Lippi: „Nehéz nyolc scudetto után változtatni”

lippi_marcello_bl-serleggel.jpgMaurizio Sarri érkezésével a vezetőség teljesen új futballirányt akart adni a csapat számára, azonban a déli születésű mester által előrevetített forradalom eddig nagyrészt elmaradt, és bár a csapat korántsem él át hullámvölgyet pontok tekintetében, elég nehéz időszakon megy át, miközben az új játékosok és a rendszer miatt olykor kissé váratlan eredmények és nehézségek is felmerülnek.

A csapat a BL-ben sem brillírozik, az Atlético Madrid ellen kétgólos előnyből csak döntetlenre futotta, azonban Marcello Lippi szerint kollégája igencsak kemény fába vágta a fejszéjét, figyelembe véve az elmúlt nyolc év sikereit és a folyamatos torinói eredménykényszert.

„Nem egyszerű teljesen eltérő játékrendszerre átállítani egy csapatot, különösen ha egy olyan csapatról beszélünk, mint a Juventus, amely sorozatban nyolc bajnoki címmel büszkélkedhet.” - olvashatók a mester mondatai a La Gazzetta dello Sport hasábjain. „Elmondhatom, hogy nem egyszerű egy játékos gondolkodását átalakítani.”

„Egyértelmű, hogy Maurizio Sarri révén egy teljesen eltérő Juventust fogunk látni. Azonban az ő szempontjából az a fontos, hogy ne feledkezzen meg azokról a tulajdonságokról, amelyek révén az eddigi sikereit elérte.”

A tapasztalt szakember ezt követően a Juventus egykori sikeredzőjéről beszélt, s nem tagadta, hogy Massimiliano Allegriben bizonyos szempontból magára ismer.

„Be kell látnom, hogy számos hasonlóságot látok köztem és Massimiliano Allegri között. Mindketten megközelítőleg ugyanabban a korban kerültünk egy jelentős klub padjára, mindketten megnyertük a bajnoki címet, illetve taktika tekintetében is vannak hasonlóságok.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2915161856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása