Elemzés: A Milan elleni meccs

dybala_paulo_milan_ellen.jpgEzúttal is egy nehéz meccsen győzedelmeskedett a Juventus, de a lényeg továbbra is az, hogy zsebben a három pont. Sajnálatos módon fejlődést továbbra sem igazán láthattunk, egyenlő ellenfél volt a Milan, de ez nem feltétlen a Rossoneri dicsérete, hanem a Bianconeri szégyene. 

Sajnos egyre inkább oda jutunk, hogy nem igazán tudjuk megindokolni a gyenge játék miértjét. Most az a felvetés bukott meg, hogy a keményen védekező csapatok miatt voltak ötlettelenek az offenzívák. A Milan korántsem volt kellemetlen ellenfél, normál esetben legalább két góllal kellett volna feléjük kerekednie a Juventusnak. Ehelyett Sarri együttese nem tartotta kézben a mérkőzést, úgy tűnt, mintha két egyforma erősségű csapat csapott volna össze. A labdabirtoklástól kezdve, a kapura lövéseken át a passzokig nagyon hasonlóak a két együttes számai. Ez különösen azért nagy probléma, mert elvileg a Sarriball a mérkőzés kézben tartásáról szól, ennek pedig nyoma sem volt. A labdakihozatalok jól mentek, a középpályán azonban megállt a tudomány. Bentancur, Bernardeschi, Matuidi és Pjanić összesen tudott összehozni egy darab kulcspasszt.

kepernyofelvetel_156.pngÉn leginkább a középpálya összetételében látom a hibát. Matuidi és Bentancur túlságosan defenzív játékosok, a két futballista egyszerre való játszatását nem igazán tartom jó ötletnek, de Emre Can és Khedira is ebbe a kategóriába tartozik. Jelenleg Aaron Ramsey és talán Adrien Rabiot azok, akik támadóbb szelleműek, és egyiküknek legalább a pályán kellene lennie, mert jelenleg egyik trequartista sem tudja úgy elvégezni a dolgát, ahogy azt szeretnénk, ezért több támogatás kell a középpályáról. Én a walesit mindenképp a középpályán játszatnám, ugyanis az akciókat láthatólag a jobb oldalon erőlteti a Juve, ezért nem ártana, ha egy kreatívabb játékos játszana ott, mint Khedira vagy Bentancur. Látszik, hogy az a feladatuk, hogy beívelés formájában juttassák el a csatárokhoz a labdát, de ez nem mindig jön össze nekik. Az optimális az lenne, ha a bal oldalon lenne egy védekezőbb felfogású játékos, jobbon pedig az offenzívabb, mivel a támadások arra folynak leginkább.

Az sem könnyíti meg egyébként a támadások építését, hogy Ronaldo össze-vissza mozoghat a pályán, akár jobb, akár bal oldalon. A hőtérképeken is tisztán látszik, hogy  Higuaín leginkább jobb oldalt és középen tűnik fel, ahogy Bernardeschi is, míg Ronaldo térképén a hőfoltok a két vonal mellett találhatók. Teljesen lehetetlenné teszi így, hogy olyan helyzetbe kerüljön, hogy tényleg kijöjjön rá pár ziccer. Nem gondolom, hogy ebben Sarri keze van benne, mert ez eléggé értelmetlen döntés lenne. Nagyon megnehezíti így a társak dolgát, ugyanis folyamatosan figyelni kell a portugált, hogy éppen merre kódorog, és helyet kell cserélni vele, ha éppen úgy adódik a szituáció. Ez nem csak mentálisan, de fizikailag is megterheli a futballistákat.

A védekezés nagyon rendben volt ezúttal, a Milan komoly ziccerig nem jutott, azon voltak, hogy minél hamarabb befejezzék a gyors akciókat, nem dolgozták ki annyira a támadásokat, mint amennyire a Juventus. Amellett sem mehetek el szó nélkül, hogy elég komolyan letámadott a Juve, ezt az utóbbi időben nem is igazán láthattuk.

kepernyofelvetel_157.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyéni teljesítmények: 

  • Szczęsny: Rengeteget kellett védenie, ebből jó pár hárítása bravúros volt. A lengyel ezúttal hibátlan volt minden téren. Feljegyezhet hét védést, két kifutást, egy lehúzott labdát, egy megnyert légi párbajt, ráadásul mind a tizennégy átadása hibátlan volt.
  • Cuadrado: Ő ismételten megtett mindent, ahogy azt megszokhattuk tőle. Két kiosztott kulcspassz mellett van négy közbeavatkozása, egy szerelése, egy tisztázása, három megnyert párharca.
  • Bonucci: Rá sem lehet panasz, talán annyi, hogy nagyon pontatlan volt (79% passzpontosság), de az egész csapatra igaz az, hogy sok volt az elrontott átadás, amiből a Milan profitálhatott volna. Hat alkalommal tisztázott, megnyert öt párharcot.
  • De Ligt: Ha valaki, akkor ő nem volt továbbra sem pontatlan, a 89%-os passzpontosság legalábbis erről tanúskodik, ráadásul mind a hét hosszú átadása pontos volt. Hat megnyert párharc és négy tisztázás mellett egy blokkolt lövés is szerepel a neve mellett.
  • Alex Sandro: Akárcsak a kolumbiai, úgy ő is hozta a tőle megszokott formáját. Nevéhez fűződik két csel, hat pontos hosszú átadás, hat megnyert párharc, két tisztázás, három közbeavatkozás, egy szerelés.
  • Bentancur: A meccs egyik legjobbja volt, brutális, amit védekezésben mutatott. Elképesztő formában van, remélhetőleg ez kitart még sokáig. Ilyen teljesítménnyel a kezdőben a helye, csak az a baj, hogy nem konyít eleget az offenzívákhoz. Hatszor szerelt, háromszor közbeavatkozott, kétszer tisztázott, megnyert tíz párharcot.
  • Pjanić: A védekezés részét ő is megoldotta, de egyébként nem volt jó meccse. Ezt tökéletesen tükrözi az a lövése, amiből bedobás lett. Ötször szerelt, egyszer közbeavatkozott, kétszer tisztázott, kétszer blokkolt, megnyert nyolc párharcot, kiosztott egy kulcspasszt.
  • Matuidi: Nem volt olyan nagyon rossz, de jó se. Egy szerelés, egy közbeavatkozás, két megnyert párharc, ezt tudta felmutatni.
  • Bernardeschi: Rá is ugyanaz igaz, mint Matuidire, nem volt katasztrófa, de nem tartozott a jó játékosok közé. Három hosszú passz mellett kétszer lőtt a kapura, egyszer cselezett, kétszer tisztázott és megnyert két párharcot.
  • Higuaín: Olyan szinten küzdött, hajtott, védekezett, támadott, hogy Mario Mandžukić mellette egy ügyes kezdő volt. Nagyon fura ezt leírni, de szinte dupla annyi mindent tett le az asztalra, mint a horvát egy kiemelkedő meccsén, és ez nem Mario szégyene, hanem Gonzalo dicsősége. Az ember el sem hiszi hirtelen, hogy egy játékos ilyen statisztikákra hogyan is képes. Négy lövés mellett egy csel, négy kulcspassz, egy gólpassz, három hosszú passz, kilenc megnyert párharc, egy tisztázás és négy szerelés. Az ő vezetésével mentek a letámadások, nagy sikerrel. Hihetetlen ez az ember!
  • Ronaldo: Ő viszont nagyon gyenge formában van, és csalódást okozott ismét. Teljesen eltűnt az egész meccsen, még annyit se csinált, hogy kirúgott pár labdát a lelátóra, a lecserélését követő esettel pedig nem javított a megítélésén. Egy lövés, egy csel, egy kulcspassz, három megnyert párharc, ezt produkálta.

 

  • Dybala: Egyszerűen fergeteges amit művelt, ismét nyerőember tudott lenni. Most épp fordított a helyzet, mint tavaly, mikor Ronaldo számított pótolhatatlannak, míg az argentin játéka olyan különösebben nem hiányzott. Nevéhez fűződik egy gól, három lövés, három csel, egy kulcspassz, öt megnyert párharc, egy közbeavatkozás.
  • Costa: Ismét elbizonytalanított abban, hogy tud trequartistát játszani, túlságosan sokat van kint a szélen, és nem szervezi különösebben a játékot. Hat párharc mellett kiosztott egy kulcspasszt, megcsinált öt cselt és érdekes módon háromszor tisztázott.
  • Rabiot: Olyan maradandót nem alkotott, kétszer közbeavatkozott, ennyit nyújtott.

Meccs embere: Paulo Dybala

kepernyofelvetel_155.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lassan csodával határos lesz, hogy ilyen gyenge játékkal is komolyabb gond nélkül tudja a Juve hozni a meccseket, kis szerencse segítségével, ráadásul Sarri érzéke a cserékhez is nagyszerű, és ez is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy még mindig veretlen a csapat. A válogatott szünet után egy másik Juventust szeretnék látni, és egy hasznos Ronaldót. 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6715302954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vizi8 2019.11.12. 15:40:08

Jók ezek az elemzések de egy igen fontos dolog mindig kimarad, ki hányszor passzolt ellenfélhez, mert ha ez is le lenne írva már nem biztos hogy a kolumbiait kilehetne emelni, de tegnap Pjanic sem volt a passzok mestere.
Higany dicsérete érdekes, mert tény nagyott küzdött, de mint 9-es a kapu előtt kéne produkálnia magát, ebből tegnap nem láttunk semmit. A 3 támadónk a béka feneke alatt játszott, semmi mozgás, semmi beindulás, ezzel pedig a középpálya játékát ölik meg. Újra azt volt sokkszor érszevehető hogy a 3 támadónkból2 vagy 3 egy vonalban, kupacban helyezkedtek el, összehúzták a Milán védelmét, így nehéz bármitis csinálni. De az a szerencse mindenki mást lát és nem vagyunk egyformák. Gratula újra az elemzéshez!

JeetTrader 2019.11.12. 16:05:18

Nagyon jók ezek az írásaid, mindig nagyon várom őket, grat hozzá!

Ádi93 2019.11.12. 16:10:02

Az egyetlen, aminek tudok örülni, ez a meccs után az Szczęsny öröme és produkciója. Remek kapus és nagyon kell a siker, a visszaigazolás neki is. Az biztos, hogy most ez meg volt. Dybala és ő jelenleg, akiken nem érződik a rossz forma. Elképzelni sem lehet, mire lenne képes a csapat, ha mindenki legalább 80 százalékon teljesítene. -de azért bízom benne, hogy több ilyen meccset látunk még a szezonban a fontos pillanatokban.

Mitya10 2019.11.12. 16:23:11

Èn mèg nem ìrtam de valòban nagyszerűek ezek az elemzèsek minden tiszteletem! Azonban azzal nem tudok egyetèrteni h Matuidi nem volt olyan rossz de jò sem. Egèszen borzalmas amit művel. Nem tudom h èn vagy a labda sìr többet mikor hozzàkerül. Règen mikor èrkezett valòban örültem neki de lehet nem àrtott volna több PSG meccset nèznem h làssam mit "tud".

del pipi 2019.11.12. 16:33:20

@vizi8: Hát a passz játékunktól konkrétan megfáradt az arcom, az volt talán a legnagyobb gond. @Mitya10: Igen ez az egy pont amit én is kiemelnék, Nálam a félidőben három csere lett volna : Matu, Berna Roni. Aztán jöttek is szép sorban. Én nem akarnék beleállni egyikbe se de aki formán kívül van azt Max a padra de ne a kezdőbe.

Bodnar Daniel 2019.11.12. 16:55:09

Véleményem szerinte a Moszkvainál ez vállalhatóbb volt egy árnyalatnyival, mivel azért rajta voltak a támadásokon, bármennyire is fogalmatlan volt párszor az ügy. És a Milan sem volt annyira szar, sőt kifejezetten élesen játszottak, ahhoz képest, mint amire számított bárki is. Azért mikor Costa és Dibcsi beállt már pofásabban mutatott minden. Oké, én is tudnék jobban szórakozni meccsen, de eddig a blogon megjósolt, "jajj ennél már csak rosszabb jön" próféciát nem igen látom bebizonyosodni.

És megint csak azt tudom mondani, hogy attól, hogy papíron mindenkit verünk, még ki kell menni és játszani 90 percet olyan ellenfelekkel szemben akik ugyanúgy nyerni akarnak. Nem minden csak rólunk szól, vannak más tényezők is a pályán, amit figyelembe kell venni, mikor az ember véleményt alkot.

Megjegyzem, biztosan ki is fogunk kapni vagy négyszer a szezonban, akármilyen is lesz a játékunk. Még mindig azon az állásponton vagyok, hogy ennél rosszabb nem lesz, ez biztos. Bár nem tudom, hogy az állandóan nyerésnél mit tudunk többet tenni a jövőben. :D

alexGicamo 2019.11.12. 17:21:05

@Bodnar Daniel: Azért látványos, amikor Costa és Dybalababa a pályán van vagy épp becseréli őket a bagós mesterünk, mert ők azon kevés játékosaink közé tartoznak, akik JÁTSZÁK a futballt, nemcsak statikusan, gombfoci bábu módjára tityi - lötyiznek jobbra-balra ,

alexGicamo 2019.11.12. 17:21:27

@alexGicamo: a társaktól várva a megváltást .

Rocky80 2019.11.12. 17:24:35

@Bodnar Daniel: persze hogy nem látod bebizonyosodni, amikor megint nyertünk, holott ilyen teljesítményért hazai pályán nem nagyon szoktak 3 pontot osztogatni...

Viszont el kell hogy keserítselek: lesz ennél rosszabb, amikor beáll sajnos a teljesítmény és a reális megszerzett pontok egyenlege.

De ne legyen igazam.

Félreértés ne essék, nyilván mindenki örül, hogy veretlenek vagyunk. Viszont csodával határos valóban hogy ennyi pontunk van ilyen hitvány játékkal.

JuventusFanatikus 2019.11.12. 17:39:01

@vizi8: Köszönöm!

Én általában nem szoktam kiemelni a negatívumokat, csak ha darabszámra sok van egy embernél, vagy ha olyan látványos és komoly hibát vét. Például Bonucci passzpontossága, vagy Mira lövése.

Igen, Higuaínból ki lett ölve a csatárösztön, de nem akartam most picit kritizálni, mert olyan jól játszott, hogy most a dicséret ideje van. Egyébként többször is rosszul olvasta a játékot, és nem indult el a hosszú passzokra.

Ezt az egy kupacban való helyezkedés szerintem annak a következménye, hogy CR bármerre feltűnhet a pályán, és ha a társ nem kapcsol időben, és nem lép a helyére, akkor könnyen előfordulhat.

@JeetTrader: Köszönöm! Nagyon örülök neki, sajnos munka mellett nem mindig bírok minden meccset elemezni, de igyekszem:)
@Mitya10: Köszönöm! Maradjunk annyiban, hogy saját magához képest elfogadható volt.:)

del pipi 2019.11.12. 18:24:36

@JuventusFanatikus: Ja én is köszöntem! Csak a Matuidis rész sántít nálam is, én sokszor hasznosnak látom a futómennyiségét, de most csúnyán vakon volt.

pedronegroo 2019.11.12. 18:59:00

@JuventusFanatikus: Ez szép munka, well done, ilyen szépen leírni hogy szarok voltunk az már majdnem művészet! :) Nekem csak egy kis Véber Gyuri klasszikus jutott eszembe elemzés gyanánt a meccsről: "Hogy nem tudtok a qrva istenit egy jó döntést hozni b@zdmeg NBII-es futballisták a f@szomat már"

JuventusFanatikus 2019.11.12. 19:41:46

@pedronegroo: Köszönöm! Mit ne mondjak, nem is volt könnyű összefoglalni a látottakat, mert olyan szinten semmilyen volt az egész meccs, hogy hihetetlen. Normál esetben nem is írtam volna meg, de az utóbbi időben különösen szeretetitek ezt a sorozatot, úgyhogy megeröltettem kicsit magam, hogy legyen belőle valami normális mennyiségű szöveg és talán kicsit színvonalasabb legyen, mint a meccs volt. A visszajelzésekből úgy tűnik, hogy érdemes volt megcsinálni:)

pedronegroo 2019.11.12. 19:43:39

@JuventusFanatikus: Igyál egy sört, megérdemled! :)

JuventusFanatikus 2019.11.12. 21:36:52

@pedronegroo: Igenis, kapitány!:) Nem kell kétszer mondani!:P

el.Flaco 2019.11.13. 08:24:51

@vizi8: Higuaínt lehet ekézni a gólínsége miatt, mert ugyebár egy csatárt a góljai alapján ítélnek meg elsősorban. Én nem örültem a visszatérésének, de azóta teljesen meggyőzött arról, hogy jó döntés volt itt tartani. Küzd, hajt és teljesen alárendeli magát a csapatnak. Gólt nem szerez annyit ugyan, mint amennyit megszoktunk tőle, azonban remekebbnél remekebb és még inkább fontosabb kulcspasszokat/assisztokat osztott ki az elmúlt meccseken. Nálam ezerszer hasznosabb jelenleg mint Ronaldo, akinek jót tenne nagyon egy gól, hogy visszanyerjen valamit az önbizalmából/formájából.

steven.h 2019.11.13. 08:50:35

@el.Flaco: Én azt nem értettem, hogy tavaly miért ő lett az áldozati bárány, mikor előtte is mindent megtett a csapatért...(jó persze nyilván tudom, magas a fizetése...)

el.Flaco 2019.11.13. 13:04:08

@steven.h: Nyilván közrejátszott a magas fizetése, de szerintem a vezetőség úgy gondolta, hogy belőle még lehet pénzt csinálni, ami részben finanszírozta volna a Ronaldo transzfert. Ha jól rémlik összesen 50 millió felett kaphattunk volna érte, ha véglegesíti a Milan/Chelsea a szezon végén (18 millió a kölcsönért és 36 millió a véglegesítésért (?)).
Dybala eladása ugye tavaly még nem merült fel, Mandzukic pedig Allegri egyik kedvence volt, és érte pénzt se sokat látott volna a klub. Ezek lehettek a fő indokok Higuaín elzavarása mellett szerintem. Mindenesetre örülök, hogy végül így alakult a sorsa, jobb bánásmódot érdemelt volna a tavalyinál.

ZecH 2019.11.13. 19:17:58

@JuventusFanatikus: Mindig erdemes megcsinalnod! Nem veletlen ez a legszinvonalasabb Juve forum kis hazankban... es ebben oroszlan reszed van, szoval csak igy tovabb!!

JuventusFanatikus 2019.11.13. 20:12:58

@ZecH: Köszönöm a dicséretet a magam, és az egész Szerkesztőség nevében is:) Azért az oroszlánrészt picit túlzásnak érzem, már előttem is nagyon komoly minőséget képviselt a Blog:)

Il Principino 2019.11.15. 10:05:12

Jó elemzés,de nálam a lengyel a meccs embere,ha nincs ilyen formában akkor Dybala hiába érkezik később :)
Costát meg soha többet nem szabad középen erőltetni,neki a széleken van a helye.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3371) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1645) játékosokról (9892) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2425) meccsek (4140) mercato (4133) nyilatkozat (7419) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4162) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása