Beharangozó: a Parma elleni meccs

parma_cimer.pngVégre a Serie A is rajtol, és nem egy könnyű összecsapás előtt áll a Juventus, ugyanis Párma városába utazik, hogy megmérkőzzön a Stadio Ennio Tardini gyepén a helyi együttessel. A mérkőzés szombaton, 18 órakor veszi kezdetét, ez lesz a Serie A nyitómérkőzése. A sípmester Fabio Maresca lesz.

A tavalyi szezonban akár meglepetéscsapatként is emlegethetjük a Sonkásokat, mivel meglehetősen magabiztosan kezdték a szezont, és olyan komoly veszélyben nem forgott a bentmaradásuk. A  tizennegyedik helyezés előkelőnek számít egy frissen feljutó együttes számára. Ez a teljesítmény meggyőzte a gárda vezetőit, hogy Roberto D'Aversa mesternek maradnia kell a kispadon. Igazán komoly erősítést nem eszközölt a vezetőség, kölcsönvették az Atalantától Andreas Corneliust, aki centerként bevethető, és egy tehetséges középpályást is Dejan Kulusevski személyében. Szintén csak kölcsön keretein belül érkezett Yann Karamoh az Intertől, míg Hernani egészen Szentpétervárról érkezett, ő a középpályán bevethető. A rutinos védő, Vincent Laurini a Fiorentinát hagyta ott a Parma kedvért, míg Gastón Brugman a Pescarától érkezett.

Azonban voltak komoly távozók is, ugyanis Alessandro Bastoni és Federico Dimarco visszatért az Interhez, Biabiany szerződése lejárt, míg Leo Štulac az Empolihoz távozott.

A Juventus kulcsjátékosai egészségesek, minden bizonnyal Cristiano Ronaldo és Matthijs de Ligt is felépült kisebb sérüléséből, míg Mattia Perin és Marko Pjaca továbbra sem bevethető. Továbbá kimaradt az utazó keretből Aaron Ramsey és Daniele Rugani is.

A hazaiaknál Andrea Andoratén kívül mindenki egészséges.

Az ellenfél ásza: Nem okoz komoly fejtörést kiválasztani a Parma legjobbját, úgy gondolom Gervinho a Sonkások leghasznosabb tagja. Tavaly 11 gólt lőtt és 2 gólpasszt osztott ki. Az igazi veszélyt a gyorsasága jelenti, egy villámléptű szélső, aki pont az ilyen típusú csapatokba való, amelyek kontrákra építenek. Nem lesz könnyű megállítani, ugyanis csak Cuadrado tudna érdemben megküzdeni vele, mert neki van olyan gyorsasága, ami az elefántcsontpartiéhoz mérhető. 

fb_img_15665043610932440.jpg

  • Védelem: Kissé meglep, ha Danilo kezdőként lép pályára, ugyanis ő egy új szerzemény, és nem vehetett részt a teljes felkészülésben, időbe telik mire teljesen beilleszkedik. Én inkább szavaznék bizalmat Cuadradónak, aki fel tudná venni a versenyt Gervinhóval. Mattia De Sciglio sem arról híres, hogy lassú lenne, viszont rá is jellemző, hogy sűrűn vét hibát, és könnyen csinálna belőle bolondot az elefántcsontparti. A két olasz belső védő kezdése érthető, de Ligt kisebb sérüléssel bajlódott, egy középhátvéd számára pedig több ideig tart, mire tökéletesen beépül. Alex Sandrónak pedig helye van a csapatban, ha egészséges. Nagyon figyelmesnek kell lennie az egész védelemnek, mert egy gyors kontra könnyen gólt eredményezhet. Bizonyosan magasan fogja tartani a Juve a védvonalát, ami a Parmának kedvező lesz.
  • Középpálya: Bizonyára mindenki sóhajtott egy nagyot, mikor elolvasta Sami Khedira nevét a kezdő tizenegyben. Érthetetlen döntésnek tűnik, hogy kezdőként kap szerepet, arról nem is beszélve, hogy egyáltalán mit keres még itt ebben a csapatban, miközben az ő stílusa nem igazán tűnik kompatibilisnek a Sarriballal. Úgy tűnik Sarri a németet szánja Ramsey cseréjének, ami valamilyen szinten érthető, ugyanis, Khedira eléggé támadó szellemű játékos lett, aki nagyon jól érkezik a kapu elé, ám a helyzetkihasználása borzalmas. Allegri mezzalaként játszatta (legalábbis ahhoz lehet hasonlítani), ami eléggé érdekes elgondolás volt, és úgy tűnik Sarri is hasonlóképpen fog számítani Samira. Nem hinném, hogy attól kellene tartani, hogy az új mester irányítása alatt is bérelt helye lesz, csupán amíg a walesi nem teljesen épül be a rendszerbe, addig Khedira helyettesíti. Pjanić helye a kezdőcsapatban a megkérdőjelezhetetlen kategóriába tartozik, míg Rabiot olyan meggyőző teljesítményt nyújtott a felkészülési mérkőzéseken, hogy egyszerűen vétek volna nem játszatni. A  középpályának az lesz a legnagyobb szerepe, hogy az ellentámadásokat a lehető leghamarabb megállítsa, ha lehetséges. A Parma védői rendszerint azonnal a támadókhoz továbbítják a labdákat, szinte kihagyva a középpályát, ezért ott vélhetően nem sok ütközet lesz.
  • Támadósor: Érdekes lesz, hogy hogyan fog együtt muzsikálni a Douglas Costa-Dybala-Cristiano Ronaldo trió. A brazil jól teljesített a felkészülések során, az argentin számára úgy néz ki, hogy bejön a hamis kilences szerepkör, míg a portugál olyannyira még nem találta meg a helyét az új rendszerben. Komoly gond akadt a felkészülési meccseken  a befejezésekkel, ez reméljük, hogy megváltozik majd. A Parma be fog állni a saját kapuja elé, ami komoly gondot okozhat a Juventus számára. Kíváncsi leszek, hogy Dybala és Ronaldo, hogy fogja egymást érezni a pályán, ugyanis nem vagyok benne biztos, hogy a dél-amerikai képes lesz területeket nyitni portugál kollégája számára, azt pedig végképp nem tudom elképzelni, hogy ő védőkkel verekedjen. Nagyon kíváncsi leszek, hogy mire lesz képes ez a hármas.

Nehéz mérkőzésre számítok, először is nem lesz jelen az újdonsült mester, Maurizio Sarri, mivel tüdőgyulladása van, így Giovanni Martusciello fogja helyettesíteni. Ő is volt már vezetőedző, úgyhogy nem kell attól tartani, hogy nem tudja megfelelően elvégezni a feladatát, de csak nem úgy gondolkodik, mint Sarri, úgyhogy a mester távolléte mindenképp érvágás. A  Parma hazai pályán rendkívül erős, nem lesz könnyű legyőzni őket, a helyzetet tovább nehezíti, hogy a játékstílusuk sem kedvező a megújuló Juventus számára. Tipikus olasz együttes, amely keményen védekezik, majd a lehető leggyorsabb módon próbál kontrázni. A Juve számára nem fog nehézséget jelenteni eljuttatni az ellenfél kapujáig a játékszert, azonban a védelem feltörése már nem lesz olyan egyszerű, és egy labdavesztés akár végzetes is lehet. A játékosok még messze nem sajátították el a Sarriballt, a felkészülési mérkőzéseken látszódott, hogy a kapu előtt még korántsem tudnak villogni a csatárok. Nem számítok könnyű győzelemre, még az sem elképzelhetetlen, hogy csak egy pontot sikerül elhozni Pármából. Bízom a győzelemben, szemet gyönyörködtető játékot még nem várok, de biztos vagyok benne, hogy szebb lesz a játék képe, mint a tavalyi szezon nagy részében. Tippem: 0:2

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5615021558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.08.23. 19:50:20

"Úgy tűnik Sarri a németet szánja Ramsey cseréjének.."

Nekem az az érzésem, hogy ha Khedira egészséges lesz, akkor ő alap kezdő. Nem mondanám túl megbízhatónak a forrást, de voltak olyan hírek is, hogy Sarri nem igazán elégedett Ramseyvel (ahogy Emre Cannal sem):

tribuna.com/it/juventus/news/3440310/

venember83 2019.08.23. 20:53:52

@Il Pjanista: de jó dolga van, hogy így válogathat, fene a gusztusát...

Matteo89 2019.08.23. 21:02:25

@Il Pjanista: Oke, nem elegedett Cannal es Ramseyvel, de Khediraval elegedett? :)

Isti Kis 2019.08.23. 21:03:49

Nehéz lesz,mivel a tavalyihoz kèpest semmit nem erősödtünk,sőt!!!!

Ádám.84 2019.08.23. 21:16:32

Mi ez a kezdő? Semmi változás tavalyhoz képest, egy poszton jobb, eggyel rosszabb, mint a tavalyi, szeretném már látni azt a Sarriballt (vagy mit).

Rikoo 2019.08.23. 21:32:55

@Ádám.84: Azért várjuk meg Danilo hogyan fog játszani.

Ádám.84 2019.08.23. 21:34:33

@Rikoo: mármint szerinted jó lesz?

Tralala 74 2019.08.23. 21:39:02

Komolyan mondom hogy be ne legyünk már szarva egy Parmatol! Hát mi vagyunk a Juventus emberek! Ébredjetek már fel! Mi vagyunk a legnagyobbak!

Rikoo 2019.08.23. 21:58:02

@Ádám.84: Lehetséges, majd az idő eldönti.
Én egyáltalán nem voltam elégedett Canceloval, szóval remélem jobb lesz, mint ő.

ZecH 2019.08.23. 22:58:25

Nem vagyok Khedira ellenes, sot... talan pont ez a baj, mert meg el sem kezdodott a szezon megint ez a lemez porog. Kajak en fogom holnap a leghangosabban szidni ha raszolgal, de varjuk mar meg a harmas sipszot mielott levesszuk a fejet...

JuventusFanatikus 2019.08.23. 23:00:58

Agreti szerint is ez a kezdő lesz.

Marvin88 2019.08.23. 23:07:01

@Tralala 74: Végre valaki, aki nem azon nyafog, hogy ki kezd, ki az első, és miért nem fossa x a gólokat, y meg a szereléseket és bonuccsicskás távoli indításokat. :-)

Nem menedzserjátékot játszik a csapat, hanem nálunk hozzáértőbbek döntenek szerencsére.

2019.08.24. 06:35:50

@Matteo89: Igen. :) Most Martusciello testvére is elmondta, hogy Khedira győzte meg a legjobban Sarrit a felkészülés során.

Qual è il giocatore che ha impressionato di più Sarri e Giovanni?
"Khedira. Me l'ha detto proprio mio fratello. Come è arrivato si è visto: è irrinunciabile, ha tecnica e intelligenza. E poi ha tempi di inserimento che nessuno ha. Speriamo che non abbia infortuni".

www.ilbianconero.com/a/martusciello-il-fratello-al-bn-esordio-incredibile-sorpresa-khed-94474

Sztovicska 2019.08.24. 08:34:43

Nekem kicsit csalódás mert vártam volna még egy komolyabb nevet középre. A védelem jobb lett a támadósor eddig is jó volt. De a legnagyobb változás szinte biztosan a Sarri féle foci lesz. Kiváncsi leszek

peti78 2019.08.24. 09:16:36

@Sztovicska: nyugalom jön még verrati dermaria és icardi távozók dybala pjanic can mandzu

peti78 2019.08.24. 09:21:42

@peti78: ja és jön még miranda

el.Flaco 2019.08.24. 09:49:15

@peti78: Ebből a cuccból kérnék én is, ha még van!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása