Bemutatkozik: Emil Audero

audero_sampdoria_1.jpgSorozatunk egy nagyon ígéretes kapussal tér vissza, aki rekordokat döntögetett új klubjában. Olyan kiváló formának örvendhetett az ősszel, hogy a Serie A egyik legjobb hálóőrének nevezhetjük. Az ifjú portás becsületes neve, Emil Audero Mulyadi. Ismerjük meg kicsit jobban.

2008-ban került a Juventus Primavera-csapatához, 62 alkalommal segíthette klubját, és 20-szor kapott gól nélkül hozta le a mérkőzést. Azon kevés Juve-nevelések egyike, aki bemutatkozhatott a felnőttek között.

2017-ben érkezett el számára az idő, hogy más gárdánál is megmutathassa  tehetségét. A Filippo Inzaghi vezette Venezia vette kölcsön az olasz játékost egy év erejéig. Ezen idő alatt 39 mérkőzésen állt a gólvonalra az Arancioneroverdi mezében és összesen tizennégy összecsapáson nem kapott gólt. 

A Venezia csapatánál mutatott teljesítményével felhívta több nagyobb nevű gárda figyelmét is. A Juventus végül a Sampdoria együtteséhez adta kölcsön, a Blucerchiati a szezon végén akár 14 millió euróért le is igazolhatja végleg. Elképesztő szezonrajtot produkált, kilenc mérkőzésen négy gólt kapott (a Sampdoria háza táján ez rekordnak számít) és 87,5%-os védési hatékonysága annyira kiemelkedő volt, hogy az európai topbajnokságokat figyelembe véve ő volt a legjobb ezen téren. Giampaolo mester minden egyes Serie A meccsen számított rá a kauban, Audero pedig azzal hálálta meg a bizalmat, hogy hét meccsen megmentette az együttesét a kapott találattól. 

Válogatott szinten az U15-től kezdve, az U21-ig minden korosztályos olasz nemzeti csapatban pályára lépett tétmeccsen. 

Adatai:

  • Kor: 21 év
  • Nemzetiség: olasz
  • Magasság: 190 centiméter
  • Poszt: kapus
  • Erősebbik láb: jobb
  • Értéke: 8 millió euró (Transfermarkt szerint)

Játékstílusa: Azon típusú kapusok egyike, aki a gólvonalon érzi igazán jól magát, de a kapuját elhagyva sem jön zavarba. Kiváló reflexei vannak, jól helyezkedik, a távoli lövéseket különösen jó érzékkel hárítja. Nagyon jól tudja az előtte álló védelmet irányítani, ami óriási erény. A passzokban kicsit gyengébb, könnyen zavarba hozható, különösen, ha távoli társhoz kell eljuttatni a játékszert. A koncentrációval is vannak kisebb problémai, de ezeket a gyengeségeket még ki lehet küszöbölni. Fiatal kapus még, ezek a tulajdonságok fejleszthetőek.

Azon kevés fiatal portások egyike, aki láthatta, hogy minden idők egyik legjobb kapusa hogyan edz, elleshetett tőle pár trükköt, kaphatott pár jó tanácsot. Jó képességű kapus már most, és még karrierje elején jár. Annyiban biztos vagyok, hogy a Serie A egyik felsőházi klubjának lesz majd  a hálóőre, az azonban kérdésses, hogy a Juventus szintjét el tudja-e érni. Ő talán nem olyan őstehetség, mint Gianluigi Donnarumma, mégis nagy potenciál rejlik benne. Remek kapussá válhat még, és el tudom róla képzelni, hogy a Juve kapusa lehet a jövőben. Azt kétlem, hogy a következő pár évben már a torinóiak kapujába álljon, de egyszer el fog jönni az az idő is. A legjobb döntés az lenne, ha a Sampdoria megvásárolná, és előbb-utóbb elválik, hogy méltó lenne-e a Juventus mezére. Visszavásárlási opció lenne az Indonéziában született játékosra, úgyhogy nem lenne komoly kockázat Genovában hagyni.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4814527032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juvetto 2019.01.05. 01:54:58

Köszönet, ezt vártam már!

Ööö, viszont ezmiez?

"minden idők egyik legjobb kapusa hogyan edz"

"egyik"? Én semmilyen "másikról" nem tudok. My bad. :P ;)

Ami Donnarumma helyzetét illeti, ha még 2-3 évet lehúz egy ennyire vergődő Milánban, s Audero pedig mondjuk a Sampnál tölti numero unóként ezalatt az időt... Nos, csak nehogy eltűnjön az őstehetség és a csak jó képességek közötti difi. Hát vagy de.

steven.h 2019.01.05. 14:31:34

Én nem tartom kisebb tehetségnek Donnarummánál, mivel más az alaphelyzet. A Milan vergődik a mai napig vergődik, mikor bekerült a kezdőbe egy Diego Lopezt kellett kiszorítani, aki Buffon cipőfűzőjét se köthetné be. Ha fordított helyzet lett volna lehet most Auderoról beszélnénk úgy mint Donnarummáról.

Egyébként Ronaldo góljában kicsit benne volt, de bemutatott jónéhány világklasszis védést ellenünk is meg a szezonban is és nagyon stabil, én visszavárom minél előbb

m.martin91 2019.01.05. 16:33:46

Az a helyzet, hogy Donnarumma cipőfűzőjét sem köthetné be, függetlenül attól, hogy ő sincs a helyzet magaslatán. Ronaldo góljában pedig vastagon benne volt, mondhatni hatalmas kapushiba volt. Ha ezt Szczesny kapja, akkor azonnal első számú közellenséggé vált volna a blogon, abban a pillanatban. Több meccsen láttam védeni Auderót, egyelőre semmi olyasmit nem láttam tőle, ami alapján ki lehetne emelni bármilyen szempontból is. Persze, fiatal még, sokat fejlődhet. Jelenlegi állapotában nem szolgál rá arra, hogy bármikor is visszatérjen hozzánk.

JuventusFanatikus 2019.01.05. 18:33:51

@Juvetto: Próbáltam Buffonhoz méltó szerénységgel jellemezni:) Nem is lehet kérdés, hogy Ő a legjobb.

@steven.h: Gigionak nehezebb dolga volt. Előtte egy tapasztalt kapus állt, aki gyengén játszott, de mégis 16 évesen szorította ki. Még gyerek volt, csak a Primaverába nyerhetett tapasztalatot klub szinten.
Audero 21 évesen, Serie B-s tapasztalattal érkezett egy olyan csapathoz, ahol az első számú kapus távozott.

Donnarumma olyan képességekkel rendelkezik, ami nem mindennapos egy hálóőrnél. Igaz, sokszor őrült dolgokat csinál, mikor kiszalad a kapujából, de akkor is egy őstehetség. Audero egy nagy potenciállal rendelkező játékos, eléggé univerzális, megbízható, de mégsem képes olyan bravúrokra, mint Donnarumma.

steven.h 2019.01.05. 19:05:20

@JuventusFanatikus: Kicsit félreérted amit írtam. Az oké hogy Auderonak van most már Serie B tapasztalata, meg hogy a Samptól most távozott az elsőszámú kapus, ezek tények.

Én csak azt mondom, hogy amikor Donnarumma berobbant egy gyengèlkedő, általam nem sokra tartott Diego Lopez állt a Milán kapujában, amely klub azokban az években vergődött ergó nem volt nagy kockázat bedobni a fiatal Donnarummát. Amit ezzel mondani akarok, hogy ha akkor a Milánnál nem Donnarumma van, hanem Audero, lehet most róla beszélnénk így.

Bravúrokról meg annyit, hogy CR lövését kapufára tolta illetve korábbi meccseken is sokat köszönhetett neki a Samp. (Minden egyes összefoglalót megnéztem, valamint amikor adtak Samp meccset próbáltam megnézni)

JuventusFanatikus 2019.01.06. 11:30:46

@steven.h: Olyanról nem beszélhetünk, ami nem történt meg. Nem tudhatjuk, hogy mi lett volna, ha más van Donnarumma helyett. Nagy dolog volt Gigiótól mindenképp, hogy ilyen fiatalon ekkora tettet vitt véghez.

Nem is kérdés, hogy Emil is képes bravúrokra, de egyelőre nincs azon a szinten, hogy az Azzurri első számú kapusához hasonlítgassuk.

m.martin91 2019.01.06. 13:38:48

Diego Lopez világklasszis formában védett a Real Madridban, valódi, világklasszis védésekkel, amit egy Audero maximum tévéből látott, mert ő még életében nem volt ennek a szintnek a közelében sem. Persze, tisztában vagyok vele, hogy ma már más a megítélése egy kapusnak, most már ott tartunk, ha valaki eldől jobbra vagy balra, akkor rögtön 80 milliót ér. Donnarumma nemcsak Diego Lopez milánói formája és sérülései, ill. a közte és Mihajlovic közti ellentét miatt került a kapuba, hanem mert 16 évesen fizikálisan és mentálisan is olyan szinten volt, hogy be lehetett tenni egy gyengélkedő Milan kapujába. Ez utánozhatatlan. Ezt még Buffon sem tudta megcsinálni. Sajnos a fejlődése nem volt töretlen az ezt követő években, de még mindig csak 19 éves, és már annyi minden van mögötte, mintha egy középkorú játékosról beszélnénk. Rekordok, védések, botrányok, válogatott. Értelmezhetetlen őt összehasonlítani egy Auderóval, aki fél éve véd ilyen-olyan hibákkal egy Serie A középcsapatban.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása