A Juventus Blog álomkezdője: A kapus

buffon_giangluigi_mutassa_oke.jpgEgy kisebb játékra szeretném invitálni a Blog Olvasóit, hogy válasszuk ki azt a tizenegy játékost, akikből össze lehet állítani minden idők legjobb Juventusát. A csapatot reálisan próbáljuk összerakni, lehetőleg úgy, hogy ez a gárda akár a való életben is megállja  a helyét. Szóval, komoly figyelmet fordítunk arra, hogy a játékosok azon pozíciókban szerepeljenek, ahol azt tették/teszik karrierjük során. Egy játékos akkor kerülhet bele a választható futballisták közé, ha legalább három évet Torinóban töltött, általában egy posztra nagyjából három, vagy négy legenda közül lehet választani. A felállás a 3-4-1-2 lesz, most a kapusok kiválasztásán a sor.

Gianluigi Buffon: Kezdjük is a sort a favorittal, minden Juventino kedvencével, akit egyszerűen nem lehet nem kedvelni. Emberileg is a legnagyobbak közt van, hát még a kapusok közt! 2001-ben nem kevesebb, mint 52.88 millió euróért szerződtette a Juventus, amivel 17 évig a legdrágább portásnak számított. 2006-ban, mikor a Juventus a Serie B-be lett rangsorolva, akkor is kiállt csapata mellett, annak ellenére, hogy a Milan nagyon szerette volna leigazolni. Egyhuzamban 17 esztendőig erősítette imádott csapatát, míg rejtélyes körülmények között eligazolt a PSG-hez, majd tavaly nyáron visszahúzta a szíve, és elfogadta a cserekapus szerep mellett 1.5 millió eurós fizetést is. Az idei szezonban, 42 évesen is még mindig bravúrokat képes bemutatni, és még most is a Serie A legjobban passzoló hálóőre (91%). Annyi rekordot halmozott fel karrierje során, hogy nem egyszerű dolog mindet felsorolni. Paolo Maldinivel karöltve ő a Serie A-ban legtöbbször pályára lépő játékos 647 mérkőzéssel, 910 meccsel pedig minden idők legtöbbször pályára lépő olasz futballistája, ebben a rekordban is a Milan-legendát előzte meg. Egyetlen talján játékos sem játszott többször BL-mérkőzésen, mint ő (123 mérkőzés), öt világbajnokságon szerepelt, amit mindössze Lothar Matthäus és Antonio Carbajal mondhat el magáról. Tizenegy bajnoki címet nyert, amire egyetlen játékos sem volt még képes Olaszországban, a harmadik legidősebb játékos a Serie A-ban, aki pályára lépett, előtte Francesco Antonioli (42 év, 235 nap) és Marco Ballotta (44 év, 38 nap) áll. 974 percig (sorozatban 10 meccsig) nem tudták bevenni a kapuját az olasz pontvadászatban, ami szintén egyedülálló, 296 mérkőzésen érintetlen maradt a hálója, ebben is első, ahogy abban is, hogy 21 mérkőzést lehozott kapott gól nélkül egy szezonban (2011-12-es és a 2015-16-os szezon). Ráadásul még az olasz válogatottban is rekorder 176 pályára lépéssel.

Azonban nem csak rengeteg rekorddal büszkélkedhet, hanem a vitrinje is tele van kupákkal: 1X Olaszország legjobb labdarúgója cím (2017), 1X világbajnok, 11X olasz bajnok, 5X olasz kupagyőztes, 6X olasz szuperkupa-győztes, 1X francia bajnok, 1X UEFA kupa-győztes, 1X U21-es EB győztes, 1X Serie B-s bajnok, 1X francia szuperkupa-győztes.

zoff_dino_jo_minosegu_kepen.jpgDino Zoff: Nem kisebb kihívója van Giginek, mint egy világbajnok (méghozzá a legidősebb játékos, aki elhódította ezt trófeát, 40 esztendős volt az olasz kapuslegenda), egyszeres EB-győztes, hatszoros olasz bajnok, kétszeres olasz kupagyőztes, egyszeres UEFA kupa-győztes. Sajnos az ő vitrinjéből is hiányzik az a bizonyos "nagyfülű". Az Udinese-nevelés 1972-ben került Torinóba, nagyjából 180 ezer euró értékű összegért, a Napolit hagyta el az Öreg Hölgy kegyeiért. 11 esztendőn keresztül erősítette a torinóiakat, 473 összecsapáson lépett pályára a Juve mezében, 227 mérkőzésen pedig érintetlen maradt hálója. Az IFFHS szavazásán ő lett a 20. század harmadik legjobb kapusa Lev Yashin és Gordon Banks után, 1973-ban az aranylabda -szavazáson második lett. Válogatott szinten az ő kapuja volt a legtöbb ideig bevehetetlen, 1972 és 1974 között 1142 percig senki sem tudott neki gólt lőni. Meglehetősen alacsony kapus volt a maga 182 centiméterével (kisgyerekként, mikor 150 centi magas volt még, a Juve nem szerződtette, mert túl alacsonynak találták), de olyan reflexekkel volt megáldva, és akkora vetődéseket volt képes bemutatni, hogy ennek ellenére is minden idők egyik legjobbjaként emlegetik, és még a kiváló helyezkedését meg sem említettem. Rendkívül sokoldalú portás volt, aki kiválóan hagyta el a kapuját szükség esetén, folyamatosan képezte magát, rengeteget edzett, miközben a rekordok olyan különösen nem is hozták lázba. A Mantovában is megforduló játékos 1983-ban, 41 esztendősen szögre akasztotta a kesztyűit. Edzőként irányította a Juventust, a Laziót, a Squadra Azzurrát és a Fiorentinát is, azonban csak a Zebrákkal ért el komoly sikereket, egy Coppa Italiát és egy UEFA kupát hódított el az 1988-89-es Juventusszal.

tacconi_stefano_olasz_kupaval_uefa_kupaval.jpgStefano Tacconi: Ő képességekben és népszerűségben is lényegesen elmaradt Zofftól és Buffontól, de az ő vitrinjében van egy olyan serleg, amit előbbi duó eddig nem tudott megszerezni, ez pedig a BL-trófea. Rögös út vezette el a Juventusig, a Spoleto akadémiáján nevelkedett, majd megvásárolta az Inter, amely együttes továbbadta egy szezon után a Pro Patriának. Megjárta a Livornót és az Avellinót is, mire felfigyelt rá a Juventus, és leigazolta 1983-ban, Dino Zoff pótlásaként. Nagy szerencséje volt, hogy Zoff után került Torinóba, mert Dino egyszerűen kihagyhatatlan volt, hiába volt negyven fokos láza, vagy töröttek el az ujjai, neki a kapuban kellett állnia. Kilenc esztendőn át őrizte a Juve hálóját, majd eligazolt a Genoához, ahonnan 1995-ben visszavonult. Meglehetősen alulértékelt kapusként maradt meg az utókornak, miközben korosztályának egyik legjobbjaként tartották számon, nagyon kevés szó esik róla. Mindössze hétszeres olasz válogatott, szerencsétlenségére abban a korszakban játszott Walter Zenga, így lényegesebben kevesebb játéklehetőséget kapott a Squadra Azzurrában. Azonban Stefanónak egyáltalán nincs szégyellni valója, ugyanis jóval több kupát hódított el, mint Zenga. A Juventus-portás egyszer megnyerte a Bajnokok Ligáját (akkor természetesen BEK-nek nevezték a sorozatot), kétszer a Serie A-t, egyszer a Coppa Italiát, egyszer a KEK-et, egyszer az UEFA-kupát, egyszer az UEFA Szuperkupát, egyszer a Világkupát, egyszer pedig a Supercoppa Italianát. Ő az egyetlen kapus a világon, aki minden nemzetközi trófeát megnyert klubszinten. 192 centiméterével a magas hálóőrök közé tartozott, aki jobbára a vonalon érezte jól magát, míg a Juve edzője Dino Zoff nem lett, aki elvárta utódjától, hogy használja ki magasságát és erős fizikumát és jöjjön ki kapujából, hogy hatástalanítsa a szélről beérkező beíveléséket. Míg a fentebbi két portás leginkább az emberi nagyságukról, szerénységükről híresek, Tacconi egy kemény parancsnok volt a pályán és azon kívül is, meglehetősen magas vérmérsékletű, szigorú és őszinte ember, aki leginkább megdöbbentő nyilatkozataival mutat életjelet magáról. Egy dolog biztos, ő tényleg egy igazi Juventino, aki 332 alkalommal őrizte a Zebrák hálóját, 156-szor pedig nem is vette be senki a kapuját.

peruzzi_angelo_del_piero_bl_dontoben.jpgAngelo Peruzzi: Szakértők szerint ő nem viselt annyira magas szintet, mint a fentebb említett trió, de kétségtelenül klasszis játékos volt, sok Juventino egyik kedvence. Darabszámra lehet, hogy nem nyert annyi trófeát, mint Buffon, de neki a trófeás szekrényben ott lapul a Bajnokok Ligája-trófea, egy világbajnoki cím, egy UEFA-kupa, három Scudetto, egy olasz kupa, három olasz szuperkupa, egy U21-es EB győzteseknek járó serleg, egy Interkontinentális-kupa és egy UEFA szuperkupa. A klubhűség szimbóluma minden bizonnyal nem ő, ugyanis Roma-nevelés létére a Lazióban fejezte be karrierjét 2007-ben, arról nem is beszélve, hogy a Juventusból 1999-ben az Interbe igazolt 19 millió euróért. Nyolc esztendőt húzott le a torinóiaknál, Stefano Tacconit kellett kiszorítania azért, hogy kezdő legyen. 301 alkalommal állt a Juventus kapujába, 123-szor pedig érintetlen maradt a hálója. Mikor megérkezett Edwin van der Sar, akkor nem volt maradása Tysonnak, és követte Lippit az Interhez. 181 centiméter magasságával jócskán alacsony kapus volt és zömök testalkatú volt (sajnos a sérülések sem igazán kerülték el), azonban ezek ellenére atlétikus volt, képes volt bravúrok bemutatására, és előszeretettel rohant ki kapujából, hogy megszerezze a labdát. Jelenleg a Laziónál dolgozik, mint csapat koordinátor. 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2815576888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JuventusFanatikus 2020.03.31. 16:46:29

@gomorra21: Mert rengeteg kiváló belső védő volt a Juventusnál, ahogy trequartistából és csatárból is akad bőven, míg igaz szélsőből nincs sok, leginkább a középpálya szélén szereplő játékosból van jó pár legenda. Szerintem ez a felállás a legkézenfekvőbb.:)

alexGicamo 2020.03.31. 16:48:13

Nem is lehet kérdés ! Számomra nem létezik másik kapus rajta kívül, pláne nem a kedvenc csapatomban ! Bocs, a többiektől ! :-b

Kukszi 2020.03.31. 16:51:55

Gigi 100%, nem is kell hozzàtenni ehhez. Nálam a legjobb kapus a világon (egész karriert nèzve).

steven.h 2020.03.31. 17:20:26

Szerintem nincs kérdés, függetlenül attól, hogy nagyon nagy nevek védték a Juve kapuját korábban is.

Edy77 2020.03.31. 17:32:20

@JuventusFanatikus: Grazie Maestro!!! Én is csodálkozom a hadrenden.
De nyugtass meg pl. egy Zambrottának azért lesz helye így is....

2020.03.31. 17:43:48

Nem kérdés nálam – legendám, példaképem, UN1CO <3

steven.h 2020.03.31. 17:48:52

@Edy77: Érdekes kérdés ez a felállás, mert ha Zambrotta szerepel a felsorolásban, akkor őt Nedveddel fogjuk összeereszteni, vagy Nedvedet Treq-nek vesszük és összeeresztjük Zidane-nal pl?

Azért egy 4 védős rendszerben egy Thuram-Zambrotta szerintem be tudna félni egy álomkezdőbe, de addig a jó, míg ilyen a lista, hogy nehéz dönteni.

Kivéve a kapus és az egyik csatár posztja :D

JuventusFanatikus 2020.03.31. 17:57:15

@Edy77: @steven.h: Persze, hogy lesz helye Zambrottának, méghozzá a jobb szélen, míg a bal valószínűleg simán Nedvedé lesz:)

JuventusFanatikus 2020.03.31. 18:10:11

Már elég sok sorozatból kaptatok egy kis ízelítőt, úgyhogy szeretném, ha szavaznátok arra, amelyet sűrűbben szeretnétek olvasni, ezzel megkönnyítenétek a munkám. Lehet többet is bejelölni.:)
Köszönöm a segítséget:)
www.strawpoll.me/19662246

Edy77 2020.03.31. 18:30:23

@steven.h: igen, én is 4-4-2-ben gondolkodtam. Thuram-Schirea-Chiellini-Zambrotta védelemmel.
Így viszont elég necces lesz 3 belső védőt választani.
Ferrara, Bonucci, Thuram? Barzagli, ki marad ki?
Legyen cserepad is szerintem.
Sőt lehetne egy olyan csapatot is összeállítani, akik nagy sztárok lettek, de nem a Juventusban csúcsosodtak ki....
Egy biztos már nagyon hiányzik a foci... :-)

GGábr81 2020.03.31. 18:44:59

És már most látom, hogy CR7 nem lesz benn a kezdőmben. Azért az nem semmi. De szigorúan csak a Juventusban nyújtott teljesítményt nézve, mert azért nem lenne kérdés. Így is ott van a szeren.

GGábr81 2020.03.31. 18:52:10

@Edy77: bizony, ha nem számít, hogy a Juventuszban, vagy máshol játszott jól, csak az, hogy valamikor volt Juve játékos, akkor Henry is ott lehetne mondjuk a kezdőben. Vannak olyan posztok ahol lehetetlenség dönteni. Olyan nevek fognak kiesni, hogy elképesztő.
A csatárokat már izgatottan várom. Bár hülye vagyok, mert már a védőknél sem fogok tudni dönteni.

Csak Csucsu 2020.03.31. 19:20:58

Buffon
Thuram(Dani alves képesség alapján)-Cannavaro-Chiellini-zambrotta
Vidal-Pirlo-pogba
CR-ADP10-Ibra
Ezt a csapatot csúcsformában megnézném :)

Haraszti Gyula 2020.03.31. 20:18:02

(4222) Buffon-Thuram,Barzagli,Chiellini, Zambrotta-Pirlo,Davids-Zidane, Nedved-Del Piero, Trezeguet

(4222) Zoff-Ferrara, Gentile, Scirea, Cabrini- Tardelli,Khedira:D :D :D - Baggio, Platini- Sivori, Boniperti

GGábr81 2020.03.31. 21:49:29

@Haraszti Gyula: na pont Khedira neve nem jutott eszembe eme cikk alapján. De most, hogy mondod....
Sem!

gomorra21 2020.03.31. 21:59:06

@Edy77: @steven.h: én is Zambrotta miatt nehezményeztem a 3 védős rendszert. Az én álom csapatomból ő kihagyhatatlan a védelemből.

Peruzzi 2020.03.31. 22:23:46

Ezen a pszton a leg könnyeb a döntés, Peruzzi nem kérdés.

Joseph Toser 2020.04.01. 00:16:48

@JuventusFanatikus:

Én nem tudok CSAK 1 sorozatot bepipálni...

Mindet szívesen olvasom és nyilatkozom a sok kedvenc közül a kedvenceimre :-)

Kíváncsi leszek a 3-4-1-2 es formációhoz kik fognak passzolni.. :-)))
Annyi kiválóbbnál-kiválóbb és szerethető-kedvenc játékos van-volt, hogy nehéz lesz...

Nem kérdés: Buffon.. pedig mind kiváló volt a maga korában.. de összességében szerintem Buffon a NR1...

alexGicamo 2020.04.01. 03:51:40

@JuventusFanatikus: Szavaztam, de egyszerre csak egy kategóriát engedett bejelölni ...

del pipi 2020.04.01. 05:26:53

Egyértelmű a döntésem, még akkor is ha Peruzzi a kedvenc csapatom kapusa. Nálam szigorúan 4-4-2 van: Buffon Toricelli Chiellini Ferrara Pesotto Di Livio Pirlo Zidane Nedved Del Piero Trezeguet

steven.h 2020.04.01. 08:26:21

Fura, hogy senki nem írja Monterot, pedig nekem a védelembe ő is fejfájást fog okozni :D

JuventusFanatikus 2020.04.01. 08:30:11

@alexGicamo: @Joseph Toser: Ha egyszer szavaztál és ismét megnyitod a linket, akkor megint bírsz szavazni, ha jól állítottam be:)

Haraszti Gyula 2020.04.01. 08:48:21

E. Van der Sar-S. Lichtsteiner, J. Kohler, P. Montero, Alex Sandro- M. Laudrup, P. Sousa, A. Möller-T. Henry, Z. Ibrahimovic, C. Ronaldo

pedronegroo 2020.04.01. 09:03:19

Próbálnék érzelmek nélkül szavazni, ezért kérdem van itt valaki aki látta Zoff-ot védeni? Mer' ugye alapból Gigi-re szavaznék, de nem fair az "öregekkel" szemben akiket nem láthattunk játszani.

JuventusFanatikus 2020.04.01. 09:10:16

@pedronegroo: Ezért van a kis videós segítség, hogy könnyebbítsen a döntésen, össze lehessen hasonlítani a bravúrokat:) Nyilván, a hibák maradnak ki, ami azért Zoffnál néha-néha becsúsztak, de irtózatosan jó kapus volt, azonban Gigit a szakértők jobbnak tartanak.
Érzelmeket meg bátran vihetsz ebbe bele, ugyanis olyan nem fog belekerülni ebbe a csapatba, aki nem érdemelné meg, ezt garantálhatom:)

pedronegroo 2020.04.01. 09:19:48

@JuventusFanatikus: A videók csalókák, szóval még kivárok a kapus szavazással hátha van itt idősebb kollega aki többet tud Zoff-ról. De ahogy írtam a régebbi játékosok hátrányban vannak, nem hiszem hogy közölük bárki is befog kerülni a bestof-ba.

JuventusFanatikus 2020.04.01. 09:56:11

@pedronegroo: Sajnos ilyen ez a popszakma. Ebbe a cikkbe is simán belefért volna Gianpiero Combi, aki a '20-as években játszott, és jobb volt, mint Tacconi vagy Peruzzi, de szinte senki sem ismeri, sajnos:/ De már Tacconin is elképesztően kevés szavazat van. Egy álomkezdő esetében szerintem nem lényeges annyira, hogy a "legeslegjobb" csapat álljon össze, mert a futball folyamatosan változott, hanem olyan játékosok legyenek benne, akit imádunk, kiválóak voltak és előny, ha Juventinók. Bizony, a nagy öregek közül nem sokan fognak helyet kapni, de ez sajnos így működik, ha már bekerülnek a választék közé, az is valami, legalább nem merül feledésbe a nevük, és amit a Juventusért tettek:)

Il Principino 2020.04.01. 10:28:56

Érdekes hogy sokaknál Platini helyet sem kap :)

Lanzafame 2020.04.01. 11:40:10

@Il Principino: Az az egyetlen baj ezzel a játékkal, hogy aki 80 éve juventino, az is max. 1999 óta nézhetett a mai értelemben véve meccset itthon.

Én pl. fényképek meg videók alapján nem tudom megítélni, hogy Zoff milyen kapus volt Buffonhoz képest. De ugyanígy bajban vagyok Scireával, Platinivel is, sőt a 96-os csapattal is, a fentiek okokból.

hurbiny3k 2020.04.01. 11:54:20

@Lanzafame: 96ban a BL meccseket már lehetett követni. Azt nem tudom pontosan, mikortól lett rai unonk, de attól kezdve hétvégi összefoglalók is állandóak lettek..

Lanzafame 2020.04.01. 12:43:39

@hurbiny3k: Lehet, de heti rendszerességgel nem lehetett meccset nézni. A BL-ben is kevesebb meccset adtak, és nem mindig a Juventust, gondolom.

A lényeg, hogy nem tudok mit kezdeni azzal, amikor valaki egy 87-ben vagy 93-ban menő játékosról azt mondja, hogy jobb volt, mint pl. Chiellini, akit 16 éve látunk minden héten.

gomorra21 2020.04.01. 15:46:31

@Lanzafame: nagy igazság van ebben.

Persze, ha nagyon a ráció oldaláról közelítjük meg ezt az álomcsapat dolgot, akkor azt is látni kell, hogy a futballnak vannak korszakai, és különböző korszakokban eltérő adottságú játékosok vannak a piramis csúcsán. Lehet, hogy Boniperti a játéktudásával ma max. a Fiorentinába férne be, mert hiányoznak belőle a modern foci fontos tulajdonságai. Az is lehet, hogy Simone Zaza a 20as években a legjobb csatár lett volna, és ma bérelt helye lenne egy valamire való álomcsapatban.

Lanzafame 2020.04.01. 16:03:04

@gomorra21: Úgy még jobb lenne a játék, ha a 21. század Juventusát keresnénk. Összehasonlíthatóak a játékosok, plusz már a 28-30 éves korúak is végignézhették tévében ezt a 20 évet, a fiatalabbak pedig minimum a Conte óta tartó időszakot.

alexGicamo 2020.04.01. 18:06:12

@gomorra21: Ebben egyetértek ! A foci is folyamatosan változik és ezért különböző korszakai voltak / vannak . Ezekben az eltérő korszakokban , - mint ahogyan írtad is -mindig más és más típusú / karakterisztikájú játékisok voltak a nyerők .
Ezzel csak az összehasonlítás egy szegmensére szerettem volna én is rávilágítani .
A szerzőtől egyébként remek volt ez az ötlet : Juventus álomcsapatot építünk ! :-)

Roland Máté 2020.04.01. 19:05:58

@steven.h:
Sziasztok kedves Juve Szurkolók! :)
Nekem Montero egyből eszembe jutott. Húúú, de megnéztem volna egy Montero, Chiellini belső védő párost. :D :D Szerintem puskával sem mentek volna át rajtuk. Már persze, ha Monteronak nem volt piros lapja. :D

Én inkább 11 nevet sorolnék a nagy kedvencekből, aztán mehetnek a pályára, és mindenki azt csinál amit akar felállás. :D

Én az a típus vagyok, aki érzelemből választanám ki a csapatot. Úgy vagyok vele, hogy a szeretett csapatomban, szívvel és szeretettel, megbecsüléssel tudjak szurkolni a játékosnak is, akkor is, ha nem a világ legjobbja.

DEL PIERO!!! A legenda, CSK, a minden. Vele kezdődik nálam minden ami Juventus.
Peruzzit kedveltem, akkor ismertem meg és szerettem meg a csapatot. De azért nah... Gigi a Juve kapus, és klublegenda.
Mindenképp: Nedved, Davids, Di Livio, Trez, Dybala, Pirlo, Chiellini, Marchisio, Barzagli, Montero hopsz, Montero már csere :)

De szerencsénkre van és volt is nagy választék. Szívmelengető kis téma ez. De rengeteg vízhordó is volt, akik nagyon szerethetők: Pesotto, Tacchinardi, Juliano, Ferrara, Birindelli, Camoranesi ...
Akikről sajnos lemaradtam, de legendák: Platini, Zoff, Ravanelli, Vialli ...

pott70 2020.04.01. 21:52:17

Zoff és Gigi között talán pénzfeldobással lehet leginkább dönteni...Ha meg nem esik vissza akkor Tacconi.Gentilét nem említette még senki még senki,pedig Monteroval,Chielloval hármasban vidám kis társaság lennének!

del pipi 2020.04.02. 05:24:33

Leírtam a kezdő csapatomat természetesen érzelemből tettem , és látom sokan megpróbálták, de ha végig gondoljuk hogy kiket hagytunk ki...úristen de kemény!!! A csapatomnak egy nagy pozitívuma van hogy csak három idegenlégiós van benne. De azért ez sem rossz: Buffon Barzagli Chirllini Cannavaro Zambrotta Di Livio Pirlo Conte Tacchinardi Del Piero Inzaghi , Viszont egy biztos hogy az álomcsapatunk Buffonnal fog kezdődni. :)

del pipi 2020.04.04. 21:22:20

@MdewC: Köszi! :) De a fentebbi a három idegenlégióssal sem gyenge,nem?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása