a három csele sikeres volt, volt öt hosszú indítása is, összességében pedig 84% pontossággal továbbította a játékszert.
  • de Ligt: Le a kalappal előtte, hogy ezt a meccset is bevállalta, miközben láthattuk, hogy milyen komoly kötésekkel játszott. Megérdemli a pihenőt, és amint lehetséges, és szükséges, meg kell műteni azt a rakoncátlankodó vállat. Egyszer tisztázott, egyszer közbeavatkozott, megnyert két párharcot, kiosztott egy kulcspasszt, volt három hosszú átadása és 96% pontossággal passzolt.
  • Bonucci: Ha azt a tizenegyest nem hozza össze, akkor arról beszélhetnénk, hogy jobban teljesített, mint holland társa, de ez a hiba mindent átír, és sajnos ez már nem az első. Nevéhez fűződik két kulcspassz, három tisztázás, két blokkolás, egy közbeavatkozás, két megnyert párharc, hat hosszú indítás és 84% passzpontosság.
  • Alex Sandro: Olyan sok jót nem tudok róla mondani, de igazából rosszat sem. Egyszer tisztázott, egyszer blokkolt, egyszer közbeavatkozott, egyszer szerelt, megnyert három párharcot, volt négy hosszú indítása, feljegyezhet egy kapufát is és 84% pontossággal passzolt, azonban  háromszor kicselezték.
  • Ramsey: Láthattuk, hogy miért nem kapott eddig több játéklehetőséget. Az akarással nem volt probléma, de nem tudott egy pluszt adni a csapat játékához. A labdajáratásokban hasznos volt, pontosan passzolt (88%), de nem tudott olyat húzni, amivel helyzetbe tudta volna hozni társait. Volt három megnyert párharca, egy tisztázása, egy közbeavatkozása és egy szerelése.
  • Bentancur: Sürgősen pihentetni kell, mert tarthatatlan az, ahogy játszik. Már sokadszorra játssza el, hogy eladja a labdát a lehető legrosszabb helyen, a csapatjátékhoz és a labdakihozatalokhoz való hozzájárulása pedig nagyon csekély. Nem is értettem, hogy Pjanić miért nem kezdett. Megnyert négy párharcot, kiosztott öt kulcspasszt, volt két pontos beadása, három hosszú átadása, egyszer tisztázott, egyszer közbeavatkozott, egyszer blokkolt és 88% pontossággal passzolt.
  • Rabiot: Rá továbbra sem lehet panasz, bejárta az egész játékteret, keményen melózott, és már a támadójátékhoz is tudott valamit hozzáadni. Szépen fejlődik, de ettől is több lehet még benne. Ezúttal kiosztott egy kulcspasszt, volt két hosszú átadása, megcsinált két cselt, megnyert nyolc párharcot, háromszor tisztázott, kétszer szerelt és 87% pontossággal továbbította a labdát.
  • Douglas Costa: Rá is ugyanazt tudom írni, mint Ramseyre, nem igazán tudott hozzáadni sok mindent a játékhoz, és nem véletlen volt csak csere eddig. Megcsinált két cselt, kiosztott két kulcspasszt, volt három hosszú indítása, megnyert két párharcot és 92% pontossággal passzolt.
  • Dybala: A Juventus tízesének és a csapatkapitányi karszalag örökösének így kell játszania! Önzetlen volt, küzdött hátsérülése ellenére, extra megoldásokat választott, ami nem csak látványosak voltak, hanem hasznosak is. Aki látta az összecsapást, az tudja, hogy miről beszélek, de lássuk csak a statisztikákat, amik hűen tükrözik ezt a klasszis teljesítményt: hét kulcspassz, két kialakított gólhelyzet, négy sikeres csel, két kaput eltaláló lövés, három beadás, három hosszú indítás, öt megnyert párharc, 94% passzpontosság.
  • Ronaldo: Ez még mindig nem a jó formája, Bastos sem könnyítette meg a dolgát azzal, hogy folyamatosan keménykedett vele szemben, de amit kötelező volt belőni, azt gólra is váltotta. Tizenegyszer próbálkozott, kihagyott két ziccert, lőtt egy kapufát, kiosztott egy kulcspasszt, volt egy hosszú indítása, megnyert nyolc párharcot, egyszer szerelt és 92% pontossággal passzolt.

 

  • Matuidi: Legalább annyit tudott nyújtani, mint a walesi, volt egy hosszú indítása, megcsinált egy cselt, megnyert egy párharcot, egyszer közbeavatkozott, nyolcszor passzolt pontosan, mindezt 12 labdaérintésből.
  • Danilo: Nehéz értékelni, mert olyan kiemelkedőre nem emlékszem tőle. Kétszer tisztázott, egyszer közbeavatkozott, kétszer szerelt, megnyert két párharcot, volt egy hosszú indítása és 77% pontossággal passzolt.
  • Rugani: Három labdaérintés után nehéz lenne véleményt alkotni róla.kepernyofelvetel_268.png

A meccs embere: Paulo Dybala

* a fentebb szereplő táblázatban a zölddel megjelölt oszlop a Juventus statisztikáit tartalmazza, míg a kékkel megjelölt a Lazióét.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4416040376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lanzafame 2020.07.21. 16:14:50

Rabiot kezd nagyon jó lenni, várom a takarodását követelő kommenteket :)

Ramsey viszont aggasztó, és nem látni, hogy csak egy gátnak kellene átszakadnia nála, vagy ennyire földönkívüli a Serie A-ban.

Dybala úgy játszik, ahogy egy 15 milliós fizetést kapó játékosnak kell, remélem állandósítja ezt a formáját.

pedronegroo 2020.07.21. 16:18:32

kép: Sarri és Ronci vigyorogva pacsizik?? A végén még elszívnak egy közös cigit is?? :)

Hoztuk a kötelezőt, Dibcsi a király továbbra se tudok mást mondani. Remélem az összes hátralévő meccsünket behúzzuk! Én nem rotálnék, ugyanis nem nagyon van kit..

rockitbaby 2020.07.21. 16:40:05

@Lanzafame: Szerintem Ramsey már fejben is feladta. Sokat volt sérült is, nem is nagyon találta a formáját, az újraindulás után pedig még csak percei is alig voltak. Látszik rajta, hogy már minek erőéködjön, gyakorlatilag csak kimondva nincs, de mindenki tudja, eldőlt a sorsa. Pedig nem ügyetlen, de pont annyira hasznos, mint Costa.

Zombijuve 2020.07.21. 17:10:51

Elemzés. Online osztályozás: 5

del pipi 2020.07.21. 17:53:04

Ez nem a lassú elemzés volt hanem a másik! :) Sirály volt! :) Amúgy szerintem a hétvégén ünneplünk otthon a Samp után. Forza Juve!

Dybali 2020.07.21. 18:03:41

Köszönjük! Ramseynek pedig csak idő kell, szerintem nagyon hasznos játékos. Rabiotnak is csak idő kellett, emlékezzetek vissza miket írtak róla.

Juvegaspy 2020.07.21. 18:16:53

Remek iras mint mindig
Szvsz Ramsey jo cserealap. Jo jatekosnak tartom de mint azt elottem is irtak mar valszeg a kedve is odavan. Rabiot viszont kellemes csalódás ő marad is. Meccs embere Dybala, de a lengyel is magara talalt mostanaban.

Bonu eset.
Nem az első idén hogy igy elbarmolja, sztem a kapusunk messze volt, ezt okosabban kell megoldani. Kenyes a szitu a karszalag miatt. Egy ilyen ev utan en jovore mar Paulonak adnám s lenne eselye Demiralnak bekerulni de nem fogjak sajna szoval inkabb bizom benne hogy a bl re nagyon osszeszedi magat

juve28adam 2020.07.21. 20:18:20

Nagyon jó írás!
Tegnap volt aki szerint a lengyel volt inkább benne a gólban, de már nem akartam rá reagálni viszont ha megtettem volna, akkor ugyanezt írtam volna le mint a cikk írója, én is így láttam az esetet. Bonu cseszte el.

GodPiero 2020.07.21. 20:29:39

Csövesnek még foga sincs.....

dobor norbert 2020.07.21. 20:38:19

Kolléga Úr! Megint egy szuper munka! Köszönjük! Ja és ezért kell Gyuszibácsinak maradnia,mert Bl-t nyerünk vele. Világos nem???

Andras74 2020.07.21. 20:46:02

@dobor norbert: oké, de előbb legyen meg a bajnokság!

Juventino86 2020.07.21. 21:02:06

Ramsey sajnos tényleg nem igazán tudott hozzátenni. Ő nem kezdő szintű játékos. Rabiot játéka viszont nagyon tetszett. Szüksége van a csapatnak egy nagy darab, de mégse lassú középpályásra, aki a támadásokat és a védekezést is tudja segíteni.

JuventusFanatikus 2020.07.21. 21:29:23

@Holloka: @Zombijuve: @del pipi: @Dybali: @Juvegaspy: @juve28adam: @dobor norbert: Köszönöm!:)

Hogy én is hozzaszóljak a Ramseys témához:
Ha volt olyan, hogy verseny a két ingyenigazolás között, akkor azt a francia megnyerte, eléggé fölényesen. Már a szünet előtt is jobbnak tartottam, de ez most még jobban kirajzolódni látszik. Én minden játékosnak adnék még egy évet, akik újoncok, de ha tényleg erősítünk a középpályán, és nem engedhetünk meg magunknak egy 7 millió eurós fizetéssel rendelkező csereembert, akkor Ramseynek kell távoznia.

Dybali 2020.07.21. 21:32:56

@JuventusFanatikus: Távoznia kell, de csak abban az esetben, ha előbb megy Khedira és Matuidi.

niccolo 2020.07.21. 22:11:19

@GodPiero: két hét múlva,majd lesz neki aranyból!

niccolo 2020.07.21. 22:13:23

Amúgy pont egyenlőség esetén (Ata,Lazio,int,) hogy állunk?köszi.

JuventusFanatikus 2020.07.21. 22:38:42

@niccolo: Az inter és az Atalanta ellen jobbak vagyunk.

niccolo 2020.07.21. 23:59:43

@JuventusFanatikus: Köszönöm szépen a választ.

del pipi 2020.07.22. 05:37:13

Ha egy kicsit sportszakmai oldalról akarnám a meccset és ezt az elemzést megközelíteni akkor azt mondanám: A csövesnek még foga sincs! Ugyanis ez az ami hűen tükrözi a meccsen látottakat és az elemzésben leírtakat, még talán azt tenném hozzá hogy teljes legyen az a futballszerű gondolat hogy: És valószínűleg büdös is! Szerintem így kerek, jöhet az Udinese! Forza Juve!

Bodnar Daniel 2020.07.22. 08:03:44

@juve28adam: Mivel Bonucci mutatta csecsninek, hogy semmi para kézjelzéssel a Lengyel nem jött ki. 100%-ban Bonucvi hibája, ha olyat mutogat, amit nem csinál, vagy félreérthető.

Bodnar Daniel 2020.07.22. 08:09:08

@del pipi: Meg persze undorító, ahogy kinéz. Szerintem iszik is.... Ezért tolta be a formáció váltást a végére. Ez a napnál is világosabb! Jövőre Brad Pittet a padra! Igaz Yankees szurkoló, de én látom a mellizmaiban a spiritót na
..

Andras74 2020.07.22. 10:43:08

@Bodnar Daniel: nem vár6od el, h szomjan haljon!
Ha az kell, h merjen cserélni, akkor készítsék neki oda a felest, oszt csókolom! :)))

Dante01 2020.07.22. 12:13:14

@Bodnar Daniel: azért a fogát igazán megcsináltathatná. Nem zavar, de még a szomszéd kisnyugdíjas néni is megcsinàltatta akkor neki is lehetne.

Az írás remek köszönöm. A meccs nekem tetszett, van mit javítani, de talán jó irányba haladunk.

Bodnar Daniel 2020.07.22. 14:43:57

@Dante01: Őszintén én soha nem figyeltem fogorvos szemmel az öreget. De legalább ha Inzaghi meg Gasperini ismét megszoptatja taktikailag, akkor tutira nem fog fogazni... Fő az egészség. Vigyázzunk egymásra! :D

GodPiero 2020.07.22. 14:54:59

@Bodnar Daniel: Na látod, ez egy frappáns válasz!
Nem sértő, nem személyeskedő.....

del pipi 2020.07.22. 14:57:40

@Bodnar Daniel: Miért? Freddy Krügerben is meg van a Spirito....ja de mondjuk ő se valami szép...pedig ő vállalná....Brad Pitt nem....hogy lesz így szép edzőnk? Nem is tudom.....hová szalad ez a világ?!! :)

Bodnar Daniel 2020.07.22. 16:10:41

@GodPiero: A szopós poénok csak az állásinterjúkon nem működnek...

Köszi!

Bodnar Daniel 2020.07.22. 17:08:13

@del pipi: Csúnya foci csúnya edzőhöz dukál. Hol van már a Maxis időszak, mikor szép külsőhöz szép foci társult. Ja nem...

del pipi 2020.07.22. 17:19:27

@Bodnar Daniel: Ezt se megerősíteni sem cáfolni nem tudom! :)

GodPiero 2020.07.22. 20:50:48

@Bodnar Daniel: Ez most annyira nem jött át....
Azt hittem le tudok süllyedni a szintetekre...
Sajnálom, nem sikerült megerőszakolnom az intelligenciámat :)
Köszi

del pipi 2020.07.23. 05:23:32

@Bodnar Daniel: Hallod? Erőszakold már meg magad! Találj már ki valami frappánsabbat ! Ne legyél már inteligetlen!!!! :)))))

GodPiero 2020.07.23. 09:21:52

A kötekedést is törölgetni kellene nem csak a reakciót.....

JuventusFanatikus 2020.07.23. 09:46:51

@GodPiero: Én nem látok sehol olyan komoly kötekedést, ami miatt törölni kéne bármit is. Igen, utalgatás van, ami nem éppen a legelegánsabb megnyilvánulási módszer, de nem is olyan szintű, hogy úgy kelljen rá reagálni, ahogy azt Te tetted.

Ráadásul ez a héten már a negyedik moderálni valód, úgyhogy nem ártana visszavenni, mert karnyújtásnyira az egyhetes pihenő.

GodPiero 2020.07.23. 14:46:53

@JuventusFanatikus: Tehát, ha engem vegzálnak, provokálnak és bátorkodom számon kérni, leállítani akkor én vagyok a hibás....
Ok okozat alapján én az okozat vagyok! Ildomos lenne a kiváltó okot megszüntetni és akkor egyben megszűnne az okozat is.
Tudod: nem zörög a haraszt ha ben fújja a szél!

JuventusFanatikus 2020.07.23. 17:56:51

@GodPiero: Tőlem akkor levezethetjük az egész történetet, ha már ok-okozat alapról beszélünk.
Mi volt az első ok, ami kiváltotta az utalgatást?
"A csövesnek még fog sincs"

Azt hiszem ezen nincs mit magyarázni, elég válasz az, hogy Sarri nyilatkozata alatt mennyi ember ki van akadva arra, hogy valaki képes így hívni a Juventus edzőjét.

Erre érkezett del pipi írása, amiben a maga módján humorosan szurkálódott, de nem személyeskedett. Sőt, a mondanivalójával egyet is tudok érteni, mert ennek a cikknek semmi köze nincs ahhoz, hogy Sarrinak hány foga is van.

Azután erre érkezett a már személyeskedő visszavágás. Aminek nem a leállítás volt a célja, hanem a visszaszólás. Aztán az egész sor újra ismétlődik azzal, hogy két illető intelligencia szintjét minősíted, erre érkezik az odaszúrás, majd ismét a személyeskedés. Nekem ezekből valahogy nem az jön le, hogy Te lennél ebben a történetben az ártatlan.

Azt tudom tanácsolni, hogy hagyd figyelmen kívül azok kommentjeit, akik téged "irritálnak", és kerüld a Juventus alkalmazottjainak a leminősítését, amivel fel tudsz idegesíteni embereket. A személyeskedésre vonatkozó részt pedig már ismertettem.

GodPiero 2020.07.23. 18:07:03

@JuventusFanatikus: Azért egy kis különbség van aközött, ha egy közszereplőről nyilvánítok véleményt vagy magánemberről!!! Nézz a MAGYAR jogszabályok után....

De tudod mit: Gondold azt hogy Isten vagy ezen a blogon.....

JuventusFanatikus 2020.07.23. 18:38:02

@GodPiero: Neked sikerült magánszemélyről és közéleti szereplőről is "véleményt" alkotni.

Ha folytatódik a sorminta, akkor ezúttal személyeskedés fog következni, de akkor valószínűleg kis változás fog történni, mert akkor bizony bannal reagálok.

Köszi, sikerült, nem volt nehéz.
media.tenor.com/images/af8396028b8427c46924a40ebf350eb9/tenor.gif

dobor norbert 2020.07.23. 19:09:26

@JuventusFanatikus: Kolléga Úr!Minden szavaddal egyetértek! Kár,h ennyi időt kapott és nem jött rá a megoldásra.

GodPiero 2020.07.23. 20:19:38

@JuventusFanatikus: Mi ez a diktatúra???
Mintha a koszos balkánon lennénk....

GodPiero 2020.07.23. 21:23:30

@Grinta: Sajna szopunk is.... drága csöves ....

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása