Sarri: „Kiváló volt az első 30 perc”

sarri_maurizio_palya_mellett.jpgMaurizio Sarri meglepettségéről és elégedettségéről beszélt, ami a Milan elleni Olasz Kupa elődöntő első 30 percét illeti, ezt követően azonban a Juventus szépen lassan visszaesett a végül gól nélkül záródó meccsen.

„Nyilvánvalóan három hónap után visszatérni a partvonalra, és látni kint a pályán a csapatokat, jó érzés, még ha nem is ugyanolyan szurkolók nélkül.” - értékelt a mester a Rai Sport számára.

„Nagyon meglepett, illetve elégedettséggel töltött el az első 30 perc, gyorsan járattuk a labdát, és teljesen domináltuk a meccset, már a piros lap előtt.

Ezt követően lassítottunk a tempón, veszítettünk intenzitásunkból és mentális eltökéltségünk, viszont ennek a veszélye fennáll egy üres stadionban.

Nagyon jól teljesítettünk, egy- és kétérintéses futballt játszottunk, de aztán lelassultunk, és kevésbé voltunk élesek, inkább az egyéni mozgásokra koncentráltunk, és több érintéssel kezeltük a labdát.

A pozitívum az, hogy egyáltalán nem hagytuk játszani az ellenfelet. Egy kis időbe beletelik, amíg visszanyerjük az erőnlétünk és a mentalitásunk 100%-ra. Ha felkészülési meccsel hasonlítjuk össze, akkor azt mondanám, mintha július eleje lenne, de annál kicsit rosszabb a helyzet, mert a szünet sokkal hosszabb volt.

Egy kis türelem kell, de az első 30 perc, amit ma láttam, az kiváló jel.”

Ez volt az első alkalom, hogy a Douglas Costa, Cristiano Ronaldo és Paulo Dybala hármas kezdett, azonban az elsöprő labdabirtoklás ellenére a kapuig nemigen jutottak.

„Azt kérdeztem Cristiano Ronaldótól, hogy foglaljon el központibb szerepet, szívesen vállalta a feladatot, és azt játszotta, amit most kellett. Valószínűleg nincs hozzászokva a büntető kihagyásához, de a kapufa belső részét érte a labda, ahonnan bárhova pattanhatott, szóval kicsit peches volt.

Nem gondolom, hogy nagy különbséget jelentene, hogy pár méterrel errébb vagy arrébb játszana egy ilyen szintű futballista. Mindenki nagyszerűen játszott az első harminc percben, aztán elhalványultunk.”

A szezon befejezéséig öt cserét tesznek lehetővé a szabályok, Maurizio Sarri pedig bevallotta, hogy bizony hibázott.

„Buta hibát vétettem, megzavart az öt cserelehetőség, és a három csere egyszerre nagy kockázat volt, s el is veszítettük a meccs irányítását. Nyilvánvalóan jobban el kellett volna osztanom a cseréket.

Douglas Costát azért cseréltem, mert féltem, hogy megsérül, de amikor lejött, akkor is az egyik legélesebb játékosunk volt. Amikor egészséges, akkor ő olyan játékos, aki képes különbséget jelenteni adott meccsen.”

A döntőt június 17-én rendezik, a mestert pedig arról kérdezték, hogy a Napoli vagy az Inter ellen szeretne megmérettetni.

„A legfontosabb dolog, hogy döntőbe jutottunk, aztán holnap meglátjuk, ki lesz az ellenfél. Ahogy mi, a Napoli is elvesztette a hazai pálya előnyét az üres stadion miatt. Az első meccs eredménye kisebb előnyt jelenthet az Inter számára, de attól még a meccs sorsa még eléggé nyitott.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1415807382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juvegaspy 2020.06.13. 11:03:23

Remek hogy felismeri hibáit... Az a 3as csere tenyleg megzavart mindenkit.
Első körben nem volt ez rossz. 3 negy helyzetunk akadt ill a Milannak volt 1 komolyabb. CR ugyis visszarazodik Paulonak kell 1-2gol önbizalom növelőnek, a kupaért már joval több kell, de hiszem hogy a sracok mar szerdara felnőnek a feladathoz

steven.h 2020.06.13. 11:47:37

@Juvegaspy: Én annak jobban örülnék, ha végre azt ismerné fel, hogy ebben a formában ez a 4-3-3 nem működik: CR amellett hogy túl önző (így soha nem lehet a Dyb-Costa-CR hármas hasonlítható a napolis center nélkül kiválóan működő hármashoz) egyedül elől középen semmit nem ér, ha meg kimozog nincs bent senki, és Dybala sem elég villámléptű.

Az első 30 percet én max jónak mondanám, kiválónak semmiképp, nálam a kiváló legalább nagy helyzetekben gazdag lenne, de ez nem elmondható... voltak szép passzív egyérintős labdák, amivel nagyjából a Milán 16-sáig el tudtunk jutni, vagy beadásig.

De mint itt a blogon már megtanultam, az nem taktikai zsenialitás hogy kijátszuk a szélre és beadjuk :) :)

Meg azért azt se felejtsük el, hogy egy irtó gyenge Milan ellen játszottunk 0-0-t úgy hogy 70 percig emberelőnyben voltunk, de ehhez képest simán mákolhattak volna be gólt...

Rikoo 2020.06.13. 12:23:15

Nagyon komoly probléma, hogyha Cristianonak rossz napja van, akkor gyakorlatilag gólhelyzet is alig van. Azért ne felejtsük el, hogy akármekkora játékos is ő, már 35 éves.
Douglas Costa és Cuadrado teljesen gólképtelen, Higuaín brutál leépült és ott van még Dybala aki nagyon jó formában van idén, de sokszor kioltják egymást a portugállal.
Bernardeschire pedig már rájöttünk, hogy középpályás és nem támadó.
A középpálya egyébként kifejezetten nem volt rossz tegnap, Bentancur megint átlagon felülit nyújtott, de alapból a kezdő hármas összeillett egy meccs erejéig.
Danilo meglepően jó volt. Annyi problémát sikerült összehoznia a keretben Paraticiéknek, hogy 2 nyár is kevés lesz az összesnek a megoldásához, ráaadásul benne van, hogy újabbak követnek majd el. Nem túl bíztató a helyzet.

Sunny21 2020.06.13. 12:39:51

@Rikoo: Nagyon sok mindennel egyetértek amit írtál. Talán csak azzal nem, hogy nagyon súlyos a helyzet. Egy fiatal csatárra, egy jhv-ra van most a legnagyobb szükség, középpályán egy kreatív emberre.
Ez azért nem kellene, hogy évekig tartson.
Benta remekül játszott, mellette nekem Matuidi, Dybala, Sandro is tetszett tegnap, Costa időnként mutatott valamit...
A negatív oldal: CR, Pjanic, Berna

The king of alibis 2020.06.13. 12:46:54

Tényleg az volt
Azért lett 0-0

del pipi 2020.06.13. 12:51:59

@Juvegaspy: Adom!
@steven.h: Adom!
@Rikoo: Ezt is adom! Annyit tennék hozzá hogy az én véleményem szerint ha mondjuk inkább Higu játszik Dybalával és mindegy milyen formában talán lett volna egy kis fűszer a támadásban . Nekik néha egy pillanat is elég a gólhoz.

JuventusFanatikus 2020.06.13. 13:06:03

@Rikoo: Én attól tartok, hogy CR esetében nem csak egy rossz napról beszélünk, hanem a szokásos szezon eleji formáról, ami hetekig/hónapokig eltart nála, de bízom benne, hogy hamar összekapja magát, mert különben bajban leszünk.

@Sunny21: Te egy meccset néztél Juventino86-al:D Matuidiban sajnos nem sok pozitívumot találtam, a támadásoknál mindig nagyon durván fennragadt, Pjanićnak folyamatosan ki kellett segítenie.
Aki nagyon aggasztó volt, az Khedira, olyan szinten lelassult, hogy attól tartok, hogy már nem tudjuk használni.

Sunny21 2020.06.13. 13:16:59

@JuventusFanatikus: De hát mindig támadtunk, persze hogy fennragadt :D
Az tetszett ahogy igyekezett kivenni a részét a támadásépítéséből, és pontosan is passzolt többnyire, akár egyérintőből is.. Helyzetbe is került.. Pjanictól többet várok, de nyilván nála magasabb a léc amit meg kell ugrani.

JuventusFanatikus 2020.06.13. 13:45:11

@Sunny21: Az jó dolog, hogy igyekezett, csak, ha egy normálisan kontrázó csapat ellen játszottunk volna, akkor emiatt nagyon nehéz helyzetbe kerültünk volna, Bentancur is mindig visszaért, pedig nem lehetett Őt sem azzal vádolni, hogy csak a védekezéssel foglalkozott:D

babo0410 2020.06.13. 15:08:12

Hányszor hallottuk már a szünet előtt is ezt a fránya első 30 percet. Az a baj, hogy még a félidő is hosszabb. Remélem belelendülünk, mert eddig nem vagyok elragadtatva néhány fellángolást eltekintve. A tegnapi meccsről inkább nem mondok semmit, azt betudom a hosszú kihagyásnak.

Sunny21 2020.06.13. 15:08:39

@JuventusFanatikus: Nem akarok szőrszálhasogatónak tűnni, de lehet hogy Sarri kérése volt, hogy maradjon feljebb. Rebic kiválása után ez nem lett volna meglepő. A védelemnek, + a Benta, Pjanic kettősnek meg kell oldani a csatár nélküli Milan semlegesítését.

Lanzafame 2020.06.13. 15:12:09

@steven.h: szerintem lenne fantázia abban, ha középen játszana Ronaldo, csak akkor két Costa típusú szélső kellene mellé, és megint megszívná Dybala.

JuventusFanatikus 2020.06.13. 15:15:43

@Sunny21: Azért nem tartom valószínűnek, mert ezt mintha láttam volna már máskor is. Matuidi mindig érkezik, csak későn ér oda, ahol lennie kell, az Ő gyorsasága is megkopott, nem kicsit.

JuventusFanatikus 2020.06.13. 15:31:05

@Lanzafame: Érdekes ez a CR dolog, mert neki az lenne a legjobb, ha közepén centerezne, de sosem bír magával, folyamatosan visszalépked a labdákért, teljesen feleslegesen, ezzel a csapat így sem éppen gyors támadójátékát még jobban lassítja. Meg kellene már erőltetnie magát, kicsit a csapat érdekeit figyelembe véve és ellátni a center feladatait, nem sétafikálni. Legalább akkor, mikor érzi, hogy nem megy neki a játék.
Az is igaz, hogy megfelelő kiszolgálást sem kap, mert jobbon ott van Dybala, aki jól tud beadni, de ahhoz meg kell fordulnia, balon pedig Costa, aki pedig nagyon pocsékul ível be. Ha mindképp CR érdekei szerint állítanának össze a csapatot, akkor jobbon maradhatna Dybala, mert Cuadrado nyomná be neki a labdákat, balon egy jó formában lévő Bernardeschi ívelgetne, meg lenne mögötte legalább egy normális középpálya.

west30 2020.06.13. 16:17:45

@JuventusFanatikus: Nem,Ronaldonak az lenne a legjobb ha lenne egy nyamvadt kozepcsatarunk,es nem kenyszeritenenk bele valami olyasmibe amit sosem csinalt.Dybalara ez szinten igaz,o sem valo arra a posztra.Itt a problema azzal van,hogy Marotta elete igazolasa vagy serult vagy egy rakas szarral egyenlo amikor jatszik,mas pedig nincs.Viszont ha a Milik pletykakbol indulunk ki,akkor ez meg egy joideig problema is lesz nalunk,ugyan is a lengyel ugyan az mint Higuain es semmiben sem lenne erolelepes.

JuventusFanatikus 2020.06.13. 16:20:58

@west30: Egyértelmű, de én most a 4-3-3-ban való pozíciójára gondoltam, ha már Sarri ezt erölteti.

west30 2020.06.13. 16:41:02

@JuventusFanatikus: Igen,de valoszinuleg ezt Sarri nem fogja tudni megoldani,talan nem is lehet a jelenlegi formaban.A kozeppalyan szinten ez a helyzet,probalkozunk mar mindennel hatha valami mukodik,de nem igazan.Kivancsi lennek arra egyebkent van e valamilyen statisztika,hogy mondjuk az elmult 2 evben hanyszor volt ugyan az a kezdo valtoztatas nelkul tobb meccsen keresztul.Van egy olyan erzesem hogy nem sokszor.A keret vagy egymassal nem kompatibilis jatekosokbol all,vagy olyanokbol akik teljesen haszontalanok.Nem konnyu az elete annak az edzonek aki a Juventust iranyitja az elmult 2-3 evben.

rockitbaby 2020.06.13. 18:08:00

@west30: Allegri alatt a középpálya mindig állandó volt. Utolsó szezonjában a Pkanic-Matuidi-Khedira-Bentancur négyes volt forgatva.

Sarri nem találja, kiket és hogyan kellene játszatnia, hogy működjön.

steven.h 2020.06.13. 18:47:57

@west30: szerintem az idősödő Ronaldo gondot eddig egy ember tudta megoldani: Zidane. Kell egy Ronaldo helyett centerező csatár aki helyet csinál, meg kellenek olyan játékosok akik tudják tömni labdákkal a középpàlyáról, nálunk mindkettőnek híjján vagyunk

venember83 2020.06.13. 19:38:00

@JuventusFanatikus: CR úgyis a BL miatt érkezett. Van másfél hónapja formába lendülni.

del pipi 2020.06.13. 19:45:26

@venember83: Vicces! :) Ezt az apróságot elfelejtettem, de igaz! :)

senky 2020.06.13. 20:23:05

Rabi sem volt formaban,helyette inkabb Ramsyt kellet volna

Csak Csucsu 2020.06.13. 20:24:17

CR mellé kell egy center az a baj...hiába nagy gólvágó...nagy teher neki hogy egyedül kell bírkóznia...viszont Dybala nem center...év eleje óta ez a baj, hogy nem tudja összerakni a legjobb 3ast....elől.

del pipi 2020.06.13. 20:34:56

@senky: Ja, csak sérült volt, de ja...
@Csak Csucsu: Szegény Roni, tegnap annyit melózott...

Del Butus 2020.06.14. 10:40:04

Maradjunk annyiban örülhet Sarri, hogy 10en voltak majdnem végig mert két meccsen egy véleményes 11-est birtunk csak rugni ennek a milánnak. Bármikor kapunk egy gólt és vége lett volna. Ez a szezon könnyen vizválaszto lehet és hosszu ido utan kupa nélkül maradunk

Sunny21 2020.06.14. 11:28:28

@Del Butus: Igen, óriási szerencsénk volt. Tiszta ideg voltam az egész meccsen a rengeteg Milan helyzettől. Bármikor kaphattunk volna egy gólt. Idén nem lesz kupa.. Egy sem.
Hacsak nem fogja Fortuna továbbra is a kezünket.

Sunny21 2020.06.14. 12:05:26

Ha már Fortunát emlegettem, és hogy Sarrinak mekkora szerencséje van...
1. A kapitány és Demiral súlyos sérülése,
2.Costa, Ramsey, Khedira állandó sérülése
3. "Ronaldo-effekt" mindig tavaszra hozza a csúcsformáját... A tavasz most elmaradt
4. Zárt kapu az Inter elleni meccsen, és a kupa elődöntő visszavágóján is
5. Az összes rangadónkat idegenben játszottuk, a folytatásban mindenkit a szurkolóink támogatása nélkül fogadunk.
6. Élet formáját mutató Lazio, és az utóbbi évek legerősebb Intere az ellenfél..

Szerencsés flótás ez a Sarri ;)

JuventusFanatikus 2020.06.14. 12:16:45

@Sunny21: Persze, Buffon is nagyon nehéz helyzetbe volt hozva, be kellett mutatni 0 darab védést, és olyan komolyak voltak a Milan presszingjei, hogy mindössze csak 100 százalékosan tudott passzolni.

Sunny21 2020.06.14. 12:24:01

@JuventusFanatikus: Remélem kitart a szerencsénk :)
Komoly nyomás alatt voltunk, de megúsztuk.

JuventusFanatikus 2020.06.14. 13:43:46

@Sunny21: Conte megmondta, hogy Ők megérdemelték volna a továbbjutást, azért Pioli is igazán nyilatkozhatott volna így:D

Andras74 2020.06.14. 13:48:02

1-2 centin múlott Cr tizenegyese.
2-2 centin múlott, h nem egy könnyed edzőmeccset kellett letudni.

Bent vagyunk a döntőben. Afrika sem volt tegnap vmi acélos.
Húzzuk be és kupával a zsebben mindjárt más lesz a világ.

A dögevőknél hiába Conte, hiába nyomták tegnap egész jól, nincs meg a győzni tudás, ami nálunk a csapat génjeiben van.

Szerintem Sarri sem kerülheti már el, h nyerjen vmi hazai címet!

Andras74 2020.06.14. 13:49:37

A 2-2 centi elütés..... ne gondoljátok túl......

del pipi 2020.06.14. 14:17:25

@Del Butus: A te csapatod biztos kupa nélkül marad, hiszen tudod tegnap kiestek.
@Andras74: Agyon verjük a Napolit 1:0-ra azt viszont lágytojás! :)

Andras74 2020.06.14. 18:39:09

@del pipi: na jó, de akkor ezt igérd meg, h ne izguljam túl!

Il Principino 2020.06.14. 19:03:47

10 ember ellen nem sok mindent mutattunk..Szezon eleji forma van megint :(
Továbbjutáson kívül nincs pozitívum amit találnék..

del pipi 2020.06.14. 20:23:46

@Andras74: Nem tudom garantálni, valószínű nekem is meg kell néhányszor mérni meccs közben a cukrom. :)

Quentin_KR 2020.06.15. 12:27:00

@west30: ezt most építő jelleggel írom: tökéletesen fordítva látod a helyzetet. Ronaldo Madridbsn, amikor gólrekordokkal zárta a szezont, mindig centert játszott, nagyon ritkán húzódott ki szélre vagy lépett vissza. Pont az a baj hogy nem kap gól és/vagy kulcspasszokat és így kénytelen visszalépni. Én is imádom D. Costa cseleit, de 99% ban meddő amit csinál. Csel csel hátán míg végül szerelik, Dybala legalább próbál passzolni.

babo0410 2020.06.15. 16:58:31

@Del Butus: Sarri taktikája nem működik, mert azonnal a csapatra akarta erőltetni. Szerintem, ha úgy alakította volna a csapatot, mint Allegri, hogy kezdetben az elődje taktikájára épít, és szép lassan kezdi a saját ötleteit behozni, sokkal jobban állhatnánk. Véleményem az, ha marad Sarri, akkor sokkal támadóbb szellemű kp. kell, de szerintem a gond az, hogy Sarri nem elég egy mindenhol győzelemet akaró csapathoz. Szerintem a Scudetto a miénk lesz, a Napoli a szünet előtt gyenge volt, talán a kupa meglesz, de a BL? Ott nem reménykedem. Sajnos a formánk igen gyenge volt a kényszerszünet előtt, és a hosszú kihagyás nem jött jól.

Sunny21 2020.06.15. 19:18:52

@babo0410: Sarri és Allegri taktikája ég és föld.. El nem tudom képzelni, hogy hogyan lehetett volna a fokozatosság elvén haladni. Zárójelben jegyzem meg, talán nem is ez volt a kérés az irányába.
Az eredményesség tekintetében pedig továbbra sem áll rosszul.
Június közepe van és még mindenhol állunk :D

Sunny21 2020.06.15. 19:45:22

@babo0410: Az eredményesség tekintetében pedig nézzük a számokat.
Allegri 26 forduló után, az első szezonjában 61 pontot szerzett.
A másodikban pedig 58-at...
Miért érzed, hogy Sarritól kevés a 63 pont az első szezonban?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4137) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása