Sarri: "Teljes mértékben rászolgáltunk a győzelemre"

sarri_maurizio_sajtotajekoztato_4.jpgA Juventus 2:0-ás győzelmet aratott a Torinóba látogató Brescia fölött, s megszerezte az értékes három pontot, míg a tabella második és harmadik helyén álló csapatainak csatáján a Lazio legyőzte az Intert, így az együttesek helyet cseréltek.

"Azt tettük, amit tennünk kellett. Megfelelően kezdtünk, s amint bevettük a kapujukat, türelmet tanúsítottunk, három kapufát is rúgtunk, s teljes mértékben rászolgáltunk a győzelemre." - értékelte csapata teljesítményét a Juventus mestere, Maurizio Sarri.

"Dybalának nagyobb szabadsága volt a mozgásra, következésképpen Cuadradónak igazodnia kellett a pozíciójához, hogy segítse lezárni a réseket.

Ez egy nehéz helyzet, mert számos kiváló játékosunk van, akinek nincs konkrét szerepköre, nem igazán tipikusak. Dybala egy támadó, de abban is jó, hogy hátra jöjjön. Cristiano Ronaldo szeret a szélen játszani, míg Cuadrado számos különböző szerepkörben képes játszani.

Úgy döntöttünk, hogy pihenőt engedélyezünk Ronadónak, mert nem játszhat minden egyes mérkőzésen, ezért ezzel a szisztémával álltunk fel a mérkőzésre. Pillanatnyilag inkább támadó hármassal játszunk, mint egy trequartistával. Ez azért van, mert Ramsey egyértelművé tette, hogy jobban szeret középpályásként játszani, mint trequartistaként. Dybala jobban szeret előrébb lenni.

Úgy gondolom, hogy Ramsey fejlődött az elmúlt néhány meccs során, sokkal jobbak a mozgásai és védekezésben is jó teljesítményt nyújt. A történelem világosan megmutatja, hogy a brit játékosok nehezen illeszkednek be az olasz labdarúgásba, mert sokkal taktikusabbak vagyunk, s nincs akkora szabadság, mint a Premier League-ben, de úgy gondolom, hogy túljutott a nehezén, s úton van afelé, hogy igazi különbséget jelentsen."

A mérkőzés talán legfontosabb és örömteli pillanata a veterán csapatkapitány, Giorgio Chiellini visszatérése volt a súlyos sérülést követően.

"Őszintén szólva, Chiellini önmagát cserélte be. Megfordultam, s ott találtam az arcom előtt, már a mezében, miközben azt kérdezi, hogy »Mester, mikor?«. Már tegnap elmondta, hogy szeretne beállni az utolsó tíz percre, úgyhogy nem tudtam ellenállni."

Míg Chiellini visszatért, a csereként beálló Miralem Pjanić idő előtt elhagyta a pályást, s egyelőre kérdéses, hogy a sérülése mennyire bizonyul majd komolynak.

"Nem tudjuk, hogy mennyire komoly a probléma. Fájdalmat érzett a combközelítő izmában, holnap meg fogják vizsgálni."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr315477910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jamal Jamal 2020.02.17. 10:05:22

Még a végén kiderül hogy Chiello intézi az átigazolásokat is? :)))

Lanzafame 2020.02.17. 10:09:17

"A történelem világosan megmutatja, hogy az angol játékosok nehezen illeszkednek be az olasz labdarúgásba"

Ramsey nem angol, hanem skót, ezt mindenki tudja...

Il Principino 2020.02.17. 10:18:35

Már csak Pjanic és Costa épüljön fel,aztán harcra fel :)
Nyárra Demiral is túl lesz a nehezén..

Apuleius 2020.02.17. 10:21:20

@Lanzafame: Jó, hát Sarri sem lehet jó mindenben :-) A félreértések elkerülése végett átírtam "brit"-re, de a Juve hivatalos honlapja szerint is angolt mondott rá...

"Storicamente i giocatori inglesi fanno fatica ad adattarsi al tatticismo del nostro calcio"

Lanzafame 2020.02.17. 10:23:56

@Apuleius: akkor ez így tényleg elég vicces :)

Ádám.84 2020.02.17. 10:35:24

@Lanzafame: Ramsey egyébként walesi és nem skót, de mindegy.

venember83 2020.02.17. 10:38:58

Sarri szarik a polkorrektségre, úgy érzem. Biztos nagy öröm egy walesinek, ha leangolozzák.

Pavel1988 2020.02.17. 10:39:42

@Ádám.84: Szerintem trollkodott, ne vedd túl komolyan :D

JuventusFanatikus 2020.02.17. 11:07:50

Az a helyzet, hogy kezd már engem is Sarri kiidegelni. Tegnap lehetett volna próbálkozni új felállással, mert a Brescia ebben a formában a Serie B szintjét alig ütötte meg. Ehelyett ugyanazt a gyenge 4-3-3-at nyomatta, amivel lassan a sírba visz:D Ha tényleg Ramsey miatt játsszuk ezt, akkor az már tényleg gáz.

rockitbaby 2020.02.17. 11:25:45

@JuventusFanatikus: Hát az összképhez hozzátratozik az is, hogy ha valóban a tudás különbség szerint játszottunk volna, történelmi meggyalázás lett volna. De nekünk ez a rémgyenge Brescia is komoly fejtörést okozott.

Olyan sok hely a látottak alapján nem volt kisérletezgetni, mert így sem volt egy könnyed menet. No ez nem védelem lenne, hanem egy komoly kritika.

Viszont annyit meg mindenképp érdemes hozzátenni, hogy az esti rangadó eredményétől függetlenül ez egy mindegy, hogyan, csak nyerjünk meccs volt. Ha egy góllal is, de mindenképp.

Az egyetlen pozitívum Capitano volt. Valamint számomra az a tény, hogy nem véletlen azután kezdtünk botladozni, hogy Demiral lesérült, így extrán jól jön, hogy a szezon kulcsfontosságú szakaszára fokozatosan játékba tudjuk hozni a török vadállat olasz változatát. Hátha ennyi is elég lesz. De az már most tisztán látszik, hogy a jövő Juventus belső védelme a de Ligt-Demiral kettősé.

JuventusFanatikus 2020.02.17. 11:31:07

@rockitbaby: Ez az, egyáltalán nem lett volna nagyobb kockázat felküldeni egy 4-4-2-őt, úgy, hogy a középpálya a Cuadrado-Ramsey-Bentancur-Matuidi négyes lett volna, mert a 4-3-3 úgy, hogy a két szélső össze-vissza mentek, volt mikor Rabiot ment ki a szélre, mert Dybala középen volt. A lényeg az, hogy annak a felállásnak legalább lett volna egy kis fazonja, ez meg így kisebb káosz volt.

del pipi 2020.02.17. 11:38:31

@rockitbaby: Ez a csapat tegnap minden jó indulattal is csak 50%-ot adott ki magából, és így is ha jobban koncentrálnak a fiúk akkor sima 4 a zsákban.

Rikoo 2020.02.17. 11:43:19

@del pipi: Reméljük néhány meccsen kijön a 100% is, mert ebben a szezonban még megközelítőleg sem volt rá példa.
Jön a tavasz és formán kívüli játékosok alkotják a keret nagy részét, taktika sokszor érthetetlen és a motivációval is komoly gondok vannak.
Ha ez nem változik nyárig, akkor lesz itt igazán harakiri.

rockitbaby 2020.02.17. 11:57:13

@del pipi: Ilyen gyászos eredménysor után én nem 50%-os pörgést, tudást akarok látni. Láni akarom, hogy égnek a bizonyítasi vágytól, hogy érzik a súlyát annak, hogy a Lazio reális eséllyel megfoszthat a trónunktól, hogy küzdenek, hajtanak.

Na ezt még nem látni. Engem jobban bánt, ez az 50%-on kiadott 2-0, mert tudom, hogy ennél jóval több van bennük, csak valamiért nem akarják vagy tudják kihozni magukból.

rockitbaby 2020.02.17. 12:05:49

@JuventusFanatikus: A káoszt nagyban Cuadrado össze-visszasága okozta. Fejetlenül ment, esz nélkül. Ez eddig annyira nem volt rá jellemző. Lassan én is arra a következtetesre jutok, hogy Cuad jelen állapotában már nem jól se szélsőnek, se jobb bunkónak. Több kárt okoz, mint amennyi hasznot hoz. Mondom ezt a tegnapi góljától függetlenül.

Úgy tűnik, be kell látnunk, jelen pillanatban Costa kiesésével nincs szélsőnk. Cuad már nem az, Berna meg minden erőfeszítés ellenére sem volt sose. Inkább mezzala. Dobni kellene ezt a 4-3-3-at, és Capitano fokozatos beépítése mellett talán el kellene gondolkozni egy 3-5-2-n. De Ligt,Bonu,Chiello-Danilo,Ramsey(Berna),Benta(Pjanic),Rabiot(Matuidi)-CR7(Hugi),PD10.

rockitbaby 2020.02.17. 12:06:55

@rockitbaby: Balról kimarad Alex Sandro.

del pipi 2020.02.17. 12:26:38

@Rikoo: @rockitbaby: Azt tudom mondani amit Babonak, engem is zavar vagy inkább örülnék neki ha többet tennének bele, de ez a Juventus Mentalitása ha megfigyeltétek X év óta. De talán nem is tegnap kellet felpörögni, jön a következő pár meccs, a Spalt még lehozzák séróból, és először Lyonban adnak gázt , aztán Inter, Milan...pihi.

rockitbaby 2020.02.17. 12:42:03

@del pipi: Főleg tavaly volt látható, hogy a lagymatag bajnokság miatt bealudtunk tavaszra és pocsék rajtot vettünk a BL-ben és a lendület sem vitt sokkal tovább.

Idén azt vártuk, hogy izgalmasabb bajnokság folyamatos éberséget követel meg tőlünk és nem alszunk be. Hát lassan évtizedes léptékben mondhatjuk, nem volt ilyen szoros a bajnokság, de mi csak nem akarunk életjelet mutatni.

Pont most nem séróból kellene operálni, mert egyrészt nincs abban a helyzetben a csapat, hogy nagy mellénnyel menjen ki a gyepre, másrészt pedig a következő 2-3 hét alatt gyakorlatilag ha nem pörgünk fel, nagy valószínűséggel a céljaink 2/3-át el is bukhatjuk. A Lyon még csak csak meglesz, de a tavaly novemberi-decemberi formánkban ez tuti lenne, most azért annyira nem fix. Majd ha kikapunk az Intertől és a Lazio hozza a heti egy meccseit, akkor egy komolyabb pofonnal még az is előfordulhat, hogy hátrafelé is komolyan kell figyelni, nehogy a negyedik helyről osonó pályán beelőzzenek. Ugyanis jelenleg a top4 csapatból mi vagyunk a legrosszabb állapotban, formában.

No persze nem károgni akarok, csak tekintve az idei formánkat és a többiekét is, ez egy igen reália forgatókönyv. De hogy a pozitív oldal is képviseltetve legyen, ha egy hónap múlva is az első helyen tanyázunk, BK csörte és rangadók után is, akkor azt mondhatjuk, a sorsunk a saját kezünkben van.

steven.h 2020.02.17. 12:44:53

@rockitbaby: Tökéletesen egyetértek, ugyanezt akartam leírni. Tavaly mindenkinek baja volt, hogy alszunk a bajnokságban, most meg hirtelen el van nézve, pedig idén még a bajnoki meccseknek is tétje van jelenleg még.

del pipi 2020.02.17. 12:57:28

@rockitbaby: Pedig már jó ideje károgsz, tehát nem kell itt mellébeszélni hogy nem akarsz, ezt teszed. De te tudod. Neked is csak ezt tudom mondani meg H Pistának is, minden fronton állunk, ennyi a málna!

Apuleius 2020.02.17. 13:13:28

@del pipi: Ezt a kötekedést szerintem inkább mellőzzük, semmi értelme ezeknek a köröknek. Mindenkinek joga van leírni a véleményét, még akkor is, ha ellentétes mások véleményével, vagy ha az bizonyos fülek számára károgásnak hallatszik. Kinek ez a véleménye, kinek az, fölösleges állandóan beleszállni azokba, akik másként látják a helyzetet.

kidelpiero 2020.02.17. 13:30:12

Amúgy ez hihetetlen...
Mit fogtok írni, amikor majd kikap a csapat?Mi történik majd, ha nem lesz bajnok esetleg? 2:0-ra nyertek a srácok 3 kapufával és egy lesgóllal...

Az elmúlt pár hónapban teljesen ráfüggtem a blogra, mert tele van tök jó szakmai cikkekkel. Aztán sajnos legörgetek a kommentekhez... Hihetetlen, hogy ennyire negatív itt a hangulat egy jelenleg 1. helyen álló,BL-ből simán továbbjutó, kupában is talpon lévő csapattal szemben.

Allegri játékát szintén unta már egy csomó ember a végén. Megjött a váltás, nem telt még egy év sem el, de már temetve van az új edző...

Ha év végén 0 trófeával áll a csapat érdemes elgondolkodni, hogy más edző kezdje meg a HOSSZÚTÁVÚ építkezést. De az sem úgy működik, hogy akkor lecserélek 3 embert a középpályán meg veszek két új csatárt, és mindenkit kidobok 30 felett. Legalábbis a Juvénál nem ez volt a módi.

Szerintem próbáljátok meg élvezni a meccseket, majd @JuventusFanatikus kielemzi ki hány kulcspasszt adott és hány km-et futott, hány szerelése volt satöbbi. Örüljetek,ha Matuidi ilyen gólpasszt ad, és ne azon bosszankodjatok,hogy kicsit labdaidegen a srác. :)

rockitbaby 2020.02.17. 13:31:19

@del pipi: Ez nem károgás, ez a realitás. A következő hónap kritikus lesz a céljaink elérése végett. Ez tény.

A játékunk sem ad sok okot bizakodni, akkor sem, ha valóban állunk még minden fronton. Mert a BL lutri, vagy kijön a lépés, vagy nem. Ellenben a bajnokságban csak egy kicsit kellett volna komolyabb odafigyelés és máris nem csak egy pont lenne az előny. 6 pontról sikerült elérnünk, hogy nincs mozgásterünk, nem fér bele egy döntetlen sem, mert előznek.

Ezek szintén tények. Ezt kár vitatni. Lehet nem vagyok optimista, de sajnos jelen pillanatban azon kívül, hogy még nem buktunk semmit, nincs sok minden, amire fel optimisták legyünk.

Ettől ugyanúgy fogok minden meccsen szorítani, csak figyelembe veszek mindent, mikor megfogalmazom a véleményem.

del pipi 2020.02.17. 15:12:33

@Apuleius: Nincs itt semmi fajta kötekedés, nem kell annak venni mindent, nincsenek itt semmiféle körök. Ez inkább az a szitu amikor pacekba mondom hogy mit gondolok, lehet játszani a kis aranyost és körbe írni, de most őszintén mond meg te mit szeretsz? Azt aki megmondja a frankót vagy aki játssza a bazárit?
@rockitbaby: A realitás jelenleg az hogy minden fronton állunk, neked is elmondom hogy én is látom a problémákat csak nem gondolom bele a fekete gondolataimat, és nem vizionálom előre hogy mi fog történni, inkább csak hagyom megtörténni. Nincs veled bajom mert az írásaidat rendszeresen(sőt mindenkiét)elolvasom, és ennyire nem toltad ezt a gengszter szart, de az utóbbi időben csak erről írsz.

Apuleius 2020.02.17. 15:19:46

@del pipi: Ez vegytiszta kötekedés volt részedről. Megértelek, szimpatikus az optimizmusod, tényleg. Ugyanakkor gyakorlatilag minden mérkőzés után, minden bejegyzésnél üzengetsz a "károgóknak". Fogadd el, hogy sokan másként látják, máshogyan értékelik a helyzetet, nem kell a folyamatos feszkó.

Lanzafame 2020.02.17. 15:53:54

@rockitbaby: Tetszetős az ötlet a bajnokságra, viszont 3 védővel nem tudunk versenyezni a BL-ben. Conte is dobta a BL kedvéért a 3-5-2-t, már 2012-ben is.

De én is örülnék, ha néha opció lenne a 3-5-2 is.

rockitbaby 2020.02.17. 15:54:42

@del pipi: Toltam én, de csak a szokásosat: a csapat vedekezése pocsék, nem a vereségek fájnak, hanem ahogy kikaptunk és hogy nem látni a fejlődést. Ezt folyamatosan mondom. Erről persze Sarri nem egyedül tehet, ebben a vezetőség is saras. Érdekes kis viták születhetnének abban a témában, hogy ki a hibásabb, az edző, aki nem tudja a taktikáját meghonosítani, vagy az őt kinevező vezetőség.

És ezek nem sötét, beleszőtt gondolatok, hanem pusztán annyi, hogy ránéztem az egy hónapon belüli meccseinkre, és ebben az időszakban meglesz a Lyon oda-vissza, Inter hazai pályán és a kupa visszavágó is. Piszok kemény sorozat, amiben a három célból kettő elúszhat. Nyílván jobb helyzetben vagyunk a kupa visszavágón és ezt a Lyont még így is magunk mögé kell utasítani. Csak annyit írtam, hogy innentöl egy hónap kritikus lesz a szezon előtt kitűzött céljainkra nézve.

Amúgy újabb jó vitatéma: a jelenlegi Juventus mércéjével mi számít bukásnak? A BL-re nincs garancia, ott semmi sem vehető készpénznek. Kudarc, ha mégsem lesz meg? Vagy az olasz kupa? Nívója igencsak megkopott, ideális esetben még a garantált EL indulás is nulla, ha BL helyen végzünk. Nyílván szép az bajnoki ezüst, de a masodik helyezett csupán az első vesztes. De olyan szinten elkényelmesedtünk a sorozatos bajnoki címekkel, hogy elfelejtjük lassacskán, hogy az sem fix, az sem garantált, azt is meg kell nyerni.

senky 2020.02.17. 16:31:25

@rockitbaby: Ertelek de azert engem NAGYON meglep hogy NEM veszed eszre KOZEPCSATARUNK SINCS .Kosepcsatarnak NEM egy oregedo NEV kel tolteleknek, hanem olyan valaki aki RUGJA a golokat MINT RONALDO ,a lejatszot mecsek szamanak fele = rugot golok szama!

del pipi 2020.02.17. 16:41:16

@rockitbaby: Jó de most nem értem! Egyszer az a baj hogy nincs kihívó, meg a bajnokság egy csapatos, máskor meg az hogy szoros a helyzet, most hogy van ez? Mi a bukás? Kinek mi! Én speciel minimum egy duplázást várok, a bl pedig sok tényezős, sok szerencsére is szükség van. Nehéz meccsek jönnek, tudom, de én a Juventusnak drukkolok, és bízom benne hogy megoldják.
@Apuleius: Hát ha vegytiszta hát vegytiszta, bár én úgy gondolom hogy ez a vegytiszta is vélemény, hiszen ez egy fórum. De ha te úgy érzed hogy átléptem a határt akkor majd kiszórsz mint MCGYuszit azt elvan rendezve a kérdés. De kérlek ne gyere ezzel hamus dumával, férfi vagyok nem kislány!

ForzaJuve12 2020.02.17. 17:31:04

@Lanzafame: szerintem amíg 4 egészséges belső védőnk van csak, addig a 3-5-2 nem lehet reális opció.

rockitbaby 2020.02.17. 17:33:39

@del pipi: Nekem nem gond, ha van egy kis izgalom, sőt. Összességében nézve a bajnokságnak tesz jót, ha kiélezett és nem egy kvázi előre lefutott történet. Jobb bajnokság, jobb játékosokat vonz, ami pedig jobb befektetőket. Ez egy hosszabb távú win-win típusú "projekt".

Ráadásul a nyár után azt is lehetett látni, hogy most küzdeni kell majd, mert több csapat is kiválóan etősített. Sőt megkockáztatom, már nyár folyamán lehetett ezt érezni. Pl elég volt csak az ufficiale szót látni Conte és az Intet házassága kapcsán, rögtön tudtuk, számolni kell velük.

Csak azzal nem számoltunk, hogy a magunk produktumát nézve is "számolgatnunk" kell, hogy huh, ha most ez ennyi, akkor az meg annyi és hogy ha itt pontot hullajtunk, akkor mi lesz. Azért az elmúlt 8 évben az volt a jellemző, hogy féltávra sokszor már 10 pont előny is volt. A srácok kifejezetten nem szoktak hozzá ahhoz a fajta mentális problémához, hogy hétről hétre azért kell nyerni, hogy még a képzeletbeli tabella élén maradjunk. Eddig amolyan belefér az x is, még marad 8 pont beleszarós volt a módi.

A szurkoló szélsőséges. Ha megy a csapatnak, akkor nekünk is nagyon adja a gép, ha nem, akkor pedig apokalipszis most. Ez van ;)

Én személy szerint örülök a versenynek, es annak is, hogy versenyben vagyunk minden téren, továbbá úgy ülhetünk le meccset nézni, hogy az nem fullad érdektelenségbe. Bízok a srácokban, de egyben aggódok is, mert bár a sorsunk a saját kezünkben van, ez a kéz most nagyon remegős.

Andras74 2020.02.17. 17:35:33

@del pipi: remélem, kiszórás nem jön szóba! Kell az optimista oldal is!
Az igazság "odaát" van, mint tudjuk!

Apuleius 2020.02.17. 18:34:59

@del pipi: "Hát ha vegytiszta hát vegytiszta, bár én úgy gondolom hogy ez a vegytiszta is vélemény, hiszen ez egy fórum. De ha te úgy érzed hogy átléptem a határt akkor majd kiszórsz mint MCGYuszit azt elvan rendezve a kérdés. De kérlek ne gyere ezzel hamus dumával, férfi vagyok nem kislány!"

A szóban forgó hozzászólásodnak a kötekedésen kívül szerintem nem volt más lényegi tartalma, ezért neveztem kötekedésnek, ráadásul a jelenség meglehetősen általános sajnos. Igazad van, tulajdonképpen ez szintén egy szubjektív vélemény. Azt kellene látnod, hogy a pozitív véleményed csak egy vélemény a lehetséges vélemények, értelmezések közül, semmi esetre sem abszolút, kikezdhetetlen tény, így nem értem, hogy miért próbálod rendre "lenyomni" azokat, akik pesszimisták, akiket "károgóknak" nevezel. Őszintén szólva nem gondoltam, hogy erről nem lehet majd értelmesen beszélni, de úgy tűnik, hogy ez a helyzet. Én egyáltalán nem akartalak megbántani, egyszerűen csak meg szerettelek volna kérni arra, hogy figyelj arra, feleslegesen ne szítsuk az indulatokat.

EZ valóban egy fórum, amelynek azonban vannak szabályai. Ezeket vagy betartja valaki, vagy valóban az a sors várhat rá, amit Magad is írtál. A sorrendiség azonban az, hogy az adminok előbb felhívják az illető figyelmét a problémára, bízva abban, hogy az hajlandó belátni, hogy talán van igazság a kérés, figyelmeztetés mögött. Hiszek benne, hogy érted, miről beszélek, ha sértettség nélkül végiggondolod. Egyetérteni vele, elfogadni természetesen nem kötelező azt, amit írok, amiről beszélni próbálok. Kialakult egy állandósult feszültség a pozitív fiúk és a "károgók" között, s nagyon nem jó, ha valaki szándékosan is rátesz néhány lapáttal. Ez lett volna a lényeg.
Nem tudom, hogy mi az a "hamus duma", az pedig az ügy szempontjából érdektelen, hogy férfi vagy kislány vagy, ebben az virtuális térben pedig mindenki annak vallja és mondja magát, aminek akarja.

Rikoo 2020.02.17. 18:53:06

@del pipi: Érdekes vagy, mert egész tavalyi szezonban "károgtál" és a legnagyobb Allegri ellenesek egyike voltál, vártad a megváltó látványos játékot más edző személyében. Megkaptad Sarrit, örültél neki, közel 2/3-ad évvel később ugyanolyan kilátástalan a játék, mint Allegrinél volt és kifogásokat keresel illetve beszólogatsz másoknak. Most elég az eredmény, mert Allegrinél nem volt elég neked?
De egyébként nem csak rád gondolok, másoknál sem értem annyira, miért védik Sarrit, úgy mintha családtagjuk lenne, miközben Allegrit folyamatosan savazták, pedig ő aztán tényleg letett valamit az asztalra 5 év alatt. Ami nála kevés volt, most mégis elég Sarrinál?
Értem én, hogy szimpátia szempontjából Sarri sok itteni szurkolónál kedvezőbb megítélést kap(nemzetközileg és Olaszországon belül borzasztó sok kritikát kap), de ez nagyon következetlen felfogás.

Bodnar Daniel 2020.02.17. 19:00:32

@Apuleius: A pozitív geng oldaláról hozzászólva a dolgokhoz. :)

Ha mindenki véleménye vélemény, akkor mindenkinek a véleménye vélemény. Nem uszítás, kötekedés, vagy bármi más. Egy vélemény, ami tartalmazhatja szorosan a Juventuszhoz köthető témákat vagy éppen a blogon történő eseményeket.

Az előző blokkban én is felkaptam a fejemet, hogy valaki a pozitivitást konkrétan HERGELÉSNEK titulálta. A szavazás intézményét szerintem be lehetne vezetni, mert kezdem úgy érezni, hogy a pozitív gondolkodók diszkriminálva vannak valamilyen formában.

És ez inkább uszító, hergelő, mint az hogy az ember próbálja felhívni a figyelmet arra, hogy arra koncentráljunk amiből építeni tudunk. Persze körbe lehet járni a problémákat, ha mellé van társítva ötlet a megoldására. 75%-ban annyi van leírva, hogy minden szar és hogy a fél keretet le kell cserélni. Ami egy téma indításnak nem rossz, de hol az ötlet mögötte?

A megoldásra törekvés nélküli probléma körbeírása amit szerintem károgásnak lehet titulálni.

Elnézést, de miért kéne változtatni valakinek a pozitív véleményén? Plusz az is elég kétélű, hogy felhoztad, hoy a baj, hogy tényként van közölve a vélemény. Mert amikor arról van szó, hogy "minden szar" az, hogy van közölve? Nyitott kérdésként?

Szerintem marha jó dolog, ha vannak emberek akik nem durrantják szét az agyukat fölösleges negatív dolgokon és próbálnak előre fókuszálni. De ez is csak egy vélemény, ami természetesen egyenértékű bárki máséval. Nem kell hogy igazam legyen és soha nem is vártam, hogy bárki úgy lássa. Elférnek a negatív emberek a pozitívak mellett, mint ahogy eddig is tették. Feltételezem a kollega sem akar semmi rosszat, azzal hogy jót akar... Csak leírta a véleményét.

De azzal egyetértek vele. Ha a blogon ez nem fér meg, természetesen bannoljatok ki engem is. Azt elismerem, hogy az interes fickóval sajnos nem tudok dűlőre jutni és azt nevezném inkább gáznak a részemről. De, hogy pozitívan lássam a dolgokat a jövőben is, abból nem fogok engedni. Ha ezért bünti jár, akkor valószínűleg rossz helyen próbáltam pozitív lenni. Előfordul az ilyesmi. Nem gond. :)

steven.h 2020.02.17. 19:04:58

@Rikoo: +1, szebben le se írhattam volna

Sziki Iulius 2020.02.17. 19:10:26

@rockitbaby: Quadrado barmilyen is osszevissza az egyik leg aktivabb a csapatban ,olyan Matuidi fele csak sokkal ugyesebb, aztan meg a utolso elotti csapattal jatszottunk megis milyen motivaciot vartal ,tudod en autoszerelo vagyok ,ha olajcserere jossz kicso penz rutin mar uncsi melo ( sokszor az inasom csinalja ) de ha hengerfejet csinalok vagy vezermuvet na az mar erdekes arra mar en is idateszem magam,remelem ertheto voltam!!!

rockitbaby 2020.02.17. 19:22:08

@Sziki Iulius: Hogy mit vártam volna? Hát a Napoli es a Hellas elleni vereségek után egy kis önbizalomnövelő győzelmet. Raadásul ebben még a Brescia partner is volt: húzóneveik nélkül, majd pedig emberhátrányban.

Cuad lehet, hogy akar, de Sarri taktikájához is kellenek a fegyelmezett szélső védők. Ő pedig sajnos mostanában nem az. Mentségere legyen mondva, nem védő, de ilyen apróságon már múlhat BL-ben győzelem vagy vereség.

Apuleius 2020.02.17. 19:25:03

@Bodnar Daniel: Örülök hogy írtál, mert azt hiszem, hogy nagyon sok dolgot félreértettél a felvetésemmel és annak mögöttes szándékával kapcsolatban, vagy talán nem fogalmaztam pontosan. Az égvilágon semmi baj nincsen a pozitív véleménnyel, pontosan ugyanúgy helye van, mint a negatív véleménynek, az úgynevezett károgóknak. Ez az egész eszmecsere arról próbál szólni, hogy minden véleménynek helye van a blogon, senki sem kitiltandó, leszólandó miatta. A vélemény, legyen az akár pozitív, akár negatív, önmagában nem uszítás, nem kötekedés, nem is erről beszéltem. Del Pipi kolléga ténykedésével kapcsolatban arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy a véleménye hangoztatásán túl, rendszeresen odaszól a másik oldal képviselőinek, s ezzel feleslegesen kelti az indulatokat. Nem a véleménnyel van baj, hanem azzal, ha valaki oltja a másikat, személyeskedik, a másikat (burkoltan vagy kevésbé burkoltan) idiótának állítja be azért, mert esetleg a véleménye nem pozitív, avagy nem negatív (mielőtt félreértelmeződne a dolog, nem azt akarom ezzel állítani, hogy a szóban forgó kolléga ezeket mind elköveti). Mindkét véglet a maga módján indokolt lehet, ne vitassuk már el a másik szurkoló véleményének létjogosultságát. Ráadásául maga a téma (vagyis Sarri munkája, a Juventus iránya) a nemzetközi fórumokon is hatalmas viták témája, szó nincs arról, hogy a negatív hozzászóló a fehéret akarná feketének beállítani. Ezekről lehet és érdemes beszélni, erről szól a blog, de senki se hurrogjon le vagy oktasson ki magas lóról, ha éppen mást gondol valamiről. Igen, van, aki annyit képes írni, hogy "minden szar", mások meg ennek ellenkezőjét, s értelmes eszmecsere akkor alakul ki, ha vélemények és érvek hangzanak el, s időnként az ember közben rájön, hogy a másik fél véleményében is vannak igazságok (vagy legalább részigazságok). Próbáljatok értelmes vitákat folytatni, itt mindenki ugyanannak a csapatnak, a Juventusnak szurkol. Van, aki a negatívumokat látja, van, aki optimistább, ez teljesen jó így. Nem a vélemény, hanem a kommunikáció, illetve annak a módja, amivel kapcsolatban kritikát, kérést fogalmaztam meg.

Juvegaspy 2020.02.17. 19:50:07

@Apuleius: @del pipi: @rockitbaby: @Bodnar Daniel: beszállok már Pipijék mellé :)
A kövi hónap tényleg nagyon fontos ezt tudjuk mindannyian.
A: a negatív emberkék ugy keszülnek ezen meccsekre hogy kiemelik a hibákat, bosszankodnak mindig mikor a csapat az eszükbe jut, akár 1 hónapon át ha épp a BL t nézzük
B: a pozitív oldal meg nem vak latja a hibát de a jót is..szóval bizakodik
Legrosszabb esetben koppan azon az estén de a meccset megelőző 30napban nem csak rossz jutott eszébe a csapatrol.
Szal sztem bé bé bé...
Peace

Apuleius 2020.02.17. 19:54:27

@Juvegaspy: Ez könnyen lehet, hogy így van, nem lehet és nem is kell igazságot tenni az oldalak között. Ahogyan az előbb is írtam, nem ez a lényeg, nem innen indul a történet. Mindenkinek nyilván nem lehet igaza. Az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen hangot és stílust ütünk meg az ellenvélemények hangoztatóival szemben. A lényeg az utolsó szavad: peace. Itt mindenki ugyanannak a csapatnak szurkol. Ki így, ki úgy.

dobor norbert 2020.02.17. 20:06:55

@del pipi: @Apuleius: Jó estét Urak!
Nagyon dejavu érzésem van.Hát ettől szép az élet,h nem vagyunk egyformák.

Sunny21 2020.02.17. 20:32:51

@Apuleius: Igazad van teljesen, nem gond ha ütköznek a vélemények! Akkor állna mindenki Sarri mögött, ha most 100%-osan vezetnénk a bajnokságot 96-2 gólaránnyal (bár babo lehet beszólna a sok kapott gól miatt) :D
Nekem nem gond ha valaki szidja a teljesítményt, akkor szakad a cérna ha "edző nélkül is itt tartanánk" és hasonlókat olvasok!

dobor norbert 2020.02.17. 20:35:07

@Apuleius: Tudom,h Te nem foglalhatsz állást ez ügyben,mert kűlső szemlélőnek kell maradnod.
De! Melyik csoporttal mennél el,mondjuk meccset nézni?

Apuleius 2020.02.17. 20:45:13

@dobor norbert: Távolról sem vagyok elégedett a csapat teljesítményével, de nem értek egyet a szélsőségesen negatív véleményekkel, az optimista véleményeket pedig mindig szívesebben olvasom. Az optimizmus egyértelműen kellemesebb, valószínűleg a meccsnézés is kellemesebb ezzel a megközelítéssel :-)

dobor norbert 2020.02.17. 20:52:23

@Apuleius: Na Bravo! Köszönöm szépen!

ZecH 2020.02.17. 21:28:46

@dobor norbert: Nos, hat igen. Az olyanokkal azonosulni aki sajat jatekosunkat "szethuggyozott fos" jelzovel illetik... tovabba folyamatosan csak a negativot hangoztatja eleg nehez. Mondjuk most pont nem nagyon jart erre ilyen ember. Egyebkent csatlakozom a pozitivokhoz. Habar talan ezt mar mindenki tudja rolam. Sose szidtam Allegrit, egyszer mondtam hogy megfaradt a csapat es a kozte fennallo kapcsolat. Nem orultem hogy elment, annak se hogy Sarri jott, de adtam neki eselyt es nalam meg nem is jatszotta ezt el. Ennyi erovel nem vartam Allegrit se anno, aztan o lett a Juventus tortenetenek legeredmenyesebb edzoje. Azt gondolom mindenkinek kijar az esely es a turelem. Egyebkent sem gondolom hogy egy csapat legnagyobb gondja a mester. Csak ot konnyebb szidni meg lecserelni adott esetben... Persze vannak gondok, vak is latja, de en mindig is tudtam az apro dolgoknak orulni.... most pl 24 oraja mamoros erzesem van a hazatlanok tegnapi buktaja ota. Meg mindig inkabb a babakekek jojjenek rank mint a hullarablok ;)

dobor norbert 2020.02.17. 22:28:25

@ZecH: Hát ha olvasod amiket írok akkor tudod,h mi egy csónakban evezünk!Sőt ha kell kiszállunk és megtoljuk azt! Kitartás Testvérem!

del pipi 2020.02.18. 05:21:50

@Bodnar Daniel: @Juvegaspy: @dobor norbert: @Sunny21: @ZecH: Köszöntem tisztelettel és szeretettel! Nem akarok felkelést szítani de jó hogy nem vagyok egyedül!
@Apuleius: Semmilyen harag és sértettség nincs bennem, ami van azt inkább igazságérzetnek hívják ebben a szituációban. Ugyanis elhangzanak itt néha durva dolgok de akkor nem érkezel rendet tenni, érted mire hajazok? Azért írtam hogy nem vagyok kislány mert nem hagyom magam az igazságérzetemmel lenyomni, nem vagyok kisgyerek akire rá kell mindig szólni. Tehát ha átlépem a piros zónát akkor a büntetésemet is férfiként tűröm el. A részemről nem történt semmi, ja és nem én neveztem el őket károgóknak, nem sűrűn használtam ezt a szót. Tisztelettel und szeretettel!
@Rikoo: @steven.h: Pistikám azért nem írhattad le szebben mert amit Rikoo kolléga leírt az nem igaz, ugyanis azt javasolnám hogy egy kis kutatómunkával nézzétek át hogy hol volt az a pont amikor elszállt az agyam Allegritől. Csak egy pl: Amikor megkaptuk az ATM-et itt már a blog 85-90%-ka kiejtette a csapatot, én kiálltam a csapat és Allegri mellet is. Tehát nem az egész szezont károgtam végig, de nézzétek meg. Ha pedig Sarri eltolja azt fogom mondani hogyha a nem kap több esélyt nézzük a következőt, de azt ne felejtsétek el hogy az egyiknek 5 éve volt a másiknak pedig 1!

steven.h 2020.02.18. 07:44:20

@del pipi: Az egyik duplázott az első évében és döntőt játszott a BL-ben egy olyan kerettel ami előtte kiesett a BL csoportkörében és megégett egy EL-ben és azért Allegri és Conte játéka közt is van különbség mégis véghez tudta vinni nagyjából fél év alatt, hogy európaibb legyen a játékunk mint Conte alatt.

De vehetjük akár Conte első évét is, ott is fél év alatt látszódott, mint ahogy most az Internél is látszódik Conte munkája, nálunk meg nagyjából semmi.

Nincs itt semmiféle kettős mérce. Sarrinak van egy nevekben sokkal erősebb csapata (Rabiot, Ramsey, De Ligt, +1 év tapasztalatú Bentancur) mint tavaly Allegrinek mégis több a kapott gól, kevesebb a rúgottm kevesebb a megszerzett pont és kétszer leoktatott minket Inzaghi amihez nem vagyunk hozzászokva.

Pluszban februárban a BL előtt kezdünk neki újra a kísérletezgetésnek (Cuadrado mégse legyen védő, 4-3-3, stb) ahelyett hogy a 4-3-1-2-ben rongyosra gyakoroltatta volna az elképzeléseit a csapattal, már ha van neki egyáltalán, mert jelenleg én csak annyit látok amikor mutatják a pad mellől, hogy fogalma sincs mit csináljon és ez átüt a csapatra is mert vannak meccsek mikor össze-vissza rohangál mindenki, ha meg épp az ellenfél úgy lép pályára, hogy nem ül ez a minimalban tolt Sarriball, vagy nem is tudom már minek nevezzük akkor meg még nagyobb a szenvedésünk mint tavaly, amiket megspékel még a posztracseréléssel.

Nem károgó vagyok, szimplán nem szállt le a rózsaszín köd nálam attól mert elküldték Allegrit, mert itt a blogon 5 sikeres év ide vagy oda kb ez történt az emberek nagy részénél és majd mikor felszáll, mert mondjuk a Lyon ellen se fog ülni a játékunk az inkább fog fájni, mint már most az elmúlt 1 hónapból normális következtetéseket levonni és úgy készülni, hogy a csapatunk baromira nincs kész és még jó formában sincs, egy embertől lehet a megváltást várni az pedig Ronaldo nagyjából.

Én a csapatnak próbálnék szurkolni és nem az edzőnek, csak a csapaton jelenleg a teljes tanácstalanságot látom az meg az edző hibája is. Ha a Bresciából nem állítanak ki senkit nem nyerjük meg.

steven.h 2020.02.18. 07:56:34

@del pipi: De én leszek a legboldogabb ha tévedek, de ettől Sarri nálam nem lesz jobb edző mint Conte vagy Allegri

Sunny21 2020.02.18. 08:19:49

@steven.h: Allegri az első évében a pontok 76%-át gyűjtötte be, Sarri most 79%-on áll.
Akkor a második Roma 60%-ot, míg most a Lazio 77% az inter pedig 75%.. 13 ponttal vezetnénk a bajnokságot, ha a riválisok ugyanúgy teljesítenének.
Allegri a csoportkörben 10 pontot kapart össze 7 rúgott góllal, ha a Malmö nem veri meg az Olympiakoszt lehet kiesünk..
Nem vitatom el az érdemeit, mert eljutott a döntőig, de gyakorlatilag ezt a Real elleni elődöntővel tette. Ott mutatott a csapat kiemelkedőt egyedül. Meg a dortmund elleni visszavágón... Alakulhatott volna másképp is.

steven.h 2020.02.18. 08:50:31

@Sunny21: Változatlanul tartom, hogy ő első évében januárra, amikorra igazán számított meg volt az átállás az előtte rongyosra használt 3-5-2-ről a 4-3-1-2-re úgy hogy a 3-5-2-t is megtartotta szükség esetén és összerakta a csapatot amellett hogy ugyanúgy mindenhol álltunk, nincs helye semmmiféle HA-nak, meg alakulhatott volna másképp is mondatoknak a futballban, ahogy itt a blogon rendszeresen ezt leírják mindenkinek aki HA-val kezdődő mondatot be mer írni.

És akkor azt inkább nem is mondom, hogy nem volt Ronaldoja se, aki lehet pár meccset még pluszba eldöntött volna akkoriban, mert nagyjából a pontok 79%-nak begyűjtésében 70% Ronaldonak köszönhető

Sunny21 2020.02.18. 09:18:06

@steven.h: Ebben igazad van, nincs HA! Viszont van DE :)
Nem volt Ronaldoja(azért Tevez sem volt piskóta) , de volt egy Vidal-Pirlo-Pogba-Marchisio kp-ja, és egy szintén világklasszis, összeszokott védősora. Ezért nehéz az összehasonlítgatás.

Apuleius 2020.02.18. 09:20:48

@del pipi: "Semmilyen harag és sértettség nincs bennem, ami van azt inkább igazságérzetnek hívják ebben a szituációban. Ugyanis elhangzanak itt néha durva dolgok de akkor nem érkezel rendet tenni, érted mire hajazok? Azért írtam hogy nem vagyok kislány mert nem hagyom magam az igazságérzetemmel lenyomni, nem vagyok kisgyerek akire rá kell mindig szólni. Tehát ha átlépem a piros zónát akkor a büntetésemet is férfiként tűröm el. A részemről nem történt semmi, ja és nem én neveztem el őket károgóknak, nem sűrűn használtam ezt a szót. Tisztelettel und szeretettel!"

Már hogyne érteném, mire gondolsz, nagyon sokszor olvastam már hasonló magyarázkodást és másra mutogatást. Ilyenkor mindig elmondom türelmesen, hogy az adminok szerelemből, munka és család mellett csinálják ezt az egészet, s bármilyen hihetetlen, nem olvasnak át minden egyes kommentet. Így még az is lehet, hogy maradnak bent olyanok, amelyek valóban törlést és szankcionálást igényelnének. Ez azonban nem teszi elfogadhatóvá a blog szabályait sértő kommenteket és megnyilvánulásokat. Akkor "érkezek rendet tenni", amikor erre időm van, illetve ha valaki részéről rendszeressé és zavaróvá válik mondjuk a kötekedés, amit elég nehéz nem észrevenni. Hogy a reakciódat sértődésnek vagy igazságérzetnek nevezzük, csupán játék a szavakkal, értem én, ha ez a szó közelebb áll a szívedhez, nekem lényegében mindegy. Ha már a "lenyomást" szóba hoztad, a problémát éppen az jelenti, hogy Te viszont rendszeresen (és igen gyakran lekezelő stílusban) próbálod lenyomni a más véleményen levőket. Innen indultunk, ez a probléma. A hangsúly egyébként nem a "károgó" kifejezésen van, ez önmagában érdektelen. Tudom, hogy van egy olyan életkor, mikor bizsergető önbizalmat ad, ha valaki kimondja, leírja, hogy "férfi vagyok", de ennek vajmi kevés köze van ehhez az egész kérdéshez, ezért a továbbiakban nem is kívánnék foglalkozni vele. Egyébként, ha valakire rá kell mindig szólni, időnként érdemes megfontolni, nem lehet-e, hogy valamit tényleg rosszul csinál.

steven.h 2020.02.18. 11:52:47

@Sunny21: Igen nehéz, csak nehéz úgy vitatkozni is, hogy Allegri esetében mindenki felhozza hogy volt 5 éve, míg Sarrinak csak fél.

Ha az ember Allegri 5. évével jön, akkor jön az hogy de az mennyire nézhetetlen volt, a mostani meg mennyire überkirály (közbe ugyanolyan rossz egy sokkal jobb képességű középpályával (amit így is most hirtelen hogy Sarri sem tud mit kezdeni vele, már azt a csapatrészt szidják és nem az edzőt, míg a többi csapatrész változatlan), plusz ha mondjuk az első fél évet nézzük, akkor igazából ott tavaly se voltak gondok, sőt, minden működött, majd elromlott a tavaszra és jelenleg is inkább így néz ki a helyzet.

Ha az első évvel jön az ember, akkor meg abba kötünk bele, hogy de volt egy összeszokott védelem, középpálya meg Tevez. Igen volt, előtte való évben is volt mindhárom mégse jutottunk a BL döntő közelébe se és én nem a csapat erősségeket vetettem össze, csak azt hogy ott januárra már látszódott mit akarunk játszani, most meg leginkább fingja sincs még mindig az egész csapatnak hogy most hogy is kellene védekeznie, hogy kellene támadnia, mit kellene erőltetnie.

Sunny21 2020.02.18. 12:12:52

@steven.h: Allegrinek ha fogalmazhatok így, finomhangolást kellett csinálnia, amit tökéletesen megoldott. Sarrinak viszont egy egész eddigi koncepciót kell megváltoztatni (ha hiszünk a híreknek). Eddig ez nem sikerült,de úgy gondolom hogy ehhez több idő is kell. Ha idén lecsúszunk a scudettoról, az sokan tragédiaként fognák fel, én ezzel sem értek egyet! Remélem összeáll az elképzelés, és szép, élvezhető focival megnyerjük a scudettot. Ha nem, akkor Sarrinak mennie kell, mondhatok én akármit is.

Sunny21 2020.02.18. 12:17:40

Még ajánlom mindenkinek Inzaghi nyilatkozatát, miszerint:
"Hosszú-hosszú évek kitartó munkája kellett ahhoz, hogy most itt tartunk"
Ugye, nem olyan rég a 8.helyen végeztek. Maradt, építkezett tovább....

Vergilius1897 2020.02.18. 12:31:19

Ha már az igazságérzet szóba került, az enyémet az sérti, hogy amivel idén felmentettünk valakit azzal tavaly nem foglalkoztunk más ember esetében. Ha pedig ezt kultúráltan szeretném jelezni akkor el leszek küldve a halál f*szára... Inkább nem is vesződök a véleményem kinyilvánításával. Kicsit az az érzésem ebben a Sarri kérdéskörben, mint mikor próbáltak bevenni engem különböző piramis játékokba és mindenhol elmondták, hogy az új belépőtől kérjenek egy jelképes összeget ami már odaköti a jelöltet a céghez/termékhez és védelmébe veszi/kiáll érte. Jelen esetben a pénz a bizalom meg a vélemény együttese, hogy majd Sarri mindenre megoldás lesz. Innentől kezdve tűzön-vízen át védelmezve van a legkisebb kritikával szemben is.

Vagy amikor valaki lecseréli a kopottas de megbízhatóan működő opelt egy bmw-re, majd telefonál, hogy lerohadt az útszélén menjek érte de még akkoris védi azt a szart mert pénzt tett és még fog is tenni bele (bizalom-vélemény) - ez utóbbi a múlthét eseménye :D

steven.h 2020.02.18. 12:45:12

@Sunny21: Erősnek érzem azt, hogy csak finomhangolni kellett, mert konkrétan egy teljesne új rendszerbe tette be a csapatot fél év alatt és teljesen más taktikába.

De igazából nagyjából mindegy, akkor vegyük a 2. évét ahol teljesen új csapatot kellett építenie, lehet felhozni azt hogy de ahhoz képest ez a félévünk sokkal jobb volt és ott meg volt a türelem, itt miért nincs, csak az a különbség hogy ott január közepén már kezdődött a dara és minden csapatot szétszedtünk és teljesen tartalékos csapattal egy rossz döntés miatt nem ejtettük ki csak a Bayernt a BL-ből, jelenleg meg inkább még a gödörből próbálnánk kimászni. Majd utána egyébként megint teljesen át kellett alakítania a csapatot Allegrinek és hozott egy BL döntőt megint a semmiből és ezek után jött a két "rosszabb" év és Nedvedék nem a csapat összetételében hanem a sikert sikerre halmozó edzőben látták a legnagyobb gondot.

Értem azt is amit bemásoltál Inzaghitól, de ott azért egészen mások az elvárások, neki a bajnokságra kellett versenyképes csapatot építeni, míg nekünk a BL-re és sajnos az Allegri féle első év után szerintem túlságosan azt hitték fent, hogy közel vagyunk hozzá, pedig nem.

del pipi 2020.02.18. 15:06:32

@steven.h: Már megint elbeszélsz mellettem, amit leírtál azzal nem vitatkozok, és annyira utálom 1000-szer leírni hogy nem Allegri első négy évével van problémám. Amit Rikoo úr felvetett velem kapcsolatban, miszerint tavaly végig károgtam az egész szezont, ez volt a téma. Erre válaszoltam nem másra!

steven.h 2020.02.18. 15:22:08

@del pipi: Én pedig nem arra reagáltam, hogy tavaly végig károgtál, hanem arra hogy idézem:

" azt ne felejtsétek el hogy az egyiknek 5 éve volt a másiknak pedig 1!"

del pipi 2020.02.18. 15:28:19

@Apuleius: Persze értem én, meg van a gúnyolódás, csak te itt próbálod amolyan intellektuális köntösbe csomagolni. Viszont azért azt tudni kell hogy nekem nem presztízs kérdés itt blogolni, és feltétlen inkább azok miatt jövök akiket jó arcnak tekintek, és szívesen beszélgetek velük, viszont az is meg van hogy néhány hete egy amolyan light-os diktatúrát próbálsz itt átverni a blogon. De hát én abban is benne vagyok ha csinálunk egy szavazást hogy : mit gondolsz a Del Pipi egy kártevő a blogon? Igen vagy nem? Ha 49-51 nem nekem én simán likvidálom magam, és akkor végre te is letépheted a faladról a WANTED Del Pipi DEAD OR ALIVE posztert!

del pipi 2020.02.18. 15:29:52

@steven.h: Aha! És Sarrinak már letelt az egy év? Vagy még folyamatban van?

steven.h 2020.02.18. 15:40:14

@del pipi: szerintem olvasd el újra a kommentem és utána beszélgethetünk, addig felesleges.

de a kedvedért, ha már ennyire bele akarsz kötni mindenbe itt van hgoy mit keress benne:
"azért Allegri és Conte játéka közt is van különbség mégis véghez tudta vinni nagyjából fél év alatt, hogy európaibb legyen a játékunk mint Conte alatt.

De vehetjük akár Conte első évét is, ott is fél év alatt látszódott, mint ahogy most az Internél is látszódik Conte munkája, nálunk meg nagyjából semmi.

Nincs itt semmiféle kettős mérce. Sarrinak van egy nevekben sokkal erősebb csapata (Rabiot, Ramsey, De Ligt, +1 év tapasztalatú Bentancur) mint tavaly Allegrinek mégis több a kapott gól, kevesebb a rúgottm kevesebb a megszerzett pont és kétszer leoktatott minket Inzaghi amihez nem vagyunk hozzászokva."

"nagyjából mindegy, akkor vegyük a 2. évét ahol teljesen új csapatot kellett építenie, lehet felhozni azt hogy de ahhoz képest ez a félévünk sokkal jobb volt és ott meg volt a türelem, itt miért nincs, csak az a különbség hogy ott január közepén már kezdődött a dara és minden csapatot szétszedtünk és teljesen tartalékos csapattal egy rossz döntés miatt nem ejtettük ki csak a Bayernt a BL-ből, jelenleg meg inkább még a gödörből próbálnánk kimászni."

"az ember Allegri 5. évével jön, akkor jön az hogy de az mennyire nézhetetlen volt, a mostani meg mennyire überkirály (közbe ugyanolyan rossz egy sokkal jobb képességű középpályával (amit így is most hirtelen hogy Sarri sem tud mit kezdeni vele, már azt a csapatrészt szidják és nem az edzőt, míg a többi csapatrész változatlan), plusz ha mondjuk az első fél évet nézzük, akkor igazából ott tavaly se voltak gondok, sőt, minden működött, majd elromlott a tavaszra és jelenleg is inkább így néz ki a helyzet."

Peace

Apuleius 2020.02.18. 15:51:00

@del pipi: Amit lightos diktatúrának definiálsz, valójában a blog szabályzatának betartatása, de alapvetően megértelek, a tyúktolvaj sem önmagában, inkább a körülményekben és a rendőrben keresi a hibát. Mielőtt végképp lemész kutyába, szerintem zárjuk is le ezt a nagyszerű csevejt. A jövőben kéretik betartani a szabályzatot, s mellőzd a kötekedést. Az nagyszerű, ha a blog nem presztízskérdés számodra, ez fordítva is elmondható.

Sunny21 2020.02.18. 17:39:16

@steven.h: 2014 február 16 Conte - 2015 február 15 Allegri... Bajnoki meccs, kerek egy év különbséggel.
8 helyen azonos a kezdő!
Caceres helyett Evra, Asamoah helyett Pogba, Tevez helyett Morata került a csapatba. Ez inkább finomhangolás, de tényleg ne vedd kötözködésnek.

steven.h 2020.02.18. 17:46:38

@Sunny21: Értem amit mondasz, de egyrészről Conténak is van egy elképzelése meg Allegrinek is van egy pár, akkor vedd inkább vitainditónak Allegri második évét a mostani januári nagy formahanyatláshoz, ahogy azt leírtam korábban.

del pipi 2020.02.18. 17:49:55

@Apuleius: Ez innentől kezdve a részemről a vadász és a sas esete...még mielőtt lemennék kutyába! Vaya con dios!

Sunny21 2020.02.18. 18:23:30

@steven.h: Nézd, én nagyon sok mindenben egyetértek veled. Allegri összerakta a csapatot, de az elején könnyebb dolga volt, ezt lássuk be. Szép lassan átformálhatta a csapatot a saját szájíze szerint (amíg a vezetőség partner volt ebben) Sarrinak lehet, hogy beletörik a bicskája ebbe a projektbe, de ez nem fél-egy éves munka, és talán megérdemelné a szerződése kitöltését. Ki tudja, lehet jövő januárra jönne ki a szemet gyönyörködtető játék.. Nyilván ez már csak fikció.

Apuleius 2020.02.18. 18:28:20

@del pipi: Nem ismerem a vadász és a sas esetét, de valójában nem sok jelentősége van. Leszel szíves tartani Magad a blog szabályzatához. Ez a zárszó.

steven.h 2020.02.18. 19:35:06

@Sunny21: Szerintem alapból ott kezdődnek a gondok, hogy egy BL-t meg mindent is meg akarok nyerni klubhoz egy olyan edző kell aki a keretet tudja használni és nem abból 15 maximum 16 játékost, főleg egy olyan serie a mezőnyben ahol a kieső jelöltek nagyjából serie b középszintet hoznak jelenleg. Ebben jobb sokkal akár Guardiola, akár Ancelotti vagy épp Allegri, de még Klopp is jobban forgatja a rendelkezésre álló keretét.

Azt aláírom, hogy akkor hogy gyakorolja be a csapat a taktikát élesben, de jelenleg nincs taktikánk, ezt nagyon jól mutatja hogy hétvégén megint kisérletezés ment meg a kommunikáció nem az volt, hogy akkor most türelem újraépítünk mindent, hanem az hogy jött Sarri és csodafutball meg a BL-re rá kell addig amíg Ronaldo van...

Még mindig tartom, hogy ha jelenleg is Allegrinek hívnák a Juventus edzőjét mindenki a fejét követelné mindegy milyen játékot mutatna fel, de nem így hívják így elnézünk mindent, sőt most már a középpálya a hibás a mutatott játékban nem is az edző...

Sunny21 2020.02.18. 19:49:56

@steven.h: Megint igazad van,részben. Ha Allegri lenne az edzőnk és ezt a játékot tolná, felmérgesítene mert már a 6.évét tolja. Ugyanezért nem mérgesít fel Sarri, (csak kicsit) mert az első éve. Nincs türelem vele szemben, és ez sem jó...

Sunny21 2020.02.18. 20:01:23

@steven.h: Chiello pótlása, Ramsey beépítése, maga az egész szemlélet átadása, rohadtul nem egyszerű feladat. Egy jóllakott csapatnak meg főleg nem. Lehet Allegrivel csak 3. helyen állnánk.
Sarrit azért hívták (gondolom), hogy változtasson a játékon. Mondta volna, hogy nem tudok ezzel a csapattal?? Gondolhatta-e az elmúlt éveket figyelembe véve hogy így mennek a vetélytársak? Ennek ellenére is, vezetjük a bajnokságot, kupaelődöntő, és bl, mindent meg lehet nyerni.
Nálam a Lyon meccs sokat fog számítani, ott leszek igazán kiváncsi a motivációra és a játékra.

del pipi 2020.02.18. 20:23:56

@Sunny21: Más kávéház lesz! Nyugi! :)

Sunny21 2020.02.18. 20:37:53

@del pipi: Pipikém :), nekem nem gáz ha más a véleménye valakinek. Volt itt finomhangolásról szó, Allegri, Conte, Sarri, felállások visszakeresése, minden! Lehet, hogy a végén az lesz, hogy én tévedek! Nem baj. A pillanatnyi véleményem ez!
Drága "blogbarátom" - ha hívhatlak így-, Neked is azt javaslom, hogy akivel érdemes vitázz, akivel nem azzal meg ne. Elég intelligens vagy ahhoz, hogy burkoltan "bánts" másokat. Apu észrevette, és (ne haragudj meg érte), volt igazság a mondandójában. Én bírnám ha maradnál, sőt követelem!!!
Forza Juve! Ez számít csak!

del pipi 2020.02.18. 20:57:19

@Sunny21: Szó sem volt róla hogy koccolok, csak azt mondtam hogy nem presztízs kérdés, de erős a vérkeringésem. Már burkoltan se nagyon bánthatok senkit mert lecsapnak rám mint a kalici vírus. Apu észrevette? Apunak én vagyok a Public Enemy number one, persze hogy van igaza. Pedig már pont az utóbbi időben meg voltam fáradva és nem is akartam reagálni ezekre a fekete felhőkre, plusz mindennap le vagyok szedálva(munka,edzés,család) inkább mostantól azokkal beszélgetek akivel én akarok, akivel érdemes. A te mondandód meghallgattatott! Köszi :)

Apuleius 2020.02.18. 21:01:02

@del pipi: "Apunak én vagyok a Public Enemy number one, persze hogy van igaza. "

Azért ne áltasd Magad, nem töltesz be ilyen fontos szerepet az életemben :-) Ez a bejegyzés eredetileg Sarriról szólna, így a téma itt és most lezárul, az ezzel kapcsolatos kommentek innentől törlődni fognak.

steven.h 2020.02.18. 21:24:38

@Sunny21: Nem lehet tudni, már elég régóta jól lakott a csapat, mégis tavaly is lesimáztuk a ligát.

De egyébként te magad mondtad ki a lényeget: jól lakott a csapat, Allegri meg pont azt szerette volna ha ez változik és megtörténik a vérfrissítés. Ehelyett nem történt semmi, cserébe idehoztuk Sarrit aki egy valamit tud (az hogy ez mire elég számomra még továbbra is rejtély) amihez meg nincsenek meg a megfelelő játékosai és ez sajnos tény.

Ráadásul jelenleg úgy tűnik hogy a formaidőzítése is borzalmasra sikerült. Nem követtem tavaly a Chelsea-t így nem tudom hogy az ott is pont ekkor jött-e ki, de mindenesetre egy rossz formában lévő Chelseavel egy EL-ből még mindig könnyebb továbbmenni, mint egy rossz formában lévő Juvéval a BL-ből.

Ezért van itt a blogon egy olyan réteg akiknél nem a rózsaszín köd van, hanem a fekete felhő, ha már a kolléga így fogalmazott az elkövetkezendő 1 hónapot tekintve, mert az egész szezon elúszhat ezzel: A Lyon így egyáltalán nem lesz sima, de ne legyen igazam, a Milan meg az odavágón se volt sima és hatalmas szerencse kellett ahhoz hogy valamivel jobb helyzetből induljunk a visszavágóra.

Rikoo 2020.02.18. 21:45:08

@steven.h: Szerintem a Lyon elleni továbbjutás még így is nagyon sima lesz.

steven.h 2020.02.18. 22:04:13

@Rikoo: Reménykedjünk, mást nem tehetünk

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9902) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4146) mercato (4134) nyilatkozat (7429) Olasz Kupa (322) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása