Marchisio: „Nem akartam térdprotézist negyvenéves koromra”

marchisio_claudio_taps.jpgClaudio Marchisio hosszabb interjút adott a La Gazzetta dello Sport számára, ebben pedig számos témát érintett, például beszélt az őt mellékvágányra kényszerítő térdsérülésről is.

A középpályás hét bajnoki címet és négy Olasz Kupát nyert a Juventusnál töltött 13 év alatt, azonban a kezdetekben számos csalódás is érte a játékost, hiszen a Juventus az évtized elején csak egy Serie B bajnoki címmel büszkélkedhetett még 2006-ból.

„Mindig emlékezni fogok egy beszélgetésre, amit Andrea Agnelli elnök úrral folytattunk, a kemény évek vége felé.

Ekkor azt mondtam neki, hogy nem akarok azon kevés játékos egyike lenni a Juventus történelmében, aki semmit nem nyert az évek során, és hogy biztos vagyok abban, hogy ő sem akar a semmit nem nyerő elnökök sorába tartozni.”

Aztán Antonio Conte 2011-es nyári érkezésével a Juventus újjászületett, és sikerszéria kezdődött.

„Két évig hetedikként zárt a csapat, borzasztóak voltatok két éven keresztül. Szóval itt két lehetőség áll előttetek: fejlődésnek indultok vagy távoztok.” - emlékezik vissza a középpályás az edző szavaira.

„Antonio Conte kemény kihívással szembesített minket, feltüzelt, hogy meglegyen bennünk az akarat a győzelmek eléréséhez. Az első két év mindent megváltoztatott.

Aztán Massimiliano Allegri következett, akivel az első években kiváló volt a kapcsolatunk. Ő más szerepkörrel bízott meg. Antonio Conte alatt én voltam Andrea Pirlo cseréje registaként, amikor Pirlo sérülés miatt nem játszhatott.

Azonban a különbség a két edző között az volt, hogy Antonio Conte pontos utasításokat adott a szerepkörhöz, míg Massimiliano Allegri lehetővé tette, hogy szabadabban játsszak, szabadabban értelmezzem a meccseket az ellenfélhez igazodva. Mindig hálás leszek neki, amiért rengeteget fejlődtem a segítségével.”

Claudio Marchisio szerint a Juventus aktuális alakulata időre szorul, hogy a legjobbját mutathassa, azonban a középpálya korántsem olyan erős, mint az ő idejében.

„Úgy vélem, hogy idővel Maurizio Sarri meg fogja találni a végső megoldást, és a Juve, ahogyan az összes nagy csapat, majd február-március környékén kell a legjobbját mutassa.

A középpálya nincs azon a szinten, mint amit anno képviselt az én időmben Andrea Pirlóval, Arturo Vidallal és Paul Pogbával. Ez egyértelmű a középpályáról születő gólok és az onnan érkező gólpasszok száma alapján.”

A torinói herceg karrierjének egy térdsérülés vetett véget, amit 2016 áprilisában szenvedett el a Palermo elleni meccsen.

„Amíg az ember nem éli át, nem tudja, hogy milyen egy ilyen fokú sérülés. Ezt követően minden megváltozott számomra: a futás, a mozgás, a reakciók. Az agy azt mondatja az emberrel, hogy már nem ugyanaz a játékos. Ez nem jelenti azt, hogy nem lehet visszatérni a pályára a legmagasabb szintre, mert ezt már többen megtették. De sok minden megváltozik.

A térdem megerősítéséhez meg kellett növelnem a testtömegem, különösen a lábaimban, így pedig már nem volt meg a múltbeli agilitásom. Ezért változtatnom kellett a játékstílusomon.

Amikor az ember leesik a fűre, jobban foglalkoztatja a fájdalom, mint azon, hogy a jövő mit tartogat. Az EB lett volna az utolsó nemzetközi tornám, és az adott pillanatokban az ember rájön, hogy minden meg fog változni. Nehéz idők voltak.”

A Juventust elhagyva a Zenitnél kötött ki a középpályás, és elmondása szerint az első oroszországi évében már döntött a visszavonulásról.

„Tudtam már abban az utolsó évben, amikor gondok adódtak a másik térdemmel, hogy vissza kell vonulnom. Oda jutottam, hogy már nem maradt porcszövet a térdemben, az alsó lábszáram és a combcsontom pedig egymást súrolta. Folytattam a futballt, mert a fájdalmat elfogadhatónak ítéltem meg, de aztán szükség volt még egy műtétre, ellenkező esetben negyvenéves koromra térdprotézist kellett volna beültetni.

Amikor felmerülnek bizonyos dolgok, akkor az ember nem gondolhat már kizárólagosan a futballra, hanem az életre is gondolni kell. Nem áltathattam magam. A fejemmel futballozni akartam még, de a szervezetem megálljt parancsolt.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9515360166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steven.h 2019.12.20. 14:42:01

Mai napig a legjobb középpályásunk lehetne, ha nincs az a sérülése :( Bármikor visszavárom és tanítsa az ifjoncokat, egy igazi Juventino.

Azt tudja esetleg valaki, hogy a stadionba csillagot kapott-e, vagy fog kapni?

del pipi 2019.12.20. 15:24:58

@steven.h: Szerintem még nem, de ő megérdemelné az tuti!

Jamal Jamal 2019.12.20. 16:26:58

Húúú! Akkor ott abban a pillanatban mikor bekövetkezett a sérülés a szalag vitt magával porcot is?
Kemény időszak lehetett de a facsén nagyon macsó csávó.
Soha nem gondoltam arra, hogy ő majd így lesz kénytelen elhagyni a Juventust....

rockitbaby 2019.12.20. 17:58:14

Bele sem merek gondolni, mi lett volna, ha nem sérül le. Lehet meglenne már az a nagyfülű is...

Il Principino 2019.12.20. 21:07:09

@JuventusFanatikus: +1
Legalább Ő méltósággal távozott,tudta mikor kell :)
A mostani keretből sokakat még kirugdosni sem lehet...

MdewC 2019.12.20. 21:22:17

Borzalmas volt. Most is az.

Imádunk Marci.

babo0410 2019.12.21. 02:26:56

Mindig is a legnagyobb volt, és az is marad!

GGábr81 2019.12.21. 05:43:39

A betyárját, megint elérzékenyültem.

alexGicamo 2019.12.21. 17:35:43

Úgy sajnálom, hogy így ért véget a karrierje ! Ilyen méltatlanul . Tőlünk kellett volna visszavonulnia még számos címmel a vitrinjében " kiöregedve " !
Remélem, visszatér hozzánk mihamarabb , s egy neki passzoló feladattal bízza meg szeretett klubunk !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása