Bizonyítványosztás: Andrea Barzagli

barzagli_andrea_bucsu.jpgA Tanár Úr utolsó bizonyítványát kapja meg, ugyanis szögre akasztotta a stoplist. Eddig úgy tűnt, hogy Maurizio Sarri mester stábjában kap majd helyet, viszont a La Gazzetta dello Sport szerint inkább más utat választ a világbajnok védő, legalábbis az első pár szabad őszi hónapját mindenképpen pihenéssel kívánja tölteni.

Barza idei szezonja igencsak szenvedősre sikerült. Rengeteget volt sérült, nagyon kevésszer láthattuk a pályán. Ezen kívül most sem érhette szó a ház elejét, ugyanis hibátlanul játszott, azzal az eleganciával, amit tőle megszokhattunk. Természetesen Allegri mester is gondolt arra, hogy Barzagli már 38 éves, nem olyan már, mint pár évvel ezelőtt, ezért háromvédős rendszerben kapott szinte mindig lehetőséget, hogy szükség esetén kisegítsék a társak, de az igazat megvallva, nem is volt erre nagy szükség, mert Andrea gond nélkül elvégezte a dolgát. Szégyent semmiképp nem hozott magára, minden egyes perc, amikor pályán volt, az ugyanúgy volt ajándék nekünk, szurkolóknak, mint neki. Hatalmas igazolás volt, sokan Marottát dicsérjük, ám nem feltétlen ő érdemli ezt ki. Természetesen nem Beppe személyévél van a baj, hanem egy másik ember gondolta el, hogy Barzaglira van szüksége a Juventusnak. Ez az ember nem más volt, mint Alessandro Del Piero. Andrea Barzagli így mesélt arról a bizonyos estéről, amikor őt megkereste a Juventus talán legnagyobb legendája:

„Vacsoráztunk, csörgött a telefonom, de nem vettem fel, azt gondoltam, hogy valaki a Wolfsburgból. De ilyenkor? Tíz óra felé indultam haza, megnéztem, hogy ki keresett, erre látom, hogy Del Piero volt az. Rögvest vissza is hívtam. »Alex, zavarlak?« »Nem, Barza, azért hívlak, mert lenne egy fontos kérdésem – felelte. – Milyen fizikai állapotban vagy?« Nevetett, majd elmondta a tervét. »A Juventus megkért, hogy javasoljak egy védőt. Ide kell repülnöd az első géppel! Szükségünk van a tapasztalatodra!« – mondta. Én pedig elsőre szóhoz sem jutottam. Eszem ágában sem volt Torinóba menni, vissza akartam vonulni. Harmincévesen már nem volt kedvem az egészhez. »Elment az eszed! A Juvénál újjá fogsz születni. Gyere!« – s ezzel el is dőlt”

Ugyan a veterán hátvéd idén elég kevés mérkőzésen szerepelt, de ő sem maradhat ki a sorból, lássuk, milyen teljesítményt tudott nyújtani ilyen idősen.

Hét alkalommal léphetett pályára a Serie A-ban, de mindösszesen négyszer kezdőként.

Összecsapásonként 0,6-szor avatkozott közbe, összesen négyszer fülelt le átadást. Szerelésekben hibátlan, egyszer szánta el magát arra, hogy elveszi az ellenféltől a labdát, akkor sikerrel járt. Meccsenként 1,4-szer kellett tisztáznia, összesen pedig tízszer. Nem féltette a testi épségét, kétszer is bátran blokkolt.

A párharcokban látszódott meg igazán, hogy azért ő már nem mai gyerek, meccsenként 1,4 párbajt nyert meg, 45%-os hatékonysággal. A földön történő párharcok mindösszesen 20%-át nyerte meg, amivel sajnos a leggyengébb a Serie A-ban, míg a fejpárbajokban még idén is kiemelkedő volt a 66,7%-os hatékonysággal.

Meccsenként 25,1 alkalommal passzolt, 91%-os pontossággal. Amit érdemes még megemlíteni, hogy ugyan 17 indítás szerepel a neve mellett, de átívelései 85%-ban sikerültek.

Semmilyen hiba nem fűződik a nevéhez, sem lövéshez, sem gólhoz vezető, de még büntetőt sem hozott össze.

Az olasz pontvadászatban nyújtott teljesítményért 6,64-es osztályzatot kapott a Sofascore-tól.

Felmerül a kérdés, hogy érdemes volt-e még neki idén is játszani annak ellenére, hogy már tavaly is látszott a kora. Annyi biztos, hogy sok sérüléstől megkímélte volna magát, ha tavaly visszavonul, de bizonyosan az lebegett a szeme előtt, hogy még megnyerheti a Bajnokok Ligáját, ami sajnos nem jött össze. Ha ő úgy érezte, hogy még van benne annyi, hogy érdemes folytatni, akkor jól tette, hogy nem hagyta abba a profi futballt. Mi csak örülhetünk, hogy eddig csodálhattunk egy ilyen legendát, mint Andrea Barzagli.

Ugyan őt is nehéz osztályozni, meg egyébként is alanyi jogon, szívünk szerint gondolkodás nélkül ötössel jutalmaznánk, de próbáljuk meg új módszerrel értékelni:

  • Közbeavatkozások: 3
  • Szerelések: 5
  • Tisztázás: 3
  • Blokkolás: 3
  • Földön történő párharcok: 1
  • Légi párbajok: 5
  • Passzok: 4
  • Mentalitás: 5
  • A szemmel látható játékának minősége: 5
  • Megbízhatóság: 5
  • Átlag: 3,9, azaz négyest érdemel

Köszönünk mindent, Legenda!

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5914933884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rockitbaby 2019.07.10. 09:21:29

Én csak azt bánom vele kapcsolatban, hogy ennyire későn érkezett. Bele se merek gondolni, ha a calciopoli nincs, vagy ki tudtuk volna gazdálkodni az árát - ha jól emlékszem 25 millió -, mennyivel másabb lett volna a poszt calciopoli éra.

Mindenki bukásként kezelte a Wolfsburg korszakot, holott bajnok lett velük is.

Il Principino 2019.07.10. 10:00:12

Minden tiszteletem Barza papáé és nagyon fog hiányozni!
DE! Nálam,aki szinte egész szezonban használhatatlan,nem hadra fogható az hármasnál többet nem érdemel szimpátiától és a játékosmúltjától függetlenül.Ezért azt meg is adtam neki..
Tényleg kár,hogy nem korábban igazolt ide,bár így is legendává vált :)
Köszönjük Barza!!!

Rocky80 2019.07.10. 10:04:15

Engem elvitt a szívem ismét felfelé...

Köszönjük az elemzést!

MdewC 2019.07.10. 10:05:30

Mindig 5.

Bármit tesz.

Hiribi27 2019.07.10. 10:42:36

Csak 5-öst kaphat tőlem.
Köszönjük az elemzést!

2019.07.10. 11:34:23

5-ből 6-os! Ő egy tanár,minden mozdulata pontosan az,aminek lennie kell! Soha nem játszott durván,soha nem volt alattomos,sztárallűrjei soha nem voltak...elképesztő jelenség volt a pályán,a maga “gyorsaságával” simán lefutható volt,de labdával senkinek nem sikerült,amikor ő lehúzta a redőnyt,ott soha nem ment át senki!
Chiellini is óriási kedvencem,de mégis Barzagli az etalon,imádom az olyan védőket,akiknek semmi szüksége vadállat módon viselkedni,nem üvölt senki arcába,nem hergel senkit,nem kötekszik,nem fitoktatja az erejét,elmebetegségnek nyoma nincs rajta,olyan,mintha egy robot lenne a pályán,aki nem tud hibázni...félelmetes,összehasonlításképp számomra kb olyan,mint Pirlo volt a maga posztján,soha nem volt kimondva,de,ha valaki látta őt játszani,az tudja,hogy nincs nála jobb! SENKI!

2019.07.10. 11:37:04

Sőt,továbbmegyek,szerintem az egész három védős felállás is csak miatta állta meg a helyét,többé nincs létjogosultsága,Barza nélkül eddig se volt,nem is lesz...

Alex8610 2019.07.10. 12:24:48

Csillagos 5-ös a védők Pirlojanak. És kedves Marotta Ő volt a legjobb igazolasod. Bíztam benne hogy Rugani a helyére léphet de úgy néz ki ez nem jön össze,vagy majd később fog beerni

del pipi 2019.07.10. 12:46:05

Neki akkor is 5-ös ha eligazol a PSG-be!

alexGicamo 2019.07.10. 18:51:18

Gondolkodás nélkül ötös !

Bárcsak az ilyen LEGENDÁK ,mint ő örökké fiatalok maradnának és örökké játszhatnának !

LEGENDA ! PÉLDAKÉP ! EMBER !

Mindent köszönünk, Barzamackó !

Jó pihenést,aztán várunk vissza a stábba vagy a vezetőségbe !

alexGicamo 2019.07.10. 18:54:27

@fire06: Remekül megfogalmaztad ! Osztom a véleményed !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása