Sarri: „Nem játszhatunk három középhátvéddel”

sarri_maurizio_mikrofonnal_sajtotajekoztaton.jpgA Juventus mestere, Maurizio Sarri kizárta a háromvédős rendszert, Adrien Rabiot kapcsán pedig türelemről beszélt.

Mivel az Öreg Hölgy sérülések és Alex Sandro édesapjának az elhunyta miatt szélső hátvédek nélkül maradt, ezért nem zárható ki, hogy Blaise Matuidi fog a védelem bal oldalán szerepelni annak ellenére, hogy ő leginkább középpályásnak tekinthető.

Ennek ellenére középhátvédek tekintetében már nincsenek egyáltalán gondok, hiszen Merih Demiral és Daniele Rugani képes beugrani a kezdőcsapatba.

„A hármas védősor nem igazán jelent opciót számomra, hacsak nem egy meccs rövid szakaszáról van szó, mivel a védekezési módunk túlságosan kockázatossá teszi a hármas védősort.” - mondta a mester a pénteki sajtótájékoztatón.

„Emre Can nagyon dühös volt, amiért levágtuk őt a listáról, bár az edzésen a reakciója megfelelő szintet mutat. Daniele Rugani fontossá válhat, azonban nem a védősor szélén. Több lehetőség nyílik majd előtte, és majd rajta áll, hogy kihasználja-e ezt megfelelőképpen.

Mario Mandžukić úgy döntött, hogy a klub partvonalán marad, aztán majd meglátjuk, mi fog történni, amikor a katari átigazolási időszak lezárul. Véleményem szerint Cristiano Ronaldo nagyszerű, és bárkivel képes játszani. Gonzalo Higuaín olyan srác, aki nagyszerű technikai képességekkel büszkélkedhet.

Paulo Dybala technikailag kiváló, Cristiano Ronaldo pedig egy bajnok. Következésképpen játszhatnak együtt párban, sőt, a meccs egyes fázisaiban akár mindhárman pályán lehetnek együtt.”

A pletykák szerint Adrien Rabiot igencsak elégedetlen a kevés játékperce miatt, erről pedig a mestert is megkérdezték.

„Elmondtam neki, hogy sokkal többre képes, és elégedett vagyok azzal, amit eddig a meccseken mutatott. Adrien Rabiot nem játszott 2019-ben, ezért türelmesnek kell lennie, de a második félidőben már valamivel jobb teljesítményt mutatott. Segítenünk kell neki, neki viszont kötelezően alkalmazkodnia kell a futballunkhoz és a játékstílusunkhoz. Ha az ember hátrányba kerül két jó állapotú csapat ellen, soha nem egyszerű megfordítani a meccset.

Többre vagyunk képesek, de a hátrányba kerülés miatt két nehéz meccsünk volt. Tehát elsődleges, hogy ne kerüljünk hátrányba. Meglátjuk, hogy mindenekelőtt tudunk-e javítani a játékokat illető hozzáállásunkon.

A SPAL csapatával kapcsolatban közvetlen tapasztalatból beszélhetek, mivel két éve, amikor Nápolyba látogattak, mindenki leírta őket, azonban számunkra a szezon egyik legnehezebb meccse lett a mérkőzésből.”

Végül a mester elmondta, hogy mindenképpen örül Andrea Barzagli csatlakozásának.

„Még júniusban beszéltem Andreával. Akkoriban voltak egyéb kötelezettségei, és azt mondta, hogy majd szeptemberben tud válasszal szolgálni, most pedig közöttünk van. Nagyon örülünk, hogy csatlakozott a stábhoz, most pedig látnia kell, hogy miképpen dolgozunk. Az első feladata az, hogy a védekezési hiányosságokat mutató játékosokkal foglalkozzon, erre pedig jó példa Juan Cuadrado, akinek van még mit fejlődnie hátvédként.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8115175856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grinta 2019.09.27. 21:20:18

Hú de sok mindenre szeretnék reagálni,írom is ahogy jön.
Cudrado nem védő.Lehet rajta variálni,jobbítani-vannak ezen a poszton olyan plus dolgai amik kiemelik-de a vére nem védő!Ez csupán ebből fakad.Az a keretünk fogyatékosságát jelképezi hogy eljutottunk odáig szeptember! végén,hogy ez nem csak mint opció jelentkezhet,hanem mint egyetlen arternatíva.És ez szomorúsággal tölt el.Nincs bal kettőnk.Ezt nem is értem.De ebbe ne mennék bele jobban-átrágtuk magunkat rajta.
Ruganiról eddig egy szó sem esett,az égegyadta világon senkinek sem hiányzott-bizonyosan nem véletlenül.Legnagyobb szomorúságomra eredendően elutasítja a háromvédős szisztémát,még akkor is,amikor gyakorlatilag az egyetlen kiindulási pontunk lehetne,hogy hátul rendben legyünk.Ezt nagyfokú taktikai rugalmatlanságnak tartom.Ugyanis az általa megemlített Can ugyan középpályás "féle" de gond nélkül be lehetne oda illeszteni,mikor azon a poszton szembe jön a játék-az pedig nagy erőssége Emrének-pláne labdával.
Mandzukic nagy kedvencem,egy vadász a pályán,dőreség kihasználatlanul hagyni ezt az értéket.Egy válogatott kötelezettségeit befejező,pihent Mario Mandzukic a világ összes csapatának erőssége lehet(ne) a mai napig-jól felépítve.Ezt mi veszni hagyjuk.Úgy fogunk járni centerposzton,mint most szélső hátvédben:Gonzalo sem játszhat minden meccsen-ha kiesik valami miatt,odatesszük Ronaldot.Ami szép és jó elméletben.Ha nem működik-és vergődik..mi a jó fenét csinálunk?
Rabiot belejön,amint megismeri a csapat dinamikáját-egyből nem fog szemet szúrni a talppal húzom technikája,hanem tökéletes lesz.
Hirtelenjében ennyi.

Rikoo 2019.09.27. 21:35:49

Semmi rugalmasság nincs Sarriban és ez nagyon nem tetszik benne.

rockitbaby 2019.09.27. 21:39:18

@Grinta: Mandzu ideje lejárt. Akár tetszi, akár nem. Vele kár is foglalkozni. Csatár, de ocsék statjai vannak - legalábbis nálunk, Bayernben fasza vot.

Három védő Capitano felépüléséig minimum felejtős. De utána sincs rá sok esély, mert csaj papíron mutatunk jól védők terén. Chiello eme szezonja kuka, és ebből a sérülésből kiindulva a következő is sanszosan. Bonu most jó, de a két fiatalnak fel kellene nőniük a feladathoz kb most azonnal. Nincs wingback a keretben. Ezt a keretet korában egy 4-2-3-1/4-3-3 hibridhez alakították ki, de mosf nyàron talán még inkább a 4-3-3 felé tendáltuk.

Hamarabb tudunk ebből egy karácsonyfa vagy gyémánt középpályát kialakítani.

A kp jó lesz, de mint ahogy minden más esetben, itt is ek kellene dönteni, mit akarunk játszani, és ahhoz mennyi és melyik kp kell a keretből. Én talán inkább a gyémánt mellett tenném le a voksom, mert talán ez lenne az, amelyikben a lwgtöbb kirakós tudna a valós helyére kerülni.

Grinta 2019.09.27. 22:01:51

@rockitbaby: Azt Te megfelelő csapatmenedzselésnek tartod,hogy egy Mario Mandzukic a Juventus kötelékében van-és egy percet nem játszik?
/attól függetlenül hogy nem ment el,vagy nem oda ahova lehetett volna-ez végül is most már mindegy,hiszen elmúlt.
Tehát,ez a játékosok,erőforrások! megfelelő felhasználása?
Nem tudna segíteni?
Én ezt Sarri hibájának rovom fel.Fenn áll egy helyzet,ami meg kell tudni oldani.
Mi lesz akkor ha ne adj Isten beigazolódik a Higuaín out,Ronaldo besül a helyén.Akkor mihez kezdünk szerinted?Tényleg kíváncsi vagyok.

Rikoo 2019.09.27. 22:47:13

@Grinta: Dybala játszik majd ott.

Juventino86 2019.09.27. 23:12:39

Jól teszi Sarri, hogy nem 3 védővel játszatja a csapatot. Ha 3 védővel állnánk fel, akkor várhatóan 3-5-2 lenne, ami viszont szerkezetileg kevésbé kedvez annak a játéknak, amit támadásban játszani szeretnénk, ráadásul védekezésben is veszélyes. Várhatóan Matuidi lesz majd a balhátvéd. Ez a SPAL ellen még belefér véleményem szerint. A hétközi BL-meccsre amúgy visszatér már Alex Sandro? Nagyon kellene, mostanság elég jó formában van.

JuventusFanatikus 2019.09.27. 23:32:10

@Juventino86: Nem is csak a támadás miatt ódzkodik Sarri a három védőtől, hanem a zónavédekezést ennyi hátvéddel nehezebb megvalósítani.

rockitbaby 2019.09.27. 23:43:19

@Grinta: Mandzu a vedekezését leszámítva nem tesz gólokat a csapatba. Sőt, talán még PD10 is gólerősebb.

Pusztán a védekezésével, továbbá a sérülékenységével akár tetsuik, aká nem, ő tudná a legkevesebbet hozzáadni. Imádtan a harcosságát, de az a szint, ahova igyekszünk, ez kevés.

gomorra21 2019.09.28. 01:49:54

@Grinta: ezzel az erővel lehetne 10 center is a csapatban, mert ha a 9. is lesérül, akkor mi lesz? Kell a 10. De azért ne feledjük, hogy van egy keretlétszám, amit nem lehet túllépni, és nem is érdemes. A Mandzukic ügy nem Sarri sara, hanem Paraticié. Most még megvan a lehetőség, hogy eladjuk Katarba, szerintem mindenkinek az az érdeke, hogy ez összejöjjön. A horvát nem vinné lelkesen a zs-opció szerepét, már a b-opció is derogált neki. (Egyesek itt még azt a mókás ötletet is feldobták tegnap, hogy miért nem marad szélsővédőnek!! Kabaré. Mintha egy Mandzukic boldogan vállalná még a szertáros szerepet is).
Ha Ronaldot, Dybalát és Higuaint is elveszítjük, akkor megszívjuk. De ha Szczesnyt és Buffont veszítjük el, akkor is. Ettől még nem fogunk A listás kapust szerezni Pinsoglio helyett.

del pipi 2019.09.28. 09:20:40

Én nem vagyok ez a nagy formáció bűvölő de az én meglátásom szerint a három védős rendszer a 3-5-2 ütős és működő képes lehetne, tehát én is egy nem kis rugalmatlanságot vélek felfedezni, de én bízok abban hogy ő tudja mit csinál. Most írok egy felállást: Polákkó De Ligt Bonu Demiral Cuad Pjankó Ramsey Rabbiot Alex Sandro Dybusz Ronex az én értelmezésem szerint ha három ilyen védő van hátul akik sallang mentesen takarítanak és fel passzolják a labdát , viszont az ötösünk együtt mozogva besűríti a középpályát folyamatos fel-le mozgással nem lehet egykönnyen lekontrázni , átmenni csak úgy mint a kés a vajon és fellépve a támadókat is több helyzethez segíthetnék. A támadóknak pedig csak lazának és kreatívnak kell lenni. A cserék közül pedig bárkinek meg van a beugró helye. Lehet hogy nem vagyok egy felállás specialista, de a Fior ezzel a szisztémával megfojtotta a Juve összes lehetőségét. A véleményem szubjektív!

Quentin_KR 2019.09.28. 09:34:51

@Rikoo: 4:3:3-ról váltott 4:3:1:2-re, de persze aki már előre utálta Sarrit az mindenben hibát lát. Ez nem neked szól szenélyesen, úgy általában jegyzem meg. A szemléletváltás, ami nahyon szükségszerű volt, ritkán hoz első idényben jó eredményt. Ezt el kell fogadni, de aki nem látja a játékunkban mutatkozó biztató jeleket, annak elég keserves idénye lesz.

del pipi 2019.09.28. 11:23:18

@Quentin_KR: Viszont akkor abban a szerencsés helyzetben vagyok hogy nekem nem lesz keserves szezonom, hehe!

delpi0823 2019.09.28. 12:08:33

@rockitbaby: En sem vagyok egy nagy Mandzukic fan de azert a bayernes statjait osszehasonlitani az ittenivel oltari nagy baromsag.A bayern egy full tamadofocit jatszo csapat es ott jatszott centert.Nalunk mit jatszott?Allegri zsenialitasanak koszonhetoen nezhettuk a balszelen, es inkabb tobbet vedekezett mint tamadott.....

rockitbaby 2019.09.28. 13:55:35

@delpi0823: A bal szél nem azonnal jött. Első szezonjában PD10 mellett volt prima punta, 10 góllal zárta a szezont. Egyébként ez volt a leggólgazdagabb szezonja is egyben - csak bajnokságot nézve. Mindent egybevetve a következő volt 16 találattal. Szélsőt csak a 2017-es nagy BL menetelés tavaszán játszott először, míg tavaly már szinte ő volt az állandó csatárja Allegri 4-3-3-jának. Szóval a teljes Juventus karrierjét maximum másfél szezonnyi szélsőként szereplés miatt bevédeni óriási hiba.

A mentalitása mindenek felett dicsérendő, meghal a pályán, küzd, mint malac a jégen - sajnos a legtöbbször ennyiben ki is merült, de sokakkal ellentétben ő sose lötyögött a pályán. De mint csatár, itt sokszorosan megbukott. Azon az időszakon túl vagyunk, már kényszerből nem kell szélsőt játszania, cserébe góllövés tekintetében vannak nála sokkal jobbak is a keretben. Ahogy írtam korábban, az ő ideje nálunk lejárt.

Il Principino 2019.09.28. 14:21:09

Sandro mire összakapta magát jön egy ilyen tragédia...eddig sem a tudásával volt gond,de kérdés mennyire lesz mentálisan rendben,óriási baklövés hogy nincs épkézláb helyettese!!!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása