Sarri: „Jól teljesítettünk”

sarri_maurizio_kabatban_meccsen.jpgMaurizio Sarri a Juventus 1-2-es genoai győzelme után a támadósort és Merih Demiralt dícsérte, akiben túlcsordul az energia.

„Paulo Dybala gólja csodálatos volt, ahogyan Cristiano Ronaldo gólja is, mivel utóbbi mintha végtelen hosszan maradt volna a levegőben.” - kezdte az értékelést a Sky Sport Italia számára a mester.

„Jól teljesítettünk, különösen az első félidő volt jó, a másodikban már kicsit kaotikusabban viselkedtünk.

Azonban így sem vállaltunk túl sok kockázatot, és kár, hogy nem zártuk le a meccset hamarabb, mivel a tizenhatoson belüli kavarodásban az utolsó percekben bármi megtörténhet. Úgy tűnt, hogy a csapat jó formában van.

A szünet után túlságosan széthúztak minket, így szabad területek alakultak ki a Sampdoria előtt.”

Ez volt a második meccs, ahol Maurizio Sarri bizalmat adott a Juve rendkívüli támadóhármasának.

„Lesznek meccsek, ahol nem játszhat mindhárom játékos. Mostanában elég sok játéklehetőséget kap mindhárom játékos, miközben Aaron Ramsey és Douglas Costa most tér vissza sérülésből, és nekik is szükségük van időre a pályán.

Gonzalo Higuaín jól teljesített az első félidőben, de kevésbé intenzív lett a játéka a szünet után. Mostanában folyamatosan játszik, ezért ez érthető.

Az elsődleges szempont, ami a hármas játszatásának alkalmazásáról dönt, hogy milyen erőnlétet mutat a hármas a hét során. Csak akkor játszhatnak együtt, ha mindannyian jó formában vannak, ellenkező esetben a csapat megszenvedi a játszatásukat.

Amikor olyan formát mutatnak, mint amit most láthatunk, akkor megnézzük az ellenfél jellemzőit, és eldöntjük, hogy megfelelő döntés-e a bevetésük vagy sem.”

Adrien Rabiot is egyre több játéklehetőséget követel magának, miután eddig nemigen jutott játékpercekhez.

„A kvalitásai lassan megmutatkoznak. Jó ideig sérült volt, aztán javult a teljesítménye az utóbbi három meccsen, ami azt mutatja, hogy még nem mutatta meg teljesen, hogy mire is képes. Úgy gondolom, hogy nagyobb potenciál rejlik benne, mint amit eddig a karrierje során láthattunk.”

A Sampdoria ellen Merih Demiral kapott lehetőséget a sok-sok millióért érkezett Matthijs de Ligt helyett.

„Olyan nagyszerű pozitív energiát áraszt Demiral a csapattársainak, hogy ezt muszáj jelenleg kihasználnunk. Ha valaki az edzésen ennyire kirobbanó energiát mutat, pályára kell küldeni. Ha pedig ezt a hozzáállást fenntartja a meccsen, akkor a kezdőcsapatban tartja őt az ember.

Merih Demiral nagyon magabiztos jelenleg, szóval az egyetlen helyes döntés az ő játszatása.”

Ez volt Maurizio Sarri 100. Serie A győzelme 169 meccs alatt, ezzel ő érte el leggyorsabban ezt a számot 1994-95 óta.

„Egy edző elválaszthatatlan a csapattól, amelyet edz. Az elmúlt években volt szerencsém olyan keretekkel dolgozni, amelyek nagyon magas százalékban nyerik a meccseket, igaz ez a Napoli és a Juventus együttesére. Ha az Empolinál maradtam volna, sokkal több évig tartott volna elérni ezt az értéket.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr715358260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juve28adam 2019.12.19. 10:27:25

Örömmel olvastam a Demiral-ról szóló nyilatkozatának sorait!

JuventusFanatikus 2019.12.19. 11:02:44

Demiralról szóló rész nagyon tetszik nekem, ellenben azzal a színészkedéssel, amit a török előadott. Szerencsére már nem téma a tisztelgéses eset, lehet nyugodtan játszatni.
@Jamal Jamal: Hogy egy klasszikust idézzek: a színpad a tiéd!:D

rockitbaby 2019.12.19. 11:32:58

Egy újabb kiváló példa Emre Can előtt, hogyan kell befogni a szádat és csöndben dolgozni - lásd Demiral. Kár, hogy a német valamiért meg sem próbálja követni ezeket a példákat.

Alex8610 2019.12.19. 12:37:15

Jó lesz ez főni csak így tovább.Télen viszont kell egy kp akar Can helyett ha o mar ennyire kiszorult.Mandzsu ha megy helyette sem lenne rossz valaki.Jo ez a trio elol de a tavaszt nem fogjak birni szerintem.Ha Paraticiek telen okosan igazolnak nagyot mehetunk.Sarri filozofiaja lassan kezd beerni.

Ádám.84 2019.12.19. 12:46:58

@JuventusFanatikus: nem tartom kizártnak, hogy azért nem játszatták, hogy a török balhé elüljön és emiatt ne kezdjék ki a szurkolók, legalábbis a facebook oldalán most csak pozitív üzenetek vannak.

Leram7 2019.12.19. 13:12:24

@rockitbaby: Amiért Can megharagudott, az volt, hogy kereste nyáron a psg, ő maradni akart és Sarri megígérte neki, hogy nevezi a BL keretbe, amivel átbaszta.

Demiral meg szerintem csak remélte, hogy nem adjuk kölcsön és a Chiellini, Bonocci és De Ligt mellett szóhoz jut.

Egyébként nagyon szurkolok Demiralnak, 1-2 év és óriási kedvenc lesz itt!

Jamal Jamal 2019.12.19. 13:27:44

@Leram7: Oké, de valószinüleg nem azt mondhatta neki Sári hogy kiteszünk egy nyugágyat a pálya közepére és ha akarsz játszol miután felépültél.
Azért azt Can se gondolhatta hogy mindenek és mindenki előtt lesz/van.

De aztán ki tudja... még lehet az is elhangzott hogy kurvákkal koktéllal a pálya szélén ücsöröghet és amikor van kedve akkor beszáll néha a BL meccsbe.
Ha nincs akkor mindenki kedvére szopogathatja a koktélt meg a bré-t. Kinek mi...

rockitbaby 2019.12.19. 13:48:08

@Leram7: Lehet, hogy Sarri kirakta. De én úgy tudom, hívták, de ő maradni akart és bizonyítani akart.

Nem neveztük a BL keretbe, adom, lehetett ez komoly arcul csapás. Nem ő az első, akivel megtörtént. De ő az első, aki sem az azóta mutatott teljesítményével, sem az akarásával, sem pedig a hozzáállásával nem igyekszik meggyőzni az ellenkezőjéről.

Demiral sem sokat játszott, de nem hisztizett, csak tette a dolgát és most láss csodát, beérett a munka. Can pedig minden mozdulatán látszik, hogy nem akar. Max elmenni.

gomorra21 2019.12.19. 14:23:09

@Leram7: azt az aprócska részletet kihagytad, hogy a BL keret kihirdetése előtt volt a Napoli elleni meccs, ahol a meglepő elszántsággal, de okosan játszó Khedira helyett becserélt teljesen fogalmatlan Emre Can szátb@szta a középpályánkat, és majdnem rá is fizettünk. Pár napra rá jött a BL keret kihirdetése. Azon a meccsen jól kijött, hogy Emre barátunk buta ehhez a focihoz.
Ha a Napoli ellen nem úgy játszik, mint egy idióta, akkor Sarri, lehet, hogy nem hagyja ki. Az meg már csak sluszpoén, hogy a bagós nem a semmire ígérgette Emrének a BL részvételt előtte, mert egészen addig plusz egy fővel számolt - Dybala miatt, hiszen akkor még a klubvezetés próbálta valakire rásózni a "kis lufit" (a blog többségének legnagyobb örömére - muhaha).
Emre csak magának köszönheti ezt a jelenlegi helyzetét, amikor beáll, látszik, hogy az a nagy medve test egy tüllszoknyás kis porcelánbaba személyiséget takar. Ilyen játékos nem való a Juventusba. Ha egy Paredest tudunk helyette szerezni, akkor jöjjön Paredes. Az argentinoknak most úgy is szalad a szekér, lehet, hogy nem villog a srác, de jobban passzol a Sarriballhoz, és Emrét amúgy sem nehéz lepipálni.

del pipi 2019.12.19. 14:52:17

@Jamal Jamal: Te mekkora hülye vagy! Besírtam! :)))))) @gomorra21: Bocs egy kérdés: Muhaha? Miért? Mert a kis lufi azóta beragyogta? :))))) Can helyett remélem találnak valami fajan KP-t, nagyon nagy szükség lenne rá. Valami olyan futó mennyiségre lenne szükség mint Matuidi, de nem gond ha nem zavarja a ZS! Tegnap nagyon izgi volt amikor nála volt a labda, nem gond ha csak néha csereként ugrik be. Sarrinak meg csak annyit üzenek csak így tovább Papa! Mindent akarunk idén! Mindent!

gomorra21 2019.12.19. 15:06:33

@del pipi: még nem ragyogta be - ezek csak a felhő mögül előtörő fénysugarak. Na de majd amikor eltűnik a felhő, akkor fog igazán odab@szni! Olyan fényár lesz, mint egy barokkos, giccses festmény;)

del pipi 2019.12.19. 16:08:28

@gomorra21: A muhahára vissza térve, a nyáron meg előtte is, ahhoz nem kellet nagy futball tudomány amiről én és néhányan beszéltünk Dybalával kapcsolatban. És most elnézést azoktól akik ebben az ügyben az ellen pólust képviselték, de ahhoz nagy tudomány kellet hogy ilyen könnyen lemondjon róla bárki, és itt a vezetőségre is gondolok. Még szerencse hogy a két Argentin megmakacsolta magát.

Il Principino 2019.12.19. 16:12:10

Ez a török gyerek egy minden hájjal megkent csávó már most..Egész meccsen játszotta a keményet Caprarival,űzte- faragta- heccelte,majd mikor eldurrant az olasz agya szépen rájátszott még hogy tuti legyen a lap :)
Nem tartom sportszerűtlennek,nevesebb játékosok is alkalmazták már.Hihetetlen mennyivel előrébb tart már fejben is,nem csak testfelépitésben Ruganinal!!!
Rugó nyáron sztem menni fog.

Il Principino 2019.12.19. 16:26:06

@gomorra21: amiért most aki fikázza Cant,annak jusson eszébe hogy Dybala holt fogalmatlan volt tavaly,de szerencsére Sarri megtalálta a helyét,ugyanez érvényes lehet Can barátunkra is,nem kell temetni senkit!!!
Az atleti ellen itthon elképesztő volt a német..Ronaldo is beindult valószínű tényleg sérüléssel küzdött, de már eladta volna MINDENKI :D
Dybalaval szar teljesítménye tovább tartott,nem csak egy két meccs erejéig..azért merült fel Nedvedéknél is az eladása de ti biztos jobban értetek hozzá!Megkockáztatom hogy ha Costa nem sérült ennyit akkor Dybala most is a padon ücsörögne.Sarri átállt pont ezért 4-3-1-2-re mert borult az előtte elképzelt tendenciája.Szerencsére úgy látszik jól jövünk ki belőle,Dybala és mi is jól jártunk ;)

rockitbaby 2019.12.19. 16:42:30

@Il Principino: Én speciel nem a teljesítménye miatt ekézem a németet, hanem az akarás, küzdés és bizonyításvágy hiánya miatt. Csak beszél. Mindenki tudja, hogy szar dolog a helyzet, de csak azért, mert minden héten elmondja, nem lesz jobb.

Amúgy azért a két játékos esete más. Dybala bizonyított már zebra mezben, szezonokon keresztül, míg Emre tavaly is csak páe meccs erejéig tudta hozni azt, amit valójában tud. Dybala a rossz szezonja után sem akart távozni, hanem maradni akart és bizonyítani, míg Can adós a jó teljesítménnyel, de inkább lépne, amint lehet.

gomorra21 2019.12.19. 16:51:25

@Il Principino: teljesen egyértelmű, hogy Dybala és Emre Can nem ugyanaz a szint. Dybala az a típus, akire építeni lehet egy top csapat játékát, Emre pedig az a kaliber, aki kiszolgálni tudja egy nagycsapat játékát. Utóbbit típust nem írom le, pl. Bentancur is ilyen játékos, de Benta fejben kőkemény, allűrök nélküli, remek mentalitású játékos, Emre pedig egy hajzselé centrikus, arrogáns pali. (Amúgy ennek az ingyen igazolósdinak a sokadik hátulütője, hogy könnyű belefutni zsoldosokba.)

A két kategória között az a fő különbség, hogy az előbbiekhez igazítani kell a játékot, az utóbbiaknak alkalmazkodnia kell. Dybala soha nem lesz tartósan jó az Allegri féle mélyen játszó, reménytelenül ívelgetős fociban, ahol mindenkitől méterekre pattan a labda, mert annyira nem edzenek labdával. Dybalának ez a foci áll jól. Egy Emre Can nem az a kaliber, hogy miatta visszaálljunk a kiscsapatos brusztolásba, amiben jobban kijönnek az erényei (megjegyzem az Atleti elleni nagy meccsét leszámítva tavaly sem villogott, pedig ő aztán maximálisan Allegri kompatibilis játékos).

Én nem tudom, hogy mi lenne, ha Costa egészséges maradt volna, az viszont biztos, hogy Sarri olyan irányba változtatta a Juventus játékát, ami kifejezetten passzol Dybalához. Ennyi a történet;)

Juvegaspy 2019.12.19. 16:52:54

@Il Principino: Minden Can beszelgeteshez hozzafuzom.. Lichti esete kesz, ha Emre csondbe marad teszi a dolgat mar bent is lehetne tavasztol a bl keretbe Khedira helyen.
De neeem neki hisztizni kellett.. Sot khedira serulese utan legalabb hajtana h na itt a lehetoseg de neeem ujjabb hiszti kovetkezett... Tolem mehet a csavo

dobor norbert 2019.12.19. 17:47:08

@Juvegaspy: Mostantól megalapítom a Csányi Imre védelmi klubbot. Kérek minden fintorgót,h legyen türelmes és adjon neki is egy esélyt,mert a téli szünetben még fordulhat a kocka. Lehet,h összeszedi magát,ne temessük még. Nem feltétlenül Neked szólt a mondandóm,csak ide illő volt. Világbéka!

JuventusFanatikus 2019.12.19. 17:50:06

@Ádám.84: Én is úgy gondolom, hogy csak a balhé miatt volt jegelve, nem a játékstílusa miatt. Ez most valamilyen szinten megerősítést nyer.

dobor norbert 2019.12.19. 17:51:09

Demirálról tényleg sugárzik a pozitívitás. Mindenki szívesen pacsizik vele a csapatból és látszik,h kedvelik Őt. Nagyon megkedveltem. Remélem,h sokáig marad még nálunk,a nyilatkozatai is nagyon szimpik és profik. Hajrá Demike!

del pipi 2019.12.19. 20:15:53

@Il Principino: Amint fenn akadtam az a tavaly holt fogalmatlan volt. De szerintem az volt a fogalmatlan aki ahogy használta.

Grinta 2019.12.19. 20:19:42

@del pipi: Azért megnéznék egy hőtérképet tavalyról,és mostani állapotról.Szerintem meglepő lenne-és nem feltétlen úgy,ahogy elsőre gondolnánk.

Juvegaspy 2019.12.19. 20:31:55

@dobor norbert: Tudod en tenyleg vedeni szoktam akit lehet. De a viselkedese csalodas s sztem nem sok turelem kell neki mivel le fog lepni

Grinta 2019.12.19. 20:32:02

@del pipi: Többet van fent a szigorúan vett támadó harmadban,de ugyanúgy összekötőkapocs,és a labdakihozatalba is besegít.Valahogy ez így most jobban kompatibilis számára.Élvezi.Kíváncsi lennék,hogy Paulo miként látja ezt a kérdést.Ugyanis vehetjük ezt a tavalyi évet,afféle Allegri átszoktatásnak,szerepkör bővítésnek,ami mostanra kamatozik.Miként látod ez a dolgot,mint a kis Argentin itteni legnagyobb rajongója?!

del pipi 2019.12.19. 20:34:56

@Grinta: Igaz! Amikor a fogalmatlan szót használtam azt nem csak arra hogy hogyan volt pörgőkacsa használva, hanem hogy milyen erőnléte is volt, nem csak neki, mindenkinek. Sarri tanár! Dybala meg csak egy olyan srác aki ha érzi a bizalmat akkor meg teszi amit kell. És nagyjából így tudom elképzelni Sarri taktikai eligazítását meccs előtt Dybalának: te meg kicsi menj ki azt érezd jól magad!

Grinta 2019.12.19. 20:41:39

@del pipi: Egyáltalán nem ugrottam a fogalmatlan megjegyzésre,de már meccsek óta feltűnt ez a dolog.Kicsit olyan,mintha most nem munkaként tekintene erre,vagy csakis elvárás felé,hanem amikor érzi..visszalép.És ez jó,működik.Ennek sikerességében lehet szerepe a tavalyi keserves évnek.Nem felmagasztalni szeretném Allegrit,de semmi sem olyan egyszerű,mint amilyennek látszik.

JuventusFanatikus 2019.12.19. 20:42:51

@Grinta: A Sofascore mobilapplikációját letöltöd, akkor ott meg bírod nézni a hőtérképét, mert máshogy nem tudom megmutatni. Megpróbálom elmagyarázni:
Szóval, az idei térképén az látszik, hogy a saját térfelén nagyon keveset helyezkedik, szinte csak az ellenfél térfelén fellelhető, természetesen a jobb oldalt, a félpályától a tizenhatosig. Itt a legerősebb a piros szín, de igazából az ellenfél térfelén szinte mindenhol felbukkant a tizenhatoson kívül.
A tavalyi szezont mutató ábrán sokkal, de sokkal többet járt vissza a labdákért, és szinte a saját kapujától mérve negyven méterig, és olyan téglalap alakban van a piros rész, egészen az ellenfél tizenhatosáig. Tavaly sokkal többet futott, egészen a védelem elé vissza kellett mennie a labdákért, idén sokkal közelebb van a kapuhoz és egy megadott pozícióban helyezkedik legtöbbet, van egy nagyobb pont, ami rendkívül piros.

Grinta 2019.12.19. 20:44:44

@del pipi: És ezért is érdekelne,hogy Paulo mit gondol erről.Amit írtál a menj kicsi,és élvezd,az teljesen igaz lehet.Ez a kulcs egy ilyen individuális játékoshoz,mint a pörgőkacsa.

GGábr81 2019.12.19. 20:47:13

@del pipi: jujj! Bátor vagy, hogy ezt így leírid. Babo meghallja...

Grinta 2019.12.19. 20:51:31

@JuventusFanatikus: Elég ha Te elmagyarázod!Jól írtad le,köszönöm.Megvan az összhang a három játékos között mostanra-emiatt cserélgetik a pozíciókat ilyen hatásfokkal.
Kicsit most átkötnék-de a téma továbbra is a hőtérkép.Valamelyik Barcelona meccsen láttam Messi ez irányú adatait vizuálisan.Szabály szerint megdöbbentő volt-hiszen gyakorlatilag középpályás jellemzőket láttam.És eszembe jutott hogy ennyi góllal.Basszus.
Tudom hogy rengeteget vesz részt a játékban,mind szempontból,de számomra akkor is meglepő volt.

del pipi 2019.12.19. 20:52:03

@GGábr81: ÓÓÓÓ egyet se félj Babö meg én egy test és egy lélek vagyunk....

Grinta 2019.12.19. 20:55:42

Annyival még kiegészíteném,a nagy hármasra vonatkozó felmerülő témát-amit mindenki előszeretettel hoz fel,vagy szeretne látni,hogy kétségeim vannak efelől.És ezt látom Sarrin is.Az Én olvasatomban,ezt úgy tudnám jellemezni,hogy mindhárom játékos harmincas.Nem az életkorukról beszélek,hanem a játékuk védekező részéről.Maximumon.Ez komoly csapat ellen nagyon kevés,ezért nem valósítható meg,huzamosabb ideig.Egyenként elfogadható szám,de hármat feltenni dőreség.Aztán majd látjuk mi lesz.

del pipi 2019.12.19. 20:58:19

@Grinta: Hogy mit mondhat pörgőkacsa azt nem tudom, biztos jól érzi magát. Messi pedig egyszerűen mindenben benne van, mindenben benne akar lenni, és tilos kihagyni. Tudom miről beszélek, meg szoktam nézni ha van rá lehetőségem, amúgy meg zseniális mert nem kapcsolják őt le olyan könnyen....menetrend szerint...

Grinta 2019.12.19. 21:04:18

A meccsről,és Sarri nyilatkozatáról-egyáltalán nem voltunk jók,dekoncentráltak sokkal inkább,ami a legnagyobb koncentráltsággal dolgozó Demiralon ütközött ki leginkább.A srác jó,oltári jó,de az a fajta aki nem tudja magát nem 100%-ban odatenni,mert abból ez van.Nyertünk két csodálatos góllal,és baj nincs összességében : ) voltak olyan labdajáratások,amiknél ment a szeme jobbra balra.
Gyerünk,előre a Szupikupáért.Bár felhívnám a figyelmet Inzaghi Lazio-jára,akik a Juventus (érában) után a második legtöbb kupát gyűjtötték.Nem a Napoli,nem a Roma,vagy a milánoi csapatok..hanem a Lazio.Úgy hogy azért vigyázni!
De nem féltem a csapatot,sőt!Naggon jó befejezést várok az év végére!Forza Juventus

JuventusFanatikus 2019.12.19. 22:16:07

@Grinta: Szívesen:) A helyecsere már Allegri idejében is jellemző volt, de szerintem leginkább CR miatt is van, Ő különösen szereti változtattni a helyét.
Ha már szóba jött Messi, megnéztem a hőtérképét, brutális. Extra piros van a tizenhatos és a kezdőkör között, pont olyan szélesen, mint a tizenhatos, és az ezelőtti évek hőtérképe is szinte tökéletesen olyan. Van két-három "folyosója" a félpálya mögé, egy a jobb oldalvonal mellett, a másik kettő meg a kezdőkör környékén.

Il Principino 2019.12.20. 10:34:43

@del pipi: Sztem meg az a személy holt fogalmatlan,aki Dybalat Ronaldonál jobb játékosnak tartja :)Nálam ezzel már korábban beáraztad magad,de mindegy is :)

@Juvegaspy: Lichti esete nekem is beugrott és példaértékű,de Can vhol joggal érezheti hogy át lett verve innentől kezdve pedig hiteltelen neki Sarri szava és inkább lépne,mintsem elcsessze itt a karrierjét,ráadásul nyakunkon az Eb és szeretne bekerülne,mert Löw bízik benne továbbra is.

@rockitbaby: akkor én most megfordítanám amit mondasz!Dybala tényleg bizonyított és ezzel le is tudta dolgot,hogy neki alanyi jogon a kezdőben a helye plussz a 10-es mezhez még most sem nőtt..Del Piero OMG más kávéház!!!
Can-nak voltak problémái amikor idejött,sérülések,pajzsmirigyműtét valamint egy teljesen más bajnokság,előtte sokat kihagyott mint Rabiot,jóval nehezebb dolga volt mint Dybalának aki leengedett és a sorozatos hisztijei nálam nincsenek elfelejtve.

@gomorra21: Melyik Dybalához lehet építeni a játékot?A tavalyihoz vagy ideihez?Sarri nyáron Costát emelti ki,mint a jövőbeli kulcsemberét CR és Higu mellett és nem Dybalát..Nedvedék is szabadultak volna tőle mert pocsék szezonja volt!Ezer százalék,hogy Sarri a 4-3-3-at játszatná,ha mindenki egészséges lenne és abban Dybalának tudjuk mi lenne a sorsa.Ebből a szempontból még Mandzukic is univerzálisabb játékos,őt bárhol meg lehetett találni a pályán,csak az idő felette is eljárt sajnos.
Az hogy Dybala most így villog abban Sarrinak is jár a pacsi,mivel fejlődött és tudott felállást váltani végre valahára,de még egyszer mondom ezt a kényszer szülte csak..Ezzel nyertünk egy Dybalát,de vesztettünk egy Costát és egy Bernardeschit láthatóan.Utóbbi 2 képtelen a jó teljesítményre a támadók mögött középen,egyértelműen a szélre valók.

rockitbaby 2019.12.20. 10:55:04

@Il Principino: Can tavaly is alig játszott, pláne jól. Ő miért érdemli meg jobban a bizalmat, mint tavaly Dybala? Mindenki elzavarta volna Dybala-t a bánatos p.csába. Most meg mikor Can a második szezonját tapossa, hisztizik, neki jár a türelem? Beállt egy agyonnyert meccsen Khedira helyére és olyan bámulatos teljesítményt pakolt le, hogy majdnem sikerült kikapnunk. Khedira és Matuidi ennél kevesebbért is rommá van ekézve, de Dybala is kapott hideget-meleget.

Can folyamatos kezdő volt a Liverpoolban, kanyarban nem hagyott ki annyit, mint Rabiot. Lehet Dybala hisztizett, de ez meg van jegyezve, Emre barátunké viszont annyival le van tudva, hogy mindenki ezt tenné a helyében. Hát barátom, ha Te a munkahelyeden a munka helyett nyafognál, páros lábban rúgnának ki. És itt senki ne jöjjön azzal, hogy az másabb. Mert nem. Nekik ez a munkájuk, ezért kapják a fizetést.

Senkinek nincs bérelt helye. Na jó, CR7-nek van, mert másképp nem termel pénzt. De hisztizni igen kevesen hisztiznek amiatt, hogy néha nem játszanak. Can pedig a Napoli ellen megmutatta, hogy miért is maradt ki a BL-keretből.

del pipi 2019.12.20. 11:00:26

@Il Principino: Hát de jó hogy ezt írtad! Mert így nekem se lesz ma egy unalmas napom. Kezdjük talán azzal hogy a fogalmatlan szót abban az esetben Allegrire értettem hogy hülyén használta azt a játékost akinek esze is van a játékhoz. Másodszor idézd már fel légy szíves hol tettem mérlegre Dybalát Ronaldoval? Mikor állítottam hogy Dybala jobb mint Ronaldo? Az egy más kérdés kör hogy kinek a játéka tetszik jobban. Amúgy Alex után( Nekem aztán minden téren ő a top) Dybala az első akinek a hátán jó szívvel nézem a 10-es számot, a tízes az mindig különleges! És értem ezt a Ronaldo imádatot, de ha megtennéd egy pillanatra hogy leveszed a kis szopóbéka jelmezedet és helyette felkapsz egy Juve mezt, és megmagyarázod nekem hogy az miért van hogy amikor egy játékos jobb helyzetben van miért nem teszi le rögtön Ronikém a labdát? Mi a válasz? Ez? Neki nem kell! Alanyi jogon azt csinál amit akar! Tudod ő Ronaldo! Amúgy amikor viszont mérlegre kerül ő és Messi, akkor pont ezek miatt a dolgok miatt jobb futballista az Argentin. Mert teret ad másoknak is a pályán, ez egy fajta intelligencia, és nem pitiáner hogy mindenki elől elszívom a levegőt, viszont mindenki kancsó aki nem szolgál ki! Ettől független én örülök neki hogy már gólokat szerez. Na most remélem jól beáraztam magam bazzeg!

Il Principino 2019.12.20. 11:30:55

@rockitbaby: Can bőven hagyott ki eleget hidd el mielőtt ideérkezett,alig játszott a Poolban!!!Majd ősszel itt is jöttek a problémák amit korábban leírtam,így azért elég nehéz egy új csapatban felépíteni magad!De te biztos olyan tutyimutyi alak lehetsz aki nem áll ki magáért hanem meghunyászkodik...Igen,meg van jegyezve Dybala hisztije és?
Csak mert vki NEKED szimpatikusabb nem kellene elfelejteni miket művelt mai nem méltó egy Juventus 10-eshez!Ha meg belegondolunk kik hordták előtte akkor meg pláne!
"Senkinek nincs bérelt helye" na látod erről beszéltem!Dybala is azt hitte van neki,csak az ő hozzáállása sem volt megfelelő tavaly..akkor miről is beszélünk??????

Il Principino 2019.12.20. 11:39:56

@del pipi: nézd nem tudom hány éves lehetsz,de tuti nem vagy még nagykorú sem :)
Mondjuk akkor helyezted Dybalat Ronaldo fölé amikor éppen neki ment jobban,szökő évente ugyebár,ami épp most van..Az hogy mikor milyen kulcshelyzetben ki nem passzolt a másiknak inkább hagyjuk is,mert meccs ment el rajta(Lazio)..
Jó hogy szóba hoztad Messit!Bár abba nem mennék bele mint az ovisok hogy melyik a jobb játékos,arra ott az NSO ott lehet reggeltől estig cseverészni erről..Ajánlom neked nagyon szívesen,kb azon a szinten mozoghatsz,ha már személyeskedünk!
Én Baggio-n nőttem fel,te ahogy látom Dybalan fogsz,később talán objektívebben látod majd a dolgokat és félreértés ne essék nem vagyok/voltam CR rajongó..

rockitbaby 2019.12.20. 12:20:31

@Il Principino: Én nem is védtem tavaly Dybala-t. Eladni mondjuk nem akartam, mert az nettó öngól lett volna, egy Icardi-Dybala csere meg talán az év hülyesége, de nem is mentettem ki. Neki abban a taktikában nem volt helye. Bár talán érdemesebb úgy fogalmazni, hogy Allegri nem találta meg.

Nem vagyok tutyimutyi alak, ahogy te mondtad. De attól, mert beszélek csak és nem dolgozok, nem lesz jobb véleménnyel rólam senki. Emre pedig csak beszél, nem dolgozik. EZ nem tetszik nekem. Lichti is maradt ki BL keretből, ő ráadásul képességekben visszafogottabb, de nem panaszkodott. Leszegett fejjel dolgozott, és vissza is került a keretbe, sőt az ő kifejezetten klasszis játéka kellett a Totenham megveréséhez. Ezt a mentalitást hiányolom Emre Canból.

Én speciel kifejezetten örültem Emre érkezésének, mert egy ingyen igazolható játékos megszerzése is jelenthet olyan sokat, mint idén de Ligt-é. Én nem játékost szeretek - kivéve Marchisio -, hanem a Juventust. És olyat, aki nem akar meghalni a mezért, nem akarok itt látni. Emre Can nem szakad meg a pályán, nem teszi ki a lelkét is. Maradjunk Dybala-nál akkor, ha innen indultunk el. Ő a pocsék előző szezon után sem akart menni. A legendás mez lehet nagy rá, de jelen pillanatban csak CR7-re nem lenne az. De a vezetőség valamiért úgy gondolta, nála lesz a legjobb helyen. Ezt a bizalmat igyekezett meghálálni. Nem mindig sikerült, sőt. De legalább próbálkozott. Emre Can még a megtizedelt középpályára sem fér be, mert inkább átrakja Sarri Rabiot ballábasként jobb oldalra, mint hogy az ő lélektelen és ráadásul pocsék játékát nézze.

Ha egy Khedira kiszorít a kezdőből, majd az ő kiesésével inkább játszatnak a helyeden egy ballábas játékost, az rettentően sokat elmond rólad. Tudom, hogy Canban ennél sokkal több van, és azért haragszom rá, mert látszólag meg sem próbálja ezt kihozni magából, hanem inkább farka szegve távozna.

dobor norbert 2019.12.20. 12:21:14

@del pipi: Te miért nem dolgozol?Mert ha dolgoznál nem lenne időd ilyen vitákra megint.
Nem kell itt senkit meggyőzni!
Nem vagyunk egyformák,inkább nekem írj,mert én nem értek a focihoz és nem fogok egyilyen öreg csókával személyeskedni. Ne bosszntsd fel magad így karácsony előtt!Világbéka!

dobor norbert 2019.12.20. 12:24:57

@Il Principino: Kérlek ne bátsátok már egymást,mindjárt itt a karácsony! Szeressük egymást gyerekek! Itt mindenki Juventus rajongó,ezért felesleges mérgelődni!Világbéka!

dobor norbert 2019.12.20. 12:29:40

@rockitbaby: Babyke! Kérlek ne légy türelmetlen Csányi Imrével! Az őt védő klubb igazgatója vagyok,ezért írok ilyeneket. Volt itt más játékos akinek időszakosan nem ment jól a játék. Most a szünetben változni fog a hozzáállása,érzem. Mert nekem is az a jó ami a Csapatnak. Hosszú még a szezon,a sérülések miatt lehet,h nagy szükségünk lesz még egy jó Csányira! Világbéka!

Il Principino 2019.12.20. 13:10:23

@rockitbaby: Sztem várjuk meg a Cannal a szezon végét,tavasszal akár be is kerülhet a bl keretbe..Félre értés ne essék én örülök,hogy Dybala magára talált VÉGRE,csak tartson ki neki már egy teljes szezonra ez a forma,mert sokan ezt várjuk tőle,nem csak epizódszerepeket.Az első szezonjában egész jól pótolta Tévezt,aki talán az utolsó volt akire nem volt nagy a 10-es mez,kár hogy ideje előtt távozott :(
Csak nem szeretem az olyan embereket akik 1-2 rosszabb meccs után eladnák x-et és y-ont..És igen én például nem tagadom Dybala eladása mellett tettem le voksom a tavalyi produkciója után és nem 1-2 gyengébb meccsel a háta mögött..Ugyanez igaz Ruganira,akire nagy ez a mez sajnos,de ha padot tűri mint DS akkor maradjon.Nem rég már CR-t is kikezdték többen Dybala meg Isten lett hirtelen,miközben bebizonyosodott hogy valóban sérüléssel bajlódott a portugál,de játszott akkor is.Láthatóan beindult és Dybala is tartja magát és felnő mellé(és a többiek is),pláne tavaszra lesz fontos ez.

Il Principino 2019.12.20. 13:13:43

@dobor norbert: részemről letudom azzal hogy nem reagálok rá..Ámen

del pipi 2019.12.20. 13:23:47

@rockitbaby: Muhahahaha! A kis Hercog jól oda mondta neked! Muhahahaha! Jó mondjuk én meg kiskorú vagyok!@Il Principino: Na figyelj már ide kis Lenke! Akkor ennyi? Tényleg Ennyire futotta? Hát legalább valami szellemeset ha kérhetném! Hát akkor kezdjük sorjában: Az hogy Ronaldo nagyjából a Lazio meccsig vakon volt mint Stevie Wonder és addig Dybusz hozta, azért én nem tettem őket mérlegre. Azt hiszem veled szembeni objektivitásom azon helyen tetten érhetőbb mint a tied, ugyanis én tényleg haragudtam azért mert nem passzolt akkor Dybala. Nem tudom hogy mi járhat ilyenkor a fejükben, de te szóvá tetted-e azt amikor még 0:0-nál Roni egy egyszerűbb vissza passz helyet(mert ott Dybala van) átívelte huncutnak hajra?!És nem csak neki hanem Higunak sem nagyon passzol, az anyja kenyerit! Ne Kambodzsázzál úgy fújod Ronit hogy az már nekem kínos bazzeg! Úgyhogy félre sem értem! Hát ne sértődj már meg rajta, nem akarlak még véletlenül sem felül überelni de én viszont Platinin és Bonieken nőttem fel. Tehát valószínű hogy amikor te még csak Baggion növögettél fel én már kétszer megnéztem élőben(mondhatom nem gyenge élmény volt az) úgyhogy talán már elmúltam kiskorú, de csak ha nem gond?!! Nso-s a színvonalam? Lehet, bevállalom Bruder! Na most már mennem kell mert várnak az NSO-s barátaim, jól hajba kapunk!@dobor norbert: ÓÓÓ Norbikém az isten megáld téged! Tudod hogy karollak, de az nem én lennék ha nem válaszolnék vissza a sok Lenkének! Ilyen a természetem! :) Itthon vagyok, tegnap volt az utolsó napom , majd csak jan 7-én nyit a csavargyári móka!

dobor norbert 2019.12.20. 13:55:40

@del pipi: Jó pihenést!Akkor még fogunk értekezni a közeljövőben. Fa,ajándékok,kaja,pia meg van. Én már csak lazulok és okosítom magam a blogon. Te meg csak osszad!Ahogy egy cimbim szokta mondani: Adj neki Sárközi!

rockitbaby 2019.12.20. 14:16:36

@Il Principino: Tavasszal be fog kerülni, mert Khedira addigra nem lesz játékképes. Mármint érdemi játékra képes. Én türelmes vagyok, nem is feltétlen akarom a távozását, de ha továbbra sem látni rajta az akarást, a hajtást, akkor nincs keresnivalója itt. Ha az ötszörös aranylabdás CR7 35 évesen is maximalista és mérges, ha nem tökéletes, amit nyújt, minimum azt várnám egy ilyen után Emre Cantól, hogy legalább akarjon, küzdjön, hajtson. De ezt valahogy nem látom. Pedig ha észhez térne és odatenné magát, a Pjanic-Benta-Rabiot-Can négyes, kiegészülve Matuidi-Khedira párossal bőven elegendő lehet egy két frontos háborúhoz. De ehhez azonnal, és gyökeresen kell változtatnia a hozzáállásán. Szóval én nem a teljesítménye miatt mondtam, hogy menjen, hanem a mutatott hozzáállása miatt.

Dybala formája örvendetes, és szerintem ez most tartós lehet. Minden mozdulatából süt a magabiztosság, és az önbizalom. Élvezi a játékot. És ez az, amiben eltér az előző szezontól. Szenvedett ÉS nem is élvezte a "játékot". Ebben a szezonban is szenvedett az elején, de Sarri ügyesen feloldotta a gátakat és a többit már ismerjük.

Kellenek a megbízható cserék és egyet kell értsek. Ha Rugani elfogadja ezt, akkor maradhat. De azt látni kell, hogy amennyiben az ő szemszögéből nézzük, a két frissen érkezett védő is előtte van. Sokkal. Ez kifejezetten demoralizáló lehet. Én a helyében inkább távoznék.

10-es mez szerintem Pogeszre sem volt nagy, csak sajnos egy év után megérezte a font csábító illatát.

gomorra21 2019.12.20. 15:41:19

@Il Principino: "Melyik Dybalához lehet építeni a játékot?A tavalyihoz vagy ideihez?"

Dybalából egy van, akinek vannak erényei, és hátrányai. Tavaly egy olyan felfogás mellett játszott, ahol elhalványultak az erényei, és kidomborodtak a hátrányai. Ugyanaz az ember volt, mint idén, csak nagyon rosszul volt használva. Most az ő adottságai szerinti a játék. Dybala formája akkor kezdett el tartósan zuhanni, amikor Allegri feladta a játék szeretetét, és reménytelen, kiscsapatos bozótharcra cserélte a focit.

Nekem egyáltalán nem rémlik, hogy lett volna olyan kijelentése Sarrinak, amiben Costát Dybala elé helyezi. Szerintem ez egy költői túlzás a részedről, vagy valami félmondatába szeretted volna ezt belelátni. Arra viszont emlékszem, hogy az argentint már az első interjúiban is mindig pozitívan emelte ki.

Nem gondolom, hogy Costa meg Bernardeschi a Dybaláért hozott formációváltás nagy vesztesei. Dybala terquartistaként bejátsza az egész pályát, mind a két szélen föltűnik, kifejezetten gyorsan mozog, pedig régen állandó kritika volt, hogy mennyire lassú - Costa az alapvető adottságai alapján képes lenne ugyanerre, ha nem lenne full megbízhatatlan a folyamatos sérüléseivel. Az ilyen játékosokra nem lehet építeni.
Bernaredschi pedig nem csak a trequartista poszthoz kevés, de ehhez a rövidpasszos játékhoz is. Én kedvelem a hozzáállása miatt, de neki nagyon sokat kellene képeznie magát ahhoz, hogy ne szenvedjen ebben a játékfelfogásban.

del pipi 2019.12.20. 15:56:09

@gomorra21: A Kis Hercog valószínű nyár óta nagyon szomorú mert Dybalát nem adták el, meg ő aztán nem felejtette ám el azt a marha nagy cirkuszt amit Dybala csinált, bizony. De Ronié már biztos feledésbe merült, engem is beárazott már így karácsony előtt! :) @dobor norbert: Csapatom főni! Kein problem! :)

alexGicamo 2019.12.20. 17:49:35

@gomorra21: LOL ! Imádom a blogtársaim humorát ! Egyébként adom ! :-)))

Sunny21 2019.12.20. 17:50:56

@del pipi: Annyit mindenképpen meg kell említenem Ronaldo védelmében, hogy ha nem lenne önző, egoista ember akkor az életben nem tartana ott ahol van.
Ez, és a mérhetetlen szorgalma tette azzá aki ma. Ez segítette a csapatait trófeákhoz. Ő ilyen és én elfogadom, amíg hozzá tud segíteni a győzelmekhez. Eddig úgy néz ki, hogy kell nekünk!

alexGicamo 2019.12.20. 17:59:34

@del pipi: Ez tetszik ! Ha meg ráhibáztál, akkor meg pláne ! :-)))

del pipi 2019.12.20. 20:27:20

@Sunny21: Oké! Elfogadom! De most beszéljünk arról amit feljebb feszegettem, Friss példa a Samp ellen. Le kontrázzuk az ellenfelet Rabbiot ki teszi a ZS-t balra Roni meghúzza és rögtön kizár rá két védő, ez már a tizenhatos sarkánál, érkezik Dybala és ahelyett hogy megint egy egyszerű vissza passzt adna belefordul a védőkbe és agyonrúgja őket. Most mi is lehetett volna, vissza adja és Dybusz onnan elcsavarja a hosszút, vagy nem lövi el hanem egy csel után ad egy gólpasszt Higunak. És ezt arra élezem ki hogy le kéne tudni zárni a meccseket, ez jogos vagy nem? @alexGicamo: Melyik részre gondolsz ? :)

alexGicamo 2019.12.20. 20:49:42

@del pipi: Sarri tanár! Dybala meg csak egy olyan srác aki ha érzi a bizalmat akkor meg teszi amit kell. És nagyjából így tudom elképzelni Sarri taktikai eligazítását meccs előtt Dybalának: te meg kicsi menj ki azt érezd jól magad!
Erre gondoltam ! :-)

Sunny21 2019.12.20. 22:47:17

@del pipi: Hogyne lenne jogos! Meccsenként többször is mondom, hogy " Ronnie ezt mi a f.szért csináltad?!" De valahogy mégis nyugodtabb vagyok ha ott van a pályán mintha nincs.

del pipi 2019.12.21. 07:38:27

@alexGicamo: Szerintem ennyi a titok, Amúgy sokan lenézik Sarrit de szerintem van sütnivalója, lehet hogy másképp mint Allegrinek. Ő egy amolyan kártyás típus, nem erőltetett logikával dolgozik, hanem amolyan klasszikus futballszerű. Az ilyen edzők másképp beszélnek a srácokkal, és máshogy motiválnak, és többször mernek bátrat húzni. Ez az én véleményem, nem biztos hogy így van, talán próbáltam párhuzamba állítani egy régi kedvenc edzőmmel. Ő is úgy nézett ki mint egy Kőbányai rafinált ultis , de nagyon érezte a focit. Ő mondta nekem mindig azt a mondatot.:) @Sunny21: Nagyon bejön nekem az a hármas elől, ez egy bátor húzás. Már csak azért is mert a KP még nem teljesen adott hozzá, bár szép lassan egy Rabbiot Pjanic Bentancur összeállhatna, az úgy erős. Hidd el baromira örülök hogy Ronaldo elkezdte azt csinálni amihez ért, végre mindig ott tűnik fel ahol gólszagot érez, ez jó. De nem veheti el mások sikerélményét sem. Én az Olaszon tudtam nézni a meccset mert elment a DIGI sport, és annál a szitunál amit leírtam, azután kapott is a két Argentintól, gondolom azért miért nem tette le. Nem tudom ez megvolt a Magyar közvetítésen? Neki egyszerűen úriembernek kell lennie a többiekkel szemben, a két Argentin passzol neki, nem is akármilyen passzokat. Példa: Jobb oldalról Dybusz úgy csavarta be a ZS-t hogy Roninak csak bekellet volna fejjel stukkollni, Csak hát érkezett ugye Matuidi és széttrutymózta a tiszta gólhelyzetet, nézd vissza! Annak a labdának szeme volt. Én szerintem ha Ronaldo is úgy áll a többiekhez és látják hogy akárki is rúgja a gólt, ha érzik hogy ők is fontosak akkor csak annyi fog történni hogy Ronaldo 35-40 góllal gólkirály lesz. És én örülni fogok. A másik verzió az rossz a csapatra nézve, ha két társ elkezdi kihagyni a harmadikat a játékból mert berágnak rá, mert nem passzol. Tudom, sajnos én is csináltam ilyet, ezért remélem az edzőbá is látja az ilyen kis presztízs csatákat és hamar el lesz fojtva. Forza Juve!

Sunny21 2019.12.21. 08:51:55

@del pipi: Ronaldo nagyon jól tudja, hogy a 6. aranylabdája (nem tett le róla, ebben biztos vagyok) egy Bl címen, vagy egy Eb aranyon múlik.
Csak most olyan helyzet állt elő, hogy ha így folytatja Dybala, akkor lehet hogy az argentín kapná a bogyót. Viszont egy jó Dybala nélkül nem lehet messzire jutnunk a bl-ben. Gondolom ez frusztrálja belül.
Remélem , hogy kiszolgálják egymást a csapatért, mert ez a trió elől nagyon tetszik nekem is.

del pipi 2019.12.21. 09:23:15

@Sunny21: És ne felejtsük el hogy Higu is nagyot megy idáig, jól futballozik. Értem mi frusztrálja, de azt Roni is elfelejtheti hogy ő itt bármit egyedül nyerhet meg, ez irigységgel nem működik, csak a csapat meló! Holnap meglátjuk, a Lazio nem gyenge úgyhogy csak egy stabil összjátékkal lehet őket megverni. Kell az az első kupa!

alexGicamo 2019.12.21. 17:52:17

@del pipi: Tetszik a jellemzésed Sarriról ! Nekem is ez jön le , ha ránézek ! :-)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása