A Juventus Blog álomkezdője: A bal oldali védekező középpályás

deschamps_didier_jatekoskent.jpgA jobb oldali védekező középpályás Claudio Marchisio lett, aki meglehetősen könnyen győzedelmeskedett, ugyanis a szavazatok 66.7 százalékát gyűjtötte be. Alessio Tacchinardi jó sokáig a második hely tulajdonosa volt, azonban Conte egyre több voksot kapott, és meg is előzte a riválisát, így 17.4 százalékkal ő lett a második, míg Alessio 15.9 százalékkal a harmadik. Most melléjük keresünk egy társat, könnyen megeshet, hogy meg lesz a csapat első légiósa.

Didier Deschamps: Karrierjét hazájában, Franciaországban kezdte, a Nantes együttesénél. 1989-ig szolgálta a Kanárikat, majd a Marseille megvásárolta, később pedig kölcsönadta a Bordeauxnak, hogy elegendő játéklehetőséghez jusson a 21 esztendős futballista. 1994-ben már 151 mérkőzésen pályára léphetett az OM mezében, ezen meccseken hét gólt szerzett és kiosztott három gólpasszt. A Juventus figyelmét is felhívta magára, a torinóiak pedig hajlandóak voltak kicsengetni a 25 esztendős középpályásért 5.5 millió eurót. A piemontiak nem nyúltak mellé ezzel az igazolással, ugyanis a csapat motorja lett, aki öt esztendőt töltött Olaszországban, ezen idő alatt 178 mérkőzésen szerepelt a Juventusban, négy gólt szerzett és kiosztott két gólpasszt. 1999-ben a harminc éves futballistáért 2 millió eurót kapott a Bianconeri a Chelsea-től. Az angoloknál egy szezont töltött el, majd Spanyolországba költözött, hogy a Valenciánál játszhasson, ahol szintén csak egy esztendőig futbalozott, majd 32 évesen a visszavonulás mellett döntött. Teljesen elégedett lehetett a pályafutásával, ugyanis mindent megnyert, amiről egy labdarúgó álmodik. Magasba emelhette a világbajnoki trófeát, kétszer a Bajnokok Ligája serleget, megnyerhette az EB-t, háromszor a Scudettót, kétszer a Supercoppa Italianát, egyszer az UEFA-szuperkupát, egyszer a világkupát, egyszer az angol FA-kupát, egyszer a Coppa Italiát, háromszor a francia bajnokságot, egyszer az angol szuperkupát, 1996-ban pedig a legjobb francia labdarúgónak választották.

A Tanár becenevet kapta, ugyanis a pályán és az öltözőben is egy vezér, egy követendő példa volt. Rengeteget robotolt, jó munkabírású védekező középpályás volt, aki remekül szerelt. Egy vízhordó volt, aki fő feladata a labda megszerzése és továbbítása az "ügyesebb" társaknak. Őt sem nevezném ügyetlennek, ugyanis jó technikai képzettséggel rendelkezett, kiválóan látott a pályán, remek passzokra volt képes és taktikailag is rendkívül képzett volt. 

Neve erősen összefonódott a Juventusszal, ugyanis játékosként és edzőként is sikereket ért el Torinóban. Igaz, a Serie A-ba visszavezetni egy Del Pieróval fémjelezett együttest nem tűnik nagy feladatnak, de mégis egy szomorú, de fontos feladatnak számított. Az Allianz Stadiumnál természetesen a 104-szeres francia válogatottnak is van csillaga.

davids_edgar_juventus_mezben.jpgEdgar Davids: Az Ajaxnál nevelkedett, ahol 1996-ig futballozott, és ingyen Olaszországba, a Milanhoz szerződött. Milánóban nem jött be neki az élet, gyengén is futballozott és súlyos sérülés is hátráltatta. A Juventus ennek ellenére látta a holland futballistában a lehetőséget, és 1998-ban 8 millió euróért leigazolta a 24 esztendős labdarúgót, aki konkrétan megtáltosodott Torinó városában. A Bianconerinél töltötte legszebb éveit, hat esztendő alatt 235 mérkőzésen küzdött az Öreg Hölgyért, ezen mérkőzéseken tíz gólt és hat gólpasszt számlálhatott össze. Az utolsó szezonjában a játékának a minőség is már elkezdett romlani, és a vezetőséggel is nagyon csúnyán összeveszett, így semmiképp nem szerette volna meghosszabbítani szerződését. Mielőtt a kontraktus lejárt volna, kölcsön lett adva a Barcelonának, a gyermekkori kedvenc együttesének, hogy legalább a fizetését megspórolják. A nyáron az Intert választott új klubjának, ahol hasonlón járt, mint Milannál, úgyhogy a szezon végén ingyen a Tottenhamhez került. Angliában 2007 januárjáig tartózkodott, majd visszatért nevelőegyütteséhez, mondanom sem kell, hogy a Sarkantyúsok egy centet sem kaptak érte. Az Ajaxnál másfél szezont töltött el, majd ideiglenesen visszavonult, történt ez 2008-ban. 2010-ben nem tudott nemet mondani a Crystal Palace hívására, ahol mindössze hét összecsapáson játszott, így három hónappal később ismét ideiglenesen visszavonult, majd két esztendő pihenő után szintén egy angol klubnál folytatta, méghozzá a negyedosztályú Barnetnél. Végül 40 évesen végleg felhagyott a labdarúgással a 74-szeres holland válogatott focista. A legtöbb trófeát Amszterdamban nyerte (egy Bajnokok Ligája serleg, három bajnoki trófea, két holland kupa, egy holland szuperkupa, egy UEFA-kupa, egy világkupa, egy UEFA-szuperkupa), a Juventusnál töltött idő alatt "mindössze" három Scudettóval bővült a gyüjteménye, míg az Internél csak egy Coppa Italiát sikerült megszereznie.

Elképesztő labdarúgó volt, aki a világ egyik legkomplexebb focistájának számít. Hihetetlen mennyiséget tudott lefutni, harcolt, küzdött a labdáért, nagyszerűen szerelt, emellett borzasztó gyors és fürge is volt egyben, annak ellenére, hogy fizikailag rendkívül erős volt. Még meg sem említettem, hogy elképesztően jól látott a pályán és kivételes technikai képzettséggel rendelkezett, sőt, a helyezkedésével sem akadtak problémák. Kis túlzással egymaga szinte az egész középpálya feladatát meg tudta oldani, labdaszerzés után hatalmas sprintbe kezdett, és már oda is juttatta a csatárokhoz a labdát, kivéve, ha ő fejezte be az akciót. Minden idők egyik legjobb box-to-box középpályásaként tartják számon, aki alacsony termete miatt (169 centiméter) talán csak a fejelésekben nem volt kiemelkedő.

Több becenevet is kapott karrierje során, ami általában az agresszív magatartására és játékstílusára utal, ilyen például a "Pitbull", a "Piranha" és a "Cápa" név. Sajnos nem csak a pályán volt kemény, hanem a magánéletben is. Történt olyan eset is, hogy megállt a sportkocsijával, két ember pedig ki akarta rabolni, ő pedig rendesen elverte őket. Nagyon szomorú eset viszont, hogy nem csak a férfiakkal bánt így, hanem feleségével is, akit rendszeresen, nagyon durván bántalmazott, még kisgyermekük szeme láttára is. Annak ellenére, hogy a szemüvegéről elhíresült játékos magánéletben vállalhatatlan viselkedést tanúsított, több balhéja is volt, a Juventusból az Interbe igazolt és az akkori vezetőséggel olyan szinten összeveszett, hogy szóba sem állna velük, a Juventinók neki ítélték az ötvenedik, és egyben utolsó csillagot.

Pirlo Andrea.jpgAndrea Pirlo: A Bresciánál nevelkedett, ahol hatalmas tehetségnek tartották, rendkívül kiemelkedett a többi srác közül. Álmai közé tartozott, hogy az Interbe játsszon, ugyanis az akkor ott futballozó játékosok elvarázsolták, leginkább Roberto Baggio ejtette ámulatba. 1998-ban teljesülhetett legfőbb vágya, leigazolta a Nerazzurri 2 millió euró ellenében. Az első szezonja nem sikerült jól, nem is kapott rengeteg lehetőséget, így 1999-ben a Reggianának lett kölcsönadva. Egy esztendőt ismét Milánóban töltött, de az áttörés nem sikerült neki. 2001-ben a nevelőegyüttesének lett kölcsönadva, ahol együtt futballozhatott huzamosabb ideig az akkor már kiöregedő Baggióval, és nem okozott csalódást az ifjú középpályás. A városi rivális Milan arra a döntésre jutott, hogy kifizet 17.04 millió eurót a 22 esztendős futballistáért, és nagyszerű üzletet kötöttek azzal, hogy ezt meglépték. Ancelotti irányítása alatt nem a csatárok mögött játszatta, ahogy az korábban történt, hanem a védelem előtt szánt neki komoly szerepet. Egy évtizedet töltött a Rossonerinél, 401 mérkőzésen 41 gólt lőtt és kiosztott 50 gólpasszt. A Maestro többször is elvágyódott volna, többek közt a Barcelonához is, de végül mégis maradt Milánóban. Végül 2011-ben a Milan nem hosszabbította meg a lejáró szerződését, Andrea már nem teljesített olyan jól, mint eddig, a sérülések sem kerülték el, és még Allegri sem az eredeti szerepkörével bízta meg. Beppe Marotta vállalta a kockázatot és megszerezte ingyen a 32 esztendős, kiégetnek tűnt játékmestert. Torinóban megtáltosodott, karrierje legjobb szezonjait ott tölthette, 164 mérkőzésen húzhatta magára a zebracsíkos szerelést, ezen összecsapásokon pedig 19 találatot szerzett és kiosztott 38 assztisztot. 2015-ben úgy érezte, hogy már nem tudja a maximumot nyújtani a legmagasabb szinten, így inkább eligazolt Amerikába, a New York Cityhez, ahol még három évet lehúzott, 2018-ban, 38 évesen a visszavonulás mellett döntött. Karrierje során minden fontos trófeát megnyert (két BL serleg, egy világbajnoki trófea, hat Scudetto, kettő Coppa Italia, négy Supercoppa Italiana, egy klubvilágbajnoki kupa, egyszeres U21-es EB-győztes, egyszer megnyerte a Serie B-t, egyszer a Viareggio kupát, kétszer az UEFA-szuperkupát, 2012-ben, 2013-ban és 2014-ben pedig a legjobb olasz labdarúgónak választották.)

Ha valaki azt az olasz szakkifejezést használja, hogy "regista", akkor minden ember eszébe, aki ismeri ennek a szónak a jelentését, egyből a 116-szoros olasz válogatott játékos jut eszébe. Minden idők legjobb registája, ez kétségtelen. Hihetetlen intelligenciával rendelkezik, olyan meglátásai voltak, ami egészen egyedülállónak számított. A félpályáról képes volt hajszál pontossággal a csapattársa lábára varázsolni a játékszert, hihetetlenül jól passzolt. Mikor még meg se kapta a labdát, ő már akkor tudta, hogy hova fogja azt továbbítani. Az emberek csak azt láthatták, hogy mindig kocog, de mindig ott volt az akció közelében volt, és a legtöbbet futó játékosok közt tartották számon. Kifejezett lassú volt, de egy csellel képes volt megtartani a játékszert. A védekezésben sem volt olyan nagyon remek, nem tartozott a fizikailag erős játékosok közé, azonban nagyon fegyelmezett volt, remekül olvasta a játékot. A labdát képes volt úgy továbbítani, mintha valami varázslattal irányította volt kénye-kedve szerint, úgy csavarodott, ahogy ő szerette volna. A lövései zseniálisak voltak, a világ egyik legjobb szabadrúgás-specialistájaként tartják számon, ő és Siniša Mihajlović lőtte a legtöbb szabadrúgásgólt  a Serie A-ban, 

Érdekesnek tűnik, hogy egy játékos, aki több, mint 400 mérkőzést játszott  a Milannál, hogy kerülhet a Juventus legendái közé, azonban Torinóban töltötte a legszebb éveit, és elmondása szerint Juventinóvá vállt. Annak, ellenére, hogy a szurkolók egy része nem látta volna szívesen a Juventusnál, a drukkerek nagy kedvencévé vált, de úgy összességében szinte minden futballszerető ember kedveli. Egy szerény, de mégis magabiztos ember, aki csendes, de mégis az egyik legnagyobb mókamester.  

Nincs kérdés, kedvenc játékosomra, a Maestróra szavazok.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr315605588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovta23 2020.04.11. 19:37:23

Hát én egyre jobban utálom ezt a játékot!

m.martin91 2020.04.11. 19:41:25

Igazából én is most értem el oda, hogy bár nagyra értékelem ezt a kezdeményezést, de túl sok értelme nincsen, legalábbis ebben a formában nem. Majd ha a végén kijön egy csapat, azért valószínűleg sokan odaírják a sajátjukat is, megkötések nélkül.

JuventusFanatikus 2020.04.11. 19:51:40

@m.martin91: Semmi baj, elmondanád, hogy pontosan min változtatnál, hogy szerinted legyen értelme?:)

2020.04.11. 20:14:41

Nincs kérdés, Pirlo.

del pipi 2020.04.11. 20:22:33

Ez nehéz játék, mégis Pirlo, a többieket is nagyon szeretem.

kovta23 2020.04.11. 20:46:41

@JuventusFanatikus: Sajnos vagy inkább szerencsére annyi de annyi kedvencünk van hogy nehéz a döntés, talán ha évtizedenként kellene csapatokat összerakni.

JuventusFanatikus 2020.04.11. 20:51:36

@kovta23: Na, az tényleg reális lenne, csak az ilyen formában nem megvalósítható.

Aki meg nem tud dönteni, az egyik eszközön szavazzon egyik játékosra, a másikon meg a másikra, és már nyugodtan is alszik:D

Lanzafame 2020.04.11. 20:52:08

Az Istené a szavazatom :)

JuventusFanatikus 2020.04.11. 20:58:17

@kovta23: Egyébként, nem a cikkhez tartozik, de érdemes a smiley-kat mellőzni, mert később el fog tűnni az utána írt szöveg, és például az első hozzászólásod mindjárt más értelmet nyer:)

kovta23 2020.04.11. 21:00:04

@JuventusFanatikus: Köszönöm ezt nem tudtam. Mindig tanul az ember.

kovta23 2020.04.11. 21:02:01

@JuventusFanatikus: Ha lehet egy ötletem egy hasonló szavazással állítsuk össze a legrosszabb igazolások, leggyengébb játékos csapatát is, persze ha van rá időd/kedved.

pedronegroo 2020.04.11. 21:08:35

@m.martin91: Ez egy játék, nem kell túl komolyan venni és a végeredményt se kell majd túl misztifikálni. Ez inkább egy szimpátia szavazás, de nagyon jól bemutatja a játékosokat, megismertet egy-két régebbi klasszist és közben jól szórakozunk ha már így alakultak a dolgok.

JuventusFanatikus 2020.04.11. 21:13:17

@kovta23: Erre is gondoltam már:) Végül az ötletet elvetettem, mert ezt a tempót ezért a sorozatért még meg tudom oldani, mert így, hogy lemegy minden másnap egy cikk, ez még két hétig nekem belefér, viszont ezután még két hét már sajnos túl sok, mert a szabadidőmet teljesen kitölti. A legrosszabb igazolásokról lesz cikk, összesen 48 flopról, úgyhogy az egy jó ideig téma lesz, aztán, ha vége a sorozatnak, akkor lehet szó valamiféle szavazásról:)

JuventusFanatikus 2020.04.11. 21:17:04

@pedronegroo: Ez így van, ha végre meg lesz tartva a közös foci, akkor több, mint valószínű, hogy ezek az emberek lesznek azok, akik teljes komolysággal állnak neki a tornának, és minden áron győzni akarnak majd, nem pedig a játék szépségét és az élvezetet helyezik előtérbe:) Az a jó, hogy ennyien, ilyen sokszínűek vagyunk.
Na, de kire is szavaztál? Most különösen kíváncsi vagyok a Te voksodra:)

pedronegroo 2020.04.11. 22:07:37

Mind a három játékos nagy kedvencem volt, világklasszisok. Deschamps tényleg tanárian játszott, Davids volt a Juve valaha volt legvagányabb játékosa a mellett hogy mind fizikailag mind technikailag a maga idejében a legmodernebb játékos volt, a Maestro meg az Maestro.

Viszont Pirlo nélkül nem tértünk volna vissza a győztes útra, ezért rá szavaztam.

JuventusFanatikus 2020.04.11. 22:30:46

@pedronegroo: Köszi, csak azt akartam megtudni, hogy hogyan vélekedsz egy asszonyverő Davidsról, miközben a férfiakkal, a csapat érdekében kemény Montero, egy hentes, kedvelői meg retardáltak.

venember83 2020.04.11. 23:00:09

@JuventusFanatikus: ne vedd szívedre, csak egy egyszerű vélemény volt pedrótól.

A vicc az, hogy annyi kiváló középpályása volt a Juventusnak az elmúlt két évtizedben, hogy Pep is komoly csapatot tudna összehozni belőlük 9-1 felállásban akár. Nagyon szerencsések vagyunk. Igaz, hogy az elmúlt 3-4 évben azért már kevésbé felejthetetlen játékosok alkották a középpályát, de azelőtt... Na mindegy. Szóval azért nagy panaszra nincs okunk, még ha az elmúlt pár év kicsit rontotta is az átlagot kp-minőség tekintetében.

JuventusFanatikus 2020.04.11. 23:21:41

@venember83: Én ugyan a szívemre nem vettem, mert nem vagyok egy nagy Montero-Fanatikus, csak arra voltam kíváncsi, hogy ugyanolyan mércét használ-e:)

pedronegroo 2020.04.12. 01:14:15

@JuventusFanatikus: A végén még kihozod hogy Montero nem volt hentes??? Továbbá nem értem mi köze az asszonyverésnek a focihoz???

babo0410 2020.04.12. 02:38:02

Pirlo vezet? Miért? Ennyien vannak itt friss Juve drukkerek? Davids és Deschamps voltak olyan nagy játékosok, mint Pirlo, de sokkal jobban kötődnek a csapathoz. Szerintem megérdemeltebben lennének a csapatban. Pirlo sokkal inkább Milan legenda.

babo0410 2020.04.12. 02:38:48

Persze ettől függetlenül imádom Pirlot is.

ZecH 2020.04.12. 06:54:28

Hogy ki a jobb futballista? Pirlo. Ki a nagyobb Juve legenda? Davids...

venember83 2020.04.12. 07:15:04

@babo0410: meglepő módon teljesen egyetértek az összes kijelentéseddel. Ez sem gyakori. :)

Attilio79 2020.04.12. 08:39:38

Deschamps és Pirlo, lehet 2őt? :)

rockitbaby 2020.04.12. 08:57:39

@babo0410: Szerintem komoly érvként szerepel az, hogy akkor egy romokban lévő csapatot rángatott ki a szarból. DD és Davids egy jól futó csapatban voltak kiemelkedőek, de Pirlo-nak sikerült egy történelmi mélyponton lévő csapatot felhozni, hátára venni és visszaemelni oda, ahova való. Persze ettől még nem lesz nagyobb ikon, mint előbbiek, egy jó csapatban nem nehéz jónak lenni. Ellenben egy pocsék gárdában első pillanattól fogva kiválóan játszani nehezebb. Én erre tippelek és magam részéről ez miatt választottam őt.

rockitbaby 2020.04.12. 09:00:12

@venember83: Ez a sorozat nem arról szól, hogy a 11 legnagyobb legendát válasszuk ki, hanem arról, hogy adott posztra a lehető legjobb játékost válasszuk ki. És Pirlo attól még, hogy Milan legenda, kiváló játékos volt.

babo0410 2020.04.12. 09:07:31

@rockitbaby: Az nem csak Pirlo érdeme volt. De ha már érdem, akkor Pirlonak nagyban szerepe volt abban, hogy a Bayern ellen meg csúfosan megbuktunk. Hiszen ketten letámadták folyton, és egy labda nem jutott át rajta, mert ő állandóan a földön volt. Ha már. Elismerem Pirlot, nagyon nagy tudása volt, de kellett mellé Marchisio és Vidal. Nélkülük sehol nem lennénk. És Marchisionak volt egy olyan nyilatkozata, hogy folyton ott kellett lennie Pirlo mellett, és vigyázni rá, hogy ne tudják megtámadni, és varázsolhasson. Imádtam Pirlot, de sajnos már élete legjobbján túl volt. Zsenit nyújtott ettől még. De szerintem DD és Davids is hozták volna azt amit ő hozott nálunk.

rockitbaby 2020.04.12. 09:40:41

@babo0410: Továbbá '15-ben, hogy döntőztünk. A listáról nem ikonok közül kell választani. Így az, hogy Milan ikon nem mérvadó az itt nyújtott teljesítménye szempontjából.

DD még talán tudta volna hozni, amit ő, de Davids kanyarban nem. A pitbull nem a kreativitás mintapéldánya volt. Nem is ezért szerettük. Ő olyan, akit sokkal inkább tudnék elképzelni Pirlo mellé, mint egy kalapban versenyezni vele.

Ha elvonatkoztatsz, ki ikon vagy legenda, és pusztán tudás alapján ítélnél, akkor Davids és Pirlo alapvetően nem lehetne egy listán, mert sem posztban, sem tudásban nincsenek azonos szinten.

pedronegroo 2020.04.12. 09:49:35

@babo0410: Hogy miért? Mert Pirlo a mellett hogy egy zseni messze a legjobb arc is! :)

JuventusFanatikus 2020.04.12. 10:14:06

@pedronegroo: @pedronegroo: Én egyszerűen nem tudok imádni egy olyan embert, aki otthon a feleségét fejbe rúgja, lerúgdossa a lépcsőn és fojtogatja. Icardi konkrétan egy szent mellette, Monteróról nem is beszélve.
De erről a mai napon nem nyitok vitát, még Babo mondandójába sem kötök bele, pedig most a kedvencem ellen beszél:)

Mitya10 2020.04.12. 10:15:08

Hàt pedig nàlam pont h 1 Pirlo-Davids kettős ütne a legnagyobbat :/ Sejtettem h Pirlo nyeri amivel nincs is baj hiszen nyìlvàn az egyik legjobb kp aki valaha jàtszott de èn Davidsra szavaztam mert pont az ő idejèben lettem Juve szurkolò ès Del Piero utàn ő volt a kedvencem.

alexGicamo 2020.04.12. 11:11:40

Nem akármilyen sor, de számomra caakis a Maestro lehet a győztes ezen a poszton ! Nem is vitás ! :-)

gomorra21 2020.04.12. 11:29:18

@babo0410: igen, Pirlo nagy bajban lett volna, ha a futball egyéni sport lenne, de mázlija van, mert anno úgy találták ki a szabályokat, hogy csapatjáték lett belőle..

pedronegroo 2020.04.12. 11:31:38

@JuventusFanatikus: Nincs is vita, olyat kevertél ide aminek semmi köze a pályán mutatott teljesítményhez. Ugyanúgy igaz ez fordítva is, Montero lehet egy szent a magánéletben, árvák megmentője, stb., attól még a pályán nagyon sokszor gusztustalanul viselkedett és csak azért mert szeretett csapatunk mezét viselte nem kell mosni kezeit(lábait). És ha már Davids-nál erkölcsi prédikációt tartottál akkor legyél következetes, menj vissza és Buffon házasságtörését is prezentáljad. Hozzátéve, hogy engem egyik se érdekel, se az ha valaki a magánéletben erkölcstelen, becstelen életet folytat, se az ha UNICEF nagy követ kórház építő Szent Teréz se nem nyom a latba nálam ha valaki a Juve mezt csókolgatja egész pályafutása során se nem zavar ha interes múltja van, csak az számít amit a pályán mutat ezt a futball nevű sportot a legmagasabb szinten űzze a saját posztján a legnagyobb odaadással mindezt a sportszerűség legkisebb áthágásai mellett.

spaolo1981 2020.04.12. 11:33:22

Köszi, az újabb cikket, de Pirlo, mint baloldali védekező kp? Bocsi, de sztem inkább Pessotto vagy Tardelli kellett volna DD és a Pitbull mellé.

JuventusFanatikus 2020.04.12. 11:59:30

@pedronegroo: Szóval egy kalap alatt van a megcsalás és egy nő kemény bántalmazása. Itt fejeztem be.

venember83 2020.04.12. 12:45:43

@rockitbaby: Pirlo érdemeit nem kívánom kisebbíteni vagy csorbítani, de volt mellette egy Vidal és egy Marci/Pogba, míg a Milannál pl. egy Gattuso. Az ő hozzájárulásuk nélkül a zseninek legalább annyira kiviláglott volna a számos védekezésbeli hiányossága, mint az amúgy vitathatlan technikai képességei és látásmódja. Pirlo pár szempontból kiváló, mindenkinél jobb volt, azonban ha csapatról beszélünk, egy Davids, Vidal sokkal hasznosabb és értékesebb szerintem. Mondom, a csapat szempontjából, nem csak elszigetelve csak az egyént figyelembe véve.

pedronegroo 2020.04.12. 14:20:01

@JuventusFanatikus: Én biztos nem vettem egy kalap alá Őket, de mindkettő ugyanúgy elítélendő dolog, de befejezthetjük, látom feladtad, mert rosszul sült el. :)

JuventusFanatikus 2020.04.12. 14:28:02

@pedronegroo: Feladni? Nem szokásom. Kellemes húsvéti ünnepeket!

del pipi 2020.04.12. 15:14:29

Igen igen ! Mindenkinek Bulldog nyulat! :)

rockitbaby 2020.04.12. 15:22:01

@venember83: Az lehet, hogy Pirlo mellé kell valaki, aki tehermentesíti - bár nálunk láthattuk, hogy kepes megoldani egyedül is -, de ettől még tudás és talán legfontosabb, poszt szerint nem lesznek riválisok. Nem Pirlo vagy Davids/Vidal, hanem és. Leginkább ezzel a mostani listára akarok reflektálni.

Ettől függetlenül tartom magam ahhoz, hogy DD/Davids helyzete sokkal könnyebb volt. Jó csapatban nem nehéz jónak lenni. De egy újjáépülő csapatban, ahol a társa.egy évek óta csak leépülő Marci vagy a még oly sokat nem bizonyított Vidal. A mostani tudással nyílván okosabbak vagyunk, de akkor ez igen komoly rizikó és kockazati pont volt. Megint más kérdés, hogy mostani tudással ezen MVP középpálya amolyan mennyekben köttetett házasság volt.

Hangsúlyozom, nem Davids vagy DD érdemeit vitatom, hanem azt próbálom bizonyítani, hogy Pirlo-nak igenis van helye a listán. No persze nem látom, hol lenne pont Pirlo és Davids posztrivális, de mindkettő jogosan van jelen a szavazáson.

venember83 2020.04.12. 16:16:42

@rockitbaby: mindenkinek megvan a véleménye, én persze elfogadom a tied, nem is kívánlak meggyőzni semmiről.

Az egyetlen dolog, hogy itt bizony választani kellett Davids és Pirlo KÖZÖTT. Vidalt, Marcit csak példaként, szemléltetésként említettem.

JuventusFanatikus 2020.04.12. 16:31:26

Mivel húsvét van, és több embernek sem tetszett, hogy Marchisio van a csapatban Davids kárára, ezért most lehet arra szavazni, hogy melyiküknek legyen helye a csapatban. Ez most először és utoljára van, kedden jön az új cikk (ha a jó Isten is úgy akarja), addig van lehetőség szavazni.
www.strawpoll.me/19757028

Kasabai 2020.04.12. 17:20:46

Szia @JuventusFanatikus,
Sziasztok Bianconeri-társak!

Én nagyon bírom ezt a játékot, köszi szépen a szervezést, így már nemcsak régi olvasója vagyok a blognak, hanem aktív részesei.
Állati nehéz, és nincs mindig jó választás. Nekem a Tacchinardi-Marchisio és ez a Pirlo-Davids szavazás volt a legnehezebb. De már előre félek a Zidane-Nedved és Baggio-Del Piero-Ronaldo szavazásoktól (és akkor hol van Trezegol és Tevez).

Szerintem nagyon jó ötlet volt játszani, és azon gondolkodtam, hogy lenne-e kedvetek egy kedvenc Juve mezek játékra is.
Olyasmire gondoltam, hogy mondjuk 1990-től a soron következő 5 év mezeire szavazunk, hogy azok közül melyik a kedvenc. Majd 2020-hoz érve szavazhatnának az addig nyertesekre, kiválasztva az all time favoritot.
Szerintetek?

MdewC 2020.04.12. 17:29:17

Olvasom! :)

Maestro! :)

Haraszti Gyula 2020.04.12. 18:09:53

Azért a támadó hármast nagyon nehéz lesz összehozni, Platini, Zidane, Boniperti, Baggio, Charles,Altafini,Schillaci, Boniek, Bettega, Sivori, Rossi, Vialli, Ravanelli, Del Piero,Casiraghi, Inzaghi, Trezeguet, stb. A középpályán is hihetetlen, hogy nem fért be Tardelli vagy Furino, de annyi jó játékos volt.

Il Principino 2020.04.12. 18:37:45

Mindhármat behúztam volna..
De mivel nagy pitbull fan voltam régen,ezért Davids :)
Most is elkélne egy ilyen a kp-ra!

JuventusFanatikus 2020.04.12. 19:00:53

@Kasabai: Köszönöm!:) Nem kell félned, mert Nedved nem Zidanennal, és Baggio nem Del Pieróval fog megküzdeni, Ronaldo pedig nem lesz választható.
Tőlem lehet ilyen játék is, ha szeretnéd megvalósítani, akkor azt a Dühöngőben megteheted.:)

Kasabai 2020.04.12. 19:53:01

@JuventusFanatikus:
Szuper, akkor talán úgy könnyebb lesz, várom. :)
Oks, megnézem a dühöngőt.

niccolo 2020.04.12. 22:39:01

@Haraszti Gyula: Platini középpályás volt.

del pipi 2020.04.13. 07:35:46

@niccolo: @Haraszti Gyula: Mégpedig ha jól emlékszem klasszikus 10-es irányító középpályás.

del pipi 2020.04.13. 07:38:38

@niccolo: @Haraszti Gyula: Akartam volt mondani hogy szerintem ebben a játékban, és ebben a felállásban valószínű a két csatár mögött fogunk rá szavazni. Zidane, Platini, Baggio,...szerintem.

alexGicamo 2020.04.13. 10:02:21

@JuventusFanatikus: Köszönjük ezt a kiváltságot ! Nálam akkor is és mindig Marci ! Szívből döntöttem, ő az egyik szívem hercege ! :-)

alexGicamo 2020.04.13. 10:03:44

@Kasabai: Nekem tetszik az ötlet !

niccolo 2020.04.13. 10:52:06

@del pipi: Ennek a 3 játékosnak benne van a helye a kezdőben.

gomorra21 2020.04.13. 12:25:03

@niccolo: persze, még a kapuba is rakjunk irányítót;)

del pipi 2020.04.13. 12:41:52

@niccolo: Igaz! De nem lehetséges sajnos, csak egy maradhat! Mindet szeretem. :)
@gomorra21: Vagy ha Senky rakná össze a csapatot! Így nézne ki: Padovano-Boksic-Vialli-Ravanelli-Amoruso-Trezeguet-Inzaghi-Tevez-Ibrahimovic-Del Piero-Ronaldo szigorúan 4-4-2 -be küldené pályára a csapatát mert a védekezés is nagyon fontos! hehe! Higuain pedig csere! :))))))) vagy sérült.....

2020.04.13. 12:47:56

@del pipi: És még mellettük is kellene igazolni egy Haalandot és egy Mbappét!

gomorra21 2020.04.13. 13:10:48

@del pipi: Pipi bácsi, ne köpködd a trollt, mert csak hízik tőle a mája!

del pipi 2020.04.13. 14:20:02

@Holloka: Azaz! :)))))))
@gomorra21: Dehogyis! Úgyse érti az összefüggéseket! :) Amúgy nem köpködöm...már megszerettem ! :)

JuventusFanatikus 2020.04.13. 16:12:51

@gomorra21: Azaz, annyi álomkezdőt láttam, egyik se volt normális:D Hátha ez fog valamire hasonlítani, de erre sem lehet ráfogni, hogy túl védekező lenne:)

JuventusFanatikus 2020.04.13. 16:16:27

Tessék szavazni, mert így maradni fog az eredeti szavazás eredménye, mert 30 voksoló elképesztően kevés. Több száz szavazatnak kellene lennie, hogy érdemben lehessen változtatni. Húzzatok bele!
www.strawpoll.me/19757028/r

JuventusFanatikus 2020.04.13. 16:18:00

Így is lehet szavazni, itt nem írja ki egyből az állást
www.strawpoll.me/19757028

Rikoo 2020.04.13. 20:27:33

@JuventusFanatikus: Csatárokhoz kiket raksz majd be?

JuventusFanatikus 2020.04.13. 21:23:30

@Rikoo: Majd megtudod, mikor eljön az ideje;) A holnapi cikkben szereplőket ki tudod várni, azonban a trequartisták névsorát elárulhatom, mert arra már rájöttek (Zidane, Platini, Baggio). A két csatárnál majd próbálok összegyűjteni három secunda puntát, centert mellé nem lesz nehéz találni:)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása