Sarri: „A City tűnik a BL egyértelmű esélyesének”

sarri_maurizio_bl_sajotajekoztato.jpgAz utolsó BL-csoportmeccseket követően a Juventus mesterét arról kérdezték, hogy kit tekint a végső győzelem első számú esélyesének, Maurizio Sarri pedig a manchesteri kékek csapatát említette, amelyet Pep Guardiola irányít.

A bajnokság tekintetében a manchesteriek nem állnak a legjobban, hiszen jelenleg harmadikak a tabellán, és 14 pont a lemaradásuk a Liverpoolhoz képest.

Ennek ellenére Maurizio Sarri őket nevezte meg esélyesként, és a bajnoki rossz szereplés akár előnyössé is válhat a BL-menetelés vonatkozásában.

„Spontán módon a BL-esélyesség kapcsán a Manchester City ugrik be. A csapat rám tett hatása meggyőzött az esélyességükről, és valószínűleg jobban fognak koncentrálni a Bajnokok Ligájára, mint a Premier League megnyerésére.”

Természetesen felmerült az is, hogy a Juventus szurkolói ismét találkozhatnak José Mourinhóval, aki jelenleg a Tottenham csapatát irányítja, és lehetséges ellenfél a legjobb tizenhat csapat között.

„Volt szerencsém megismerni őt személyesen. A legmagasabb szintű tisztelettel tudok róla beszélni természetesen. Hihetetlen szintet képvisel.

Annyit tudok mondani, hogy kívülről más személynek tűnhet, mint amilyen valójában. Miután megismeri őt az ember, rájön, hogy teljesen másfajta egyéniség. Nagyon örülök, hogy találkozhattam vele, és boldogan látnám őt ismét a Bajnokok Ligájában.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr815350326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barolo4 2019.12.13. 11:46:46

Szerintem mi is boldogan látnánk, de csak egy k....szott nagy verés után lekullogni a gyepről. Forza Juventus!

Pavel1988 2019.12.13. 12:04:02

A Liverpool a BL esélyese. Olyanok, mint a Barcelona 5 éve, teljesen más szinten játszanak.
A Bl hajrájára könnyen lehet, hogy már megnyerik a PL-t és ők is tudnak pihentetni kulcsjátékosokat.
Reálisan nézve idén a City, Pool, Barcelona, Bayern és a Real Madrid nyerheti meg a Bl-t. Fekete lóként ott van még a Juventus és a PSG.

delpi0823 2019.12.13. 12:27:09

@Pavel1988: Real?Hat a Psgnek sztem sokkal tobb eselye van iden az biztos.A realnal mi is eselyesebbek vagyunk az tuti.Remelem oket kapjuk a 16kozott.

Rocky80 2019.12.13. 12:30:24

Bármennyire is szeretnénk hogy a csapatunk nyerjen ebben a sorozatban, sajnos idén sem tűnünk esélyesnek.
Ez természetesen nem jelenti azt hogy nem borulhat a papírforma.

A bet365 jelenlegi sorrendje:

City: 4x
Pool: 5x
Barca: 7x
PSG:. 8x
Bayern: 9x
Juve: 13x
Reál:. 17x

Habár angol fogadóirodáról beszélünk, ez nem jelenti azt hogy elfogult lenne az angol csapatokkal. Szerintem kb ez közel állhat a reális erősorrendhez.

Éppen ezért nem értem a vezetőség nyilatkozatait miszerint "elég erősek vagyunk", meg "nem igazolunk senkit januárban"; ahogy azt sem hogy az elköltött sok száz millió euró és a mindenhol hangoztatott szintlépés ellenére miért nem vagyunk idén sem az igazán szűk elitben.

Ez a Paratici is egy jóllakott napközisnek tűnik minden nyilatkozatában. Oké, hogy szabadulni akartunk Marrottától és a lejárt szerződésű focistáktól meg az opciós vételi jogoktól; ahogyan elküldtük Allegrit is, hogy szebb, európaibb focit láthassunk, mégis mintha egy helyben topognánk évek óta és nem történik meg a kívánt áttörés.

Nyilván ez egy lassú folyamat és nem lehet mindent azonnal, de nektek nincs egy ilyen érzetetek? Szerintem pár évvel ezelőtt erősebbek voltunk.

Most is ki jött nyáron a kp-ra? Egy Rabiot, egy Ramsey. Egy európai szinten 26. Arsenáltól, meg egy kb velünk egy szinten lévő PSG-től (soha nem nyernek azok se nagy kupát).
Amikor erősítésről beszélünk, áhítozunk egy Rakitic meg egy Pogba után.
Akik kurva jók, de Rakitic már a Barcának sem kell, próbálja kiépíteni lassan mert már 32. Nekünk ő frankón erősítés lenne!
Na ez a baj. Mi már olyan szinten kellene járjunk hogy egy mostani Rakitic vagy Modric ne legyen erősítés nekünk sem (nem lebecsülve!).
Valahogy mindig Pirlot keressük minden "öregben": olcsó és nagyon jó legyen. De Pirlo csak egy volt...

Lényeg a lényeg hogy fent is bajok vannak szerintem. Ha változni akarunk akkor frankón változtassunk, ne csak topogjunk.

Rocky80 2019.12.13. 12:33:49

*ja és Paratici ugyanazt csinálja mint az elődje: sosem kell senki mert már elég erősek vagyunk; vagy ha igen, olcsó legyen és lejárt szerződéssel. Az sem baj ha öreg. Így nem lehet.

FeriGjuve 2019.12.13. 12:34:49

@Rocky80: Azért a klubok vezetői nem a fogadóirodák odds-ai alapján igazolnak játékosokat.
Ez inkább a jelenlegi formát mutatja,mintsem,hogy ki mennyire esélyes.
A BL-ben akármi megtörténhet,ezt már láttuk többször is.

Sztovicska 2019.12.13. 12:36:19

@Pavel1988: Real??? Én úgy érzem a fő esélyesek:
1. Liverpool
2. Barcelona
3. Man City
4. Juventus
5. PSG

Rocky80 2019.12.13. 12:39:23

Nekünk még az öreg, széthajtott, piás Vidal is erősítés lenne. Ez ma a klubfutball csúcsára vágyó Juventus. Az eszem megáll...

Nekünk Kantékban meg hasonló kaliberekben kellene gondolkoznunk.

Pavel1988 2019.12.13. 12:40:10

A Real mindig megnyerheti a BL-t, bajnokságban vagy bárhol mutatott gyenge játék ellenére. A keretük elég erős, az edzőjüket ismerjük és tudják hogyan kell megnyerni ezt a sorozatot. Nagy előnyük, hogy nem vesztenek BL döntőt.

Rocky80 2019.12.13. 12:45:26

@FeriGjuve: nyilván láttuk, de nem mindennapos. Nyugodtan vehetjük ezt igazi erősorrendnek.

De nekünk nem arra kellene apellálnunk hogy valami csoda folytán egyszer oda kerülünk megint és talán meg is nyerjük.

Ami meg az igazolásokat illeti: de! Nekünk a topcsapatoktól kellene topjátékosokat igazolni, meg rendkívül tehetséges, feltörekvő fiatalokat. Azzal lehet előre lépni.
Nyilván nem lehet minden igazolásunk ilyen, meg az utánpótlásunk is kurva fontos lenne, de kb ez kellene lebegjen a szemünk előtt. Nem az, hogy már elég erősek vagyunk.

JuventusFanatikus 2019.12.13. 12:48:23

@Pavel1988: Én a Bayernon csodálkozom, hogy lehet előttünk? Még a gyenge Bundesligát sem vezetik.

venember83 2019.12.13. 13:01:35

@Rocky80: a vételhez előbb eladni kellene. De ez nem egyszerű, s mostanában nem is mert a Juventusnak.

Rocky80 2019.12.13. 13:02:23

@JuventusFanatikus: szerintem is jók ennek ellenére. Mondhatjuk úgy hogy még nem vezetik.
Miért, mi vezetjük a bajnokságot? ;-)

Rocky80 2019.12.13. 13:06:29

@venember83: te a telítettségre gondoltál és ez is igaz. Viszont itt az egyik hátránya az igazolási politikánknak: senki nem is akar menni ha az ingyen szerződés miatt ilyen jó fizut kap; meg csak egy topcsapatnál van.

Az a baj, hogy eladni is akkor tudnánk jó áron ha tele lennénk topjátékosokkal. De nem vagyunk.

JuventusFanatikus 2019.12.13. 13:09:25

@Rocky80: Hetedikek, sok ponttal vannak lemaradva, és egyelőre egy tapasztalatlan edző ül a kispadjukon. Össze sem lehet hasonlítani őket a Juventusszal, szerintem Mi nem egy fekete ló vagyunk, hanem reális esélyesei a BL-nek, még ha a kereten lenne is mit javítani.

venember83 2019.12.13. 13:10:41

@Rocky80: igen, többször leírtam, hogy kvázi eladhatatlan játékosok jelentik a középpályás keret felét. De aztán mindig kitöröltem. Pedig nagyjából ez a helyzet sajnos. Matuidi, Khedira és Can jelenleg nem ér annyit, amennyi a bruttó fizetésük egy évben. Na jó, talán Blaise ér annyit. Talán.

Mitya10 2019.12.13. 13:32:37

Atalanta? Nehogy nagyot nèzzen mindenki a vègèn xD

JuventusFanatikus 2019.12.13. 13:44:42

@Mitya10: Épp a továbbjutásukat követően jutottak eszembe azok az értelmes kommentek, amik szerint a Milannak, vagy bármelyik más csapatnak kellett volna bejutni a BL csoportkörbe, mert az Atalanta csak a helyet veszi el a többi olasz, "nívósabb" olasz csapattól.

Il Principino 2019.12.13. 14:21:39

Nálam a PSG-Pool-Barca trió a favorit.Picivel mögöttük a Real és a City és a Bayern..Majd jön a Juve a Spurs,tőlünk picit hátrébb a Dortmund,Atletico,Chelsea majd a többi..Ancelottival a Napolit is idevettem volna,de a tulokkal nem :)
Valamelyik olajos előbb vagy utóbb megnyeri a bl-t,pl a PSG-nél ha egészséges lesz Neymar végig akkor messzire juthatnak.Kieséses szakaszra mindig kidől évek óta,pedig Mbappéval Di Mariaval Cavanival Icardival combos a támadófogat,meg persze ha mindenki egészséges nagy esélyük lehet.
Az Atleti nálam kiszorult a titkos esélyesek közül is már,ez a csapat nagyon megérzi Gabi,Griezmann,Godín,Rodri,Juanfran,F.Luis sor hiányát,korántsem olyan masszív csapat már..
Persze hosszú még az idény,változhat a helyzet,legtöbbször apró dolgokon múlik ki megy tovább.
A Juventus Európa 8 legjobbja közt ott van,de a top 4-ben sztem nem :(

Rocky80 2019.12.13. 14:56:13

@Il Principino: nagyjából egyetértek, annyi hogy a City-t előrébb sorolom.

@JuventusFanatikus: szerintem csak a csapatunk szeretete miatti elvakultság mondatja veled azt hogy reális esélyesek vagyunk idén.

Tök jó hogy rekord ponttal vagyunk csoportelsők, meg hogy ilyen Allegrinél még sosem volt; de nem érzem azt hogy mi olyan masszívak lennénk idén.
Egyrészt a csoport sem volt a legerősebb, másrészt a versenylónak mindig a derbi napján kell nagyot futnia. Vagyis mindig a tavaszi forma az ami a lényege az egésznek.
De nyilván szép volt ez a csoport teljesítmény.

JuventusFanatikus 2019.12.13. 15:09:27

@Rocky80: Nem gondolnám, hogy csak a csapat iránti szeretet mondatja velem, mert a többi, esélyesnek nevezett csapat sincs annyira jó. A City 14 ponttal van lemaradva a Liverpooltól, még a Leicester is előrébb van, a Barcánál folyamatosan szidják Valverdét, nincsenek vele megelégedve a szurkolók, hasonló a Real is, a PSG-nél is vannak balhék. Más együtteseknek is megvannak a problémai, csak a Liverpool tűnik nagyon erősnek, de nekik is kétes volt, hogy továbbjutnak-e, mert az utolsó forduló volt a döntő. Szóval másoknál sem minden tejfel, csak Mi ezt nem látjuk át olyan tisztán, mert Mi a Juventust nézzük, és lehet egyesek kritikusabbak saját csapatukkal. Nem mondom, hogy nekünk van a legtöbb esélyünk nyerni, de ha Mi nyernénk az nem a meglepetés kategória. Ahogy mondtad a tavaszi forma lesz a döntő, lehet akkor még a mostanitól is jobbak leszünk, de lehet nem. Korai még esélyesekről beszélni, majd tavasszal.

Mitya10 2019.12.13. 16:06:48

@JuventusFanatikus: Pedig Buffonnak igaza van ez az Atalanta ha jò napot fog bàrkit megverhet. Ezèrt ìrtam amikor nyertünk ellenük idegenben 3-1 re hogy ez nem kis skalp nekünk :)

Grinta 2019.12.13. 16:54:38

Az a baj a Manchester Cityvel szemben..a Mi számunkra,hogy arra a futballra amire Mi csak törekednénk,azt Ők mesterfokon csinálják.Ezért tart Tőlük Sarri-jogosan.Másfajta focival el lehet Őket kapni,a "Sarri félével" nem.
Csoport másodikok közül nincs egyértelműen jó választás számunkra.Én a Real Madridot szeretném kapni.Ott látom az egyik legnagyobb esélyt.A két angolt nem kívánom,Dortmund sötét ló,Lyonba bele aludhatunk.Real Madrid.Az igen.Ők közel sincsenek kész,motiváció is adva lenne,Őket szeretném!

Grinta 2019.12.13. 17:10:41

Bayern Münchenes témához annyit,megdöntötték a Real Madrid 2011/2012-es Cl csoportkörös szereplését.6-0-0 + 19-es gólkülönbség.Azt gyenge csapat nem tudja megcsinálni.Elég sokan próbálták.Bajnokságban pedig kiegyenesednek tavaszra.Ami nem azt jelenti hogy meg is nyerik,de jó rá a sansz,hogy trónfosztás történjen.mikor,ha nem most.Nyerni sem lehet mindig.mi is megtanuljuk majd újra.Valamikor ; )

venember83 2019.12.13. 18:54:08

@Rocky80: "Tök jó hogy rekord ponttal vagyunk csoportelsők, meg hogy ilyen Allegrinél még sosem volt; de nem érzem azt hogy mi olyan masszívak lennénk idén."

Allegrinél volt, hogy érezted ezt ősszel?

Nem tagadom, hogy benne van a pakliban, hogy a csapat már a kieséses szakasz elején beleáll a földbe, s onnan vége a szezonnak. De ez bármilyen edzővel előfordulhat, plusz kár most előre már amiatt aggódni, hogy tavasszal mi lesz. Reménykedjünk. Többet nem tehetünk, s nem is tettünk Allegri idején sem.

delpi0823 2019.12.13. 20:00:58

@Pavel1988:Hagyjuk mar ezt, 13evet vartak a bl gyozelemre es nem mellesleg volt egy olyan jatekosuk aki szezononoent 15-16 golt rugott a blben aki mar nincs.Ha megkapnak egy Poolt vagy egy Cityt el lesznek picsazva mint a szar,de mi is kiejtenenk oket az tuti.Bar az uefat ismerve Leipziget fogjak kapni........

FeriGjuve 2019.12.13. 20:41:27

@Rocky80: Pont nem a csodákra gondoltam,hanem arra,hogy itt már igen kicsi a különbség a csapatok között és sokkal inkább a pillanatnyi forma és a szerencse dönti el a párharcokat.

FeriGjuve 2019.12.13. 20:45:44

@JuventusFanatikus: Én is ezt gondolom.
Itt már mindenmi esélyes,nincs egyértelmű favorit.
Most sokan azt mondják,hogy mi nem vagyunk azok,de ha az első fordulóban szétkúrunk valakit,akkor meg majd hirtelen esélyesekké válunk mindenki szemében.Felesleges latolgatás ez mind.

GGábr81 2019.12.14. 06:46:24

@Pavel1988: hátha még valamilyen "véletlen" folytán pont a javukra tévednek. 12 ellen marha nehéz.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4137) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása