Sarri: „Remélhetőleg tudom majd játszatni Pjacát”

sarri_maurizio_borostas_torinoi_sajtotajekoztaton.jpgA Juventus mestere az Udinese elleni Olasz Kupa-meccs előtt kedden számos témát érintett a sajtótájékoztatón, így próbálta nyugtatni a Paulo Dybala kapcsán kialakult helyzetet, hiszen a sajtó ismét az argentin játékos lecserélés miatti elfogadhatatlan reakciójáról írt.

„Naponta beszélek Paulóval, ő nagyon rendes srác. Csak arról kérdezett, hogy miért is cseréltem le. Szerintem ez természetes, és nem látok ebben semmi rosszat.

Minden munkakörben előfordul, hogy az ember olykor nem ért egyet egyes döntésekkel.

Úgy vélem, hogy a támadóink jól teljesítenek. Cristiano Ronaldo kivételes pillanatokat él meg mostanában, ezt jól mutatja a rekordja is.” - utalt a mester vélhetően a portugál játékos mesterhármasainak a számára.

„Szerencsések vagyunk, hogy ilyen meghatározó támadóink vannak, és ez nagyszerű erőforrást jelent számunkra.

Federico Bernardeschi minden jellemzővel rendelkezik ahhoz, hogy box-to-box középpályásként futballozzon, és nagyon lelkesen próbálkozik ebben a szerepkörben.

Adrien Rabiot folyamatosan fejlődik az állapotát tekintve, egyre hatékonyabban sajátítja el szerepkörének a feladatait, agresszíven és intenzíven védekezik.”

Merih Demiral hat-hét hónapra kiesett a minap végrehajtott térdműtétet követően, így a mesternek Matthijs de Ligt és Daniele Rugani maradt a következő pár hónapra Leonardo Bonucci váltótársának, mivel a kapitány, Giorgio Chiellini továbbra is sérült.

„Nagyon sajnálom Merih Demiral sérülését. Olyan pillanatban történt mindez, amikor komoly fejlődési tendenciát mutatott, bizonyította, hogy miért is a Juventus futballistája, és megszerezte első gólját is a klub mezében.

Láttam, hogy Matthijs de Ligt felépült, és az is egyértelmű, hogy Daniele Rugani fontos játékos számunkra. A védőnégyesben való szereplés Emre Can számára nem lenne egyszerű, mivel a válogatottban háromtagú hátvédsorban játszott. A középpályán való játékhoz meghatározott tulajdonságok kellenek.”

Maurizio Sarri változásokat vizionált az Udinese elleni meccs előtt, és reméli, hogy a jövőben több lehetőséget biztosíthat a visszatérő Marko Pjaca számára.

„Marko Pjaca fontos játékosunk, akinek nem volt szerencséje eddig, és remélhetőleg kapok számára helyet a csapatban. Amikor a Napolinál dolgoztam, az egyik célpontunk volt, és dühös voltam, amiért a Juventushoz igazolt.

Gianluigi Buffonnak játszania kell, ő nagyszerű erőforrás számunkra. Akik a hétvégén Rómán játszottak, azok ma visszafogott edzésen vettek részt.

Úgy érkezünk a meccshez, hogy három napja játszottunk, és azon a meccsen nagy energiákat mozgósítottunk. Célunk, hogy az Olasz Kupa döntőjébe jussunk, ezért megtaláljuk a megfelelő motivációt a játékosok felpörgetéséhez.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3015410138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Il Principino 2020.01.15. 09:26:17

Elnézném ezt a kezdőt!4-3-3-ban
Gigi-Danilo-Rugó-Ligt-DS-Can-Bentancur-Bernardeschi-Costa-Pjaca Higuaín

Bentancur a kupában játszhat?Vagy csak a bajnokikra érvényes az eltiltása?
DS rendbe jött?

Mitya10 2020.01.15. 09:35:36

Buffon-Danilo-De Ligt-Rugani-DS Bernardeschi-Bentancour -Emre Can DC-Higuain-Pjaca
Vèlemèny?

JuventusFanatikus 2020.01.15. 09:38:29

@Il Principino: DS még csak most sérült le:D
@Mitya10: Rendben lenne, de ez az Udinese meglepően jó, kérdéses, hogy a kupában, hogy állnak majd ki. Pjaca még kicsit necces, de mikor próbáljuk ki, ha nem most:)

Il Principino 2020.01.15. 09:45:05

@JuventusFanatikus: Pár napja már olvastam vmelyik portálon,hogy sérült :)
@Mitya10: akkor megszavaztuk :)
Reméljük hogy az Udinesenek kb annyira fontos ez a meccs a bentmaradás érdekében,mint nekünk a bajnoki cím miatt,én bátran rotálnék,kell is :)

JuventusFanatikus 2020.01.15. 09:53:49

@Il Principino: Az Udinesének nem igazán kell spekulálnia bentmaradáson, mert nagyon jól állnak.
Sajnos, ha DS lesérül, akkor nem egy-két napba telik neki a felépülés.

Il Principino 2020.01.15. 10:01:19

@JuventusFanatikus: nagy kár,mert Sandro így sanszosan ma sem pihen,pedig az egyik legjobb volt Rómában!Nem állnak annyira rosszul valóban,de sztem ők sem a legerősebb kezdővel fognak kiállni,ahogy mi sem.
Jó lenne visszahódítani a kupaserleget,de nem mindenáron,a lényeg hogy ne sérüljön meg senki!

venember83 2020.01.15. 10:40:19

Januárban 5 meccs, ebből 2 meccs 4 napon belül, februárban 5 meccs... Nem tudom, hogy bírják a srácok, nagyon nehéz időszak ez a csapat számára. Remélhetőleg tud pihentetni Sarri.

Sischo 2020.01.15. 10:53:42

Kicsit fura ez a nyilatkozat. Az a mondás jutott eszembe miközben olvastam, hogy ha minden fontos akkor igazából semmi se az. Elveszti kicsit a jelentésértékét az hogy megjegyzi a támadóinkról és Dybalaról hogy mennyire fontosak nekünk, majd két mondattal később ugyan ezt elmondja Pjaca-ról akit kb már mindenféle módon próbáltunk kipaterolni.

Bodnar Daniel 2020.01.15. 11:11:02

Egyébként azt meg kell hagyni, hogy Dybalat kurva jól kezeli Sarri. Mivel Dybala bármikor felbaszódhat és besértődhet úgy hogy konkrétan senki le se szarja(nem hogy a kegyében járna), ezért nem lesz nagyobb balhé belőle helyben, sem a médiában. Mert amúgy tökre igaza van az öregnek. Mindenki joggal mérges mikor lecserélik az adott pillanatban, azt nem várhatja el, hogy mindenki konszolidáltan viselje. Viszont hagyhatja őket magukra, lecsillapodni és lám már is nincs annyi balhézás.

Jól nevel az öreg. Csípem ezt a frontális őszinte hozzáállását. Tény, nincs annyi finesz benne, mint Allegriben, de hagyja mindenkinek tenni a dolgát egészséges határokon belül. Lehetne az apám.... :D

Elég science ficiton-ek tűnik még, de még azt is eltudom képzelni, hogy Pjaca-ból is futbalistát farag. Who knows. A többségnél csak forma javulás tapasztalható eddig (igen-igen Can-ból is lesz még középpályás, amíg Paratici nem bassza át mégegyszer...).

Egyébként szerintem sincs erősítésre szükség télen. Mert úgy néz ki nem a kerettel voltak-vannak gondok, hanem hogy senki nem tudta merre van arccal. Azért ez szépen lassan kezd tisztázódni. Mindenki ekézi a középpályát, de eközben kurvára van ott potenciál amit a Bekúr, Rabiot vonal egészen jól ábrázol. Ha Can visszakapaszkodik a pokol utolsó bugyraiból lelkileg (ahova Paratici tette btw) és véletlenül Bernát is sikerül átképezni plusz Áront is vissza lehet néha vonni, akkor max Matuidi-t kell néha fancsali pofával nézni, mint tehermentesítő.

Szerintem benne lehetnek ezek a dolgok is a pakliban. Bár a labda gömbölyű.

Alex8610 2020.01.15. 11:34:21

@Bodnar Daniel: Pjacaval kapcsolatban enis igy vagyok.Fene tudja miert de en meg mindig ugy erzem hogy lehet nalunk valaki.Hozzateszem tenyleg csak megerzes.Kivancsi leszek Sarri farag e a sracbol focistat mert jelenleg elegge padlon lehet.

MdewC 2020.01.15. 11:40:35

Pjacat mennyiért vettük?

25 millió?

Na abból sajnos (tényleg) vesztett 24-et. A játszatásának annyi értelme van, hogy hátha 2-3 millióval többet ér majd, plusz vkit lehet pihentetni egy félidőre. Esetleg.

rabsic02 2020.01.15. 12:26:13

Sarrinak szüksége van még kreatív támadóra, pont azért, hogy tudjon pihentetni. Plusz, bárki lesérülhet és akkor kevesebb lesz a variációs lehetősége is.

Bodnar Daniel 2020.01.15. 12:52:33

@rabsic02: Hát figyi, szerintem opció az van. Viszont formában és teljesen beépítve talán nincs.

Costa, Berna, Pjaca és azért 50%-ban Áron is a padot koptatja. Tudjuk, hogy ők azért szinte kezdő szintek. Cuad is tologatható erre-arra, mikor szükség van rá (eddig főleg ezt láttuk). Bő a keret, csak idő kell, hogy a srácok a megfelelő állapotban legyenek.

Egyébként milyen durva már, hogy Demiral lesérülése sem vágja haza a dolgokat, míg a Napoli védelme konkrétan megszűnt Kulabá kiesésével.

Az egyetlen igazi para akkor van ha Alex Sandro komolyabban lesérül, na arra konkrétan nincs válasz.

A jobb oldalnál azért Danilo-ban benne lehet legalább a tehermentesítő szerep a szezonra. Annyira nem favágó a srác. Nem hiába akarta mindenki megszerezni 5000 évvel ezelőtt.

Én abszolút elégedett és pozitív vagyok azzal kapcsolatban, hogy az eddig akadályt formáló atom mély keret most kezd kidomborodni és megoldásokat is szolgálni bizonyos helyzetekre.

A tökéletesség akkor következne be, ha jobbra hoznának még egy valakit biztos ami biztos alapon. Balra pedig egy megbízható közepes-magas szinten játszani tudó Sandro váltást ( Spinazzola merre jársz??? ), plusz egy biztosítékot. És mondjuk hogy meg maradjon a ballansz, Khedirát elküldenék a halál jó büdös faszára passzsávokat fogni, plusz valakit akitől tényleg muszáj megválni (Berna, Pjaca).

Persze tökéletes sosem lesz a világ (sajna). És valószínű minden így marad ahogy most van (ami nem feltétlenül gond). Úgy gondolom, hogy a Sarri éra jövőre érhet a csúcsra, mikor finomítani tudnak a kereten, nem csak ilyen átképezős, toldozás-foldozás alapon alakulnak a dolgon.

Aminek viszont megnyugtatónak kell hogy legyen, hogy a Seria A-ban kurva biztos hogy nincs, de még Európában is kevés az a csapat, akinek csak egy necces posztja van a padon. Jók vagyunk mi eléggé már most is, higgyétek el. :)

Drotkoszoru 2020.01.15. 13:47:45

A Gazzetta szerint a Juve a: Buffon - Danilo, de Ligt, Rugani, Alex Sandro - Bentancur, Emre Can, Bernardeschi - Douglas Costa - Dybala, Higuaín kezdő 11-el fut ki a pályára. Ezek szerint a 4-3-1-2-es felállás marad, Bernardeschi balközép mezzalaként játszhat.

JuventusFanatikus 2020.01.15. 14:09:21

@Drotkoszoru: Sajnos a Sky szerint nem ilyen jó a kezdő, 4-3-2-1 lesz, Fede helyett Rabiot, de Ligt helyett pedig Bonucci.

JuventusFanatikus 2020.01.15. 14:13:27

@Bodnar Daniel: Nekem is az jutott eszembe, hogy Sarri jól kezeli a srácokat, mindig dicséri őket (lásd: most Rugani és Pjaca), és Dybalát is "leszarja", ahogy Te mondtad. Így is kell, hagyni kell a kis pukkadóst:D

ZecH 2020.01.15. 17:50:50

@Bodnar Daniel: "lehetne az apam..." visitva rohogtem. Amugy ja... mindenki ilyen kaliberu csavot szeretne apjanak :D Bagos is, mogorva is.... igaz, jol keres. Akar tamogathatna is. Mondjuk orokbe fogadhatna... irok neki egy levelet. Mit veszithet az ember? ;)

del pipi 2020.01.15. 18:03:58

@Bodnar Daniel: Lehetne az apád? Nagyon nagy! @ZecH: :)))))))

JuventusFanatikus 2020.01.15. 18:28:49

@ZecH: Írd bele, hogy jó cigit tudsz neki csavarni, egyből örökbefogad:D

Bodnar Daniel 2020.01.15. 18:35:11

@JuventusFanatikus: Csíkokat is jól húzok, főleg zebrát... ( a cigitekerés amúgy tényleg top skill )

JuventusFanatikus 2020.01.15. 18:55:28

@Bodnar Daniel: Akkor már csak az a kérdés, hogy drogdíler vagy útkarbantartó vagy:D:P Eddig ez kiváló ajánlólevél, humor is meg van, cigit is tudsz tekerni, pozitívan állsz a munkájához, jó eséllyel lehetsz a fia:D Ha sikerül, akkor vigyázzá, mert, ha Sarri távozik, és megbukik, akkor lehet, hogy Grinta Kolléga be akartja tolni az öregek otthonában.:D

Thuglife! 2020.01.15. 19:01:21

Jók a nyilatkozatai, mond is valamit nemcsak beszél mint Allegri.

ZecH 2020.01.15. 21:03:01

@JuventusFanatikus: Viccnek tunhet de halalosan komoly... Okleveles sodromester vagyok!

JuventusFanatikus 2020.01.15. 21:45:50

@ZecH: Akkor értem már! A Sarri kedvelők mind dohányosok, csak én nem, mi?:D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása