Bemutatkozik: Filippo Romagna

filippo_romagna_tradicionalis_cagliari_mezben.jpegA következő kiszemeltünk egy igencsak ígéretes tehetség, aki nem mellesleg Juventus nevelés is. Mindegyik korosztályos válogatottnak alapembere, aki nem egyszer húzhatta már fel a csapatkapitányi karszalagot. A trófeák megnyeréséből kapott kisebb ízelítőt, a Juventus Primaverának 2 Primavera Supercoppát sikerült bezsebelnie az ő vezetésével. Ismerjük most meg kicsit jobban Filippo Romagnát:

2011-ben történt számára egy nagy lépés, felfigyelt rá a Juventus, és leigazolta a Rimini Beretti csapatától. 2013-ba válogatták be a Primavera-csapatba, amelyet 3 éven át szolgált. 71 meccsen erősítette a Bianconerit, és ezen idő alatt 3 gólt sikerült is szereznie. Az UEFA Youth League sorozatban is játszott 12 alkalommal.

Eljött számára is a szintlépés ideje, az első csapat, ahova kölcsönbe került, a Novara volt. Először csak szokta új környezetét, a Novara Beretti csapatnál játszott egy meccsen. A felnőttek között 5 alkalommal kapott csak bizalmat, nem is töltött ott több időt, mint fél évet. 

Még azon a télen kerítettek neki másik egyesületet, amely a Brescia volt. Ennél  a klubnál sokkal inkább számítottak rá, összesen 14 összecsapáson. Sikeresen bizonyított a Serie B-ben, értékét megduplázta, jöhetett a másik lépcsőfok.

Ám ez a lépés már jóval nagyobb volt. Nem csak, hogy egy Serie A-ban vitézkedő csapathoz igazolt, hanem egy elég stabil klub lett új csapata, ahol nem igazán kell számolni a szezon elején azzal, hogy könnyen kiesnek az alacsonyabb rangú pontvadászatba. Az a gárda a Cagliari lett, amely meg is vásárolta 7,6 millió euróért. Egy szezont már legyűrt, és idén is bátran számolnak vele. Eddig 31 mérkőzésen léphetett pályára a Rossoblu együttesnél. Az idei évadban 6 meccsen számítottak rá a Serie A-ban, és jobbára meg is hálálta a bizalmat. Igazából az Empoli és a Sassuolo elleni küzdelmekben teljesített gyengén, a többi összecsapáson remek volt.

Az összes korosztályos válogatottnál pályára léphetett az U15-től az U21-ig. 

Adatai:

  • Kor: 21 év
  • Nemzetiség: olasz
  • Magasság: 185 centiméter
  • Poszt: középhátvéd
  • Erősebbik láb: jobb
  • Értéke: 7 millió euró ( a Transfermarkt szerint)

Játékstílusa: Őt annyira nem próbálgatták más posztokon, szinte mindig középső védő volt, de pár meccsen belekóstolhatott a védekező középpályások életébe is. Ha hasonlítani szeretnék, én Bonucci játékához hasonlítanám Filippo stílusát. A közbeavatkozások, a labdák lefülelése az egyik legfőbb erénye. Ehhez a tulajdonsághoz hozzátartozik még a jó helyezkedés és a gyorsasága is, védő létére gyorsnak nevezném. Megvan benne a kellő harciasság, mégis nagyon kevés sárga színű lapot kap. Fejelésben jó, de nem ez a legfőbb erénye. A blokkoláskor bátran feláldozza magát, a tisztázásokban is remek, eléggé atletikus. Az emberfogás is az egyik fő specialitás, a játékot is nagyon intelligensen olvassa. Szerelésekben is jeleskedik, de nem a fő fegyvere. Ezek a jellemzők mellett passzokban, labdakihozatalokban is jeleskedik. Csapata legtöbbet és legpontosabban passzoló középhátvédje, ebben is nagyon hasonlít Leóhoz. Ugyan nem igazán jönnek még be azok az indítások (gólpasszt még nem jegyzett karrierje során), de ne feledjük, hogy Bonucci is csak az utolsó pár évben lett mestere az átadásoknak, azelőtt kifejezetten gyengén ment neki, csak a sok próbálkozás volt meg. Vezér típus, nem véletlenül volt kapitánya a Juventus Primaverának és az Azzurrinak is. Komolyabb hiányosságot nem is tudnék felhozni, teljesen kompatibilis Allegri stílusával is.

Pár érdekességet is megemlítenék, például azt, hogy ő milanista volt gyermekkorában. Ezt sikeresen kinőtte, nem kellett sok neki a Juventus kötelékén belül, hogy rájöjjön, kinek is érdemes szurkolni. Nagy kedvence már gyerekkorában is Pirlo volt, szerencséjére pont ugyanabban az évben igazoltak ugyanahhoz a csapathoz, és láthatta testközelből is a Maestrót.

Összességében egy nagyon tehetséges, saját nevelésű játékost ismerhettünk meg, akinek hatalmas esélye van, hogy a Juventus éljen visszavásárlási opciójával, és ismét felhúzhassa a Bianconeri mezt.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2414337613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása