Vieira: "Fontos, hogy megértsük, miért boldogtalan Ronaldo"

Vieira Patrick_Juventusban.jpgCristiano Ronaldo vasárnap esti meccsen történt lecserélése utáni reakciója kapcsán sokan sokféle véleményt mondtak már az eset óta. A Juventus egykori játékosa, Patrick Vieira szerint mielőbb ki kell deríteni, mi a probléma gyökere.

A jelenleg a Nice edzőjeként dolgozó francia szakember a Sky Sport Italiának elmondta: "Ez is jól mutatja, milyen nehéz az edzők dolga.

Ronaldo Messivel és Neymarral együtt egy másik szintet képvisel, ők napjaink futballjának ikonjai. Fontos lenne megérteni, hogy miért boldogtalan most.

Kívülről nézve úgy tűnik, hogy nehéz időszakon megy keresztül. Ha egy olyan játékos, mint ő, megreked a gólszerzés terén, mindig lesz némi frusztráció."

Vieira ezt követően a torinói klub tabellán elfoglalt helye kapcsán is ejtett pár szót: "Nem lep meg, hogy a Juventus mindig az első helyen áll.

Itt a játékos a klub szolgálatában van, és amikor a dolgok tisztázva vannak, a futballista a legjobbját tudja nyújtani a pályán. A Juvénál a klub az igazi sztár."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8615302928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

del pipi 2019.11.12. 15:20:08

Hogy miért boldogtalan arról Ádi tudja mindenkinek a leghitelesebben feltárni a lényeget. Amúgy az utolsó mondat a lényeg és nem más! Mondom én egy igazi Original FAKE Juventino!

rockitbaby 2019.11.12. 15:34:39

@del pipi: Lehet itt csípkelődni, kell is kicsit, de az elvitathatatlan tény, hogy mióta CR7 gödörben van, a mi szekerünk is döcög csupán.

Magasról teszek arra, mi a baja, ki kell deríteni es meg kell oldani. Pont. Ez nem lehet vita tárgya. Ebben nagyonis igaza van Vieiranak. Szemmel láthatóan megerzi a teljes csapat az ő pocsék formáját.

Ádi93 2019.11.12. 16:02:56

@del pipi: Nem olyan bonyolult. Egy kellemetlen sérülése nehezíti a dolgát a Moszkva elleni meccs óta, mint arról a képek és Sarri is beszámolt. Ezen kívül kb minden lövését kivédik, az sem segíti a góléhségét, van, hogy egy félidőben egyszer jut labdához a 16-oson belül és mivel a Realos utolsó éveiben Zidane-nal, a korából adódóan játékstílust váltott és az egyérintéses gólokra specializálódott, így plusz ez a helyzet is hozzáadódik, hogy a teljes csapat is kínszenved, ezáltal labdát is alig kap.

Az biztos, hogy jobb most túl lenni a mélyponton, mind CR, mind csapat szempontból, mint tavasszal ebben lenni.
Összetehetjük a két kezünket, hogy Dybala nem olyan formában van most, mint tavaly ilyenkor. Remélem, hogy legalább amíg ez tart nála, kezdő lesz majd minden meccsen.

del pipi 2019.11.12. 16:25:30

@rockitbaby: Egyértelműen a csapat érdeke egy jó Ronaldo. DE EGY JÓ RONALDO!@Ádi93: Már kérdeztem de még talán nem kaptam választ rá, így most megkérdezem tőled(semmi kötekedés!) Ha már így volt a Realnál, akkor miért nem ott kéri el a labdát ahol a lehető legegyszerűbben tudna gólokat gyártani. Ahol a hétvégén Dybusz. Vagy ahol kapta ZS-t Dybusztól Bayer ellen, vagy Parma meg nem adott... vagy amiben még erős érkezni azzal az egyedi emelkedéssel gólt fejelni, egy volt de lehetne több. És miért a bal szélen emészti fel az erejét?

simoni 2019.11.12. 16:29:50

@rockitbaby: A probléma szerintem nem igazán oldható meg, mert javarészt az egoista, nárcisztikus személyiségjegyekből ered, amin ebben a korban már aligha lehet változtatni. Bár kétségtelen, hogy a fekete-fehér mez érezhetően javított az önmérsékletén, de ahogy az a hétvégén is látható volt kutyából nem lesz szalonna.

Ugyan a késztetés, hogy mindenkinél jobbnak kell lennie, a már-már beteges mértékű bizonyításkényszer emelte a legjobbak közé, viszont az idő senkit nem kímél, és a jelek szerint ennek a feldolgozásával komoly gondjai vannak fejben. Ehhez jön még a támadójátékunk esetlegessége, és az olasz foci védekező természete, ahol a csatárokat nem hagyják élni. A Seria A-ban nagyságrendekkel nehezebb egy támadónak tündökölni, mint a PL-ben vagy a Primera Divisionban. Márpedig CR-nek szüksége van a tündöklésre, ez hajtja előre.

simoni 2019.11.12. 16:45:49

A legjobb megoldás nyilván az lett volna, hogy el se hozzák Madridból. Lehet, hogy marketingszempontból megérte, de sportszakmailag totális melléfogás, amit előre lehetett látni. A transzferre és a bérére kidobott pénzt a jövőbe (=fiatal tehetségekbe) kellett volna fekteteni.

Persze ez már a múlt, kár rágódni rajta, a jelen helyzettel kell kezdeni valamit. Véleményem szerint Sarri előtt egyetlen kiút van: be kell tenni centerbe, és felpakolni mögé a kreatív középpályásokat (Costa, Ramsey, Pjanics), hogy tömjék labdával. A szélen CR már nem él meg, érthetetlen, hogy ezt nem veszik észre.

alexGicamo 2019.11.12. 16:55:59

@Ádi93: Sérült játékos ne játszon ! Ilyen egyszerű ...

MdewC 2019.11.12. 17:14:36

@del pipi: egyrészt miért kötekszel :) másrészt erre én is megnézném a választ, ezt mondjuk Sarrinak is fel lehetne tenni nem? :)

alexGicamo 2019.11.12. 17:24:12

@Ádi93: Nemcsak neked szántam , de a te gondolatmentedre reagáltam, összefoglalva röviden a lényeget . :-)

Ádi93 2019.11.12. 17:29:06

@alexGicamo: Ja, hát igazad is van. Egyébként kíváncsi leszek CR játszik-e a válogatott meccseken. Nélküle is hoznák Luxemburg és Livánia ellen a győzelmet, valószínűleg, de CR-nek kellenek a válogatott gólok, na meg muszáj a győzelem a kijutáshoz. A Juvének viszont jobb lenne talán, ha pont most inkább pihenne. Érdekes lesz...

alexGicamo 2019.11.12. 17:33:54

@Ádi93: Remélem, hogy hamar rendbejön minden szempontból, hiszen mindenkinek ez az érdeke !

del pipi 2019.11.12. 18:41:51

@MdewC: Hol észleltél kötekedést ? No para! :) Hát ez volt a kérdés! Hogy ez miért lehet? Talán Sarri mondja Roninak búbánatoskodjon ott a bal szélen , vagy ő gondolja hogy az még neki pálya. Nem tudom, de meggyőződésem hogy a kaputól 16 méterre életveszélyes lenne, ehelyett most itt veszekszünk miatta hogy -tiszta fos! -Nem! Ő a best! - Nem igaz! Meg van makkanva! - Jó de neki lehet! Über alles Ronaldo! Eszem f...om megáll!

pedronegroo 2019.11.12. 18:51:20

Nem vagyok vegyész, de szerintem CR prosztatájával van gond mert annyira impotens mostanában, aztán lehet csak simán tyúkszeme van, a lényeg hogy keresse fel háziorvosát, gyógyszerészét az nem árthat, meg egy jó kis házi tyúkhúsleves csodákra képes!

del pipi 2019.11.12. 19:10:56

@pedronegroo: És akkor ez most vicces volt? Hogy szomorodjon meg a nyakad! Vén hülye....ja az én vagyok...ööö...:)

pedronegroo 2019.11.12. 19:41:11

@del pipi: CR-el együtt az én színvonalam is romlik! Ha elérem a Te szintedet akkor előveszem azt a smith and wessont amit a múltkor javasoltál nekem :))

ToTTy-Juve 2019.11.12. 23:43:35

Nekem meg úgy tűnik, hogy ez nem CR-probléma - mint itt sokan írják. Nem megy itt sem Higunak sem Costának, sem Bernának. Az utóbbi meccseinken csak kapu előtt pattogó labdából szereztünk gólt vagy Dybala (és a múltkor Costa és Higu) vállalkozik betörésre a büntető területeken belülre és cselezi magát lövésig (Roninak is volt hasonló helyzetből kapufája, de annyi).
Ha már Margit, akkor pedig ott Roni rendszerint érkezett a szélről beadott labdákra, vagy kiugratták. Nálunk egyáltalán nem játsszuk most a széleket, vagyis nem visszük le a labdát a 16-os mellé vagy az alapvonalig, hogy aztán beadjuk. A kiugratásokat pedig Khedira és Matuidi képtelen kivitelezni.
Kb. 1 hónapja nincs széljátékunk. Beadásokat szinte csak Pumuklitól láthatunk, ezért is felüdülés nézni a játékát.
Megoldás akkor fog jönni, amikor nem középen fogjuk erőltetni a támadásokat, hanem Berna visszakerül a helyére, a másik oldalon pedig Costa játszik majd és érkeznek majd beadások. Akkor majd szerintem Roni is és Higu is feljavul. Ebben a játékban viszont megint csak nem lesz szerepe Dybalának és Ramseynek, valamint Roni és Higu sem lehet majd egyszerre a pályán.
Illetve még egy olyan opciót el tudok képzelni, ha Ronit - mint anno Mandzut - kiteszik a bal oldalra (lásd a szeptemberi játékunk), középen Higu, a jobbon pedig Berna és Costa. Így Dybala és Ramsey játszhatna TKP-t.
Sajnos a sok sérülés kényszerítette ki az változtatásokat Sarritól. A következő sérüléshullám vagy vereség valószínűleg ismét változtatással jár majd. Talán akkor majd beindul a játék is. Addig is sok sörrel minden meccs nézhető. :))) Forza Juve!

MdewC 2019.11.13. 01:59:07

@del pipi: nincs mese, ki kell utaznod amint lehet és beszélned kell mindkettővel (Sarri és CR). :D

Ez így nem mehet tovább na! Csúnya fiú ez a CR.

Mi lesz egyszer, ha CR elkezd nekünk nyerni valamit? Akkor ezek a kommentek el lesznek felejtve?

Amúgy szerencsére Dybusz formában van, ideje volt, vele kapcsolatban megkövetem magam. De kell még ez a teljesítmény.

del pipi 2019.11.13. 05:10:38

@MdewC: Gyuszkó! Bárcsak Ronaldo nyerne nekünk , meg magának is valamit. Csak most még nem látom. Tudod mi a bajom? Nem Ronaldo ! Hanem hogy ha ő is szarul játszik akkor nem kell itt el bagatelizálni , hogy jó és akkor mi van?! Legyen egyforma elbírálás. Én nem Ronaldoba állok bele hanem az elvakultságba! Ha valamit leírok az futballszerű , pl az hogy nézd meg mekkora gáz hogy nem tud egyszerűen kicselezni valakit. A másik hogyha valaki sérült vagy nincs formában akkor pihentetni kell. Ennyi. Értesz engem?

del pipi 2019.11.13. 05:12:28

@pedronegroo: Majd ha 50 leszel mint én! Addig van időd! :)))))

rockitbaby 2019.11.13. 08:30:37

@simoni: Szerintem egesz egyszerűen mélyponton van. Pont ez a végletekig maximalizmusa az, ami pozitív hatàssal kellene lennie a többiekre. Hogy ők is beleadjanak a mindennél is többet. De ez nincs meg, es beleszürkült a csapatba.

A tamadójáték a szezon eljén, október közepéig nagyon is rendben volt. Volt ritmus, volt elképzelés es úgy tűnt, a Sarriball egyes elemei már látszanak. Majd a rossz játékkal egyetemben, gyakorlatilag kéz a kézben jött CR7 pocsék formája. A hullámvölgye nem a személyiségi jellemzői miatt van.

Kellene egy meccs, ahol gyakorlatilag az ötös környékéről rúgatunk vele két gólt. Szerintem a gólcsend lehet a probléma. Ha jönne két-három gól, megint visszatérne a formája es ezáltal a csapat is kilépne a szürkeségből.

Ugyanis a helyzetek megvoltak, csak nem mentek be. Lasd a CSKA elleni hazait. Ha a helyzetek felét belőttük volna, galameccs.

Összességeben egy adott meccsen ha kihasznáknánk a helyzeteinket, most mindenki istenìtené a csapatot. Én azt látom, annyi kell, hogy jobb arányban ertékesítsük a kialakított helyzeteket.

Allegri játéka is januárra állt össze, nem várom most sem, hogy hamarabb legyen. De az igaz, hogy látni kellene már azokat a jeleket, amik azt engednék következtetni, hogy csak idő kérdése a dolog.

steven.h 2019.11.13. 08:47:15

@simoni: Ez nem ilyen egyszerű szerintem, mert könnyen lehet hogy de Ligt se itt köt ki, ha nincs a Ronaldo transzfer. Szerintem ő nem csak az ügynöke meg a Juve név miatt kötött ki itt.

simoni 2019.11.13. 12:52:24

@rockitbaby: A hullámvölgy természetesen nem a személyiségjegyei miatt van. Az a reakció van amiatt, amit a hétvégén produkált, amikor Sarri a lecserélésével már másodszor szembesítette a ténnyel, hogy gyenge formában van, nincs hasznára a csapatnak.

Egy profi focistának tudnia kell mentálisan kezelni az ilyen helyzeteket, ezért teljesen elfogadhatatlan az a tiszteletség, amit ezzel a gesztussal a szurkolóknak és a csapattársaknak üzent. A klub részéről ezt szankció kell, hogy kövesse, és hiba lesz, ha elmarad, mert az mindenki számára azt üzenné, hogy CR a klub felett áll. Ami a margitban talán elment, de ennél a klubnál elfogadhatatlan.

Ahogy arra már utaltam, szerintem többről van itt szó, mint egyszerű hullámvölgyről. A bal szélről való betörésekhez egyszerűen már nincs meg a robbanékonysága (már az utolsó reálos szezonjában sem volt meg - nem véletlen, hogy Zidane is középcsatárként szerepeltette). Valami érthetetlen okból mégis ezt a posztot erőltetik. Azt nyilván nem tudjuk, hogy CR vagy Sarri az oka ennek, de kétlem, hogy az utóbbi ennyire vak lenne.A balszél az Costa helye, sokszorosan bizonyította.

simoni 2019.11.13. 12:55:03

@steven.h: Lehetséges, bár ha nincs CR, akkor meg több zseton maradt volna, amit be lehetett volna tolni De Ligtért. Sose fojuk megtudni...

Il Principino 2019.11.13. 15:14:00

Ramsey jól kitolt Ronaldoval,más lenne a helyzet ha nem ér a labdához :D
Ő is csak ember,belejön újból majd..Most éppen szar periódusban van,de ez változni fog,lásd Dybala!

Ádi93 2019.11.13. 22:14:45

@rockitbaby: "Összességeben egy adott meccsen ha kihasznáknánk a helyzeteinket, most mindenki istenìtené a csapatot. Én azt látom, annyi kell, hogy jobb arányban ertékesítsük a kialakított helyzeteket."

-Egyébként, ha kicsit hátrébbról nézzük a jelent, azért valahol tényleg abszurd, hogy a Juve az egyetlen topligás csapat, ami még minden sorozatban veretlen, de a kínlódásos gyözelmek, nézhetetlen meccsek okán óriási hiányosságot érez és elégedetlenekedik a Juve tábor egy része, persze jogosan, de akkor is. Èrdekes sziutáció.
Ès tényleg mennyivel más lenne, ha a helyzetek be lennének rúgva. Abból a szempontból talán nem is rossz ez a szenvedés, hogy minden meccsen az elözöt próbáljuk elfelejteni és küzdünk a pályán, mert óriásiak az elvárások. -de, összességében nézve, azt gonodolom, azért rózsásabb a helyzet, mint amit a kialakult dráma éreztet..

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása