Helyzetjelentés a fiatalokról

mandragora_rolando_udinese_mezben.jpgKis sorozatunk egyelőre a végéhez ért, ugyanis most kerülnek sorba azon ifjú futballisták, akikről nem készült még jelentés, de már bemutatkoztak, még mindig van némi közük a Juventushoz, és vélhetően van rájuk visszavásárlási opció, nem mellesleg a Serie A-ban vitézkednek. 

Rolando Mandragora: Kezdjük is a sort a talán legjobban teljesítő játékossal, az Udinese alapemberével. A nápolyi születésű középpályás már tavaly is kirobbanthatatlan tagja volt a Friulianinak, ez idén sincs másként, 21 alkalommal szerepelt kezdőként. Gólt ugyan nem szerzett (35 alkalommal próbálkozott, huszonhétszer még a kaput sem találta el, ami a Serie A-ban a legtöbb sikertelen próbálkozásnak számít), azonban kiosztott két gólpasszt. Olyan egészen kiemelkedőt nem nyújt, nincs olyan pozitív mutató, amiben a legjobbak között emlegethetnénk, egyedül szabálytalanságok terén tartozik az élbolyba, ugyanis hatodik 38 szabálytalan megmozdulással, ennek ellenére csak két sárga lapot kapott. Azonban, ha leszűkítjük a kört csak olasz középpályásokra, akkor kevésbé tűnik rossznak a helyzet. Szerelések terén ő a hatodik legjobb (35 darab), közbeavatkozásokban a negyedik (23 darab), blokkolásban a kilencedik (5 darab). Ha a kulcspasszokat vesszük figyelembe, akkor hatodik (31 darab), indításokban a kilencedik (46 darab, 65% pontossággal, ebben is kilencedik), nem mellesleg neki van a hatodik legtöbb átadása (811 darab), míg a megnyert fejpárbajokban a nyolcadik (19 darab). Idén is képes azt a teljesítményt nyújtani, mint tavaly, ezúttal is 6.80-as osztályzatot kapott a Sofascore-tól, és a Transfermarkt szerint az értéke is stagnál, jelenleg 15 millió euróra taksálják. Kíváncsian várhatjuk, hogy a szezon második felére mit tud nyújtani, képes lesz-e szintet lépni. Jelenleg Sarri miatt nincs igazán realitása annak, hogy visszatérjen, ugyanis ő nem egy regista, hanem inkább szűrő, ami a bagós mester terveiben nem igazán szokott szerepelni, sokkal inkább jellemző a szűrő alkalmazása Pep Guardiolára. Egyelőre még nem igazán lenne érdemes leigazolni, jól teljesít, de még tovább kell fejlődnie a 22 éves játékosnak, és akkor lehet, hogy visszatér Torinóba, eddig leginkább a Fiorentina csábította.

Emil Audero: Ahogy a jobban teljesítő fiataloknál lenni szokott, az ő teljesítménye is nagyon hasonlít a tavalyi produktumára, ráadásul mindegyik meccsen kezdőként számított rá Claudio Ranieri mester. Ha a kapott gól nélküli mérkőzések számát nézzük, akkor e téren a harmadik (7 darab), fej-fej mellett Samir Handanović-csal, és Wojciech Szczęsnyvel. Neki van a második legtöbb kijövetele Gigio Donnarumma után, azonban, ha a sikerességet nézzük, akkor Audero esetében statisztikailag még nem beszélhetünk sikertelen kijövetelről, ebben pedig az élen jár. Öklözésekben a negyedik (12 darab), míg gólhoz vezető hiba nem szerepel  a neve mellett. Természetesen nehéz jókat mondani egy olyan portásról, amely 43 találatot kapott eddig a szezonban, és az utóbbi meccseken megesett, hogy öt gólt is kapott egy mérkőzésen, de korántsem olyan rossz kapusról van szó, mint azt gondolnánk. Az ő értéke sem változott mostanában, 15 millió euróra taksálják, és a teljesítménye is a tavalyihoz hasonló, ugyanis 6.77-es osztályzatot kapott. A Juventus olyan remekül áll kapusok terén, hogy egyelőre biztos, hogy nem kell élni az elővételi opcióval.

Andrea Favilli: Sajnálatos módon a rengeteg sérülés miatt nem igazán tud bizonyítani a pályán, a Serie A-ban a Genoa mezében gólt még nem szerzett két szezon alatt. Idén mindössze háromszor kezdett, de összességében tizenegyszer jutott lehetőséghez. Úgy tűnik remek üzletet csinált a Juventus, hogy 12 millió euróért cserébe megvált tőle.

Francesco Cassata: Jelenleg ő is a Genoánál van kölcsönben, de ott sem képes jól teljesíteni, már harmadik együttesénél játszik kritikán alul. Úgy tűnik nem elég érett az olasz első osztályhoz, ajándék volt érte hét milliót kapni a Sassuolótól.

Federico Mattiello: A sors fintora, hogy a Cagliarinál együtt játszik azzal az emberrel, aki jó eséllyel nem csak a lábát, hanem a karrierjét is kettétörte, azaz Radja Nainggolannal. A Szárdoknál eddig egyszer sem játszott kezdőként, összesen pedig ötször lépett pályára Rossoblu-színekben, nem mellesleg rengeteget bajlódik sérülésekkel. Ő azért már egy-két dolgot letett már az asztalra, ellenben mondjuk Favillivel és Cassatával, de az érte kapott öt millió euró még így is jó összegnek tűnik, amit az Atalanta fizetett érte.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2215483538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2020.02.21. 05:38:39

Ja, sajnos kb. ennyire jelentenek érdekességet a fiatal olasz focisták, mint azt a cikk alatti hozzászólásrengeteg mutatja.

Matteo89 2020.02.21. 07:12:46

Regen en is ra voltam izgulva arra, hogy a Juventus alapjat marpedig fiatal, olasz, lehetoleg sajatnevelesu jatekosoknak kell alkotnia. De ra kellett jonnom, hogy a foci nagyon nem erre halad.
Raadasul mi meg a viszonylag tehetsegesebb jatekosokbol sem tudjuk kihozni azt, ami bennuk van. Egyszer ossze kellene szedni, hogy hany fiatalban remenykedtunk az elmult 20 evben, es mi lett beloluk. Az elso emlekem nekem Ruben Olivera? Azt hiszem igy hivtak. Ha jol tudom rola Moggi mondta azt hogy a vilag egyik legtehetsegesebb fiatalja, de lehet ez csak egy legenda. Nem is emlekszem ra, hogy mit csinalt nalunk. :) Aztan beugrik nekem egy Davide Chiumento, akirol klassz youtube videokat lehet talalni, de o sem vitte tobbre a svajci liganal. Lanzafame kivalo huzoembere lett a Fradinak peldaul :D Es lehetne meg sorolni. Rey Volpato peldaul azt hiszem csodagyerek volt valamelyik football managerben. Nincs is golja a Serie A ban talan.

Alex8610 2020.02.21. 07:30:26

@venember83: Mostanaban nagyon mormogi vagy.Nem voltal ilyen regebben.En pl most olvasom eloszor ezt a cikket a reggeli mellett.
Amugy sajnos abban igazad van hogy nagyon hatterben vannak az Olasz fiatalok.Jo lenne ha jobban raerositenenek az utanpotlasra.Ahogy egyszer mar irtam elkepeszto hogy egy Olasz csapatnak 70-80 milliot kell fizetnie egy VEDOERT! Amugy jo ezeket a cikkeket olvasni legalabb tudjuk mi a helyzet lehet remenykedni,vagy nem:) Kosz Fanatikus!:)

spaolo1981 2020.02.21. 09:07:25

@venember83: Hát igen, mindig kölcsön adjuk őket, aztán kevés kivételtől eltekintve eltűnnek a süllyesztőben. Kíváncsi vagyok mi lesz Kean-nel pár év múlva? Vagy hol vannak már azok az idők, mikor egy Atalanta számított a Juve fő beszállítójának? Porrini, Tacchinardi,Inzaghi,Vieri,Montero...fiatalon jöttek hozzánk, nálunk lettek klasszis futballisták. Vagy Zambrotta, Birindelli, Pessotto? Ők is kis csapatokból igazoltak hozzánk. Jó, egyik sem saját nevelésű volt, de olaszok, és hosszú éveken át stabil kezdők.

triplat 2020.02.21. 09:09:07

Hát én azt mondom, hogy a Lipcsei út lehetne járható. Beszállni mondjuk egy svájci kisebb első osztályú csapatba és ott játszatni a fiatalokat. Mert ennek így nem sok értelme van. Minek a "tarcsi" felesleges pénzkidobás sosem kerül fel 1 játékos sem. Ezeknél a visszavásárlási opcióknál meg kölcsönadással a 3 -4 osztályba nem vagyunk előrébb. sokkal jobb lenne egy gyengébb bajnokságban folyamatos játéklehetőséget biztosítani nekik.

triplat 2020.02.21. 09:10:08

Jók az írásaid! Köszi!

Lanzafame 2020.02.21. 14:25:33

Én max. három játékost tudnék a keretben elképzelni:
- Orsolini: csere jobbszélsőként 4-3-3-ban
- Mandragora: a szegény ember Rabiot-jaként
- Audero: 2. számú kapus, ha Buffon nem lesz

JuventusFanatikus 2020.02.21. 19:20:24

@Matteo89: Van már hasonlóak a tervben, de a megvalósítás mindig késik:D
@Alex8610: @triplat: Köszönöm!:)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása