A legrosszabb igazolások: 9. rész

andrade_jorge.jpgElérkeztünk a listán szereplő azon négy melléfogáshoz, akik még Secco nevéhez fűződnek, a következő részekben már a transzferguru Luciano Moggi legrosszabb igazolásai lesznek terítéken. Ebben a részben négy játékos is szerepel, akik négy különféle ok miatt váltak a cikk alanyává. Akad olyan, aki a sérülések miatt bukott meg, van aki betegesen ragaszkodott a Juventushoz, olvashatunk egy olyan játékosról, akit az új edző szinte teljesen nélkülözött és egy örök ígéret is szerepel ebben a részben. 

Jorge Andrade:  A portugál Estrellánál nevelkedett, majd 2000-ben megvásárolta a Porto. Két esztendőn keresztül játszott a Sárkányoknál, majd megvásárolta a Deportivo de la Coruña 13 millió euróért. Meghatározó embere volt a spanyol együttesnek, de 2007-ben úgy döntött, hogy 29 évesen új kihívások után néz, és elfogadta a Juventus ajánlatát. Ki is fizette érte az olasz rekordbajnok a 10 millió eurót, de az 51-szeres portugál válogatott középső védő három esztendő alatt mindössze öt mérkőzésen volt bevethető. Amíg nem érkezett Torinóba, addig elkerülték a sérülések, de Olaszországban két komoly sérülést szedett össze, amik véget is vetettek a karrierjének, pedig egy eléggé ügyes játékos hírében állt. Igaz, hogy idejekorán befejezte a pályafutását, de attól még tovább foglalkozott a futballal, volt már edző is,  azonban legutóbb a Vitória Setúbalnál volt asszisztens.

tiago_a_fejet_fogja.jpgTiago: A Bragánál pallérozódott egészen 2001-ig, míg a Benfica 2.5 millió euróért nem szerződtette. Három évet töltött el a Sasoknál, az értékét pedig megsokszorozta. Honfitársa, José Mourinho szerette volna őt szerződtetni, a középpályás pedig nem tudott nemet mondani a tréner hívó szavára, 15 millió eurót kellett kipengetnie a Chelsea-nek, hogy csapatában tudhassa Tiagót. Mindössze egy esztendőn keresztül szolgálta a Kékeket, mert nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A Lyon lett a következő állomáshelye, az OL 10.1 millió euróért szerezte meg a portugált, és remek üzletet kötöttek, ugyanis a futballista magára talált Franciaországban. 2007-ben a Serie A-ba visszajutó Juventus mindenképp meg akarta erősíteni a keretét, Tiago szerződtetése pedig jó ötletnek tűnt, 26 évesen a Lyon alapembere volt. Alessio Secco 13 millió eurót fizetett ki a franciáknak, és az egyik legnagyobb hibáját követte el. Nem elég, hogy a pályán nagyon gyengén teljesített, alig lehetett tőle megszabadulni, annyira ragaszkodott az Öreg Hölgyhöz, hogy semmi áron sem akadt távozni. Emiatt olyan szinten elmérgesedett a kapcsolat közte és a vezetőség között, hogy képes volt az elnököt, Giovanni Cobolli Giglit bezárni a mellékhelységbe. Három év alatt 53 mérkőzésen lépett pályára és öt gólpasszt osztott ki. 2010-ben nagyon nehezen, de sikerült kölcsönadni az Atlético Madridnak, majd a következő évben lejárt a szerződése, így ingyen a Matracosokhoz bírt szerződni. Érdekes, de rajta még egy millió eurót még keresett is a Juve, mivel ennyit fizettek a madridiak a kölcsönért, igaz, a játéka teljes kudarc volt. Meglepő, de Madridban hasznos tudott lenni a 66-szoros portugál válogatott, a Atlétinél is alapemberré nőtte ki magát Egészen 2017-ig, a visszavonulásáig szolgálta a spanyolokat.

boumsong_jean-alain.jpgJean-Alain Boumsong: Kamerunban látta meg a napvilágot, azonban focizni Franciaországban kezdett el, a Le Havre volt az első együttese. 2000-ben az Auxerre-hez szerződött, négy éves szerződését ki is töltötte, majd a Rangerst választott új klubjának. Skóciában olyan nagyszerűen teljesített, hogy fél év után már megvásárolta a Newcastle 11.3 millió euróért. Másfél évet húzott le Angliában, míg a Serie B-be készülődő Juventus le nem igazolta mindössze négy millió euróért a 26 éves védőt. Első szezonjában 33 meccsen lépett pályára a másodosztályban, azonban a feljutás után csak a Coppa Italiában jutott szerephez (3 alkalommal), mert Claudio Ranieri egyszerűen nem számolt vele. 2008 telén távozott, a francia nagy sajnálatára, mivel nagyon megszerette az Öreg Hölgyet és a szurkolókat. Nem is sokon múlott a maradása, ugyanis a Juventus vezetősége megígérte a Lyonnak, hogy a hétvégén már Franciaországban lesz a játékos, csak a Derby d'Italián még vegyen részt. A játékos és az OL is állta a szavát, ellenben az olasz rekordbajnokkal, ugyanis végül nem engedték el a középső védőt, mondván, hogy nincs még meg a pótlása. Végül csak nyélbe ütötték az üzletet, és 3.2 millió euróért a Les Gones játékosa lett. 2010-ig szolgálta a lyoniakat a 27-szeres válogatott játékos, majd a Panathinaikoshoz szerződött, ahol még három évig futballozott mielőtt visszavonult.

almiron_sergio.jpgSergio Almirón: Nevelőegyüttese a Newell's Old Boys volt, amelyet 2001-ig erősített, ugyanis ekkor keltette fel az Udinese figyelmét, amely csapat meg is szerezte a középpályást. A Friuliani két szezon után kölcsönadta a játékost a Hellas Veronának, majd végleg megvált az argentintől, az Empoli volt hajlandó megvásárolni 2.2 millió euróért Almirónt. Három év alatt a Kékek meghatározó alakjává vált, az új-Verón nevet aggatták rá. Seccót meggyőzte a 26 éves labdarúgó teljesítménye, így 9 millió euróért cserébe Torinóba költözhetett a dél-amerikai. Mindössze tizenegy összecsapáson jutott lehetőséghez, és egy gólt szerzett. A játéka nem volt megfelelő, így először kölcsön lett adva az AS Monacónak, majd a Fiorentinának és a Barinak, végül a Cataniánál kötött ki, az Elefántok 400 ezer eurót adtak az argentinért. 2015-ben az olasz Akragast szolgálta, de még visszavonulása előtt megjárta az Acirealét, 2017-ben pedig szögre akasztotta a stoplist, de még abban az évben helyet kapott a gárda vezetőségében, mint technikai igazgató, de csak pár hónapig töltötte be azt a posztot.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1115783162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása