Nedvěd: "Mourinho hívott az Interhez"

nedved_pavel_sajtotajekoztato.jpgA Juventus alelnöke, Pavel Nedvěd arról beszélt, hogy az Interrel triplázó portugál mester, José Mourinho az Interhez akarta csábítani, azonban a zebramezesek legendája nem fogadhatta el a neki ajánlott pozíciót a milánóiaknál.

Minderre még 2009 tavaszán került sor, amikor Mourinho első szezonját zárta az Internél, míg a cseh középpályás éppen szögre akasztotta cipőit, s lezárni készült aktív labdarúgó pályafutását.

Mourinho telefonon lépett kapcsolatba Nedvěddel, s azt szorgalmazta, hogy a játékos tartson vele az Interhez, amellyel együtt próbát tehetnek a Bajnokok Ligája elhódítására.

"José tudta, hogy borzasztóan csábít a lehetőség a Bajnokok Ligájára, mert soha sem nyertem meg, azonban a terve nem működhetett." - idézte fel a kapcsolatfelvételt Nedvěd a Tuttosport munkatársának nyilatkozva.

"Nem lehettünk kompatibilisek. A világ bármelyik klubjához vele tartottam volna, de az Interhez nem. Tényleg nem tudtam megtenni."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr515657598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andras74 2020.05.03. 19:16:03

Ha ez igaz, akkor még több tiszteletet érdemel!

JuventusFanatikus 2020.05.03. 19:26:35

@Andras74: Miért is ne lenne igaz?:) Ezt már nem először olvashattunk e témáról, és mintha úgy rémlene, hogy José is megerősítette volna.

venember83 2020.05.03. 19:40:13

Hiába, nem lehet mindenki oly rugalmas és profi, mint 'Tonio.

Andras74 2020.05.03. 21:47:01

@venember83: hát ja......
Bár, a profizmust nem vele azonosìtom, mióta magába szívta a sötét oldal....

venember83 2020.05.04. 08:14:20

@Andras74: miért? Egy profinak fontos, hogy elérhesse a céljait, ehhez megfelelő közeget és munkakörülményeket találjon, illetve hogy megfizessék. Ez lényegében mind adott Beppe mellett az Internél, más olasz csapattal jelenleg nehéz lenne valamiféle eredményre törni. A morális gátakat egy igazi profi lazán átlépi, ahogy futballisták is megtették számtalanszor, edzőknek meg még könnyebb.

Andras74 2020.05.04. 09:32:29

Juventus szurkoló vagyok, nagyon rég. Egy-egy vereséget is nagyon nehezen élek meg, mert a Juventus nekem a győzelmet testesíti meg.

Igen, játékosok jönnek-mennek, néha kevésbé akceptálható döntéseket követően is. Nekik kb. 10 olyan jó évük lehet, amikor igazán jól keresnek. Nem menti fel őket az "árulás", de könnyebben elfogadható, mint egy edző esetében, aki korábban ikon volt.

Biztos velem van a baj, de a profizmus - nálam - magában foglalja azt is, hogy ne csináljak oda, ahol korábban etettek.... Conte azért elég sok más helyre is elmehetett volna pénzt keresni. Szerintem a sértődöttség (is) vitte oda, ahol van. Túléljük, de nem lett szimpatikus.

Egyszer véget ér az ottani korszaka, és utána "hontalanná" válik. Aligha lesz legenda Milánó sötét oldalán, a családját pedig elárulta..... Az Ő döntése, és azt hiszem, hosszabb távon nézve rossz döntést hozott.

Volt rá példa, hogy valaki elment a klubtól, de nem mindegy a hogyan?!

Nézd meg Buffont, aki elment ugyan, de nem köpött az asztalra, és jó érzéssel tölt el, hogy visszajött. De, azt kell mondjam, még Bonu döntése is érthetőbb, mint Contéé.
Ez van. Ez csak egy vélemény, egy érzés, és nem várom senkitől, hogy ugyanígy gondolja.

venember83 2020.05.04. 09:41:39

@Andras74: nekem sem szimpatikus a döntése, sokkal kevésbé szimpatikus, mint Gigi döntése, pedig ő is kicsit lejjebb ereszkedett az ikoni státuszból a párizsi kirándulással. Félre ne érts, nem igazán van bennem semmilyen motiváció Tonio védelme tekintetében, csak némi sanyarúsággal megvilágítom a másik oldalt, ha már úgyis valamilyen fokú objektivitásra törekszünk a blogon, legalábbis szerkesztői minőségünkben.

Mindazonáltal, nézhetjük a pozitív oldalát is a dolgoknak, a pokol legsötétebb bugyraiból már csak felfelé vezet az út, még ha bizonyos státusz már elérhetetlenné is vált Conte számára az Öreg Hölgy szurkolói körében.

babo0410 2020.05.04. 10:59:06

Egy igazi legenda. Tudta, hogy itt legenda, de ha odamegy ennek annyi. Hatalmas respekt érte.

Contelegend 2020.05.04. 13:17:01

Hozzászólva a témához senkit nem megsértve. Sokszor olvasom, hogy odaszart ahol enni kapott , meg ezzel mekkorát csökkent Conte, és hasonló negativ jelzők.
Én csak annyit kérdeznék, hogy akik becsmérlik ( szivük joga , véleménynyilvánítás szabadsága fenntartva ) hány pontot szereztek eddig a Juventus-nak? Vagy hány bajnoki címet? :D
Biztos , hogy rosszul esne ha J. Zanetti-t meglátnám a Juve padján, vagy hasonló Inter kötődésű kalibert, de nem szabad elfelejteni azt sem amit adott :) .

Sunny21 2020.05.04. 13:53:04

@Contelegend: Nem becsmérelte senki a játékos vagy az edző Contét. Conte magatartására, emberi tulajdonságaira érkeztek becsmérlő szavak (jogosan).
Hiába valaki a legjobb barátom éveken át, ha egyszer ez a barát életem szerelmét dugja (még ha szakítottunk is), akkor utálni fogom, és azt mondom alávaló, hitvány ember.
Amúgy meg minden egyes szurkoló fontos a csapatnak, éljen bárhol is a világban. A mi érdeklődésünknek is köszönhető, hogy világsztárok játszanak a csapatban és kupákat nyernek. Nehéz lenne egy hatalmas szurkolói bázis nélkül fenntartani egy csapatot.
Tehát a részemről én hozzájárultam a bajnoki címekhez ;) :D

rockitbaby 2020.05.04. 15:02:01

@Contelegend: Persze, ez is jogos, de nézd onnan, hogy mit adott a klub neki és ő a klubnak.

Mi részünkről történelmi mélyponton vette át a csapatot és helyezte vissza egyből oda, ahova való. Megalkuvást nem tűrő stílusa áragadt a játékosokra is es oly jó volt látni, hogy a 89. percben sincs elvesztett labda.

De azt se szabad elfelejteni Conte mit köszönhet a klubnak. A Juve kispadja előtt volt pár próbálkozása, de egyedül a Siena kaland mondhatjuk, hogy jól néz ki egy önéletrajzban. Megkapta a csapatot szinte nulla első osztályos tapasztalat nélkül, alig bizonyítva tehetségét.

A Juve nem lenne ott, ahol most van nélküle, de ez hatványozottan igaz Conte-ra is. Egy tökéletesen összeillő "pár" volt így ő és a csapat. Innen nézve viszont akkor is roppant fájó, hogy leült Milánó kék felén a kispadra, ha tudva levő, nála az ilyenek játszanak. Nem szívbajos.

pedronegroo 2020.05.04. 18:26:51

@Contelegend: Ne akard megérteni a szurkolói lélektant! :) Lippi is megjárta Milánó sötétebbik oldalát(bocsi) de még se jut eszébe senkinek rá köpködni.

JuventusFanatikus 2020.05.04. 19:11:29

@rockitbaby: Arról nem is beszélve, hogy játékosként mennyi mindent köszönhetett a Juventusnak, mert Ő korántsem volt akkora ász, mint amennyi kupát bezsebelhetett.
@pedronegroo: Szurkolónak születni kell, de kevés jobb dolog van ennél!:)

venember83 2020.05.04. 19:15:53

@Contelegend: a szurkolók nem csak az eredményt pontozzák, hanem pl. adott gesztusokat. Jó példa erre több római ikon (Totti, De Rossi), akik nemigen nyertek semmit, mégis ikonok lettek. Szerinted mennyire fogadná el a farkas brigád, ha De Rossi a Laziót edzené?

JuventusFanatikus 2020.05.04. 19:25:52

@venember83: Elképzelni is borzasztó.... Ők olyan emberek, hogy Totti hiába van rosszban annyira a Roma vezetőségével, hogy be sem lép az edzőközpontba, a fiának semmiképp nem engedné, hogy a Laziónál játsszon. Ilyenek az igazi legendák!

rockitbaby 2020.05.04. 19:54:29

@JuventusFanatikus: Nyilván, de az edzői pályafutását ez nem sokban befolyásolja. Hiszen attól, hogy exttaklasszis játékosnak, még lehet ppcsék edzőnek. Lásd Maradona. Persze a szurkoló ezt a részét is beleveszi abba a bizonyos bilibe, ami tavaly nyáron kiborult.

Egy valami azonban fix, komoly esély van arra, hogy Conte vagy nem tölti ki a szerződését - Chelsea -, vagy egy hangos siker után lép - Juve.

JuventusFanatikus 2020.05.04. 20:04:30

@rockitbaby: Itt nem csak az edzői pályafutását kell figyelembe venni, mert nem azért "haragudtunk meg" rá, mert egy Antonio Conte nevezetű edző három torinói évvel a háta mögött pár csapatot érintve az internél kötött ki, hanem ezt Antonio Conte, a Juventus legendája tette meg, akiért az Öreg Hölgy akkor is kiállt, mikor játékos volt és akkor is, mikor már edzőként kereste a kenyerét.

Bianconeri Thomass 2020.05.04. 22:53:09

Arról lehet tudni Agnelli miért nem akarta hogy Conte vissza jöjjön?Mert ha jól tudom Nedvedék mind Conte vissza térésére voksoltak! De Agnelli nem! Mi történhetett közöttük? Conte éttermi dumàjára így fel kapta a vízet?(mondjuk itt inkább jobb lett volna hallgatnia) Jól megsértődhetett azon h Agnelli lemondótt róla(???) ha az intert vàlasztotta

rockitbaby 2020.05.05. 07:42:35

@JuventusFanatikus: Persze, ezért is írtam, hogy a szurkoló a teljes képet nézi és az miatt ítéli el vagy meg a történteket. Engem a játékos múltja ebben annyira nem befolyásol. Rosszul esik, hogy a Juve egykori csk-ja Inter edző? Persze. De számomra sokkal rosszabb érzés, hogy miután minket sikerre vezetett - sőt már közbe is megkérdezték tőle, hogy leülne-e rivális kispadjára és a válasz igen volt -, fogja magát és leül. Én annó azt hittem, megvan a mi SAF kategóriás edzőnk. Még azt sem emésztettem meg teljesen, ahogy távozott - bár ebben Allegri azonnali BL döntős szezonja segített -, erre leül az ősellenség kispadjára.

Il Principino 2020.05.05. 08:17:10

@pedronegroo: Calciopoli után drasztikusan megváltozott a két klub viszonya főleg szurkolói részről,tán ezért sem köpködnek Lippire :)

pedronegroo 2020.05.05. 08:29:31

@Il Principino: Ez igaz, mint hogy az is hogy ennek az Internek már semmi köze annak a Calciopoli-ban feltételezhetően közre játszó Interhez, ugyanis Moratti már rég lepasszolta a kínaiaknak.

JuventusFanatikus 2020.05.05. 10:56:38

@Bianconeri Thomass: Conte a semmiből, a nyár közepénfogta magát és cserben hagyta a Juventust, ott hagyott csapot-papot, mert Ő megsértődött, hogy nem kap meg minden játékost, akit kér. Ezek után nem is csoda, hogy Agnelli nem akarta visszahozni, a szakmai dolgokról nem is beszélve. Ez sem menti fel Contét, hogy aláírjon a legnagyobb riválishoz.

Bianconeri Thomass 2020.05.05. 11:10:16

@JuventusFanatikus: Ebben igazad van! Mondjuk pont Conte tudhatná hogy egy Olasz klubban h működnek a dolgok! De nekem fáj őt a sintérek padján látni:(Ami kötelék volt (sajna) közte és a klub között megérdemelt volna egy fejmosàst Agnellitől szerintem! Vagy be állsz a sorba Conte fiam vagy... A klub mindenki felett van! De ha ez meg történt és ezek után írt alá Milánó sötétebbik feléhez akkor no comment! Köszönöm a válaszod kolléga ;)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása