Sarri: „Jobban szeretem, ha a bírók tartják a kezükben a meccset”

sarri_maurizio_sajtotajekoztato_2.jpgMaurizio Sarri a Toro elleni meccset megelőzően arról beszélt, hogy nem részesíti előnyben a VAR-rendszert, és olykor nehezen tudja elfogadni az abszurd szabályokat.

A bírókat továbbra sem kímélik a szurkolók, és olykor a szakma sem annak ellenére, hogy már jó ideje bevezették a videóbírós rendszert a vitatható ítéletek csökkentése érdekében. Az elmúlt fordulókban a bírók többször kitartottak saját ítéletük mellett, és nem kérték ki a rendelkezésre álló videós segítséget. 

„Jobban szeretem, ha a játékvezetők vezénylik a meccset a pályáról.” - tette le a voksát Maurizio Sarri a Toro elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón.

„Nem kell mindenképpen az összes helyzetet a nyilvánosság elé tárni. Kezezés esetén továbbra sem értem, hogy miképpen is szólnak a szabályok.

Emellett a mindennapi életben is vannak abszurd szabályok, és ezekhez igazodnunk kell. Azt mondom, hogy nem szeretem ezt a rendszert, mert makroszkópikus hibák azonosítására született, most azonban három vagy négy alkalommal is igénybe veszik a rendszert. Külföldön korlátozottabban veszik igénybe a rendszert.”

A mester az első Derby della Mole összecsapására készül a Juventus padján, amelyik csapat mostanában folyamatosan felülmúlja városi ellenfelét.

„Ez magában is történelmi összecsapás attól függetlenül, hogy a szezon milyen szakaszában vagyunk. Szerintem egy nagyon motivált Torino ellen fogunk pályára lépni, és ez a derbi rendkívül fontos lesz számukra.

Nagyon fontos, hogy mi irányítsuk a meccs menetét, olykor ez megoldható, máskor azonban nem sikerül. Azt elmondhatom, hogy fontos lenne irányítani a holnapi meccset, hogy a mi akaratunk érvényesüljön.

Egy derbi soha nem szokványos. Jelenleg az összes meccs fontos. Remélem, hogy a derbi ténye segít a mentális fáradtság következményeinek az elkerülésében.

Londonban a derbi teljesen más hangulatú, az ittenit próbálom a lehető legjobb módon megélni.”

Miralem Pjanić izomsérülés miatt valószínűleg nem fog játszani a Toro ellen, de nem mondott biztosat ezzel kapcsolatban a mester.

„Nem tudom, hogy fog-e játszani. A minap egyedül végezte az edzésmunkát. Az orvosi stábbal is konzultált, de nem tudom, hogy holnap játszhat-e vagy sem.

Aaron Ramsey jól fest, legalábbis edzésen. Gonzalo Higuaín nagyszerű játékos. Az elmúlt nyáron rendkívül motiváltnak tűnt, de Londonban már kevésbé győzött meg. Amikor motivált, akkor nagyon fontos játékosa a csapatnak.

Cristiano Ronaldo szeret kissé a bal oldalon játszani, míg Paulo Dybala a jobb oldalon, de egyikük sem igazi szélső, ezért számukra nem ideális a hármas támadósor.”

Végül a múltban a Chelsea-t és a Napolit is irányító mester a Superga-tragédiáról is beszélt, és úgy érzi, hogy mindenképpen tisztelettel kell adózni az áldozatoknak.

„A Napoli és az Empoli csapatával is májusban látogattunk ide, és úgy éreztem, hogy mindenképpen tiszteletemet kell tennem a sport legendáival, a Grande Torino játékosaival szemben. Nem esett nehezemre. Úgy éreztem, hogy kötelességem, mivel a Grande Torino az olasz futball legendái közé tartozik.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6615278026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bianconero 2019.11.01. 16:56:38

Mitől fáradtabbak fiaink mentálisan mint a Torók? Sok a matekházi és nagy agymunka a Jeep-eket vezetni? A roncis és dybalás részt sem értem: azt hittem ilyen tálentumoknak tökmindegy milyen oldalról indulnak középre. Remélem ezek a mondatok csak csapdák a mestertől. :-)

babo0410 2019.11.01. 18:24:44

@Bianconero: Már maga az nem hangzik jól, hogy november 1-én azt nyilatkozza, hogy mentálisan fáradt a csapat. Két hónap alatt így kimerültek? Akkor tavasszal gondok lesznek. Remélem ez nem igaz.

JuventusFanatikus 2019.11.01. 18:28:02

Sky szerinti kezdő:
Szczęsny - Cuadrado, Bonucci, de Ligt, Alex Sandro - Emre Can, Bentancur, Matuidi- Bernardeschi -Dybala, Ronaldo

GGábr81 2019.11.01. 18:28:03

@Bianconero: valóban nem érted.
Dybusz nem szélső és nem is tud ott játszani, bár szeret jobbra húzódni, de nem szélső.

GGábr81 2019.11.01. 18:30:02

@JuventusFanatikus: Sándor Sanyi soha nem fog pihizni? Bonu is csúcsra jár. Sok lesz.

JuventusFanatikus 2019.11.01. 18:30:11

@GGábr81: Ahogy mondod, attól, hogy valaki klasszis, nem jelenti azt, hogy bárhol tud játszani. Igaz ez fordítva is, hogy attól, hogy valaki bárhol tud játszani, attól még nem válik klasszissá.

JuventusFanatikus 2019.11.01. 18:33:34

@GGábr81: A szerdai produkciót látva pedig kijárna neki is a pihenés, de Sarri sem tud mit csinálni, mikor érdemben nincs cseréje a brazilnak. Bonu is igazán pihenhetne, meg Demiral is valamikor játszhatna, mert azzal, hogy Rugani pályára lép, az senkinek nem jó.

Contelegend 2019.11.01. 18:39:55

Összességében a VAR egy nagyon jól működő rendszer lehetne , ha a bírók az intuitív döntésekkel , adott helyzetben nem nyúlnának bele egy meccsbe. Pl Ronaldo a bika fizikumú csatár a Genoa elleni meccs végén naná , hogy úgy esik el mint egy megszeppent első áldozó a templom lépcsőn. Tizi befújva , 3 pont zsebben. Naná így kell csinálni, adott helyzetben bárki ezt csinálná. A bíró véleményén a visszajátszás nem változtat. Viszont amikor ajvékol a sok szurkoló , hogy VAR-al együtt is milyen szar döntést hoztak ( pl az Inter "lesnek mondott" góljánál ) , akkor elfelejtik, hogy az adott szituációt több 10 ember mérlegeli minden kamera állásból amit mi nem is látunk . Szerintem pont a Serie A érdeke a VAR , hogy ne csalózzanak le senkit , bár részrehajlás így is van nem egyszer :) . Sarri imádott bírózni Napoli edzőként , most a VAR elvett tőle egy kibúvót . Bár akkor mindig a Juventus-t támadta és a javukra tévedő bírókat, most a Juve élén igazán megnyugodhatna. Spalletti, Gattuso, Gasperini, Conte együtt nem szokott ennyit sírni ezen , és ők csak az olasz edzők a sorból :D

Bianconero 2019.11.01. 18:58:57

@GGábr81: értem, mire gondolsz. De szélső és szélső között is van különbség. Nem a futóbolond típusra gondoltam, aki a vonal mellett szaladgál és csak beívelget, hanem az olyan gólerős, befelé törő cselgépekre mint Robben. Szerintem erre Dybuszka és Ronci is alkalmas, mindkét oldalról. Mindenki 10 emberrel beáll ellenünk, nem lehet középről erőlködni mindig. Erre nem lenne jobb a center mögött egy CR, Dybala kettős, néha kihúzódva? Vagy miért mondja a mister, hogy 3 ilyen támadó nem fér el együtt? Inkább tele a középpálya Can, Matuidi meg Khedira-féle rombolókkal. Ha igaz a kezdő amit írtatok, akkor holnap se Ramsey, se Costa. Ki fog cselezni? :-)

del pipi 2019.11.01. 19:19:18

@JuventusFanatikus: Jó kezdő! 0:4 legalábbis ma ennyit játszottam a Toro-val.

The king of alibis 2019.11.01. 20:08:43

@JuventusFanatikus: Sandro teljesen kész lesz, ha így megy tovább
Minden meccset végig kell játszania, mert cseréje sincs
Szép volt Paratici...

ZecH 2019.11.01. 20:21:07

@del pipi: en voltam kint della mole-n... ki nem talalod mi lett az eredmeny :D

Most mar megneznem ahogy guritunk egy lenyugozo 4est! Holnap felveszem a mezem a salat a sapjkat, es olbe veszem a bogrem hatha... nehogy a babonan muljon...

JuventusFanatikus 2019.11.01. 21:50:14

@Bianconero: Attól még nem tudnak otthonosan és hasznosan ott mozogni, azért ez komplexabb dolog:)

@Contelegend: Talán, ha valamilyen módon magyarázatot kapnánk arra, hogy a döntés miért az ami. Mondjuk, ha hallanánk azt, hogy a VAR bírók mit súgnak a játékvezetőknek, akkor mindjárt másként látnánk a dolgokat. Ehhez hasonló eset az általad említett "les" amit képtelenek voltak bemutatni egy olyan kameraállásból, amiből tényleg látszik, hogy az volt.
Sarri tényleg szeretett birózni, de Contét sem kell félteni.

Contelegend 2019.11.01. 22:31:56

@JuventusFanatikus: Igazat adok abban , hogy megkéne magyarázni adott szituációt, de erre már csak a meccs után van lehetőség, akkor meg már " kit érdekel" mert hát az eredményen nem változtat. Nem védem az Inter-t mert tévedtek eleget a javunkra , ahogy a Ti javatokra is , ugyanígy igaz az állítás az ellenkezőjére. A tézisem azon alapszik, hogy azért főleg a 90-es , 2000-es évek elején , közepén rengeteg botrányos ítélet volt ami alá ásta a ligát . Az indok mindegy , fogadási csalás , kenőpénz, adott csapat hátszele.. ennek kiküszöbölésén nagyon is sokat segít a VAR . És ha csak 2-3 meccset befolyásoló hiba történik csapatonként egy idényben nem pedig 10 szerintem már elégedettek lehetünk. Sarri-val kapcsolatban nem támadásként írtam a dolgot , engem is idegesített mikor csesztette a Juve-t annak ellenére , hogy drukkoltam a Napoli-nak abban az 1 idényben mikor reális esélyük volt megtörni a hegemóniátokat. Erőből nem ment nekik, maradt a masszív bírózás. Kíváncsivá tett ha már akkoriban van VAR mivel jött volna. Conte-t én kevésbé érzem frusztrált embernek ilyen szempontból. Mindenesetre Sarri a lófasz jó végén van most , úgyhogy ideje úgy is viselkednie nem? Vagyis a zebrafasz jó végén. Nem bírtam kihagyni bocsi :D
Persze nem mondott most olyan önfürdető dolgokat , de egy ilyen kerettel ezerrel gyalulni kéne , hogy beleférjen simán egy rossz bírói döntés is a győzelemhez.

JuventusFanatikus 2019.11.01. 22:50:03

@Contelegend: Ha akarnák, biztos meg tudnák oldani. Akár lehet az a F1-ben használt rádiólehallgatás (nem nézem az F1-et, de arra emlékszem, hogy van ilyesmi), vagy a visszajátszás alatt a négy koma közül az egyik begépeli, hogy mi miatt a döntés. Még a 2-3 hiba rendben lenne, de ne az ilyen Napoli-féle színészkedések legyenek azok.

gomorra21 2019.11.02. 01:51:42

@Bianconero: Dybala és CR két olyan támadó, akik védekezésben nem sokat tesznek hozzá. Ha kapnak még egy Higuaint a nyakukba, nincs a támadó trióból egy játékos sem, aki teljes értékű középpályásként vissza tudna zárni. Bernardeschi, Ramsey, de még Costa is emiatt sokkal jobban passzol a két támadó mellé. Erre jön még ráadásként, hogy mindkét említett támadó sokkal jobban él, ha közelebb van a kapuhoz, és kevésbé tolódik ki kiszolgáló szerepkörbe. Szerintem Sarri elképzelése az, hogy ha bele döglünk is, ebben a felállásban kell megtalálni a győztes utat, lehet, hogy a tömörülő védelmek ellen máshogy könnyebb lenne, de ez a felállás a legversenyképesebb a nagyobb csapatok ellen, úgyhogy ezt játszuk, ebben kell összeszokni. Szerintem az csak nálunk egy berögződés, hogy a jó edző folyton variál, vannak formációk a zsebében, amik közül folyton válogat. Sarri meg inkább mintha úgy gondolná, hogy van egy játékunk, és mindenkinek meg kell tanulnia benne játszani, és akkor idővel gépezetként fog működni a csapat. Ehhez a kerethez a 4-3-1-2 passzol, így ez lett a hadrend. Nyáron mindenki megmondta a tutit, hogy a Bagós 4-3-3at fog erőltetni, aztán annak elég gyorsan vége lett. Vált az öreg, ha kell, de nem változtatgat meccsről meccsre, mert nagy csapat vagyunk, van egy játékunk, nem kell ügyeskedni. Talán igaza lesz, mindenesetre egész biztosan időre van szüksége.

GGábr81 2019.11.02. 07:22:47

@The king of alibis: biztos úgy gondolták, hogy néha egy ilyen egyszerűbb sörmeccsen, mint pl a genova ellen majd helyettesíti DS vagy Danolo. De mi van, ha komolyabb meccsre döl ki. Besz@rnék egy city ellen siróval a kezdőben.

GGábr81 2019.11.02. 07:32:56

@gomorra21: igazad van, de kb 2 hete nyilatkozta, hogy ennek a keretnek mindkét formációt tudni kell és alkalmas rá. Szerintem is, ha teljes a keret. Dyb az egyetlen akinek a Maxi féle 433-ban nem volt hely. Kiváncsi lennék, hogy malbi man-nél 433-ban mi lenne vele. Szerintem Dybusz és a sérülések miatt hagytuk el azt a rendszert. Azaz inkább kényszer szülte mint Sári rugalmassága. Meglátjuk én még várom, higy mit kavar ki, még türelemmel vagyok. Könnyű mert még eredmény is megvan.

del pipi 2019.11.02. 08:31:21

@ZecH: Na azt a meccset még nem láttam élőben, de azért remélem egyszer meglesz. Nagyon helyes szurkoljunk is nekik, de azért kíváncsi leszek ha tényleg 4:0 akkor mennyi lesz a kommentek száma a meccs után. Felmegy ugyanúgy 200 fölé? Vagy a kommentelők nagy része azt mondaná: nincs itt semmi látnivaló haladjunk tovább! :)))))) Tudod mit balhéztam az asszonnyal a meccs miatt hogy nézhessem? Mert egy időben megy az X faktor, de bezsaroltam úgyhogy nincs gond! :)

Bianconero 2019.11.02. 08:34:27

@gomorra21: köszi a szuper magyarázatot! A többiek eszmefuttatását is! Nekem is az az aggályom a 442-vel, hogy nem látok alkalmas trequartistát. Ramsey majd talán. De én is türelemmel várok, több hónap, mire egy taktika beépül a fejekbe, a sérülések miatt meg sokszor borul a terv. Kiváncsian várom ma mit füstöl ki a Boss.

JuventusFanatikus 2019.11.02. 08:41:19

@del pipi: Én 3-0-át álmodtam, de a játékban 2-0-át tettem meg. De, ha azt mondod, hogy ez is 4-0 lesz, akkor azonnal változtatom:P A kommentek száma egyébként nagyjából megütné a százat egy jó meccs után, de nem sokkal súrolná felülről ezt a számot. Azt hiszem, ha X-faktort kellene néznem meccs helyett, akkor meg is bolondulnék:D

del pipi 2019.11.02. 09:20:16

@JuventusFanatikus: Az én lejátszott 4:0-ámban az bibi hogy az elsőt én gurítottam , ez a gól a nem kicsi kategória volt ugyanis egy egész pók populáció halt ki, ami real lehet az hogy a másik hármat a Dybala rúgta. Annyi hogy elég szarul áll a Juve mert a BL-ben már a legjobb 16 között vagyunk, a bajnokságban meg egy X-ünk van a Brescia ellen, el is zavarom az edzőt a pinyóba! Most a mai igazi meccsről egy mondat, ha beindul a henger akkor nagy pusztítást végzünk, csak az első helyzetnek kell bemenni. Forza Juve !

Rikoo 2019.11.02. 11:48:50

@Contelegend: Na azért Contét sem kell félteni, mindig mondta a magáét. Allegri volt inkább aki sose panaszkodott a Juventus padján.

ZecH 2019.11.02. 15:21:23

@del pipi: En is meg kellett fenyegessem. Nem normalis visitas helyett megnyugtato(?) futball... nem ertem hogy a nok ezt miert nem ugyanigy latjak :D

Egyebkent pedig ha jon vegre a folenyes gyozelem, akkor tutira 100 alatt marad a komment szam... jellemzoen csak a kinkeserves meccsek hoznak eleg erdeklodot, a gyoztesek meg csak az optimistakat elegitik ki ;)

Contelegend 2019.11.02. 16:54:46

@ZecH: Megnyugtatlak titeket ez minden fórumon így van :D

del pipi 2019.11.02. 19:15:47

@ZecH: Na jól van azt hittem csak nekem kell megharcolnom a meccsért! :) @Contelegend: Ez inkább amolyan semmi sem jó Magyar dolog, tudom, ez a sajátosságunk.@JuventusFanatikus: Csak ez legyen! Nekem tetszik!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása