Sarri: "Emre Can és Rabiot is ott lehet az Udinese ellen"

sarri_maurizio_sajtotajekoztato_3.jpgA hétközi Bajnokok Ligája-mérkőzést követően a Juventus a bajnokságban folytatja, s vasárnap délután az Udinese csapata vendégszerepel majd az Allianz Stadiumban.

"A veszély, hogy a Bajnokok Ligája-mérkőzések után veszítünk az intenzitásból, s pontokat hullajtunk, jól látható a statisztikákban, az ember nem vitathatja, hogy két-három alkalommal ez előfordul." - mondta a Juventus mestere, Maurizio Sarri a mérkőzést megelőző sajtótájékoztató során.

"Rá kell jönnünk, hogy ez miért fordul elő újra és újra, s megoldást kell találnunk rá. Más a Serie A-ban játszani, s más a Bajnokok Ligájában, de nem igaz, hogy az európai ellenfelek nyíltabban játszanak.

A Bayer Leverkusen főként a labdabirtoklásra összpontosít, míg a Lokomotiv Moszkva hallgatagabb.

A gondolataink talán tudattalanul is más célpontokra kalandoznak, azt követően, hogy a csapat zsinórban ennyi bajnoki címet nyert, azonban ez ellen egyértelműen tennünk kell valamit. Ahhoz, hogy versenyképesek legyünk a Bajnokok Ligájában, versenyképesnek kell lennünk Olaszországban is.

Jó jel, hogy hétfőn három olasz csapat is ott lesz a legjobb tizenhat között, azonban a holnapi mérkőzésig nem ez jár majd a fejemben."

Az Udinese csapatát átmenetileg, megbízott edzőként a Chelseanél Sarrival együtt dolgozó Luca Gotti irányítja, aki többszörösen is kijelentette, hosszabb távon nem kíván ebben a pozícióban maradni.

"Gotti nagyon tehetséges, s elmondta nekem, hogy nem kívánja magára venni az edzői szakmával járó felelősséget, ez pedig azt mutatja, hogy nagyon intelligens. Az Udinese bármilyen hosszú labdát képes gólhelyzetté változtatni, erre nagyon ügyelnünk kell."

A Juventus keretébe vasárnap visszatérhet majd Rodrigo Bentancur, valamint a huzamosabb ideje hiányzó Douglas Costa is.

"Jó hír, hogy Cristiano Ronaldo gyorsabban épül a lejátszott meccsekkel. Az elkövetkező napok során felmérjük majd az erőnléti szintjét, de úgy tűnik, hogy radikálisan javul."

Miralem Pjanić és Juan Cuadrado eltiltásukat töltik majd az Udinese ellen, így Adrien Rabiot számára ismét szabad út nyílhat.

"Nehezen ment a beilleszkedése a játékunkba, de ez normális dolog. Sérülésből tért vissza, s nehezebben ment neki az első félidő Németországban, de javult a vége felé. Meglehetősen zárkózott, s ez sem segíti őt a beilleszkedésben.

Emre Can végtelenül csalódott volt. Holnap vagy Emre Can, vagy Rabiot bizonyosan játszik majd, s a mérkőzés egy szakaszában akár mindketten ott lehetnek a pályán."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5015352290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juvegaspy 2019.12.14. 19:50:34

Angolul olvastam hogy a csatartrio jatszatasa feltetelhez kotott. Gondolom itt meg 1 box to box kpsra gondol.. Ki mit tud?

rockitbaby 2019.12.15. 10:29:12

@Juvegaspy: Dybala és Berna közötti különbség okozza ezt. Mert PD10 nem tud annyit hozzátenni a védekezésben, mint Berna. Ha ezt meg tudjuk oldani, akkor lesz valószínűleg együtt fent a hármas. Persze azt nem is számolva, hogy per pillanat a pihentetés is közrejátszik ebben.

Juvegaspy 2019.12.15. 10:33:54

@rockitbaby: Azert gondolom hogy erre a megoldas szinten a kp-n keresendő

rockitbaby 2019.12.15. 11:06:51

@Juvegaspy: Ugyebár a mostani legdivatosabb nézetek szerint a csatárok a védekezés első vonala, szóval szerintem nem feltétlen. De valószínűleg a megoldás ez lesz. Bár én inkább azt mondom, hogy télen jöjjön vagy egy regista vagy egy trequartista, de ne olyan, aki tud ott is játszani, hanem olyan, akinek az a posztja.

Nyárig ennek is elégnek kell lennie. Télen értelmes csatárt nem tudunk szerezni, így szerintem kicsit érdemes lenne pihentetés céljából ezt a triót nem egyszerre felpakolni. Velük, hármukkal számol Sarri, így egyszerre feltenni őket a pályára, csere nélkül olyan lesz, mint a 2017-es BL menetelés. Ki lesznek facsarva.

Leram7 2019.12.15. 12:30:34

Simán lehetne 3 csatár, ott van Mandzukic is, akinek fizetést adunk és elvből nem veti be Sarri. Pedig milyen jól jönne 3 csatár, akit lehetne rotálni és jól jönne az ereje is.

Dehát inkább legyen egy nem poszton játszó Berna, egy gyenge Khedira, Matuidi, mint 3 csatár. Pedig a keret adott ehhez is.

gomorra21 2019.12.15. 18:58:03

@Leram7: három csatárunk is van, akik 433ban képesek középen játszani. Nem oda kell a plusz támadó, hanem a szélre. Igazából Douglasnak kellene fizikálisan összekapnia magát, illetve Bernardeschinek valami kezdenie magával, de szerintem fog még Cuadrado ebben a szezonban támadó szélsőt játszani.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4147) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (324) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása