Elemzés: a Lokomotiv Moszkva elleni mérkőzés

lokomotiv_moszkva_elleni_gyozelem.jpgKemény mérkőzésen tudta otthon tartani a három pontot a Juventus, amit leginkább Paulo Dybalának köszönhetünk . A pályán végül sikerült győzelmet aratni, viszont a lelátókon csúnya vereségbe ütköztek a Juventinók, mert az a maroknyi orosz drukker hihetetlen atmoszférát varázsolt, amiből erőt bírtak meríteni a vendégek. Nehéz menet volt ez a hazaiak számára, a moszkvaiaknak úgy alakult a mérkőzés ahogy szerették volna, de nem bírták megtartani az előnyt a hármas sípszóig. Nem volt ez egy látványos meccs, és még finoman fogalmaztam, de ezúttal nem a komplikált módszerek számítottak megoldásnak, hanem a legegyszerűbb eszközök voltak a leghatásosabbak.

Arra mindenki felkészülhetett, hogy a Loko keményen fog védekezni, és kontrára fognak berendezkedni, nem meglepő módon, elvégre az oroszok találták ki ezt a játékstílust, rájuk jellemző leginkább a kontrázás. Teljes mértékben átadták a Juventusnak a kezdeményezést, ők csak a gyors ellentámadásokra készültek, amelyekben mindig megvolt a veszély. Papíron nagyon jól mutat az olaszok labdabirtoklása, viszont a valóságban ez eléggé meddő mezőnyfölény volt. Tisztán látszódott az is, hogy mire készült Sarri mester, távoli lövések és beívelések tömkelegét láthattuk. Egy ilyen ellenfél ellen ez a leginkább járható út, mert ugyan lehet próbálkozni kisebb akciókkal, rövid passzos összjátékkal, de mikor tíz ember együttesen, fegyelmezetten védekezik, akkor olyan sok dolgot nem tud tenni a támadó együttes, mint erővel megoldani a feladatot. Mint láthattuk, a távoli átlövések sikeresnek bizonyultak, csak türelem kell hozzá.

kepernyofelvetel_143.pngEnnek fényében, hogy tudjuk mi volt a terv, érdekesnek tűnt a kezdő összeállítása. Sokkal egyértelműbbnek tűnt volna trequartista szerepkörben bizalmat szavazni Bernardeschinek,  Matuidi helyett pedig Rabiotnak. Mindkét fiatal játékos ismérve, hogy tudnak és mernek is távolról kapura tüzelni, ezért sokkal logikusabb lépés lett volna már kezdőként számolni velük. Erre a mester is rájött, ugyanis őket cserélte be, Higuaínnal karöltve. Nagy pozitívum, hogy Sarri jól tud a cserékkel belenyúlni a meccsbe, akik feljöttek, azok mind jól teljesítettek, míg a gyenge pontokat időben észrevette a tréner, és addig lecserélte őket, míg nem volt késő.

A támadásokban a már megszokott, és jól működő 4-3-1-2-es hadrendet alkalmazta a Mister, ami ezúttal sem vallott szégyent. Ugyan nem éppen ez a legmegfelelőbb felállás a betömörülő gárdák ellen, mivel a széleket csak a szélső védők tudják igazán bejátszani, így pedig azért sokkal sebezhetőbb a már így is komolyan feltolt védelem. A jobb oldalon nagyon komolyan próbálkozott a Juventus, köszönhetően a bombaformában játszó Cuadradónak, aki nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő, míg középen Pjanić osztogatta a jobbnál jobb labdákat. 

A védekezésről olyan sokat nem lehet beszélni, ugyanis a piros-zöldek nem igazán támadtak, de mikor éppenséggel offenzívára szánták el magukat, akkor sem  felállt, rendezett védelemmel találták magukat szembe. Mikor Dybala és Higuaín egyszerre volt a pályán, akkor védekezésben 4-3-3-ra váltott át a torinói csapat, míg mikor a két argentinból az egyik hiányzott a gyepről, akkor  4-3-1-2-es felállásban védte a kapuját az olasz egyesület.

A kapott gól: A hibás Bonucci, aki nem tudta eltakarítani a játékszert, de Cuadrado sem volt teljesen ártatlan, mert rászaladt Miranchukra, miközben embere, João Mário teljesen üresen volt. Az oroszra Alex Sandro vélhetően odaért volna, a kolumbiai is rossz döntést hozott, de a hibás mindenképp az olasz.

kepernyofelvetel_144.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyéni teljesítmények:

  • Szczęsny: A legjobb tudása szerint játszott, azt a lövést lehetetlen volt védeni. Két alkalommal hárított, hibátlanul passzolt, összesen tizenötször, ebből négy hosszú átadás volt. Ez még annak tükrében is szép teljesítmény, hogy az oroszok nem eszközöltek komoly letámadást.
  • Cuadrado: Miralem esetében emlegette Sarri, hogy számára a kitűzött cél a 150 labdaérintés. Ezt meglepetésre először nem a bosnyák teljesítette, hanem Cuadrado, aki ezen az összecsapáson 151 alkalommal ért hozzá a játékszerhez, amivel rekorder lett a Juventus-játékosok körében, ugyanis Bianconero futballista a BL-ben még nem ért ennyiszer labdához. Az egész jobb oldalt bejátszotta, kiosztott egy asszisztot is, rengeteg beíveléssel próbálkozott, amiből olyan sok nem talált embert, de kétségtelenül több próbálkozásban is benne volt a veszély. Annak ellenére, hogy a támadásban jeleskedett igazán, a védekezésben is nagyon komoly teljesítményt pakolt le az asztalra. Nevéhez fűződik két tisztázás, két közbeavatkozás, három szerelés, nyolc megnyert párharc (a tizenkettőből), két kulcspassz, két sikeres csel, százkettő pontos passz (88%), egy pontos beadás a hétből és hat pontos hosszú átadás.
  • Bonucci: Volt egy nagyon komoly mentése, mikor megakadályozott egy kibontakozó kontrát, de mindhiába, ha közben többször is hibázott, ráadásul egyik miatt gólt is kapott együttese. Nem játszott jól, pedig eddig jó formának örvendhetett. Feljegyezhet három tisztázást, egy közbeavatkozást, egy szerelést, négy megnyert párharcot, 
  • de Ligt: Neki sem volt olyan sok teendője, egyszer tisztázott, egyszer szerelt, hat párharcot nyert meg.
  • Alex Sandro: Jó szokásához híven csendben tette a dolgát. Az összes párharcát megnyerte (tíz darab), kiosztott két kulcspasszt, egyszer tisztázott, egyszer közbeavatkozott, egyszer szerelt.
  • Khedira: Nem sok pozitívumot tudok elmondani róla, de az nem semmi, hogy hibátlanul passzolt, összesen harmincnyolc alkalommal. Párharcból mindössze egyet tudott megnyerni, egyszer szerelt, egyszer pedig tisztázott. 
  • Pjanić: Jó formája továbbra is kitart, köszönhetően annak, hogy a védelmet egészen magasra fel lehetett tolni, és az egész csapat a Lokomotiv tizenhatosa körül volt, ezért nagyon közel helyezkedhetett a kapuhoz, és rengeteg kulcspasszt ki tudott osztani, szám szerint ötöt. Természetesen nem csak ebben merült ki a tudománya, kétszer szerelt, egyszer közbeavatkozott, megnyert öt párharcot és emellett még 89% pontossággal tudott passzolni.
  • Matuidi: Olyan sok jót róla sem tudok írni, a szokásos "belerúgok a labdába egy nagyot, majd lesz valahogy" elvet alkalmazta, ennek köszönhető, hogy védekező statisztikái nem mondhatóak rossznak, de egyébként nem játszott jól, volt mikor addig bohóckodott a játékszerrel utolsó emberként, hogy elvették tőle a labdát. Kiosztott egy kulcspasszt, öt párharcot megnyert, háromszor közbeavatkozott, egyszer szerelt, egyszer tisztázott.
  • Bentancur: Ismételten trequartista szerepkörben vetette be Sarri, ezúttal nem bukott meg ez az ötlet, de nem is lett siker. Ugyan jól tudott passzolgatni a támadókkal, de ez csak a meddő labdafölényhez volt elég, kulcspasszokkal nem tudta tömni társait, és távoli lövésekkel sem próbálkozott. Mikor visszakerült a helyére, akkor sokkal pofásabb játékra volt képes, és ekkor tényleg hasznos tudott lenni. Kétszer szerelt, egyszer tisztázott, megnyert hat párharcot.
  • Dybala: Az ő duplája döntött, és a lényeget ezzel el is árultam. Végig benne volt a veszély a játékában, és emellett még két kulcspasszt is kiosztott. Hét megnyert párharc mellett még szerelni is tudott.
  • Ronaldo: Ha nem az ötszörös aranylabdásról lenne szó, akkor azonnal le kellett volna kapni a pályáról. Az égvilágon semmi veszély nem volt a lövésiben, nyolc alkalommal próbálkozott, de mindhiába. Említésre méltó volt tőle a három csele, egy kulcspassza, öt megnyert párharca, egy közbeavatkozása.

 

  • Higuaín: Jól szállt be, voltak jó megmozdulásai, próbálkozásai. Kiosztott egy kulcspasszt, és megnyert egy párharcot.
  • Rabiot: Teljesen más, mint Khedira vagy Matuidi, nagyon hasznosan játszott. Három fontos átadást számlálhat össze, két csel és három megnyert párharc mellett.
  • Bernardeschi: Szintén jó cserének bizonyult, egy kulcspasszt is ki tudott osztani

Meccs embere: Paulo Dybala

kepernyofelvetel_142.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr815257586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex8610 2019.10.24. 13:46:24

Nagyon jok ezek a meccs utani elemzesek.Koszonjuk a faradtsagot!

majerjohny 2019.10.24. 14:36:54

Köszönjük az elemzést.
Azt gondolom nagy dolgot nem mondok, de 28 lövésből minimum 6-7 gólt kellett volna elérnünk, a hatékonyságban mindenképpen javulni kell!

del pipi 2019.10.24. 16:34:14

Annyit tennék hozzá hogy a kapott gólban gyakorlatilag a komplett védősor benne volt, úgy kezdődik hogy De Ligt úgy alászaladt a labdának mint egy nyeretlen kétéves ahelyett hogy elfejelte volna, ezek után a Bonu következett a cirkuszi mutatványával, és plusz az hogy se a Pumukli se a Sanyi nem bírta lekeresztezni ezt a súlytalan HoáóMáriót az is parádés volt, az hogy volt egy erős lövés és a Polski középre bírta kiütni az is sirály volt tehát öt kis nüansznyi dolgon múlt a kapott gól. Ettől független nem vagyok olyan maximalista mint mondjuk Babo, és azt mondom a fociban minden meg tud történni. Egyébként én elégedett vagyok a védőkkel de jobb ha nem kapunk egy gólt se, egyet úgyis rúgunk! Király volt az elemzés de tényleg! Küldöm a többieket is! :) Nézzétek meg még egyszer a szitut, és persze a gólokat www.youtube.com/watch?v=Cz_mp08ZoHM

del pipi 2019.10.24. 20:00:56

Na Juventusfanatikus barátom? Remélem így rendben vagyunk? Máris küldtem Fire kollégát aki tényleg őszintén megköszönte az elemzést. hehehe! :) @fire06: Te hány éves vagy? Ismered a Muppet Show-t ? Olyan vagy baszki mint az a két öreg az erkélyen, akik állandóan zsörtölődnek, két rosszindulatú elszabadult hajóágyú. De szerettem őket, ne sértődj meg már várom a kommentjeidet, most is szarrá röhögtem magam! :)))))) !

ZecH 2019.10.24. 20:01:42

@fire06: Semmi szukseg StandUpComedyt nezni amig itt vagy hapsikam :D Kajak ezt mar karakter szinten hozod ezt a negativ attitudot! Varazslatos!
Itt egy tok jo elemzes, latszik, hogy azert szepen volt bennunk tartas, a nehez meccs ellenere is csak behuztuk, villant Dybusz stb... Sok mindenbe lehet kapaszkodni, vannak pozitiumok... erre jossz azt ostorozod Khedirat meg Matuidit stabilan. Durva vagy.

ZecH 2019.10.24. 20:04:13

@del pipi: Hahaha, latom beloled is hasonlokat hoz ki a csavo. En is hasonlo dolgokon gondolkodom vele kapcsolatban :) Jokat nevetek... Nem rajta... Csak olyan mint a viccben a morcos kismalac. Semmisejo :D

del pipi 2019.10.24. 20:05:18

@ZecH: Basszus egyre gondoltunk! Nagyjából egyszerre is írtuk! :))))) Bírom ezt a csávót szerintem direkt Mókázik!

del pipi 2019.10.24. 20:10:01

@ZecH: Felsírtam! most is egyszerre! De sebaj majd jön Grinta aztán kitakarítja a Juventus szurkolói köréből! hehe! Hol vagy már Grinta? Meló van! Jó seprű jól söpör! Hová tűntél el? Takarodjámákeblemre! :)))))))))

alexGicamo 2019.10.24. 20:20:24

Kiváló elemzés ! Szép munka ! Köszi !

JuventusFanatikus 2019.10.24. 20:52:22

@Alex8610: Én köszönöm! Nem fáradtság ez számomra, máskülönben nem csinálnám:) Na, jó azért mikor többször át kell olvasni, ellenőrizni, az már kevésbé mókás:)
@majerjohny:@alexGicamo: Köszönöm!
@fire06: Erre nem tudom mit is reagáljak:) Az biztos, hogy teljesen másképp látjuk ezt a sportágat, hogy ki látja jól, azt mindenki döntse el maga. Hát, mit ne mondjak, nekem sem esik jól olvasni pár kommented, mikor bizonyos játékosokról formálsz véleményt, de megtisztellek annyival, hogy elolvasom, és ezek szerint Te sem teszel másképp. A két játékos ajnározása szerintem nem rám vonatkozik, mert így is azt kapom párszor, hogy "elfogult" vagyok ellenük. Ha nem tetszenek az elemzések, a fentebb említett rendkívül érdekes dolgok miatt, akkor nem kell elolvasni, ezt tanácsolom.

JuventusFanatikus 2019.10.24. 21:31:57

@del pipi: @ZecH: Szerintem fire Kolléga komolyan beszél, nem mókázik. De, ha már hasonlítgatás, akkor nekem most róla ez a videó jutott eszembe:
m.youtube.com/watch?v=d7caU4YXWiw

ZecH 2019.10.24. 22:11:07

@fire06: Felbaszni? Ne viccelj, remekul szorakozunk ;) Igy kerek ez a kis kollektiva.

gomorra21 2019.10.25. 00:20:56

Engem az elemzésnek az a sora ragadott meg, hogy az orosz drukkerek lenyomták a mieinket. Én ezt nem is értem, mi a f@sz van a szurkolóinkkal? A jól bejáratott törzsgárda, akik pár éve még szétüvöltötték a meccseket, kimegy, és tiltakozásból csendben marad? Nem kapják meg fillérekért a bérleteket, amikkel üzérkednének, és ezért a klubot, sőt, a csapatot büntetik? Vagy el sem mennek a meccsre, és ennyire színtelen, szagtalan drukkerek mennek helyettük? Engem ez már egy ideje baromira zavar, igaz, nem mentem utána. Akinek van valami infója erről, az megoszthatná. A legutóbbi Agnelli ellenes balhéjukra a rasszista szólamokkal való zsarolásról megvan, de még közelről sem kerek a történet.

del pipi 2019.10.25. 05:30:27

@fire06: Én már kifejtettem hogy szó sincs róla hogy te nem vagy Juventusos, amit és ahogy most leírtál az már korrektebb történet és ne érts félre nem azért hogy nekem imponáljon, de ha vissza olvasod mit írtál az első kommentedbe akkor egy kicsit te is elkezdesz nevetni valld be! A statisztika néha hazudik néha segít megérteni mi is történt a pályán én speciel a saját szememre hagyatkozom. Figyelj az a két játékos akit savazol nekem sem feltétlen a kedvencem de ez évben ők is jobban teljesítenek, de vélek felfedezni egy tendenciát Sarrinál ami amit eléggé logikusan és racionálisan csinál, ez pedig a játékosok játszatása. Én szerintem néhány meccs és a Rabbiot kezdő lesz, a Benta , a Can is jobb, hol van még Ramsey? És az is jó hogy a csávókám nem rugalmatlan hanem már most az elején rotálgat, még hosszú a szezon. És meg kell értenünk Sarri mit miért csinál. Hát igen már mondtam hogy kéne csinálni egy Juve blog napot ahol focizunk egyet, akár húst sütünk ,legurítunk néhány sört és megnézzük a BL döntőt együtt! :) Én meg Pesti paraszt vagyok hiszen Pesten élnek a legnagyobb parasztok! Itt mellékelem:www.youtube.com/watch?v=0PM3bVsYsRc

Rocky80 2019.10.25. 08:16:00

@JuventusFanatikus: Szerintem valamit félreértettetek.

Nem magával az elemzéssel és a munkáddal van baja, hanem hogy mindegyikben olvasnia kell a két jómadárról és egyikben sincsenek úgy megítélve és elmarasztalva ahogy ő szeretné. ;-)

JuventusFanatikus 2019.10.25. 11:25:20

@Rocky80: Világos, mint a bivaly segge, nem is vettem magamra. Nagyon nyers vélemény, de érthető, hogy mire gondolt a költő:)
@fire06: Több ilyen kommentet szeretnék olvasni tőled, mint amilyen ez az utolsó kettő volt, mert tudsz Te normális ember módjára is viselkedni. Tegnap este gondoltam, hogy tartok egy hegyi beszédet, ha tényleg szeretnél állítani magadon, de szerintem, ha nem muszáj, akkor most nem okoskodom...annyit:D Azért egy tanácsot megosztanék veled, ha megengeded. Miután begépelted a kommented, ami heves indulatokat tartalmaz, mielőtt rákattintasz a "komment küldése" gombra, picit gondold át, hogy mit írtál, és hideg fejjel olvasd át. Nálam ez úgymond bevált, mert nekem is sűrűn eldurran az agyam, és egy visszafordíthatatlan eset után megtanultam, hogy jobb átgondolni, hogy mit is írtam, ez mit válthat ki a többi emberből. Így a saját megítélésedet rontod, és meg tudsz bántani embereket, amit később megbánhatsz.
Üdv: egy másik vidéki paraszt

Quentin_KR 2019.10.25. 12:27:00

@del pipi: igazad van. Én annyival egészíteném ki, De Ligt védelmében, hogy amíg ilyen aláfutás minden meccsen van egy-kettő, addig ha én 25 évvel ezelőtt , Ifi. 2-ben így próbáltam volna menteni ahogy bonucci bénázott ( ráadásul előtte is volt egy felelőtlen felszabadítása ami hajszálon múlt) azonnali csere és meccs végéig futhattam volna a köröket szépen. Olyan suta, amatőr és felelőtlen mozdulat volt hogy még mindig felsírok ha eszembe jut :D

JuventusFanatikus 2019.10.25. 12:48:17

@del pipi: Majdnem el is felejtettem válaszolni neked. A kapott gólról próbáltam minél rövidebben írni, mert így is idő szűkében voltam, de akkor leírom teljes terjedelemben. Először is, de Ligt alászalad a labdának, nevezhetjük hibának, de ilyen is megesik, nem vészes, elvégre van egy támadóra három védő. Alex Sandro otthagyja Bonuccinak Miranchukot, aki olyan mozdulatot csinál, hogy ezt nem is igazán tudom mire vélni, hogy mi volt a terv, ezzel tökéletesen elérte, hogy még véletlenül sem legyen esélye utolérni. Ekkor Cuadrado nagyon bután elindul Miranchuk felé, nagyon üresen hagyva Máriót. Alex Sandro az oroszt meg bírta volna állítani, mert nem volt tőle messze, de, hogy a kolumbiai ennyire rászaladt a labdásra, teljesen mattolták a védelmet. Mikor már a portugálnál volt a labda, az már veszett fejsze, azt nem lehet besprintelni sehogy. Márió pont úgy rúgta a labdát, hogy a lengyelnek vissza kellett nyúlnia, máshova nem is tudta volna ütni, mint középre. Aztán pedig kiszolgáltatott szituáció, oda rúgta az orosz, ahova akarta. Ha hibázási sorrendet állítanák fel, akkor toronymagasan Bonucci a hülye mozdulattal, követi Cuadrado a rossz helyezkedéssel, harmadik de Ligt az aláfutással, Sandro meg a lengyel szerintem nem igazán hibásak, de a kapus talán picit túlságosan is a kapufa tövében volt.

del pipi 2019.10.25. 13:39:09

@Quentin_KR: Néha te is szoktál felsírni? :) Amúgy akkor értetted mire akartam rámutatni , és nem De Ligt ellen mert kedvelem de szépen benne volt. Amúgy mostanáig a Bonu tényleg nagyon vezér volt hátul picike hibákkal, mondjuk ennél a mókánál azért nem vádolhatjuk meg azzal hogy túl határozott volt. De tartom hogy nagyon jó lesz a védelem is ha összeáll teljesen. ÓÓÓÓÓ azok az Old School futball évek, nem voltak az edzők olyan liberálisak a gyerekekkel mi? :)

del pipi 2019.10.25. 13:47:23

@JuventusFanatikus: Ezt így adom! Azért mert a De Ligt alá futott azért a Bonunak le kellet volna simáznia az Oroszt, tényleg hogy ott mit akart? Vadászkutya legyek ha ezt értelmezni tudnám, vagy megmagyarázni. Ebben a szituban tényleg ő vitte a Prímet. Az lenne a legtisztább ha most már azért egyenként is leszoknának arról hogy ilyen buta gólokat kapunk, amik ráadásul elkerülhetőek.

del pipi 2019.10.25. 14:11:19

@fire06: Na látod? Mindenki bevállalja! Én pesti @JuventusFanatikus: barátom vidéki, te is vidéki. Mondjuk próbáltam elképzelni ki milyen. első Juventusfanatikus barátom www.youtube.com/watch?v=oFaGQwq2buk Én KB ennyire vagyok korrekt:www.youtube.com/watch?v=i6p8PoYKgXQ És végül te:www.youtube.com/watch?v=Ia37w1RtAik Scusiiiii Ragazzi! :)))))))))

JuventusFanatikus 2019.10.25. 23:48:28

@del pipi: Jó' van má', embörsíg, ájjon meg mënet. Minkët nyekenyókának állítasz be, bezzeg Te vagy a Dzsekk a fatelepen, mi? Értem én, hogy Te ilyen Gëszti Pétörbe nyomod, de azé' a lóf@sznak is van ám vége, drúzse. No, de nem ostorozzlak tovább, me' nem illik így beszéni az idősekke'.

Na, de komolyan mondva, én szeretek így beszélni, bár máshogy nem is igazán lehet:D Egyszer használtam azt a szót, hogy komplex, azt hitték matematikus vagyok.:D Magyarországon nyomják az ilyen szavakat, hogy releváns, meg dilettáns, meg ilyen szumma szummarum, vagy mi a fene. Hát, ilyenkor azt se tudom, hogy kan vagyok, vagy nőstény:D A Mickey egér hangot kikérem magamnak, de az adoniszi test nyilván adott:P:D

del pipi 2019.10.26. 08:42:20

@JuventusFanatikus: Sorry ! Csak poén volt! Persze hogy nincs Miki egér hangod, csak most hirtelen nem tudtam jobb betakarítót felhajtani, ő vállalta. De most már koncentráljunk a Juvéra meg a Lecce elleni meccsre mert jön a rendőrség és lekapcsolnak menetrend szerint . :)

JuventusFanatikus 2019.10.26. 08:44:26

@del pipi: Akkor egy tippet kérek a mai meccsre.:D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása