Conte: „A futball sport, nem háború”

conte_antonio_potre.jpgAntonio Conte hosszasan beszélt az Inter csapatáról, azonban természetesen folyamatosan felmerült a Juventus neve, de a szurkolók és a bírók kapcsán is kérdezősködtek az újságírók.

„Olyan meccsre számítok, amelyen az olasz tabellát vezető két csapat ütközik meg. Ez a két csapat teljesített a legjobban a többiekhez képest, de még csak a hetedik fordulónál tartunk. A klubok valós értékei majd idővel mutatkoznak meg, ezért pedig mindig azt mondom, hogy később derülnek ki, milyen ambíciókkal rendelkezünk, és meglátjuk, milyen szereppel bírhatunk ebben az évben.

Amiben biztosak lehetünk, az az, hogy ez a Derby d’Italia, egy jelentős meccs, amelyre mindenki kíváncsi. Akarással, lelkességgel és bátorsággal kell játszanunk ezeket a meccseket. Mindegyik meccs újabb lépés az úton és a fejlődési folyamatban, beleértve a Barcelona elleni vereséget is, mivel kiértékeljük, hogy mit csináltunk jól, és min kell változtatnunk.”

Antonio Conte első alkalommal játszik egykori csapata ellen, mióta 2014-ben távozott Torinóból, és mindezt pont a legnagyobb ellenfél padján teszi.

„Olyan csapat ellen lépünk pályára, amelyik sok éve meghatározza a Serie A szintjét, és emellett Európában is jól teljesít. Ezért elismerést érdemelnek, akik az évek során a Juventusnál dolgoztak, és egy igazi zászlóshajót hoztak létre a bajnokság vonatkozásában. Jól dolgoztak, és példát mutattak a többiek számára, ez nem kérdés.” 

Antonio Conte rendkívül dühös volt a Barcelona elleni vereség kapcsán, és azt is mondta, hogy a bírók a házigazdákat részesítették előnyben, vajon a Juventus ellen is negatív bírói bánásmódra számít?

„Abszolút nem. Ne keverjük össze a dolgokat. Elsőként jelentettem ki a Barcelona elleni meccs után, hogy a bírói döntések nem szolgálhatnak alibiként. Elégedetlen voltam a hozzáállással már a kezdő sípszótól, de ha azt gondolják, hogy ezt kifogásként fogom használni, akkor fényévekre vannak az én álláspontomtól.

A Barcelona győzelme azért volt indokolt, mert jobban teljesítettek. Teljesen elkerülhető hibákat vétettünk, azonban a meccs pozitívumaira kell építenünk. Mindig a legjobb nyer, az incidensektől függetlenül.

A Camp Nou gyepén az első félidőben előre haladva védekeztünk, míg a másodikban hátrafelé futottunk védekezés közben. Ezen dolgoznunk kell, hogy nyomás alatt tartsuk a labdát a meccs teljes időtartama alatt.

A Juventus hozzászokott a győzelemhez, és olyan játékosokkal rendelkezik a keretben, akik már nyertek trófeákat, így az alapok náluk már megvannak. A Juventus nem alakul át az egyes években, hanem hozzáadnak a meglévő értékekhez. Ugyanakkor a többi csapat pont az ellenkezőjét csinálja ennek, így pedig nagy légüres tér alakult ki a bianconero klub mögött. Mi még csak az új elején vagyunk, a célunk pedig az, hogy ezt az utat járjuk be.”

Antonio Contét azon szurkolói petícióról is kérdezték, amelyet 15 000 hithű Juve-szurkolói aláírt, és amely a játékosként és edzőként is számos Juve-sikert elkönyvelő Antonio Conte stadionbeli csillagának az eltávolítását tűzte ki célul. A klubelnök, Andrea Agnelli egyértelműen elutasította ezt a törekvést.

„Csalódott vagyok, amiért közbe kellett avatkoznia, mivel így csak reflektorfénybe került egy vulgáris javaslat. Így olyan mozgalom került előtérbe, ami tudatlanságról, valamint az értékek és a műveltség hiányáról tanúskodik. Nem akartam erről beszélni, de a média figyelemhez segíti ezeket a buta és tudatlan embereket.

Ők nem szurkolók, hanem tudatlanok. A szurkolóknak üzentem tíz napja. Szerencsés helyzetben vagyunk, mivel a világ legjobb sportjának képezhetjük a részét, és példát kell mutassunk, a pozitív értékeket kell képviselnünk, és lelkesen a futball ügyét kell szolgálnunk. Ez sport, nem háború. Az emberek olykor ezt elfelejtik.

Ennek a sportnak a pozitív emberi értékeket kell tükröznie, nem a gyűlöletet és az erőszakot. Ellentétes esetben elsőként távozok. Senki nem kényszerít arra, hogy edzőként dolgozzak.

Egyre nehezebb dolog az értékek tükrözése, mivel a társadalom manapság a gyűlöletet és az erőszakot emeli ki. Őszintén elmondhatom, hogy nehéz helyzetben érzem magam, amióta visszatértem Olaszországba Angliából. Látok egyes helyzeteket, és azt kérdezem meg magamtól, hogy miért is foglalkozok én ezzel az egésszel.

Amíg a sport iránti szenvedélyem méretben meghaladja ezen problémák léptékét, addig folytatom. Ha a szenvedélyem alábbhagy, az elsők között állok fel és hagyom abba a munkám. Nem lesz ez nagy veszteség a futball számára, azonban engem sem ér nagy veszteség.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3115200970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alexGicamo 2019.10.06. 11:07:55

Még mindig csalódás számomra ez az ember !
Csalódtam benne akkor is, amikor váratlanul elhagyott minket, mert nézeteltérésbe keveredett a vezetőséggel az átigazolások kapcsán . Az újabb csalódás pedig akkor ért, mikor leült a hullarablók padjára ! Pedig imádtam, amíg itt volt ! P Nagyon csíptem a karizmatikus személyiségét, a szenvedélyes, spiritot sem nélkülöző edzői stílusát .
Ahogy habzó szájjal tudta fanatizálni a csapatot a meccsek alatt ...
De ez elmúlt !
Itt van nekünk Marlboro Man és remélem, vén róka módjára remek taktikát dob fel és egy jó hadrendet !
FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

rockitbaby 2019.10.06. 11:55:55

@alexGicamo: Két komoly tényező is nekünk kedvez. Egyik, a mieinkben Conte es az Interje felé nagyobb bizonyítasi vágy fog egni, mint visszafelé. Az olyanok, mint Buffon, Bonu es a padról Giorgio hajtani, űzni fogják a pályán lévőket. A masik pedig, mi nagycsapatként, annyit kiadva, amennyi feltétlenül szükséges nyertünk a Bayer ellen, ők pedig mindent beleadva szenvedtek vereséget. Nem elég, hogy vekony keret miatt sok meccs van az alapkezdőben, kifulladasig mentek a Barca ellen, pár napra rá hasonló intenzitású meccset 90 percig fejben és lábban nek fognak bírni. Fontos a szív, az akarat, de bizonyos korlátokat így sem lehet megugrani.

alexGicamo 2019.10.06. 12:42:32

@rockitbaby: Köszi a biztatást ! Remélem , a világ legjobb kapusa véd ma ! A lengyel meg pihizzen egy kicsit , amúgy semmi bajom vele ! Csak a derbyn mégiscsak úgy lenne az igazi, ha a mi G1G1nk állna a kapuba ! Érzelmileg . Számomra ! :-)

rockitbaby 2019.10.06. 15:26:21

@alexGicamo: Az tuti, hogy lenne üzenete, de szerintem a lengyel barátunk fog védeni.

alexGicamo 2019.10.06. 16:57:40

@rockitbaby: Biztos úgy lesz, csak jó lenne, ha ő védene !

del pipi 2019.10.06. 17:27:38

@rockitbaby: Amit Írtál, adom! Én is így kalkulálok. ezek az apró kis nüansznyi különbségek dönthetnének ma a mi javunkra.

rockitbaby 2019.10.06. 20:52:34

@del pipi: A keretek minősége között még mindig nagy a különbség, de egy meccs erejéig bármi megtörténhet. Felénk talán csupán afentiek mellett azzal billen a mérleg nyelve, hogy Conte idején is, Allegri idejében is és nagyon úgy tünik Sarri sem lesz kivétel az alól, hogy a rangadókon él igazán a csapat.

Lehet nem fogunk négyet rúgni, mint a Napoli ellen, de hármat sem fogunk kapni. CR7 lesz a különbség. Akkor is meghatározó, döntő faktor, ha pocsék napot fog ki.

del pipi 2019.10.07. 05:14:21

@rockitbaby: Akkor most mindkettőnknek igaza lett egy kicsit! Szép reggel ez!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása