van der Sar: „de Ligt a legjobbá akar válni”

de_ligt_matthijs_labdaval_a_palyan.jpgAz Ajax vezetője, Edwin van der Sar a legutóbbi interjújában a Juventus védőcsillagát Cristiano Ronaldóhoz hasonlította, mivel mindkettőben ugyanaz az akarat munkálkodik, céljuk pedig nem más, minthogy a világ legjobbjai legyenek.

A fiatal holland védőjátékost hamar a mélyvízbe dobta a torinói szakmai vezetés, mivel Giorgio Chiellini több hónapra kiesett, és elkerülhetetlenül jöttek a hibák is a teljesen más védekezéshez és társakhoz szokott húszévestől, ám lassan mintha megtalálná a helyét a csapatban.

„A mentalitása következtében, amely arra sarkallja, hogy mindig magasabb szintet érjen el, nem hagy más választást számára, minthogy a világ legjobbjává emelkedjen.” - mondta a Juventust is anno megjárt kapus az ESPN munkatársának.

„Már láttam néhány hozzá hasonló játékost. Az egyik pont az egyik csapattársa, és Cristiano Ronaldónak hívják. Futballoztam vele a Manchester Unitednél, és ugyanazt az akaratot láttam benne, hogy keményen dolgozzon és hogy a legjobbá emelkedjen.

Ugyanaz az eltökéltség és sikeréhség hajtja őt is, mint Matthijs de Ligtet, aki azonban még csak 19 éves, ennek ellenére fantasztikus játékosa volt az Ajaxnak, betonbiztos referenciapontunk és kapitányunk volt.

Olaszországban új nyelvet kell tanulnia, illetve meg is kell ismernie az új csapattársakat. 

Giorgio Chiellini sérülése csapatba segítette őt lényegében azonnal, de így nagyobb nyomás is került az ő vállaira.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1415218622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rockitbaby 2019.10.12. 09:42:26

Óriási ertéke már most is a csapatnak, de bele se merek gondolni, hogy ilyen tanárok mellett mi lesz számára az abszolút csúcsteljesítmény. Nagyon kevés védő momdhatja el magáról, hogy a világ legjobbjaitól tanulhat minden nap.

Grinta 2019.10.12. 09:58:50

@rockitbaby: Érdekes dolog ez a fejlődés,mert tényleg belegondol az ember,mi lehet a vége ennek az ívnek.Hirtelen eszembe jut Varane,és Alaba..akik évek óta semmi fejlődést nem mutatnak,stagnálnak.Félreértés ne essék,világsztárok kategória,de tudták ezt a szintet hozni 3-5 éve is.

rockitbaby 2019.10.12. 10:46:44

@Grinta: Barza mackó az edzői stábban, Capitano a padom, Bonu a kezdőben. Jobb tanárok nem kellenek. Ha odafigyel, mit mondanak, mit hogyan csinálnak, szerintem korszakos védő lesz belőle.

Rikoo 2019.10.12. 10:53:38

@Grinta: Ez már személyiségfüggő is.

Grinta 2019.10.12. 11:27:00

@Rikoo: Ezt hogy érted?Egyik sem gondolja magát sztárnak,vagy játszaná az agyát.@rockitbaby: Valóban korszakos védő lesz belőle.Remélhetőleg nagyon sokáig a Juventusban.

Rikoo 2019.10.12. 11:29:14

@Grinta: Bennük nincs meg az a mentalitás, hogy ők legyenek a legjobbak és kiemelkedjenek a többiek közül. Ők "csak" topszintű játékosok.

Grinta 2019.10.12. 11:35:02

@Rikoo: Jó megállapítás,de mi az alapja?

Rikoo 2019.10.12. 11:42:17

@Grinta: Hogy érted, hogy mi az alapja?
Mindig a személyiség válogatja meg azokat a játékosokat akik kiemelkednek és nem csak tehetség. Világszerte rengeteg kiemelkedő képességű játékos van, de mindig csak egy pár játékos volt akinek olyan személyisége van, hogy ezt is meg is tudják valósítani.
Van akinek az egója tette ezt lehetővé, van aki mindig a legjobb akar lenni és van aki kiemelkedően tehetséges és mindig nyerni akar.
Pastore is lehetett volna aranylabdás, mint Kaká, mert nincs rosszabb képessége, de mégis a brazil lett és ez nem véletlen.

Grinta 2019.10.12. 11:50:37

@Rikoo: Tettél egy megállapítást.De mire alapozva?Olvastad valahol,vagy honnan jött ez a gondolat..hogy "megelégszenek ennyivel"?
Hát azért a Pastorénak is vannak olyan képességei mint Kakának..az azért erős.Én kedvelem Javier-t,de kanyarban nincs a képességeit tekintve Rikinek.
Értem egyébként a mondanivalódat,hogy nem hozzák ki magukból a bennük lévő potenciált.Még jobban.

rockitbaby 2019.10.12. 12:49:01

@Grinta: Szerintem úgy gondolta, hogy van egy bizonyos határ, amit nem lehet pusztán a tehetséggel megugrani. Varane is tehetséges, ahogy a példádban szerepelt, de kanyarban nem annyira, mint de Ligt. Ő most elvan a langyos vízben, nem látszik rajtuk semmi akarás. Bár ez szinte a teljes csapatra igaz.

Egy dolog, hogy megvan a tehetséged, hogy a legjobb légy, másik dolog, hogy ezt ki is tudod-e hozni magadból.

Grinta 2019.10.12. 16:48:07

@rockitbaby: Azért ezt így kijelenteni hogy Varane kanyarban nincs De Ligt-hez képest egy kicsit erős.Nézd már meg.
Pastore-Kaká
Varane-De Ligt
Nem Raphael lóg ki : /

alexGicamo 2019.10.12. 16:59:29

@rockitbaby: Úgy -úgy ! A legjobb helyre jött a fiú minden szempontból ! :-)

Matteo89 2019.10.12. 18:42:39

Húha srácok, azért Varane 26 évesen négyszeres BL győztes és VB győztes is. Alapember a Realban és a válogatottban is. Én sem vagyok annyira oda érte, de azért De Ligtnek még egy kicsit melóznia és bizonyítania kell, hogy megközelítse a franciát.

rockitbaby 2019.10.12. 20:27:45

@Grinta: Nem az eredményeit vitatom. Pusztán úgy vélem nincs olyan tehetséges, mint de Ligt. Nyílván szinte mindent elèrt csapatszinten, de engedd meg, hogy egy példával eljek. Cannavaro is kiváló védő, de nem volt olyan tehetseges, mint Nesta. Ami másnak zsigerből, ösztönösen jött, ő kemény en megdolgozott erte. Vagy pl Nedevd. Ő sem volt a legnagyobb tehetség, de a hozzáállásával pótolta. Ezért mondtam, hogy van amihez nem elég a tehetség.

JuventusFanatikus 2019.10.12. 21:13:28

@rockitbaby: Szerintem Varane nincs tehetség híján, elvégre egy rendkívül komplex játékosról beszélünk, akiben szinte minden összetevő megvan, ami egy védőnek kell, gyors és erős egyszerre. Azonban Ő egy halgatagabb srác, egy csendes vezér, akinek a sajtója jóval elmarad de Ligtétől. Sokaknak eszébe sem jutna a világ legjobbjai között megemlíteni, pedig ott van. De Light jobb lehet? Jelen állás szerint nyilván mondhatjuk azt, hogy igen, mivel egy nagyon fiatal játékosról beszélünk, majd elválik, hogy ki lesz végül a jobb, a mentálitásának köszönhetően erre van esély.

Grinta 2019.10.12. 21:31:53

@rockitbaby: Én egy szót sem ejtettem az eredményeiről.Én a benne rejlő tudást méltatom.
Írásod többi része pengeéles-de igaz.

rockitbaby 2019.10.13. 08:12:36

@JuventusFanatikus: De Ligt sem sokkal szószátyárabb, csupán az ügynöke. Óriási különbség. De ettől függetlenül persze kell "némi" tehetség, hogy a RM is felfigyeljen rád, de az ő esetében érzek egy kis szerencsét a dologban. Kellett az, hogy Ramos mellől vagy ha úgy tetszik Varane elől kiessen mindenki. Nem tudta azonnal beverekedni magát. Jöhetne jogosan, hogy de Ligt is csak Capitano sérülése miatt, de benne megvolt és van is az a lehetőség, hogy enélkül is stabil kezdő lett volna novemberre. Szépen, fokozatosan beépítve. Varane 20 meccs fölé a bajnokságban csak a 15/16-os szezonban ment először. De ligt már most 7 mérkőzésnél jár, a szezon kb negyedénél.

Nem azt mondom, hogy tehetségtelen, és azt sem, hogy nem érdemelte meg a kupákat, csak annyit, hogy nincs olyan tehetséges, mint de Ligt. Van köztük hat év, ne a mostani Varane-t nézd, hanem a hat évvel ezelőttit.

JuventusFanatikus 2019.10.13. 10:38:53

@rockitbaby: A holland a pályán egy vezér, ez minden megmozdulásán látszik, a nyilatkozataiban ís megmutatkozik, míg Varane-ról mindenki úgy nyilatkozik, mint egy csendes vezérről, más típusú emberek, és ez sokat tud számítani, pláne egy védő esetében.

del pipi 2019.10.13. 13:47:05

@rockitbaby: Persze Varánusz egy jó védő, viszont egyet kell értsek a tehetség kérdésben is, tudod honnan lehet lemérni a különbséget? Hogy 6-7 éve nem is nagyon tudtunk Varane-ról , pedig én emlékeznék rá, viszont De Ligtet tavaly láttam párszor és beleégett az agyamba milyen piszok jó! Még kell neki idő, de alakul, és még amit várok tőle hogy néha fejeljen pár gólt. @JuventusFanatikus: Pontosan! Nekem még olyan a srác mint amikor látok egy tipikus amerikai filmet ami valami high school-ba játszódik és a magas szőke Quarterback akinek a csaja a Go girleknek a vezetője. Bocs a hasonlatért az amerikai focit is imádom!

rockitbaby 2019.10.13. 14:10:24

@JuventusFanatikus: Mindkettőre vezér jelzőt aggattál, csupán ahogy értelmezem annyiban különbözteted meg, hogy ez a pályán is látszik-e. ADP sem volt hangos - nem is kellett neki -, Nedved sem az az őrjöngő típus, mint Conte, de attól vezérek. Ramos mellett pedig ne is várd, hogy ő is elkezd alfahímkedni.

Grinta 2019.10.13. 20:40:04

@del pipi: 11/12-es szezonban adott érte a Real Madrid 10 millió eurót,José Mourinho külön kérésére.Hatodik legdrágább belső védő lett abban az évben,ezzel a transfer díjjal.A Lens csapatától érkezett..akik ööö,a térképen sincsenek rajta körülbelül.Champions League-ben hogyan is játszott volna? : /
Mellesleg egy fejlődéstörténetben plusz mínusz 1-2 év,mit sem számít (szerintem)
U20 világbajnok lett Pogba kortársaként,akkor tehetség tekintetében Paul sem áll sokkal jobban,hiszen ha az egyikre igaz a megállapítás,akkor a másikra is az legyen.
Mellesleg Didier Drogba óta megtanultuk,hogy még ezen a szinten is vannak nagyon későn érő típusok.
Annyit még hozzátennék,hogy mikor Én az első pár alkalommal láttam játszani-elképesztő volt.Nyugodt tanár benyomását keltette,sallang nélkül.
Potenciált tekintve Nálam egy szinten van a két játékos.
Egy polc,a legfelsőbb.

JuventusFanatikus 2019.10.13. 20:45:44

@rockitbaby: Igazából sok mindent nem is kell hozzáfűzni, ha elolvasod, akkor mindjárt látod a különbséget de Ligt és Varane között.
@Grinta: Ha hamarabb linkelem, megkíméltelek volna ettől a sok írástól:)

Grinta 2019.10.13. 20:56:56

@JuventusFanatikus: Miért is?
x év múlva De Ligt-ről hasonló írás születik majd.Karakterüket tekintve teljesen mások-ez eddig sem volt kérdés.
Egyébként pedig ne látogass már ilyen oldalakat bakker! : D

JuventusFanatikus 2019.10.13. 21:02:43

@Grinta: Mert igazából ezeket a dolgok a cikkben is meg vannak említve, amit Te is leírtál Varane-ról.
Abban biztos vagyok, hogy lesz ilyen de Ligtről is.
Csak számunkra nem volt kérdés, @rockitbaby: Kolléga máshogy látja, ezért linkeltem, hogy lehet talál benne olyan információkat, ami rávilagít arra, hogy pontosan milyen ember a francia.
Nem látogatom az ilyen oldalakat, van rákerestem a témában, ezt dobta ki, egyébként nagyon jó írás.

Grinta 2019.10.13. 21:13:33

@JuventusFanatikus: Azt gondoltam arra gondolsz hogy hülyeségeket írtam le.

Grinta 2019.10.13. 21:43:03

És nem csak Ők ketten maradtak meg az emlékezetemben,hanem egy bizonyos Geoffrey Kondogbia is.Ha már a tehetséggondozásnál tartunk.Ő sem volt kisebb reményű játékos,csak nagyon nem mindegy melyik csapathoz kerülsz.40 milló euró fizetett érte a zinter a Monaco csapatának!
Akárcsak Varane,Ő is a Lens csapatánál bontogatta szárnyait.Majd Sevilla(4M) Monaco(20M) volt az útja.Még most is,harminc milliós játékos a Valenciában.Ezen kicsit meglepődtem mondjuk mikor rákerestem.Hírtelen André Gomes jutott eszembe(rá is néztem) vele kapcsolatban.Egy korosztály,hiszen 26 évesek mindketten,vagy mind a négyen,ahogy tetszik.Annak idején a Juventus is figyelgette,jelenleg az Evertonban "kallódik" viszont az értékét tekintve ugyanúgy fent van-28M euróra taksálják.
ha úgy vesszük egy karrierút-kinyírás szempontjából.
És volt még egy bizonyos Gabi(ön)gól is : D na az micsoda??

JuventusFanatikus 2019.10.13. 22:00:31

@Grinta: Semmiképp nem arra céloztam:)
Hát, lehetne itt sorolni a nagyobbnál-nagyobb flopokat, megemlítve például Renato Sánchezt, vagy João Máriót.

Grinta 2019.10.13. 22:07:11

@JuventusFanatikus: Kiváló példa!Renato Sanchez.22 éves a srác.Egyszerűen nem hiszem el hogy nem tud futballozni!!!!
Mikor a Bayern lecsapott rá-nagy zsetonért-ide a rozsdás bökőt ha nem voltam féltékeny rájuk!hogy mit csináltak ezzel a gyerekkel,Én nem tudom-de jelenleg olyan szinten demotivált minden szempontból-hogy átesik a labdán körülbelül.
Swansea-ba ledobod?Az mi??
Lille már jobb opciónak tűnik,de félek elveszett már a srác.Ezen a szinten,a legmagasabb polcon.És 22 éves még mindig-nem árt kihangsúlyozni!

Rikoo 2019.10.14. 00:01:00

@Grinta: Esküszöm nem hiszem el, hogy nem érted mire gondolok.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása