Buffon: "Az Inter elleni mérkőzés döntő csata lesz a bajnoki címért"

buffon_gigi_rekord_1.jpgA SPAL elleni mérkőzésen a Juventus kapuját ismét a klublegenda, Gigi Buffon védte, aki így megdöntötte Paolo Maldini rekordját, hiszen 903-ik alkalommal lépett pályára egy klubcsapat mezében.

"Kétségkívül megelégedettséggel tölt el. Boldog és büszke vagyok, hogy elértem ezt a rekordot, de még inkább azért, mert mindezt csaknem 42 éves koromban, meglepően jó kondícióban tettem. Hat-hét évvel ezelőtt elképzelni sem tudtam volna, hogy még mindig ilyen jó formában leszek." - mondta Buffon a TMW-nek nyilatkozva.

"Boldoggá tesz felismerni, hogy az élet bizonyos tekintetben kegyes volt hozzám, miközben azt is tudom, hogy rengeteg munkát fektettem bele."

Az eddigiek alapján úgy tűnik, hogy a szezon a Juventus és az Inter versenyfutásával telik majd, s a következő fordulóban a felek összemérhetik erejüket.

"Természetesen ez egy döntő csata a scudetto szempontjából. Mondani is felesleges, hogy a bajnoki cím a célunk, de az Internek is ez a célkitűzése. Tökéletesen ismerem Antonio Conte és Beppe Marotta hitvallását, így pontosan tudom, hogy ott él a remény a szívükben. Érthető, hogy hisznek a bajnoki esélyükben, mert jó keretről van szó, tudatában vannak a saját játékuknak, s hatalmas energiájuk van, amelyet át tudnak adni a csapatnak, így a végsőkig harcban lehetnek a bajnoki címért.

Azt láttam, hogy a Juventus állandó fejlődésben volt ebben a szezonban, tégláról téglára, mérkőzésről mérkőzésre. Úgy gondolom, hogy a fejlődéshez továbbra is emelni kell a lécet, lehetőség szerint közben élvezve a játékunkat, valami újat csinálva, elvégre a változások ezért történnek.

Szerintem a Bajnokok Ligájában is voltak pozitív jelek. 2:2-es döntetlent játszottunk az Atlético Madriddal, de mi irányítottuk a mérkőzést, öt-hat helyzetet kialakítottunk, s igazán ráijesztettünk az Atlétire a saját pályáján. Ez nem garancia a sikerre, azonban egy jó jel."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7815181772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spider81 2019.09.29. 12:19:28

Gigi moszt me moncc ilyeneket,hogy donto cata lesz.. nem nekunk fog allni a zaszlo :(

Juvegaspy 2019.09.29. 12:48:38

Szerintem jol tesz hogy ezt mondja mindenkinek erzezni kell a sulyat mekkora meccs jon! Helyre kell tenni oket

babo0410 2019.09.29. 14:12:27

@Zamboni nem egy tészta: Sajnos igen. Talán az Atalanta, a Napoli és a Roma lehetenek azok, akik még pontokat csenhetnek, sajna a többi csapat től gyenge jelenleg, így nem érzem, hogy ez az inter sokat fog botlani. Sajna Conte összerakta a csapatot, még akkor is, ha jelenleg még nem a legjobb a játékuk.

del pipi 2019.09.29. 15:04:24

Azt szoktuk mondani hogy azon múlik a bajnoki cím hogy ki mennyi pontot veszít a kicsik ellen, na de nem ebben az évben! Most bizony a rangadókat is hozni kell! Úgyhogy igen, a random PSG sztárnak tökéletesen igaza van. De minimum x.

Alex8610 2019.09.29. 16:01:38

@babo0410: Azért ezt meg korai kijelenteni.Siman hullajthatnak pontokat a kicsik ellen is pláne tavasszal.Conte sem egy isten.Mondjuk nagy kérdés majd mennyire veszik komolyan az Európa ligat :)

rockitbaby 2019.09.29. 17:06:45

@babo0410: Azért ezt így kijelenteni még merész. Én is fosok egy trónfosztástól, de egyelőre örülök neki, hohy a derby d'italia végre tényleg derby lesz. Pontokat fognak hullajtani. Rocktóber másodikán a Barcelonába látogatnak, igaz, hogy BL, de Conte nemzetközi kupa specialista létét figyelembe véve ott kinéz nekik egy hatalmas pofon. Utána jövünk mi, ezen a két meccsen akár pont nélkül is teljesíthetnek, ami a hirtelen kialakult törékeny egót lezúzhatja. Azt se felejtsd el, hogy komoly rangadót még nem játszottak, Lazio is ha jól emlékszem lefocizta őket, csak pontosabban kellett volna célozni. Nem verhetetlenek, megmutatták a náluk sokkal szerényebb játékerőt képviselő BL ellenféllel szemben.

@del pipi: Én nem félek a rangadótól. A Barca meccs után lesz, a keretük 99%-a nincs a kettős terheléshez szokva, egy rosszabb eredmény - ami egyébként a Barca ellen belefér -, okozhat törést a lendületben. Idén végre tényleg lesz tét, de közhelyesen hangozhat, viszont idén valóban igaz, hogy a mélyebb keret fog nyerni. Sok meccs lesz, kötve hiszem, hogy akár Ancelotti, de főleg Conte meg merné húzni, hogy látványosan beleszarik a nemzetközi kupákba, mert csak úgy tudnak a kalapok között feljebb ugrálni és jobb esélyekkel indulni a sorsoláskor, ha nem balfaszoskodnak.

Juvegaspy 2019.09.29. 18:44:03

Nem hinnem hogy szo szerint kell ezt venni Gigitol csupan a csapat nagy resze nem tudja meg milyen derbi is ez. Erzelmek szempontjabol is

Contelegend 2019.09.29. 19:16:24

@rockitbaby: ezt az Inter még nem játszott rangadót sokadjára olvasom. Csak kíváncsiságból, mikor fog? Csak a Napoli elleni meccs a rangadó ? Mert ez esetben a Juve tényleg játszott már és az Inter nem :D kb hasonló erősségű meccseket játszott a két csapat átlagolva. Pofont kapott eleget az Inter nem fognak tőle összerogyni , de ez a Barca sem csillog már ugyanúgy. Most csapatként erősebbnek érzem az Inter-t, egyének terén a Juve továbbra is messze, kivéve a védelmet. Az Inter azt használhatja ki, hogy egyelőre még van fáradva a Juve és mellette nem állt össze teljesen a gépezet, a sérülések sem segítenek és emiatt Sarri keze is jobban megvan kötve. Taktikailag óriási csata lesz . Vagy döntetlen vagy egy góllal nyer a jobb csapat :)

del pipi 2019.09.29. 19:16:39

@rockitbaby: Én sem félek! A többit meg adom!@Juvegaspy: Már vasárnapra tudni fogják, mondom idén jobb ha a rangadókat is behúzzuk!

del pipi 2019.09.29. 19:21:13

@Contelegend: Nyugi de most fog rangadót játszani, most lelehet mérni a Barca és a Juve párosból mit tud az Inter. Tanulságos lesz bárhogy is alakul. Van igazság abban amiket mondasz de remélem vasárnap vért isznak a fiúk és....a többit tudod! :)

rockitbaby 2019.09.29. 19:39:32

@Contelegend: Rangadó az, ahol azonos, vagy közel azonos képességű csapatok csapnak össze. Szerintem ezzel te magad is egyetértesz, hogy a Lazio hiába pofás, kanyarban nincs ott, ahol az Inter. Nektek a városi csörtét nem idevéve - mert ott sem azonos képességű ellenfelek csaptak össze -, a Juve és a Napoli lesz a rangadó.

Nem mondanám, hogy csapatként jobb az Inter. Egyelőre annyival vagytok előrébb, hogy hamarabb alkalmazkodott a csapat az új taktikához. Conte legendásan jól kezeli a csapatát, ez igaz, a sérülések is zömében elkerülik a gárdáját, ezt szerintem nincs a világon olyan klubvezető, aki ne irigyelné el. Viszont ő sem a túlzott rotálás híve, kifejezetten gyenge a nemzetközi kupákban és az Inter kerete nem alkalmas még a kettős terhelésre. Márpedig nem vehetitek félvállról, sem a BL-t, és ha azt osztja a gép, sem az EL-t. Mert akkor nem fog előrébb jutni a csapat a sorsoláskor a kalapokat nézve. Szóval biztos, hogy pontokért mentek Barcelonába. Kérdés mennyit vesz ki a keretből. Java része nem szokott efajta terheléshez. Ha Sarrinak vakarnia kell a fejét, hát Conte sincs jobb helyzetben, hiszen forgatnia kellene a csapatát, mert ugyanaz a kezdő pár nap leforgása alatt nem bír két rangadót, de a cseresorban nincs olyan biztonsággal kijelenthető játékos, aki beállásával ne rontana a minőségen.

De mondok egy tényezőt, amit biztos te is tudsz, csak még nem merült fel. Conte. Lehet, hogy jól tud motiválni, de a Juventusnak ennél jobb kezdőlökés nem is kell, mint hogy játékosként és edzőként is legendává vált ikonja a szó szoros értelembe vett ősellenséget irányítja. Ha ez nem lesz elég ahhoz, hogy a tüdejüket kiköpjék, semmi.

Én ellenben nem taktikai szempontból várok nagy csatát. Szerintem kőkemény, brusztolós, egyéni villanással eldöntött meccs lesz.

Contelegend 2019.09.29. 20:01:43

@rockitbaby: Egyetértek veled így , hogy részletekbe menően magyaráztad, de azért leszűkíti ez a nézőpont a rangadó képes meccseket. :) Egyébként az idei szezon óta valami giga összegért hozott az Inter erőnléti edzőt akit a stábjával együtt úgy harangoztak be , hogy a legjobb a glóbuszon. Nos ez a sérülések elkerülésében pluszban jól jöhet , de a kettős terhelést nem oldja meg.
Szerintem taktika terén azért lesz nagy csata , mert meg nem mondja senki, Sarri milyen felállást választ. Conte kiszámíthatóbb , és Sanchez kiesésével szűkültek elől a lehetőségek. Szóval az egymás játékára való reagálás nagyon fontos lesz szerintem. Persze a brusztolás is menni fog ezerrel. Nagy betűs meccs lesz szerintem.

rockitbaby 2019.09.29. 20:14:26

@Contelegend: Nézd, ha jobban belegondolsz, az idei szezon lesz az első hosszú ideje, hogy pl nekünk nem egy (!!!) rangadónk lesz, azaz kettő, mert oda-vissza. Hol a Roma, hol a Napoli, de egyszerre kettő sose. A tradícionálisan nagycsapatnak tekinthetők közül valamelyik, vagy netán mindegyik rangon alul teljesített. Nekünk csak jó, ha több a komoly meccs, mert a legnagyobb problémát a BL-ben nekünk az okozza, hogy a bajnokság nem készít fel rá. Ez most megváltozik, de még mindig csak két csapat van, akivel valóban rangadót játszunk. Sors fintora, hogy október elejére ki is lőjük ezeket.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása