Kiszemelt: Emerson

emerson_ordit.jpgEgy dolog biztosnak tűnik a nyári mercatóval kapcsolatban, mégpedig az, hogy a Juventushoz érkezni fog egy balhátvéd, ugyanis jelenleg mindössze egyetlen egy igazi bal szélső védőt tartalmaz a keret. A kérdés csak az, hogy Luca Pellegrini kölcsönből visszatérve marad Torinóban, esetleg Paratici igazol egy játékost erre a posztra. Az egyik fő kiszemelt Emerson Palmieri dos Santos.

Brazíliában, Santos városában látta meg a napvilágot, és a helyi csapatnál is nevelkedett, egészen 2017-ig tartozott a Peixe kötelékébe. Meglepő, de mindössze 18 alkalommal lépett pályára nevelőegyüttesében, ugyanis már 2014-ben felfigyelt rá a Palermo, és egy szezonra kölcsön is vette a balhátvédet. Csak kilencszer lépett pályára a Rosanerinél, de annyira meggyőző volt, hogy a következő évadban már a Roma vette kölcsön. 2017-ben kifizetett érte 2 millió eurót a fővárosi gárda, és nem jártak rosszul a Farkasok, 47 alkalommal öltözhetett Giallorossiba az olasz válogatott védő. 2018 telén a Chelsea érdeklődését is felkeltette, és 20 millió euróért cserébe a Kékek megvásárolták a játékjogát.

Eddig 52 alkalommal léphetett pályára a londoniak szerelésében, ezen meccseken pedig egy gólt lőtt és öt gólpasszt osztott ki. Az idei szezonban 14 alkalommal számítottak a szolgálataira a Premier League-ben, és a földön történő párharcokban ő a hatodik legjobb a bajnokság védői között (71.83%), ha pedig szimplán a párharcokat nézzük, akkor hetedik (68.37%)

Nincsenek olasz felmenői, de ő ennek ellenére az Azzurrit választotta, eddig hétszer játszott a nemzeti csapatban.

Adatai:

  • Kor: 25 év
  • Állampolgárság: olasz, brazil 
  • Magasság: 175 centiméter
  • Erősebbik láb: bal
  • Poszt: szélső védő
  • Szerződésének lejárta: 2022 nyara
  • Ügynöke: Fernando Garcia
  • Értéke: 24 millió euró (a Transfermarkt szerint)

kepernyofelvetel_239.pngJátékstílusa: Ő a támadóbb szellemű szélső védők közé tartozik, de ez nem jelenti azt, hogy védekezésben gyenge lenne. Remekül szerel, taktikailag képzett és a közbeavatkozásokban is jó. A támadásokat gyorsaságával és remek beadásaival tudja leginkább segíteni, ezen erények mellett még kiválóan tud cselezni is. Remek technikai képzettséggel rendelkezik, ahogy a Brazíliában nevelkedett labdarúgóknál az lenni szokott. Összességében ő egy átlagos képességű brazil szélső védő, aki Olaszországban megtanulta a védekezés fortélyait, emellett kamatoztatni tudja azt, ami a vérében van, az offenzívák segítését.

A fejelésekben gyengébb, mivel eleve nem tartozik a magas szélső védők közé, és a fizikai felépítése sem kifejezetten erős.

Azt biztosra vehetjük, hogy rajta nem fog múlni a Juventusba való igazolás, ugyanis a minap arról beszélt, hogy nagyon szívesen visszatérne Olaszországba, és arról is szót ejtett, hogy hiába dolgozhatott már együtt Contéval, Spallettivel, Mancinivel, vagy Lamparddal, ő Sarritól tanult a legtöbbet. Azt még csak meg sem említem, hogy azért vélhetően a Juventus kispadja kényelmesebb, mint a Chelsea-é.

Az igazat megvallva, tökéletes igazolás lenne, olasz, fiatal, jól tűri a mellőzöttséget, emellett minőségi játékos és támadó felfogása miatt az edzőnek is több lehetősége van a variálásra. Nyilván, egy kis aggodalomra adhat okot, hogy már volt egy keresztszalag-szakadása, de szerencsére azóta igazán komoly sérülése nem volt.

Az egyetlen kérdés az, hogy akkor mi is lesz Pellegrinivel? Az utóbbi időben mutatott teljesítménye alapján még nem áll készen a Juventusra, neki nem ártana, ha még egy esztendőt kölcsönben lenne valahol. Ha Emerson jó áron megszerezhető, akkor nem kell azon spekulálni, hogy érdemes-e megszerezni, le kell csapni rá, ugyanis nála tökéletesebb cserejátékost nem igazán találnánk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9615711092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása