Marchisio: "A Juventus mindig elsődleges volt számomra"

marchisio_claudio_visszavonulas.jpgA közelmúltban a Juventus elmúlt évtizedének egyik legendája, Claudio Marchisio jelentette be visszavonulását, a 33 esztendős középpályás makacs térdsérülését és egy szentpétervári kitérőt követően akasztja szögre cipőit.

"Nem zártam ki semmilyen lehetőséget, de pillanatnyilag még nem hoztam döntést arról, hogy mit teszek majd." - mondta Marchisio a jövőjével kapcsolatos kérdésére válaszolva a Daily Mail munkatársának nyilatkozva.

"A nyolcas számú mezem jó kezekben van, Aaron Ramsey egy fantasztikus játékos. A nyolcas egy annyira csodálatos szám, hogy oda kellett kerülnie valakinek a hátára. Két lehetőséget preferáltam, vagy Ramsey kapja, vagy egy olyan játékos, aki az akadémiáról kerül fel az első csapathoz.

Gyerekorom kedvenc játékosai közül ketten is Angliában játszottak, így természetes volt, hogy követtem az angol bajnokságot. A mérkőzések ritmusa és fizikalitása mindig is lenyűgözött, ahogyan az a felfogás is, hogy a szurkolók a legfontosabbak. Verítéktől szennyes mezeket akarnak látni, ami a pályán vívott csata szimbóluma. A jó játék is fontos, de mindig az izzadt mezt figyelik.

Üzlet és szervezettség tekintetében a Premier League és a Championship két lenyűgöző bajnokság. Fogalmazzunk úgy, hogy Anglia vonzó volt számomra, azonban játékosként az volt számomra a prioritás, hogy a teljes pályafutásomat a Juventusnál töltsem.

Nem lehetne azt mondani, hogy közel kerültem volna bármelyik angol csapathoz, de volt érdeklődés a manchesteri csapatok és a Chelsea részéről. A Juventus azonban mindig elsődleges volt számomra, így igazi tárgyalások soha sem kezdődtek.

Amikor az edző visszavont csatárból a középpályára mozdította a pozíciómat az ifjúsági akadémián, kezdtem figyelni a nagy középpályásokat a labdarúgás színpadán. Egyszerűen csak próbáltam elcsenni a titkokat és megérteni a fortélyt, ami a szerepkörhöz szükséges.

Kétségkívül Gerrard és Lampard maradnak a kedvenceim. Mindketten nagyon jók, klubjaik vitathatatlan szimbólumai voltak. Imádtam a személyes varázsukat, ahogyan a mérkőzést irányították, a vezérletüket, a bátorságukat és a kötődésüket a mezhez."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4415221834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ToTTy-Juve 2019.10.14. 15:08:01

Ennek az embernek még a szíve is "J" alakú. Valamilyen poziciót igazán kaphatna majd nyáron.

alexGicamo 2019.10.14. 17:46:49

@ToTTy-Juve: Úgy van ! Remélem, kapni is fog, mert megérdemelné és személyével tovább emelné szeretett klubunk fényét ! :-)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása