Beharangozó: az Atalanta elleni meccs

atalanta_cimer.pngSzerencsére vége a válogatott szünetnek, és ismét pályán láthatjuk a Juventust. A torinóiak ezúttal Bergamóba utaznak, hogy az Atalantával ütközzenek meg szombaton, 15 órakor. A játékvezető nem más lesz, mint a rutinos Gianluca Rocchi.

Ugyan a Juve egy eléggé gyenge periódusba került, azonban jelenleg a bergamóiak még rosszabb helyzetben vannak. Az utóbbi három meccsükből egyet sem sikerült megnyerniük, a Napoli ellen döntetlent játszottak, a Cagliaritól kikaptak, míg a Sampdoria ellen is csak egy X-re futotta. Összesen 22 pontot gyűjtött össze Gasperini együttese, amivel az ötödik helyet foglalja el a tabellán. A góllövésben élen járnak (30 gól), viszont a védelmük még mindig nem acélos (18 találat).

A hazaiak nem számíthatnak Josip Iličić, Dúvan Zapata és Ruslan Malinovskyi játékára.

A Juventusnál nincs bevethető állapotban Alex Sandro, Giorgio Chiellini, Adrien Rabiot, Cristiano Ronaldo és Marko Pjaca.

Sky szerinti várható kezdők:

kepernyofelvetel_162.png

  • Védelem: Nem igazán lehet belekötni ebbe a védősorba, mert jelenleg ettől jobban nem lehetne felrakni ezt a négyest. Cuadrado és Alex Sandro is kisebb sérüléssel bajlódik. Az Atalanta ugyan az utóbbi két meccsen nem tudott gólt lőni, de az nem is lehet kérdés, hogy még így is bőven veszélyeztetve van Szczęsny kapuja. Szerencsére a két kevésbé minőséges szélső védőnek kevesebb védőmunka fog majd jutni, mivel nincsenek az ellenfélnek szélső támadói, míg Bonuccinak és de Ligtnek nagyon kemény dolga lesz Muriellel és Gómezzel. Sajnos biztos vagyok abban, hogy a Juve kapuja nem marad érintetlen.

kepernyofelvetel_161.png

  • Középpálya: Nagyszerű hír Pjanić felépülése, nagy szükség lesz rá. Ismételten nem tartom jó ötletnek Khedira és Matuidi egyszerre való játszatását, a francia kezdése még érthető lenne, mivel honfitársa sérült, míg szerintem a német helyett a válogatottban remeklő Ramsey bátran játszhatna, de akár Bentancur is jó döntés lenne. Úgy tűnik Bernardeschi felé végtelen Sarri türelme, remélem, hogy ezúttal tényleg meghálálja a bizalmat.
  • Támadók: Semmi variációs lehetősége nincs a mesternek, de ettől jobb duót nem is kívánhatnánk. Mind a két argentin lehengerlő formában van, bízzunk benne, hogy Bergamóban is nagyon hasznosak lesznek. A Nerazzurro védelem eléggé sebezhetőnek tűnik, úgyhogy több lőtt gólt is várok a Zebráktól. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Ronaldo nélkül ténylegesen jobbak lesznek-e a Bianconero-offenzívák, mert az utóbbi időben nem volt hasznos tagja a csapatnak. 

A támadó együttesek ellen jól ment a Juventusnak, akkor láthattuk leginkább a sokat emlegetett Sarriballt, reménykedjünk, hogy most sem lesz másként. Érdekes lesz, hogy a Juve rá tudja-e majd erőltetni az akaratát az ellenfélre, mert az Atalanta egy labdatartó, rövid passzokkal játszó együttes. Ismételten az a probléma, hogy jó lenne szélsőkkel felállni, hogy szét lehessen húzni az ellenfél védelmét, mert így igencsak nyögvenyelősek lesznek a támadások. Itt az ideje, hogy Sarri tényleg villantson valami komolyat, és mostantól kezdve egyre inkább láthassuk a Sarriballt. Ki kell mászni a gödörből, és támadóbb felfogású futballal kell előállni, mert az ötlettelen játék nem megoldás, nem fog mindig jönni az eredmény ilyen foci mellett. Én nem tartok különösebben a hazaiaktól, de kétségtelenül az egyik legkellemetlenebb ellenfél, nagyon rossz időpontban, azonban valamiért biztos vagyok a győzelemben. Tippem: 1-2 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr915320628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rockitbaby 2019.11.23. 09:18:55

Nyerni kell, minden áron. De ki kellene használni a középpálya mélységét. Ha nem is feltétlen két meccs kapcsán rotálva, de jó lenne továbbra is látni, hogy Sarri nem pusztán mer belenyúlni a meccsbe, hanem jól is teszi.

Nem várok sziporkázó játékot, de az mindenképp jó jel számunkra, hogy már Allegri idején is azokat a csapatokat vertük meg komolyabban, akik játszani akartak ellenünk. Ez most sincs másképp, de most úgy érzem, a középpályára behohható frissebb lábak fognak dönteni. Az, hogy egy Emre Can-Benta-Ramsey triót lehet beküldeni, ha szükség lenne rá, egy olyan fegyver, amit jobban ki kellene használni.

Én Zapata kérdéses játéka miatt úgy érzem, könnyebb lesz a dolgunk. Az ő játéka nagyon nem fekszik nekünk, de Muriel es Gómez kellemes ellenfél lehet Bonucciéknak.

Középpályás cserék miatti előny miatt én most várom azt, hogy átszakadjon az a bizonyos gát és végre jöjjenek a többgólos győzelmek.

Rikoo 2019.11.23. 10:06:45

@rockitbaby: Zapata nincs a keretben.

Rikoo 2019.11.23. 10:16:49

Amúgy ez a kezdő rém rossznak tűnik. Bernardeschi kb. 1 hónap kispadot érdemel az elmúlt 2 havi játéka miatt.
Pellegrinit is igazán visszahozhatná Paratici, röhejes hogy még mindig De Sciglioval kell erőlködni, főleg mint balhátvéd.
A középpálya már említésre sem méltó szinte. Ez a trió védekezni, labdát birtokolni és támadni sem tud együtt. Kész téboly, hogyan állhat fel egy Juventus erősségű klub, évek óta ugyanezzel a mindenre képtelen középpályás trióval.

pedronegroo 2019.11.23. 10:27:49

Sarri papa nagyon kitartó hogy Bernából mindenképp focistát akar faragni, sok sikert hozzá, ha már nem az egész 40 millát bukjuk rajta az már nagy eredmény lenne!

Remélem ezúttal nem aláz meg minket az Atalanta, így hogy nincs Zapata meg nálunk CR, sima győzelmet várok persze csak a 60. perctől a Berna-Costa csere után.

Amúgy végre meccs!!!

Rocky80 2019.11.23. 11:01:34

1. Végre meccs!

2. Milyen szép a címerük! Mintha ők is valamilyen hölgy lennének!

3. Kezdi kiverni nálam is a biztosítékot a Khedira+Matuidi páros kezdetése.

4. Egyszerűen nem értem hogy mitől ilyen rossz ennek a Bernának a megítélése.
Nekem mindig is szimpatikus volt, küzd, nem pofázik, egész gyors, fiatal, stb. Nyilván lehetne viszont jobb formában illetve látványosabb.
Szeretném ha végre gólokkal hallgattatná el a kritikusait. Én látom a helyét nálunk továbbra is.
Ezek a kijelentések meg hogy nem is focista, számomra értelmezhetetlenek.

Juventino86 2019.11.23. 12:02:00

Bernardeschi.... Istenem... Ha tényleg ő kezd, akkor haragudni fogok Sarrira. Costának kellene kezdenie, de még Ramsey is jobb lenne a csatárok mögött. Érthetetlen, hogy miért nem ők kezdenek. Vagy pihentetünk a BL-meccsre?
Khedira és Matuidi se a legjobbak, viszont sajnos azokkal sem lennénk sokkal előrébb, akik a helyükön játszanának. A középpálya továbbra is komoly erősítésre szorul.
Annak viszont örülök, hogy most együtt kezd elöl a két argentin. Az utóbbi meccseken úgy láttam, hogy nagyon jó az összhang köztük. Forza Juve!

del pipi 2019.11.23. 13:41:19

@Rocky80: Rockykém? @pedronegroo: barátunk megint egy kicsit túlzásba esett, szó sincs arról hogy Berna nem focista, hanem arról van szó hogy nem Juve minőség. Bár a védelmében szólva nincs egyedül a keretben, de én még azért drukkolok neki. Ami viszont jó hír hogy meg tudom nézni a csapatot Roni nélkül egy erős ellenfél ellen, vajon mire képesek? @Juventino86: Szerintem is jó az összhang közöttük, remélem bemutatják hogy Buenos Aires! :)

ZecH 2019.11.23. 13:47:23

@Juventino86: Nemtom, lehet csak az orok optimista mondatja velem, de lehet ra egy minimalis esely, hogy az a taktikank iden, figyelembe veve, hogy hosszu a pad es hogy folyton agyonserult a vedelem, hogy az elso 60 percben azok jatszanak akik stabilabbak inkabb kepesek labdat tartani nem szaladnak bolond mod elore es szepen lefarasztjak az aktualis ellent, majd cserelunk az utolso fel orara 1-2 gyorsabb, tamadobb felfogasu csavot plusz egy Bentat es legyilkoljuk oket a vegen. Jo par meccsen bevalt mar... En kiismertem, de talan tavaszig nem ismerik ki tul sokan es addigra talan meglesz a balansz a csapatban, meg kevesebb lesz a serult es forman kivuli jatekos es akkor johet a 90 perces gyilkolaszas. Ki ert velem egyet? :)

Alex8610 2019.11.23. 14:03:51

Ebben a kezdoben max az nyugtat hogy Sarri ha kell idoben mer valtoztatni.Csak azt nem ertem hogy miert kell ugy felallitani a kezdot hogy 3 jatekos fix csere? Nem tetszik hogy Pjanic ennyire hatul jatszik mindig a Khedira-Matuidi parost meg mar tenyleg elkene felejteni Rabiot es Ramsey is fenyevekkel jobbak es ideje lenne inkabb oket jatszatni egyutt es meccsben tartani. Berna jelenlegi formajat nezve abszolut nem kezdo.Dybala meg Higu megint johetnek majd vissza a labdakert.Semmi valtozasra nem szamitok ezen a meccsen.Szenvedes lesz.

Juventino86 2019.11.23. 14:04:13

@ZecH: Bentancurt én sokat bíráltam, de rombolni jól tud. A védekezés részét megoldja a dolognak, ez mindenképpen jó egy fáradt ellenféllel szemben. A többit majd meglátjuk. :D

Alex8610 2019.11.23. 14:10:58

@ZecH: elmeletben okes csak az a baj hogy olyan jatekosok padoznak akiknek fixen a kezdoben kellene lenniuk es tavaszra ossze kene szokniuk de igy ez nem fog menni.Ha lehetne valasztani en inkabb 60percig neznem a gyilkolaszast aztan utana johetne a passzsavzaro isten Khedira meg a sete suta mozgasa miatt kiismerhetetlen Matuidi.

del pipi 2019.11.23. 14:44:39

@ZecH: Értem mit akarsz mondani, de a véleményem szerint inkább az van hogy a játék nem szándékosan de nyögvenyelőssé vált, ez azért is lehet mert azt ne felejtsd el minden csapat a Juvét akarja levadászni. Másodszor amit @Alex8610: kolléga mond az összeállításban keresendő gondok. Én már korábban mondtam hogy a játék úgy törik meg néhány játékoson mint fény a prizmában, és a folyamatosság lenne a Sarriball lényege bármit is jelentsen. Nem szemétségből de az egyik az Roni, A Matuidi, a harmadik a Berna. De a legnagyobb baj amíg fixen a KP nem minőségi addig majdnem mindegy.

rockitbaby 2019.11.23. 15:00:04

@Rikoo: No, ez legalább jó hír. Pellegrini valóban jónak tűnik, őt erdemes lesz beépíteni, de ha csak nem lesz óriási gond januárig, erdemes hagyni, fejlődjön.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása