Bizonyítványosztás: Miralem Pjanić

pjanic_miralem_csiktalan_mezben.jpgMiután minden egyes védő megkapta a bizonyítványát, a középpályásokon a sor, hogy értékelésre kerüljenek, elsőnek Pjanić kapja meg az osztályzatát.

Számára sem sikerült olyan jól az idei szezon, ugyan nem játszott olyan nagyon rosszul, de tavaly jobb formának örvendhetett. Sajnos olyan szerepkörben volt kénytelen játszani, ami szemmel láthatóan nem neki való. Félreértés ne essék, azt a feladatot nagyjából el tudta végezni, amit rábízott a Mister, viszont olyan képességeit nem tudta kamatoztatni, amik az erősségei. Ilyen például a kiváló lövőérzéke, azonban már a szabadrúgásokat sem tudta megfelelően elvégezni, csupán egyet lőtt be, néha olyan próbálkozásai voltak, hogy az embernek az volt az érzése, hogy elfelejtette, hogyan kellene kapura lőni.

A benne rejlő kreativitást és a kiváló passzolási készségét sem tudta megfelelően felhasználni, ugyanis nagyon messze helyezkedett a kaputól, az akcióktól, az ő feladata annyiban merült ki, hogy hozza ki a labdát (nem olyan könnyű feladat ez, láthattuk jó párszor), és védekezzen jól. Ezek közül egyiket sem tudta mindig megfelelően teljesíteni. A játékszer kihozatalában sűrűn problémába ütközött, mert egyszerűen nem segítették ki a társak, egyedül kellett többször is megoldani a problémát, és láthattuk különösen az Ajax ellen, hogy ha az ellenfél komolyabb letámadást alkalmaz, akkor bizony komolyan zavarba lehetett hozni.

Védekezésben pedig sosem volt olyan nagyon erős, és mégis sokszor rá hárult ez a feladat. Sűrűn a nagy igyekvésben elkésik egy belépővel, szereléssel, és bizony nem egyszer kellett már azon izgulnunk, hogy ki fogja-e állítani a játékvezető, vagy maradhat a pályán. Hálátlan feladat, amit el kell végeznie a pályán, de ezt is meg kell csinálnia valakinek, ő pedig ezt önfeláldozóan elvállalta, és a következő szezonban is több mint valószínű, hogy ebben a szerepkörben fog futballozni, ugyanis a felkészülési mérkőzéseken is registaként szerepelt.

A Serie A-ban 31 összecsapáson lépett pályára, két találatot és hat gólpasszt jegyezhet. A gólok száma rendkívül alacsony, annak ellenére, hogy egy registáról beszélünk, mert tavaly például ötször vette be az ellenfél kapuját. A találatainak száma leginkább azért csappant meg, mert szabadrúgásokban nem volt olyan jó, mint szokott, nem mellesleg Ronaldo többször is elvette előle azt a lehetőséget, hogy ő végezze el a pontrúgást.

Az asszisztok száma jónak mondható, a registáknak nem szokott ennyi gólpassza lenni, a Serie A-ban e téren hatodik, ha csak a középpályásokat vesszük figyelembe.

Összecsapásonként 57,5 alkalommal passzolt, 92%-os pontossággal, ami több mint kiemelkedő, csak Borja Valero előzi meg, akinek 94%-os a passzpontossága.

Akadnak olyanok, akik azzal vádolják, hogy átadásainak nagy része alibipassz, erre az állításra kiváló cáfolat az, hogy meccsenként 2,4 kulcspasszt osztott ki, összesen 73 fontos átadás fűződik a nevéhez, a Serie A középpályásai közül ő osztotta ki a harmadik legtöbb kulcspasszt, megelőzi őt Jordan Veretout (76) és Rodrigo De Paul (100).

Indításokban is kiváló, 181 alkalommal indította társait, ezzel pedig a harmadik legjobb a ligában, csak Ivan Radovanović (214) és Marcelo Brozović (229) előzi meg őt. Nem csak darabszámra van sok átívelése, hanem pontosságban is kiváló, ugyanis 81 százaléka az indításainak hibátlan, amivel az olasz pontvadászatban a legjobb. 1784 pontos átadás fűződik a nevéhez, az ötödik legtöbb a Serie A-ban. 1061 átadás a saját térfelén, míg 759 az ellenfeléén, ebből pedig 497 a támadó harmadban.

A csapat szögletspecialistájáról beszélünk, bár arról, hogy mennyi szögletet végzett el, és mennyi volt sikeres ebből, arról igencsak nehéz statisztikát találni, úgyhogy a beadásokat vesszük figyelembe. 36 pontos beívelése volt, 29%-os pontossággal. Az igazat megvallva ezek nem olyan kiemelkedő számok, de nem is igazán rosszak.

Ugyan csak egy szabadrúgásgólja van, mégis a középpályások közül senki sem lőtt be többet, mint ő. A rögzített szituációkat 20%-ban sikeresen végzi el, amivel a negyedik legjobb az olasz legfelsőbb pontvadászatban.

Egy regista nem igazán arról híres, hogy szemet gyönyörködtető cselekkel bolondítja az ellenfelet, leginkább akkor folyamodik cselhez, ha az szükséges a játékszer megtartásához, ő tizenegyszer verte át az ellenfelét, 65%-os sikerességgel.

Közbeavatkozásokban remek, meccsenként 1,2-szer fülelt le átadást, a Juventus játékosai között neki van ebből a második legtöbb (36), csak Bentancur előzi meg. Szerelésekben már kevésbé remekel, összecsapásonként 0,6-szor veszi el az ellenféltől a játékszert, 48,8% sikerességgel.

Eddig csupa-csupa jó dolgot olvashattunk a bosnyák irányítóról, viszont most jön a fekete leves, amiben nagyon gyenge, ez pedig a párharcok megnyerése. Meccsenként 2,7 párbajból jött ki győztesen, 41%-os sikerességgel, amit ha még jobban szétbontunk, akkor azt láthatjuk, hogy 2,3 alkalommal nyert párharcot, 42,1%-os sikerességgel. Összecsapásonként mindössze 0,4 fejpárbajt követően mondhatta magát győztesnek (34,2%).

Volt egy bakija, ami gólt eredményezett, és egy lövéshez vezető hibája is. 43 alkalommal cselezték ki, ami hatalmas szám, és tizenötször vették el tőle a játékszert.

A Sofascore-tól 7,24-es osztályzatot kapott, amivel a Serie A ötödik legjobb középpályása.

A Bajnokok Ligájában tíz összecsapáson lépett pályára, amelyeken két gólt és egy gólpasszt hozott össze.

A passzpontossága lényegesen lecsökkent, ez szemmel is látható volt, mindösszesen 88%-os pontossággal tudta továbbítani a játékszert, mérkőzésenként 56,2-szer.

22 kulcspasszt osztott ki, ennél csak Christian Eriksennek és Toni Kroosnak van több (29-29). Indításokban nemzetközi színtéren is remekelt 55 átívelésével (74%-os sikeresség), ismételten a Real Madrid német középpályása tudta megelőzni 74 sikeres indítással.

562 pontos átadást számolhat össze, ebből 324 történt a saját térfelén, 253 az ellenfélén, ezen belül 127 a támadó harmadban.

Tizenöt pontos beadás kötődik a nevéhez, a próbálkozások 34 százaléka sikeres volt.

Védekezésben sokkal, de sokkal jobban teljesített. Mérkőzésenként 1,6 közbeavatkozása volt, darabszámra 16, amivel a BL-ben pályára lépő játékosok között neki van az ötödik legtöbb lefülelt passza, csak Frenkie De Jong (19), Fernandinho (19), Ivan Rakitić (19) és Javi Martínez (20) tudja megelőzni. Szerelésekben is összekapta magát, meccsenként egyszer vette el az ellenféltől a labdát, 55,6%-os sikerességgel. Amiben továbbra is nagyon gyenge volt, az a párharcok megnyerése. A földön történő ütközeteknek mindösszesen 41%-át tudta megnyerni, míg a fejpárbajoknak mindösszesen 27%-át. Összecsapásonként 3,3 párharcból jött ki győztesen, összesítve 39%-os sikerességgel.

Könnyen ki tudták cselezni, összesen hússzor, ettől többször csak Fabinhót (22) és Allant (23) tudta átverni az ellenfele, játékszert mindössze hétszer vesztette el, olyan hibát nem vétett, ami később lövést, esetleg gólt eredményezett volna.

A Sofascore 7,32-re értékelte a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítményéért, amivel a mezőny egyik legjobb középpályása.

Jövője: Eddig, amit láthattunk tőle Sarri irányítása alatt, az több mint ígéretes. Sokkal kreatívabb, de az is igaz, hogy igazán komoly letámadással még nem kellett szembenéznie a felkészülések alatt. A Sarri vezette Juventus magasabban tartja a védvonalát, ezért Miralem is jóval közelebb lehet az ellenfél kapujához, nagyobb részt tud vállalni a játék szervezéséből. Biztos vagyok benne, hogy Sarri fejleszti majd a védekezését, mert ő elvárja a registától, hogy ezen téren is remekeljen, Miralem pedig Allegri segítségével rengeteget fejlődött védekezésben. Nagyon bízom abban, hogy szintet tud lépni, és a csapat egyik legfontosabb húzóembere tud lenni. Már így is azon játékosok egyike, akinek a hiányát nagyon megérzi az együttes, ha ő nincs pályán, akkor igencsak nehéz dolga van a Juventusnak. Nagyon örülök a maradásának, mert vétek volna eladni haszon reményében, nem találnánk a helyére megfelelő pótlást. Véleményem szerint ő a csapat alapköve, akinek az érinthetetlenek közé kell tartoznia.

Értékelés:

  • Eredményesség: négyes, a gólpasszok mennyisége megfelelő, azonban kevés találatot szerzett.
  • Passzolás: ötös
  • Kulcspasszok: ötös
  • Indítások: ötös
  • Szögletek: négyes
  • Szabadrúgások: hármas, ez a specialitása, több gólt várok el tőle, hiába lőtte ő az egyetlen Juve-gólt rögzített szituációból.
  • Közbeavatkozások: ötös
  • Szerelések: hármas
  • Párharcok: kettes
  • BL-teljesítmény: négyes, statisztikailag hiába tűnik jobbnak, a pályán látottakkal nem vagyok maradéktalanul elégedett
  • Szemmel látható teljesítmény: négyes
  • Fejlődés: hármas, tavaly jobb teljesítménnyel rukkolt elő
  • Megbízhatóság: hármas, voltak rossz helyen eladott labdái, és rengetegszer cselezték ki
  • Mentalitás: négyes, az eddigi szezonjai alatt láthattuk, hogy nagy meccseken lehet rá számítani, mentálisan kellően erős játékos, tele van motivációval, azonban idén kevésbé vettem észre rajta az akarást.
  • Osztályzata: 3,8, azaz négyest érdemel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr314992030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juve28adam 2019.08.03. 09:14:39

Remélem Sarri alatt megújul, mert több van benne, mint amit Allegri alatt mutatott! Én örülök, hogy maradt, de az előző szezon neki is gyengére sikerült(mint ahogy a csapat nagy részének). Én olyan 3,5-re értékelném a szezonját amit felkerekítünk, tehát tőlem is megkapja a gyenge négyest.

Annyit hozzátennék, hogyha nem Ronaldo lőné a szabadrúgásokat hanem a bosnyák, akkor több gólja lenne, ez nem is kérdés.

Rivendell 2019.08.03. 09:19:35

Adjuk el,vagy csereljuk el pl: Rakiticre vagy Ozilre,jo csapatokban jatszanak,mint Danilo es kelloen tapasztaltak.

alexGicamo 2019.08.03. 09:42:16

@Rivendell: Remélem, ez csak irónia volt a részedről !
Egyébként szerintem is négyest érdemel .

Il Principino 2019.08.03. 10:07:30

Sokat elmond a tavalyi szezonról,hogy ő a jobbak közé tartozott,miközben gyengébb szezont produkált..
Megtartása kulcsfontosságú ezek ellenére is,nélküle nincs támadásépítés ezt láthattuk azokon a meccseken amikor hiányzott!
Gyenge négyes nálam is,tényleg reális a 3,8 :)

Rocky80 2019.08.03. 11:27:29

(
1., a második bekezdésben nem "képtelen" hanem "kénytelen" volt játszani;

2., 13. bekezdés, közbeavatkozások:

"meccsenként 1,2-szer fülelt le átadást, a Juventus játékosai között neki van ebből a legtöbb (36), csak Bentancur előzi meg"
Akkor vagy a 2. legtöbb volt neki, vagy nem Bentancurt akartál írni... ;-).
)

Újabb "melós" cikk amelyet élvezet olvasni, köszönjük!

venember83 2019.08.03. 11:30:31

@Rocky80: kösz, „melós” cikk frissítve. :)

Rocky80 2019.08.03. 12:01:51

@venember83: (bocsánat, még egy dolog: mindenki után odaírtátok hogy mennyivel. Bentancuré is érdekelne bennünket. Csak a teljeskörűség érdekében.)

Egyébként nem lehet elégszer hangsúlyozni hogy millió köszönet az összes szerkesztőnek hogy ilyen minőségben kaphatunk cikkeket nap mint nap; csodájára járnak más szurkolók is az oldalnak. Senkinek nincs ilyen, csak nekünk!

Hosszú évek óta nap mint nap ezzel az oldallal kelek és fekszem, valamint napközben is rengetegszer ránézek.

Egy hatalmas dolog ez amit nem lehet szavakba foglalni...

Sajnos lusta vagyok ahhoz hogy cikkírással segítselek benneteket, de szíves örömest áldoznék anyagilag minden egyes hónapban hogy kicsit megköszönhessem a fáradozásotokat. :-)

Erre biztatnám minden egyes blogtársamat, hogy kérem jelezze itt egy +1-gyel, ha neki is hasonlóak az érzései; és ezt tudná bizonyítani is a felvázolt módon. (sok kicsi sokra megy alapon)

Azt hiszem már elmondhatom: nem tudnék nélkületek, nélkülünk élni...

Köszönöm.

peti78 2019.08.03. 12:09:03

Pjanic eriksen csere kit érdekel??

JuventusFanatikus 2019.08.03. 12:35:56

@Rocky80: Köszi az észrevételeket, elnézést a hibákért:) Bentancurnak egyébként 43 közbeavatkozása volt.

JuventusFanatikus 2019.08.03. 14:27:41

@Rocky80: Örülök, hogy ennyit jelent neked ez az oldal, és nem csak én érzek így a Blog iránt:) Az pedig tiszteletre méltó, hogy akár még pénzzel is képes lennél támogatni a munkánkat. Mi köszönjük, hogy vagytok nekünk:)

Joseph Toser 2019.08.03. 16:11:26

Én is naponta többször nézek fel a blogra. Igaz.. állandó éjszaka dolgozom... de még elalvás előtt is ránézek és olvasom a blogot.

Én 4est adtam Pjanic-nak. Igazából azért mert nem ott teljesített,ahol igazából Ő tudna akár 5öst is teljesíteni. És veleményem szerint,HA megint ugyanebben a pozícíóban játszatja Sarri,akkor megint nem fog kiteljesedni és nem lesz úgy segítségére a Csapatnak,mint mondjuk Iniesta vagy Xavi a Barcának. Pjanic nem Busquets....

Teljesen máshogy látják a játekosokat,mint amiket tudnak valójában játszani. És ezt nem a fifa után mondom,hanem az évközi meccsek elemzései es a játékos elemzések alapján. Kiborít :-( De... nyilván nem én vagyok az edző,de durva is lenne... de a hozzáértők ezt nem veszik észere? Így lehet elkótyavetyélni a " tehetsegeket" lasd Dybala ..... és ezt nehét fejben megértenem és vagy elfogadnom.....

De,barmi is lesz... Forza Juve!

del pipi 2019.08.03. 19:37:00

Hármas mint mindenki más ! De az egyik kedvencem!

vizi8 2019.08.04. 13:30:34

Nálam csak 2-es hihetetlen rossz passzai voltak éles helyzetben, sokszor rátekeredett a labdára. Az hogy távol volt a támadóktól, nekem rossz kifogás. Amikor mi voltunk támadásban az ellenfél területén, legtöbbször úgy helyezkedett hogy a labdára ráfutott, így szűkítette a labdás és saját területét. Ezzel pedig az ellenfél védekezése leegyszerűsödött.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása