Helyzetjelentés a Sassuolo háza tájáról

can_emre_traore_hamed_romagna_filippo_egy_kepen.jpgA Juventus és a Sassuolo között híresen jó a kapcsolat, és több olyan futballista is Neroverde mezben szerepelt már, aki a Juve akadémiájáról került ki, vagy legalább rövid ideig a Zebrák játékosa volt. Ezúttal is van pár ifjú, akikre van vélhetően visszavásárlási opciója a torinóiaknak. Vajon valamelyikőjük tud olyan teljesítménnyel szolgálni, hogy egyszer visszatérjen Torinóba?

Filippo Romagna: A Juventus-nevelésű játékos igaz, hogy nem a Sassuolo tulajdona, de kölcsön keretein belül a jelenlegi szezont ott tölti, és van opciója a Neroverdinek, hogy végleg megszerezze a Cagliaritól a fiatal olaszt. Számára nem igazán indult jól a szezon, ugyanis október végéig kellett várnia, hogy tétmérkőzésen felhúzza a Sassuolo mezét, azonban azóta kirobbanthatatlan a védelemből. 13 mérkőzésen szerepelt kezdőként, és összesen 1224 percet töltött a pályán (csapaton belül a legtöbb, ha a középhátvédeket vesszük figyelembe). Az öt kapott gól nélküli meccsből háromszor a pályán volt, a középső védők közül ezt még csak Marlon mondhatja el magáról.

Teljesítménye nem csak csapaton belül kiemelkedő, ugyanis mindösszesen egyszer tudták kicselezni, amivel csúcstartó, de ezt elmondhatja magáról Francesco Acerbi, Sebastien De Maio és Federico Peluso is. Ő a harmadik legpontosabban passzoló védő (92%), Stefan de Vrij-jel egyetemben, sárga lapból is mindössze csak kettőt kapott, a földön történő párharcok megnyerésének a százalékában abszolút az első 77 százalékkal, a hatodik legjobb a párharcok megnyerésében (63%), ráadásul még egyetlen labdát sem vesztett el, és minden csele sikeres volt, amivel megpróbálkozott. A Sofascore-tól a 6.79-es osztályzatot kapta, ami majdnem pont annyi, mint amit a tavalyi szezon végén érdemelt ki. Róla is elmondhatjuk, hogy szépen fejlődik, azonban azt kell mondanom, hogy a nevelőegyütteséhez sajnos már nem valószínű, hogy vissza fog térni, ugyanis nagyon szerencsés helyzetben van a Juventus, hogy rengeteg jó hátvéd áll Sarri rendelkezésére. Jól járt a Juve, hogy 7.4 millió eurót kapott Romagnáért, jó úton halad afelé, hogy beváltsa a hozzá fűzött reményeket, biztos vagyok benne, hogy hallunk még felőle.

Giangiacomo Magnani: Ő csupán most tért vissza egy rossz bresciai kaland után, ahol sérülések is hátráltatták (augusztustól novemberig), és összesen háromszor számítottak a szolgálataira, de mindössze egyszer kezdett. A tavalyi szezonban ígéretesen játszott, de idén már nem jön ki neki annyira a lépés, egyelőre úgy tűnik, hogy hatalmas üzletet csinált a Juve, hogy 5 millió euróért eladta a Sassuolónak a 25 éves védőt.

Rogério: Magnanihoz hasonlóan ő sem brillírozik az idei szezonban, háromszor kezdett, összesen pedig négyszer jutott szerephez, a kevés játékidő ellenére egy gólpasszt kiosztott. Sérülésekkel is bajlódott sokat, augusztustól egészen decemberig, aztán ismét megsérült, és úgy néz ki, hogy Kyriakopoulos is eléggé meggyőző teljesítményt képes nyújtani, úgyhogy meg kell harcolnia a brazilnak a helyéért, és még meg sem említettem Pelusót, mint egy másik vetélytársat. A Juventus mindössze 6 millióért adta el, miközben az értéke 10 millió euró, de egyelőre ez még jó biznisznek tűnik.

Hamed Junior Traorè: Az ő helyzete a legkacifántosabb, ugyanis papíron sok köze nincs a Juventushoz, azonban az köztudott, hogy a Sassuolóhoz a torinóiak segítségével jutott el. Egyelőre csak kölcsön szerepel a Neroverdinél, de van opciójuk az elefántcsontparti megszerzésére, és szinte biztosak lehetünk benne, hogy ezzel élni is fognak, és nem kerül vissza az Empolihoz. Játékstílusa sokat változott jelenlegi állomáshelyén, ugyanis De Zerbi mester támadóbb szerepet szán a tehetséges futballistának, leginkább a 4-2-3-1-ben a csatár mögött jut lehetőséghez, de volt olyan is, hogy a jobb szélen vagy a középpályán számítottak a szolgálataira. Összesen 1069 percet töltött a pályán, 12 alkalommal kezdőként szerepelt, összesen pedig 19-szer lépett a gyepre a Neroverdi színeiben. Három gólt szerzett, és egy gólpasszt is kiosztott a Serie A-ban, ráadásul 6.78-as osztályzatot kapott a Sofascore-tól, úgyhogy lényegesen jobb teljesítményt nyújt, mint azt a tavalyi szezonban tette. Ő nem büszkélkedhet olyan statisztikával, amivel kiemelkedne a mezőnyből, azonban, ha csak a Sassuolo középpályásait vesszük figyelembe, akkor kaput eltaláló lövésekben (17) és a pontos beadásokban (13) jobb, mint társai. Az értéke folyamatosan nő (jelenleg a Transfermarkt szerint 15 milliót ér), és a játéka is valamelyest átalakult, Roberto De Zerbi sokkal inkább aknázza ki a benne rejlő támadó tulajdonságokat. Jó úton halad, kiváló helyre került, érdemes szemmel tartani.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4715461814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex8610 2020.02.06. 15:19:40

Bonu es Chiello is kifele megy mar.Nem ertem Romagna miert ne kaphatna a jovoben eselyt nalunk.Akire viszont abszolut kivancsi lennek az Traore.Nagyon remelem hogy o hamarosan nalunk fog jatszani.Csak azert mert nem Raiola az ugynoke attol meg nagyon tehetseges.Neha nem artana megadni a lehetoseget ezeknek a fiataloknak hatha jobban jarnank hosszabb tavon mint az ingyen erkezett 30+os jatekosokkal.

JuventusFanatikus 2020.02.06. 18:22:37

@Alex8610: Az állítólagos opciónk repül, ha aláír a Sassuolóhoz, úgyhogy kedvezményesen biztosan nem tudnánk megszerezni, de biztos vagyok benne, hogy azért hatalmas könnyítés lenne a megszerzésében, hogy a Sassuolónál van. Az a helyzet, hogy jelenleg három nagyon tehetséges és piszkosul fiatal védőnk van Demiral, de Ligt és Romero személyében. Majd kiderül, hogy melyikük válik be, meddig maradnak. Addig van még bőven mit bizonyítania Romagnanak, ha ezt a szezont végig tudná nyomni, akkor sokkal jobban meg lehetne ítélni a képességeit. Fiatal még, van ideje.

babo0410 2020.02.06. 18:49:54

Romagnának nagyon örülnék. Szeretném, ha ilyen tehetséges olaszok lehetőséget kapnának nálunk.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása