Szoboszlai: "Kedvelem Olaszországot"

szoboszlai_dominik_rb_salzburg.jpgSzoboszlai Dominik a minap az Fcinternews.it számára nyilatkozott esetleges Olaszországba igazolásával kapcsolatban.

A fiatal magyar középpályás az interjú során kifejtette: "Kedvelem Olaszországot. Ott töltöttem a nyári vakációimat. De nem tudom, milyen irányt vesz a karrierem, amikor a jövőben klubot váltok majd.

Nem szeretnék belemenni a részletekbe. Csak annyit mondok, hogy kedvelem Olaszországot."

A 19 éves válogatott játékost arról is megkérdezték, hogy ha arról lenne szó, inkább a Juventust vagy az Intert választaná-e. Szoboszlai elmondta: "Igen, tudok róla [az érdeklődésükről]. Nincs kiemelt csapatom, majd meglátjuk!"

A futballista annak kapcsán, hogy szerinte hasonlít-e valamelyik, jelenleg Olaszországban játszó labdarúgóra, rávágta: "Nem, senkire. Én önmagam vagyok."

A középpályás ebben a szezonban eddig 16-szor lépett pályára a Salzburgban. Ezeken a találkozókon 4 alkalommal volt eredményes és adott 4 gólpasszt is társainak.

A játékos a magyar válogatottban is egyre inkább alapemberré növi ki magát, és szerepelt a pénteki, Uruguay elleni barátságos mérkőzésen (1:2).

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6915311026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2019.11.18. 11:29:02

Egy álom lenne egy magyar a kedvenc csapatunkban!

Az, hogy beférne-e ide az más tészta.

Kukszi 2019.11.18. 12:49:15

Német vagy Sapanyol bajnokságban tudnám inkább elképzelni. De (Én is örülnék ha kezdőben látnám a Juvèban úgyhogy hogy befutott sikeres focista).
Remelem nem a pénz határozza meg karrierjét, mint Dzsudszaknak!

Leram7 2019.11.18. 13:02:30

Egyértelmű, hogy nem szabad idejönnie, mint ahogyan egy fiatalnak sem ajánlott.

Az utolsó fital aki beverekedte magát a csapatba az talán Pogba volt. Tavaly még Kean kapott 1 kis lehetőséget, de nem merünk a fiatalokhoz nyúlni.

Én nem akarom elhinni, hogy nincsen a keretben tehetséges játékos, akiben van potenciál. Helyettük Khedirák, Matuidik, Ruganik vannak a pályán.

A csapat és Sarri sem ideális egy fiatalhoz.

rockitbaby 2019.11.18. 13:22:05

@Leram7: Azért a kis herceget kihagyni igen komoly hiba. Marchisio egy bizonyos Sissoko-t szorította ki Ranieri idején, hogy C. Zanetti állandó társa legyen.

De a többi igaz. Sarri Londonban sem látogatta a fiatalok edzését/meccseit, nyakamat teszem rá, hogy itt sem. De őt nem is ezért hozták. Neki európaibb játékot kellene meghonosítania, amivel komoly esélyünk nyílik BL-t nyerni. De egyelőre ez sincs meg.

Leram7 2019.11.18. 14:45:51

@rockitbaby: Marchisio még Pogba előtti korszak. Most talán Betancur-ból lesz valami.

gomorra21 2019.11.18. 14:49:30

@Leram7: de Ligten és Bentancuron túl még kik azok a fiatalok, akiket Sarrinak erőltetnie kellene? Ez a két klasszikusan fiatal játékosunk van, szerintem egyik sem panaszkodhat.

rockitbaby 2019.11.18. 15:32:37

@Leram7: Lehet, de nem szabtál meg korszakot. Annyit írtál, hogy utolsó fiatal Pogesz volt. Nem, mert előtte az akadémia utolsó használható triója még be lett építve: De Cegle, Giovinco és Marchisio. Bár csak utóbbi tudott megragadni huzamosabb ideig.

rockitbaby 2019.11.18. 15:35:00

@gomorra21: Érdekes kérdéskör ez: meddig, hány éves koráig tekinthető egy játékos fiatalnak? Messi és CR7 annyi idősen, mint de Ligt és Benta már stabil kezdők voltak, de pl Dybala korában már tán aranylabdásak is voltak. De ők más kategóriák.

Matyas Piroth 2019.11.18. 18:59:03

RIPORTER: Kedves Dominik, melyik csapatot választaná, A - az inter, vagy B a...
SZOBOSZLAI: a B a B a B a B

ZecH 2019.11.18. 19:58:47

Talan mindenki tudja hogy ennel jobban keves dolognak orulnek... Egyebkent ez egy tortenelmi pillanat, mert erre a kozeppalyara siman beferne. Anno a Vidal,Marci,Pogba,Pirlo koze biztosan nem fert volna... szoval remelem jon, es talan ki is probaljuk, de hogy mezt vennek az 1Millio %!!! ;)

JuventusFanatikus 2019.11.18. 20:36:53

@ZecH: Azért túlzásba ne essünk:) Koránt sincs még azon a szinten, hogy erre a középpályára odaférjen.

ZecH 2019.11.18. 22:53:56

@JuventusFanatikus: Ohh nincs ebben semmi tulzas :) Viccen kivul beferne. En kiprobalnam Matyesnel jobban banik a lasztival. Khediranal gyorsabb, Bentanal inkabb btb :D

JuventusFanatikus 2019.11.18. 23:16:56

@ZecH: Ó, ha ilyen egyszerűen működne....:) Attól, hogy a másik játékosok kritikán aluli gyengeségeit kiemeled, hogy egy másik játékos abban jobb, attól nem lesz összegében is jobb:) Nekem az is komoly fejtörést okozna megmondani, hogy a Serie A-n belül melyik csapatokba férne be egyáltalán, mert magasabb szinten nem sokat bizonyított. Jó helyen van most ott, ahol van, jelenleg ez az Ő szintje. Egyszer, talán eléri a Juventus-szintjét, de erre nem sok esélyt látok.

Shyr Kahn 2019.11.19. 00:54:04

19 eves... meg a feneken a tojashej. 2-4 ev alatt sok minden kiderul majd vele kapcsolatban. Az azonban biztos, hogy ha most a Juveba jonne kapasbol kolcsonadnank es ez nem lenne szamara elonyos.

niccolo 2019.11.19. 08:00:52

@JuventusFanatikus: Én is remélem,hogy sose lesz Juve szint,vagy Juve játékos.19 éves létére tehetségesen nagyképűnek tűnik. Úgy látszik 30 évente kísértenek ilyen veszélyek hogy magyar játékossal riogatnak,mint anno Détárival.(Ha nem lennék győri kötődésü még örültem is volna Dömének,)

Alex8610 2019.11.19. 13:26:27

@niccolo: Igen nekem is hasonlo a velemenyem.Technikas jatekos bar konnyen elnyomjak fizikailag nem eleg eros de ez ugye fejleszheto.Viszont most nagyon felkapott es van is arc mellette.Kivancsisagbol azert megneznem mit valtozna egy olyan csapatnal ahol nem eleg a tetko meg a belott sero.

rockitbaby 2019.11.19. 14:34:26

@Shyr Kahn: Hát szerintem ha a középpályát jövő nyáron átalakítanánk, újjáépítenénk fiatal, tehetséges játékosokkal - erre azért vajmi kevés esély mutatkozik -, lenne helye a csapatban, kapna elegendő játékpercet. De abban sem látok semmi hibát és kivetnivalót, ha megvesszük és utána kölcsönadjuk egy Genoa vagy Cagliari féle csapatnak, ahol folyamatosan játszhatna. Ő fejlődik, a kölcsönző csapat is fejlődik vele, megszokja a bajnokság légkörét, mi meg nem maradunk le egy tehetséges játékosról és mondunk le róla. Talán egyébként Szoboszlai számára a legideálisabb lehetőség az lenne, ha megvennénk és a Lazio-nak adnánk kölcsön.

@niccolo: Akkor feltehetőleg neked fogalmad sincsen a Juventus U18-as csapatának kapuját védő Senkó Zsomborról. Talán érdemes kicsit utána olvasni.

JuventusFanatikus 2019.11.19. 17:28:46

@niccolo: Én nem remélem, hogy nem lesz Juve-szint, mert senkinek nem szeretnék rosszat.
@Alex8610: Nagyon hasonlóan látjuk, nekem nem számít a nemzetisége, a viselkedése kifejezetten unszimpatikus. Nagyon beképzelt, agyon hype-olt csávó, akinek a tetkói szaporodnak, a jó meccsei kevésbé.
@rockitbaby: A Laziónál Sergejt, Lucas Leivát, Luis Albertót vagy Joaqín Correát szorítaná ki?

rockitbaby 2019.11.19. 17:52:39

@JuventusFanatikus: Correa csatár, SMS szerintem nyáron legkésőbb távozni fog, Leiva idős, kell a frissítés, a többi pedig még csak nem is azonos poszt, mint Dominik.

JuventusFanatikus 2019.11.19. 18:11:54

@rockitbaby: Épp azt hagytad ki, aki pont azonos poszt, mint Szoboszlai.:) Csak felsoroltam a Lazio középső négyesét (Correa, aki secunda punta, szokott Immobile mögött is játszani). Leginkább Luis Alberto stílusa hasonlít a magyar srácéhoz, Sergej már valamennyivel védekezőbb, mert fizikailag sokkal erősebb, harcosabb stb..., míg Leiva lehet bármennyire öreg, Ő szűrő. Nincs helye a Laziónál sem, ez a lényeg. A jelenlegi Laziónál biztos nincs, de eleve messze van ő még a Lazio szintjétől.

rockitbaby 2019.11.19. 19:32:23

@JuventusFanatikus: Dominik a háromtagú középpálya bal oldalán erzi jól magát, Luis Alberto meg kb az a fajta treq, amit mi erőltetünk Berna-val. Szerintem még mindig max Leiva lehetne riválisa, de ennyi kellene is, hogy mindig friss és harcos maradjon. Szerintem tökéletes lenne Róma öblítőkék felén. Kifejezetten attraktív focit játszanak, lendületesek, de ez nem újkeletű dolog arrafelé.

Stílusra szerintem tökéletesen illene, a Lazio is nevekre szerényebb játékosokból is pofás csapatot pakol össze. Lehet kimaradna egy lépcsőfok, de pusztán megérzés, szerintem nem okozna gondot neki.

JuventusFanatikus 2019.11.19. 20:10:31

@rockitbaby: Szoboszlai játékát felületesen ismerem csak, nem merültem bele annyira, elég minden nap olvasni a nevét, és azt, hogy ilyen jó, meg olyan jó. De annyit biztosra tudok, hogy a védelem előtt semmiképp nem állja meg a helyét, neked ez valami hepped, hogy mindenkit szeretsz a védelem elé rakni:P:) Múltkor Zaniolo, most Szoboszlai.:) Luis Alberto tavaly még tényleg trequartistát játszott, idén viszont már a középpályán játszik, amolyan mezzalaként. Abban egyetértek, hogy a stílus miatt érdemes lenne a Lazióhoz szerződnie.

rockitbaby 2019.11.19. 20:23:00

@JuventusFanatikus: Se Zaniolo-t, se Dominiket nem a védelem elé raknám. Az Tonali ;) Zaniolo mezzala poszton lenne ideális. Dominik kb a jelenlegi Matuidi posztján van otthon. De ez mindegy is, mert az olaszt általában szélsőként alkalmazzák, Dominik meg szerintem még kialakulóban. Olyan csapat kell neki, ahol nek félnek kicsit kisérletezni, hogy hol lenne jobb neki. Lazio mellett talán az idei Cagliari vagy Fior lehet még hasonló. Csak talán.

rockitbaby 2019.11.19. 20:24:41

@JuventusFanatikus: Meg neha Sensi. De ha már hepp, akkor inkább az, hogy egy közepes regista is jobb, mint egy arra a posztra erőltetett másik középpályás :D

JuventusFanatikus 2019.11.19. 20:32:18

@rockitbaby: Azért mondtam, mert múltkor egy eszmecserénk azon a síkon mozgott, hogy szerinted Zaniolo tudna registát játszani, én meg azt állítottam, hogy mezzala és a trequartista szerepkör neki az ideális.:) Most Szoboszlait Lucas Leiva váltótársaként emlegetted, a brazil pedig szűrőként szerepel.
A Cagliarit nem érzem annyira jó döntésnek, az a csapat nagyon kemény játékosokkal van tele, az az elvárás, egy Fiorentina inkább lenne számára testhezálló, és ott a szezon elején semmitmondó nevű Castrovili is tud maradandót alkotni. A Fiorentina jó opció lenne számára.

rockitbaby 2019.11.19. 21:41:55

@JuventusFanatikus: Azt továbbra is tartom, hogy Zaniolo tudna regista lenni, de még a Roma sem nagyon tudja hova is rakja. Ez is csak vélemény volt. Úgy gondoltam/om, ha a mi edzőnk is egy egykoron mezzala-ra emlekeztető középpályást erőltet registaként, én miert ne próbálhatnám meg, csak más játékossal ;D

Leiva-ra azt írtam, hogy max ő lehetne konkurencia, de nem tutira írtam. Mert talán ő áll a legközelebb Dominik jelenlegi posztjához.

JuventusFanatikus 2019.11.19. 22:12:39

@rockitbaby: Zaniolót úgy néz ki bárhová teszik, nem okoz csalódást:)
Mindenkinek támadnak olykor perverznek tűnő ötletei, lehet a végén épp az a nyerő:D Azért Pjanić és Zaniolo között hatalmas a különbség stílusban, úgyhogy attól, hogy egyik játékos esetében "bejött", még nem jelenti azt, hogy más játékos is tud ott hasznos lenni. De, ha Te látsz Nicolòban valami olyat, aminek köszönhetően akár regista is lehet, akkor legyen úgy, én semmi olyat nem látok:)
Leiva szerepköre messze van Szoboszlaiétól, maradjunk ennyiben:)

niccolo 2019.11.19. 22:51:19

@JuventusFanatikus: ha unszimpatikus neked, miért akarsz jót neki? Jó neki a Salzburg azzal miért akarok rosszat neki,meg él ott rendesen.

niccolo 2019.11.19. 22:54:35

@rockitbaby: képzeld ismerem és jó kapusnak tartom.3-1-re nyertek legutóbb!

rockitbaby 2019.11.20. 06:43:03

@niccolo: Akkor a 30 évenkénti riogatásod semmit jelentőséggel és jelentéstartalommal nem bírt.

rockitbaby 2019.11.20. 07:59:46

@JuventusFanatikus: Mindkettő tud angolosan central midfield poszton játszani, ezért írtam, hogy ha választani kellene, akkor még ő állhat közelebb Dominik szerepéhez. Nem azonos, csak leginkább hasonló.

Zaniolo higgadtsága és fiatal kora ellenére is egyre stabilabb teljesítménye mellett a kiemelkedő passzpontossága, kiosztott kulcspasszai és hosszú labdái miatt érzem így. Védekezésben kellene még javulnia, és igen sok szabálytalanságot követnek el vele szemben, ami a védelem előtt nem feltétlenül jó ómen, de még van lehetősége bőven javulni. Akárki akarja megszerezni majd, mélyen a zsebbe kell nyúlnia, az biztos. Sőt még Marotta ingyen Pirlo, Barza, Pogba triója mellett is helyet érdemel a legjobb igazolások között.

JuventusFanatikus 2019.11.20. 11:57:47

@rockitbaby: Most már kezdem kapisgálni, hogy mire akarsz kilyukadni Lucasszal kapcsolatban. Azonban, Inzaghi taktikájának alappillére a szűrő, a Laziónál egyetlen egy ilyen személy van, Ő pedig a brazil, maximum még Cataldi az, aki képes ott valamit nyújtani. Ezért mondom, hogy nem lehet a magyar és a dél-amerikai váltótárs.

"Zaniolo higgadtsága és fiatal kora ellenére is egyre stabilabb teljesítménye".

Most az a kérdésem, hogy higgadtsága ellenére, vagy külön van választva és higgadtsága, ÉS fiatal kora ellenére?. Mert Zaniolóra gondolva sok jellemző eszembe jut, de a higgadt semmiképp sem, épp az ellenkezője, egy tüzes, harcos, olykor felelőtlen srác.

A passzpontosságát nem tartom kiemelkedőnek, mert nagyon keveset passzol, és azt sem valami magas százalékú sikerességgel, mert Ő Bernardeschihez hasonlóan a kulcspasszok kiosztásában gondolkodik mindig, ami számomra nagyon szimpatikus felfogás. A hosszú indításokat aláírom, ugyan nem sűrűn folyamodik ehhez a passzolási formához, de ezeket tényleg érzi.
Nekem az a gondom azzal, hogy hátra kerülne, hogy olyan fontos jellemzői vesznének el, mint a kapura való veszélyessége, a gyorsasága, a kapu előtti kulcspasszok száma, a cselezési képessége. Azzal, hogy szélső vagy trequartista létére tud pár olyan dolgot, mint egy regista, ezzel sokkal hasznosabb és színesebb támadó.

Én is nagyon támogatom a leigazolását, idén is megmutatta, hogy nem véletlenül Ő Olaszország egyik legnagyobb tehetsége, nem csak egy félszezonos csoda. Eddig is jobbnak tartottam, mint Chiesát, most meg pláne. Zaniolót valamilyen úton-módon, de meg kell szerezni.

rockitbaby 2019.11.20. 13:16:28

@JuventusFanatikus: Higgadtság és fiatal kora ellenére. Külön.

A higgadtságot arra ertettem, hogy nem kapkod, nem ideges, nem stresszel rá úgy, mint pl Demiral tette a Hellas ellen, ha jól tévedek. Ettől még lehet harcos, de láthattuk, hogy komoly meccsen sem veszti el a fejét, nem kezd ámokfutásba. Azért ez egy ilyen fiatal, még kiforratlan játékostól komoly dolog.

Persze, a védelem előtt sokat veszíthetne a jó tulajdonságaiból, de mivel nagyon fiatal még, megtanulhat mas posztokra jellemzőket is. Marci majd 30 évesen kellett b-t-b-ből átszokjon registának, és kiválóan megoldotta. Szerintem Zaniolo is hasonlóan fejlődhetne. Mondjuk pl ráfekszik a Pirlo-i magasságú hosszú passzokra.

Megkockáztatom, hogy jövőre már nem lesz elég egy 70 milliós ajánlat, de ha valasztani kellene, hogy kire menjen 100 millió, Haalandra vagy Zaniolo-ra, én most az olaszt mondanám. Talán jövő nyárra ha "csak" az Eriksen- Zaniolo- Tonali trió érkezne, eladások mellett, az elegendő lenne.

JuventusFanatikus 2019.11.20. 14:38:04

@rockitbaby: A higgadtságos részt most már értem, arra célzol, hogy nagy meccseken is tudja a legjobbját hozni, ez kétségtelenül igaz, és nagy erény. Attól szerintem Zaniolo nem higgadt játékos, és egyébként kulcspillanatban is láttam már tőle nagyon rossz elképzeléseket, de fiatalság, bolondság, ez természetes.

A Zaniolo-regista szálat elengedem, ebben nem fogunk megegyezni:)

Az utóbbi trióért ölni tudnék:D

rockitbaby 2019.11.20. 15:42:53

@JuventusFanatikus: Így van, jól érted, mire céloztam. A többiben meg nem is kell, jobb úgy beszélgetni, hogy nem egyezik a vélemény, mert így lehet érdemben diskurálni. Mas esetben ez annyiban kimerülni, hogy " szerintem ez így van. Szerintem is. Akkor jó. Akkor jó." Hamar végere érnénk ;D

del pipi 2019.11.20. 16:25:16

@rockitbaby: Szerintem ez nagyon így van! Szerinted is? Akkor jó! Fasza marha jó! :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása