Arthur kész elfogadni a Juventus ajánlatát

pjanic_miralem_arthur_csere.jpgTöbb hírforrás egymással egybehangzó állítása szerint Arthur Melo kész elfogadni a Juventus ajánlatát, s így a brazil játékos Miralem Pjanić játékjogáért, illetve némi pénzért hagyhatja el az FC Barcelonát.

A játékoscsere már hetekkel ezelőtt megvalósulhatott volna, azonban a katalánok játékosa nem mutatott hajlandóságot arra, hogy távozzon a Camp Nou-ból.

Az FC Barcelona vezetősége megpróbálta meggyőzni a játékost arról, hogy a klubnál nem vár rá sok játékidő, ezt pedig jól alátámasztotta az a néhány mérkőzés is, amelyet a koronavírus-járvány kitörése után újraindult spanyol bajnokságban játszott a csapat.

A Sky Sport Italia munkatársa, Gianluca Di Marzio, valamint a spanyol Sport is azt állítja, hogy fordulat következhet Arthur hozzáállásában, így az utolsó akadály is elhárul az ügyben. Természetesen az is komoly vonzerőt jelent, hogy új klubjánál a jelenleginél magasabb, évi 5 millió eurós bérezést kapna.

A két klubnak most közös nevezőre kell jutnia az érintett játékosok értékét illetően, hiszen az FC Barcelona 80 millió euróra becsüli játékosát, míg a bosnyák középpályás ára 70 millió euro lehet, így a Juventus némi ráfizetéssel szerezhetné meg a brazilt.

Fontos tényező, hogy mindkét érintett fél a pénzügyi év június 30-i zárása előtt le akarja zárni az ügyet, így sürgősen egyezségre kell jutniuk egymással.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8515905664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rockitbaby 2020.06.21. 19:58:27

Ha a kora mellett azt is számba vesszük, hogy Pjaniccsal ellentétben őt jóval kevésbé lehet zavarba hozni, talán nyerhetünk az ügyleten. Talán.

b.tom 2020.06.21. 19:58:36

Ezzel túl rosszul nem járhatunk
Pjanicsnak innen már csak lefelé megy az értéke

del pipi 2020.06.21. 20:00:13

Csak azt tudom mondani mint korábban, ha a jelenlegi kp-t nézzük erősítés, de most írtam a mercatoba az és ezt most égetőbb, hogy olyan középpályásokat kell szerválni(kéne, ha lehet, ha van rá della) akik kreatívak gyorsak, jól lőnek, és az 1 az 1 egyeket is megtudják csinálni. Ez fontos. Arthur passz játéka szuper, de talán nem olyan bevállalós. Néhányszor láttam játszani, akkor összességében tetszett.

Dani1342 2020.06.21. 20:12:29

Most mar akar jönni? Nem régiben jahjj a barca a legjobb klubb a világon nem akarok innen elmenni sose... Aztan juve ajánlott neki 3 szoros fizut.. Meg gondolom megmondtak neki öcsém maradhatsz de játszani nem fogsz.. Most a kérdés, tényleg hirtelen változott minden es jönni akar, amit nem tudok elhinni mert eddig nem akart vagy belenyugodott hogy jol van legalább ott tudok majd játszani. Ha jön remélem rá talál magára es ha gyorsabb lesz játékba mint pjanic es fog küzdeni a labdaért mar megeri.. Persze remélem elore is lesznek passzai nem csak hátrafelé, kíváncsi vagyok ha jön mit fog nyilatkozni.. De valami ilyesmi lesz majd.. Kiskorom ota figyelem a juvet.. Europa egyik legnagyobb csapata.. Ronaldo itt van.. Tele vannak tervekkel.. Mindig nagyra becsültem a juvet

Rivendell 2020.06.21. 20:18:00

Kiv leszek ki jön még a kp-rá Tonali vagy a francia srác... Esetleg más

Rikster 2020.06.21. 20:28:15

@Rivendell: inkább ki megy el Pjanicon kívül még?!

JuventusFanatikus 2020.06.21. 20:33:03

Érthetetlen számomra, hogy a két Coppa-meccs után még, hogy merülhet fel egyáltalán Arthur. Az a két meccs tökéletesen megmutatta, hogy milyen középpályásokra lenne szükségünk, a brazil pedig ennek a tökéletes ellentéte.

Dani1342 2020.06.21. 20:36:41

@JuventusFanatikus: pontosan.. Aki tud távolról átlőni, egy az egybe cselt megcsinalni vagy akár kiugratni egy támadót.. Arthur pont nem ez...

rockitbaby 2020.06.21. 20:37:44

@JuventusFanatikus: Akkor érthetetlen, ha Sarri maradna az edző.

Viccet félretéve eddig a játékunk attól függött, Pjanic milyen napot fogott ki, mennyire tudták zavarba hozni. Bentancur ebben óriási előrelépés és ha jön még egy ilyen középpályás, azzal csak nyerünk.

Az a baj, hogy a két Coppa meccs konkrétan a teljes keret hibáit előhozta, nem csak a középpályáét.

Leram7 2020.06.21. 22:24:42

Sarri egy tipikus olyan egydimenziós edző, mint anno Del Neri volt. Tök mindegy ki jön ide, egy edző is kéne.

Remélem visszajön Allegri.

Szalnoki81 2020.06.22. 03:23:08

El tudom képzelni ezek után milyen lelkes hogy a Juvéhoz jön

venember83 2020.06.22. 06:05:06

@Szalnoki81: majd elmenni sem akar majd, miután máshol sehol nem kínálnak majd neki ennyi pénzt. Nagy a tehetetlensége a srácnak, ennyi.

JuventusFanatikus 2020.06.22. 10:16:31

@rockitbaby: Bentancurt is még bőven zavarba lehet hozni, az biztos, hogy Arthurt kevésbé. Azonban, ha létezik teljesen felesleges középpályás-igazolás, akkor az a brazil, mert a csapatban szereplő összes középpályásnak hasonlít a stílusa.

rockitbaby 2020.06.22. 12:08:04

@JuventusFanatikus: Ez a csere sokkal inkább szól annak, hogy Pjanic csak Barca mezben akar ezentúl aludni is, így onnan kellene valaki. Mert az viszont tisztán látszik, a bosnyák már nagyon nincs itt fejben. És valljuk be, nem is mutatott olyan teljesítményt idén, ami miatt annyira nagyon marasztalni kellene.

De azt, hogy a jelenlegi középpályán akárki is hasonlítana stílusban rá, erős túlzás. Khedira folyamatosan sérült, Ramsey egy fokkal kevesebbszer. Matuidi-t csupán oly apróság zavarja a pályán, mint a labda, míg Rabiot sem hozza azt, amit tud. Szégyen és gyalázat, de óriási erősítés erre a középpályára Arthur. Fizikai fájdalmat okozott leírni, hát még megélni ezt, azonban sajnos ez a kőkemény igazság. Kicsit off, de nekünk a jelenlegi középpályára még Szoboszali Dominik is erősítést jelenlete.

Quentin_KR 2020.06.22. 12:35:25

Aki nekünk jó lenne, az De Bruyne. De rá semmi esély. Viszont minden pénzt megadnék Van De Beek-ért is jelenleg.

simoni 2020.06.22. 12:35:57

Néztem a Sevilla-Barca meccset a minap, Arthur kapott egy fél órát a végén. A szállingozó pletykák miatt direkt figyeltem a működését, és azt kell mondjam, hogy enyhén szólva győzött meg a srác.

Az ég világon semmit nem tudott hozzátenni. Klasszikus labdatoszogató: néhány méteres biztonsági passzok oldalra, hátra. A 93. perc környékén is, amikor a Bárkának már nagyon kellett volna a gól, volt egy szitu, amikor nála volt a laszti a tizenhatos környékén, a csatárok indultak be, és még ekkor se volt képes egy kockázatosabb indításra, hanem kitette inkább a három méterrel arrébb ácsorgó szélsőnek...

Szóval lehet, hogy marha labdabiztos meg jó a passzhatékonysága (ami nem csoda a fentiek fényében), de szerintem egy dekával se leszünk beljebb vele. Így, hogy még nekünk kellene ráfizetni, szerintem borzasztó üzlet lenne. Remélem, nem jön össze.

Pjanicsnak még van piaci értéke, jobban is sáfárkodhatnánk vele. Még egy Rakitic + lóvé is sokkal jobb megoldás lenne, ha a bosnyák mindenképp a Bárkába vágyik.

delpi0823 2020.06.22. 13:06:09

@simoni: +1 Teljes mertekben egyetertek.En is neztem,es direkt figyeltem,hat ekkora alibi jatekost mint a brazil ritkan latni.Mindig odapasszolta a hozza legkozelebb allonak,nevetseges.En nem vagyok egy nagy Jorginho fan de vele is jobban jarnank,o legalabb tud labdat szerezni,es valalkozik hosszabb inditasokra is neha.Ez a brazil gyerek sztem se labdat szerezni nem tud,melle meg lassu is sztem.Pjanicnak tavozni kell az is egyertelmu,de ez az uzlet remelem nem jon letre,plane hogy meg nekunk kene 10misit rafizetni,nevetseges.

JuventusFanatikus 2020.06.22. 13:08:44

@simoni: Jól látod, erről beszélek én is.

@rockitbaby: Rosszul fogalmaztam, nem feltétlen a stílusok, hanem a stílusjegyeik hasonlítanak. Arthurnak két skillje van, hogy Fifa Manageresen fogalmazzák. Ez a kettő a labda megtartása és a labdabirtoklás segítése. . A jelenlegi keretből Bentancur, Rabiot és Ramsey tudja jól megtartani a labdát, míg az alibi passzokban jeleskedik szinte mindegyik középpályásunk.
Nekünk egyáltalán nem ilyen középpályás kellene, és emiatt nem is lenne erősítés. A Szoboszlais részre pedig inkább nem reagálok, de ezzel nem a magyart kívánom minősíteni:)

Sunny21 2020.06.22. 13:45:59

Az egyik komment azt írja, hogy messze a legerősebb keretünk van, és művészet elbukni a Scudettot. A másik meg, hogy gyakorlatilag bárki erősítés lenne a középpályánkra.. Akkor most mi van? :D Most akkor Sarrinak le kell igáznia minden ellenfelet 3-4 góllal vagy még a Salzburg középpályája is erősebb?

steven.h 2020.06.22. 14:25:35

@Sunny21: A keretünk nagyon erős, de alkalmatlan arra, amit Sarri játszatni akar. A két komment és álláspont teljesen nem zárja ki egymást.

Contelegend 2020.06.22. 15:14:08

@rockitbaby: Bár írjátok, Pjanic formája eddig is kifogásolható volt, de a Barca pletykák óta méginkább. Nos Martinez-el ugyanez a helyzet. Nem lennék meglepve azon, ha az elit tikitaka brigád vezetőségének egyik módszere lenne indirekt módon a kinézett játékosokat rávenni a szarabb játékra az aktuális klubjukban, hogy lejjebb vigyék az árukat. Láttunk már ilyen húzást tőlük, persze nincs kimondva, és számtalan üzletágon belül lehet ilyen simliskedéseket látni, de én hajlamos vagyok elhinni ezt.

Zombijuve 2020.06.22. 16:18:29

@rockitbaby: Szoboszlai legalább elmeri vállalni messziről és előre passzol, gólokat lő. Bár a sógor liga nem a Seria A. Én örülnék a srácnak, erre a kp.-ra símán oda férne és még olcsó is.

Sunny21 2020.06.22. 16:21:46

@steven.h: Szerintem meg arról van szó, hogy amikor Sarrit nézzük, akkor brutál erős a keretünk. Amikor a Juventusról beszélünk, akkor meg több sebből vérzik.
Elfogadom, hogy erős a keretünk, csak akkor miért ez a lázas játékos keresés, hogy ki oldja meg a gondjainkat? Egyszerű: Az új edző!! Matuidivel, Khedirával, Bernával, Higuainnal, Cuadradoval, Costával, Rabiottal, Ramseyvel .. A csodás szélső védőinkkel és a gólvágó csatárainkkal együtt elég erősek vagyunk ahhoz, hogy Scudettot és Bl-t nyerjünk. (természetesen parádés játékkal).

delpi0823 2020.06.22. 16:28:02

@Sunny21: De miert nem probal ki a 4-3-3on kivul mas felalast?,mert ez szemmel lathatoan nagyon nem fekszik a csapatnak.

Sunny21 2020.06.22. 16:38:56

@delpi0823: Tökéletesen igazad van. Óriási hiba tőle ez! 4-3-1-2 lehetne jó felállás, ha Higu egészséges, de még akkor sincs meg előre a váltás lehetősége. Max a Dybala-Ramsey csere. Talán azért erőlteti, mert szélső poziban több játékost is tud használni, úgy gondolja, hogy ezáltal több a variációs lehetősége. Nem tudom...
Bőven vannak hibái Sarrinak is. Dybala nem csatár, neki szabad szerepkör kell a támadók mögött. Csak hát azt a szót, hogy csatár nálunk nem lehet többesszámban emlegetni.

Rikoo 2020.06.22. 16:39:05

@delpi0823: Próbált 4-3-1-2-t csak az se ment. Az ember nem kompatibilis ehhez a klubhoz, ez van. Sajtó meg a szurkolók szétszedik Olaszországban. Jó kérdés, hogy mi lenne most a helyes döntés.

Sunny21 2020.06.22. 16:44:14

@Rikoo: Oké, mire alkalmas a keret? Mit kellene játszani? Kivel? Hogyan? Hálás lennék ha leírnád, mert nekem fogalmam sincs, hogy pl. ha Ronaldo ótvar formában van, akkor kivel rúgatunk gólokat.

Rikoo 2020.06.22. 16:50:12

@Sunny21: Nem mind1 mi az én véleményem erről? Nem ülök a Juventus kispadján és keresek évi 6 millió eurót. Allegri folyamatosan változtatta a kezdőket és a taktikát évközben és a meccsek közben is. Hozzá tudom viszonyítani, mert ő volt az utolsó edzőnk és a 3. legsikeresbb trénerje a klubnak.

Sunny21 2020.06.22. 16:53:36

@Rikoo: Allegri megoldaná, akkor ennyiben maradunk.

rockitbaby 2020.06.22. 18:05:15

@Contelegend: Moggi is szerzett meg így nem egy játékost, de a gond az, hogy Pjanic talán max 1-2 hónapig játszott úgy, ahogy az elvárható lenne és ekkor még szó sem volt a Barca pletykáról. Szóval nálunk ez nem állná meg a helyét. De Martinez esetében ez egy komoly dolog is lehetne, ha nem lenne fix ára. Bár Marotta azt az elvet vallja, hogy aki nem akar ott játszani, menjen, de ezt a transzfert - csakúgy, mint Pogba eladását - lehet még húzni.

rockitbaby 2020.06.22. 18:08:49

@Sunny21: Én azért Demiral visszatérésével talán megpróbálkoznék egy 3-5-2-vel. Azért a Demiral, Bonucci, de Ligt - DS, Matuidi/Berna,Benta,Ramsey, Cuad - CR7,PD10 talán működhetne. Azonban Sarri a három védős taktikát elvből elveti.

Sunny21 2020.06.22. 18:23:40

@rockitbaby: a 3 védős felállásnál nálam biztos, hogy Cuad és Sandro lenne a középpálya két szélén, DS ehhez kevés. De még mindig nincs meg a kp "esze". Pogba lehetne az, vagy ilyen tipusú játékos. Továbbra is tartom viszont, hogy Dybala nem csatár, az Ő erényei nem ott domborodnának ki.

rockitbaby 2020.06.22. 18:31:09

@Sunny21: Az ugye megvan, hogy Sanyi sérült? Ezért nincs a kezdőben. Ez pedig nem a jövőre vonatkozott, hanem a jelen keret adta lehetségekre.

rockitbaby 2020.06.22. 18:33:16

@Sunny21: És azt még kihagytam, hogy PD10 utoljára seconda punta poszton volt értékelhető. Itt az ideje, hogy ne pusztán Roncitól várjuk a gólokat, mert ha hozza a szezon eleji formáját - szokásosan -, akko marha nagy kakiban leszünk.

Sunny21 2020.06.22. 18:44:05

@rockitbaby: Ja, én a jövőre vonatkoztatva írtam. Nem gondoltam, hogy Pogbát leigazoljuk mára ;)
A 3-5-2 egyik legfontosabb része a két szélső kp, ha DS az egyik akkor megette az egészet a fene.

Marvin88 2020.06.22. 18:45:01

@Contelegend: A Bartomeu-féle vezetőség per pillanat gyakorlatilag minden legális és féllegális eszközt képes használni, Dembelé, Coutinho a legjobb példa erre, meg az ablakon történő pénzkiszórásra is :-) Vihetnék Khedirát is akár...

JuventusFanatikus 2020.06.22. 19:18:12

@rockitbaby: És az neked megvan-e, hogy Demiral is sérült?:)

rockitbaby 2020.06.22. 20:29:55

@JuventusFanatikus: Akkor ajánlom a mondat elejét, ismétlésnek ;): " Én azért Demiral visszatérésével..."!

Sunny21 2020.06.22. 20:48:35

@JuventusFanatikus: Nem tudom már követni a folyamatokat. Jelen, közeljövő, jövő. :D Ezt mindketten elcsesztük ;)

JuventusFanatikus 2020.06.22. 20:55:53

@Sunny21: Így jártunk, a Kolléga pont annyira fogalmazott tágan, hogy egyikünknek se legyen igaza:D

rightinthenuts91 2020.06.23. 11:49:46

Vélemény Pjanicról: Nagy kedvencem volt amikor idejött és sokáig vártam tőle a nagy áttörést de mostanra már teljesen közömbös vagyok vele kapcsolatban és nem síratnám meg ha elmenne. Vagy nem ide való, vagy formán kívül játszik, de egyáltalán nem azt hozza amit elvártam tőle (Legalábbis kulcs passzok tekintetében, de legalább gólokban sem erős). Ha van is egy-két jó passza egy meccsen, legalább van ugyanannyi eladott labdája vagy buta szabálytalansága is.
Szerintem Ő valamennyi középpályával kapcsolatos problémánk forrása, mivel a támadás szervezés rá épül(ne). :(

calisto9 2020.06.24. 15:36:46

Ezzel az üzlettel nagyon jól járhattok.
Megszabadultok egy ólommadártól meg felszabadul legalább 5 millió euró a fizetés miatt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása