Agnelli: "Ez volt a legnehezebb döntésem a Juventusnál"

agnelli_andrea_bucsu_allegritol.jpgPénteken hivatalossá vált, hogy lezárul egy korszak a Juventusnál, hiszen a klub bejelentette, hogy a következő szezonban már nem Massimiliano Allegri ül majd a zebramezes csapat kispadján.

A Juventus elnöke, Andrea Agnelli, valamint a leköszönő Allegri szombaton sajtótájékoztatón beszélt az elválás okairól.

"Nem válaszolok semmilyen kérdésre arra vonatkozóan, hogy a 2019-20-as szezonban ki lesz a Juventus edzője. Ahogyan azt Max is mondta, lesz edző, így megnyugodhatnak." - kezdte nyilatkozatát Agnelli.

"Azért vagyok itt, hogy Maxot ünnepeljem, egy olyan embert, aki történelmet írt a Juventusnál. Korábban, amikor az emberek zsinórban megnyert öt scudettóról beszéltek, akkor az 1930-as évek kerültek szóba Edoardo Agnellivel, Max pedig egymaga képes volt rá a kispadon.

Emlékszem 2013 májusára, amikor Londonban voltunk Fabio Paraticivel a Bayern München és a Borussia Dortmund közötti Bajnokok Ligája-döntőre várva. Ahogy ültünk ott a kocsiban, Allegri sétált ki a közeli szállodából. Rámutattam, s azt mondtam Fabiónak, hogy ő lesz a Juventus következő edzője.

Erre 14 hónapot kellett várnunk, az emlékezetes 2014 július 16-ig, amikor, általános tiltakozások közepette, elfogadta, hogy a Juventus edzője legyen. Nagy bátorság kellett ahhoz, hogy július 16-án átvegye a Juvét, s egyazon szezonban bajnoki győzelemre és a Bajnokok Ligája döntőjébe vezesse. Ehhez tökösnek kell lenni, s Max ilyen.

Meg szeretném erősíteni, hogy ez öt csodálatos év volt. Érzelmek, tisztelet, barátság, összetartozás, kemény munka, s mindenekelőtt nagyon, nagyon, nagyon sok győzelem. Tizennyolc hónapig még szomszédok is voltunk, s Andrea Barzagli közöttünk élt, így szinte minden egyes nap együtt reggeliztünk ugyanabban a bárban. Megosztottuk egymással a nézeteinket az életről, a labdarúgásról és minden másról, láttuk felnőni egymás gyerekeit.

Felálltunk, s a Napoli ellen megnyertük a bajnokságot, amikor már mindenki megírta a gyászjelentésünket. Ebben a szezonban hosszú hetekkel a vége előtt nyertünk. Mindenekelőtt úgy gondolom, hogy barátra leltem, valakire, akiben nagyon sok ügyben megbízhatok. Ebben a pillanatban azonban szem előtt kell tartanom a Juventus jövőjének tervezését is. Amikor júliusban a csapat összegyűlik, a győzelem céljával fogunk a munkához Olaszországban és Európában is.

Fejlődik az U21-es és a női csapatunk is, növekszenek az ingatlanberuházásaink, hogy igazi otthont találjunk ezeknek a kereteknek. Nedvěd, Paratici és az igazgatóink, akik a klub operatív igazgatását végzik, a maximális bizalmamat élvezik.  

Olvastam néhány dolgot az elmúlt napok során, azonban az Ajax elleni vereséget követően teljességgel őszinte gondolat volt, mikor azt mondtam, hogy Max-szal folytatjuk. Ahogyan az idő telt, mindannyian fontolóra vettünk és kielemeztünk bizonyos helyzeteket, s nem tagadom, hogy némi szomorúsággal is járt, mikor felismertem, hogy talán ez a legjobb pillanat arra, hogy lezárjuk a Juventus történetének egyik legkivételesebb időszakát."

Ezt követően Agnelli egy 5-ös számmal ellátott mezt adott át a leköszönő mesternek, ezzel köszönve meg a csapattal elhódított öt bajnoki címet.

"Ez történik, amikor intelligens emberek elemzik a helyzetet, s úgy döntenek, hogy inkább a csúcson fejezik be, mint, hogy inkább folytassák. Max volt mindennek az irányítója, a karmestere, ezért szeretném megajándékozni ezzel a mezzel.

Minden másnál fontosabb volt, ahogyan a szívét beleadta. Egy üzlet vezetéséhez megfelelő döntéseket kell hozni a megfelelő időben. Csak az idő tudja majd eldönteni, hogy a jó döntés született-e, de a klub külső megítélésétől függetlenül, megvan a magunk valósága a klubon belül.

Amikor valaki besétál egy bárba, s elmondja a véleményét arról, hogy mi történik egy klubon vagy egy vállalkozáson belül, soha sem ismerheti az összes tényezőt, amelyre tekintettel kellett lenni, egészen addig, míg részesévé nem válik a környezetnek.

Ahogyan azt tudják, nem szeretem a bólogatókat, erős véleményeket akarok, amelyeket mind meghallgatok, s végül megszületnek a döntések. Aki nem képes kezelni ezt a nyomást, az nem képes egy labdarúgó klub vagy egy vállalkozás vezetésére.

A döntés érlelődött az idő előrehaladtával. Amikor bizonyos helyzetekkel szembesül az ember, világossá válik, hogy minden érintett számára ez a jó döntés. Mindig kizárólag a klub az, aki a döntéseket hozza. 

Ennek a klubnak megvan a történelme, s senki sem nélkülözhetetlen a Juventusnál, kezdve tőlem, egészen a szertárosokig. Ha megnézzük az elnökök, edzők, játékosok, vagy akár az orvosi stáb történetét, az a Juventus és nem egyének történelme. A klubon belül felelősség van, amelyet a klub érdekében fel kell vállalni. "

Zárásul Agnellit arról kérdezték, hogy vajon ez a döntés volt-e a legnehezebb eddigi elnöksége alatt.

"Igen, egyértelműen igen. Igen, mindazon okokból kifolyólag,a melyekről az imént beszéltem."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4814834792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cannavaro 2019.05.19. 11:14:36

Egyik legjobb döntésed! Már kezdtem beletörődni, hogy baj van a vezető pozícióban is, de talán még időben meghozta, a legjobb döntést! Többször írtam, hogy hihetetlen, hogy nem látja milyen szégyen, hogy egy Juventus ilyen lélektelen, megalázó, a bologna, spal, stb ellen 70 perces védekezéssel játszik, pedig nekik is gyakran látszott a csalódottság, az arcukon meccsek közben! De most kellemesen csalódtam, az elnök úrban! ;) Forza Juve!

rockitbaby 2019.05.19. 11:27:10

Azzal egyet kell értsek, hogy most.volt időszerű meghozni ezt a dőntést. De hogy valóban ez volt-e a legjobb döntés azt majd az idő megmondja - én a magam részéről egyelőre a nem felé hajlok.

Andras74 2019.05.19. 11:28:39

Az idő majd eldönti, h jó döntés volt-e!

De kulturált, a klubhoz méltó nyilatkozatokat tettek.

Ghun83 2019.05.19. 11:29:49

Majd minden akkor dől el amikor megtudjuk ki lesz az utód. A BL -re semmi nem garancia, lehet szép támadó focit játszunk majd de eredménytelenül , vagy pont sikeresen. 50-50 az arány.

Andras74 2019.05.19. 11:32:37

@rockitbaby: én is tartok tőle, de jó lenne pozitívan tévedni!

Andras74 2019.05.19. 11:36:36

Vagy megtáltosodnak az üdvöskéink, és akkor minden fasza, vagy nem, és akkor fillérekért mehetnek, amerre látnak.
Gazdaságilag sem rizikó mentes a döntés.
Tudja valaki, h miként mozdultak a Juve részvényei, a bejelentés után? Vagy már pont zárt pénteken a tőzsde?

kovta23 2019.05.19. 11:45:15

Én e döntés mögött teljesen mást látok, ha nem értetek egyet velem akkor se kövezetek meg.
Először is. A mai fociban főleg ezen a szinten a pályán szív nélkül csak sétáló játékosok már nem az edző felelőssége. Számtalan tréner edzi őket mint szellemileg mint fizikálisan. Biztosak vagyunk abban hogy a mutatott játék az ő felelőssége? A taktikával szerintem nem volt gond, egyszerűen ilyen hozzáálással nem lehet focizni. Jönnek itt egyesek azzal hogy ezt leépítette azt kicsinálta! Kérdem én hogyan? Gúzsba kötött lábbal játszott Bonu vagy Dybala? Vagy kötelezte Pjanicot hogy több labdát adjon el mint szerezzen?
Lehet szarul játszani néha ezen a szinte de szívtelenül ne. Emlékszem amikor Samivel ketten voltak középen akkor mindenki azt írta Pjanicnak ez nem fekszik nekik középen van a helye 3 középpályással. Ha Dybala akkor sztár miért nem láttuk se Ronaldoval se nélküle?
Végezetül ami szerintem az ok amiért Allegri ment és nem pár játékos:a pénz
Egyszerüen nem kell senkinek Pjanic 80ért Dybala 100ért vagy Sandro 60ért.

Rikoo 2019.05.19. 11:49:33

@Andras74: Nagyon felmentek.(1.80)

Andras74 2019.05.19. 12:18:27

@Rikoo: köszi!
Akkor nagyon jó edzőre számítanak a befektetők!

niccolo 2019.05.19. 12:19:02

Ő az igazi bohóc, nem Allegri.

Spider81 2019.05.19. 12:27:57

Inzaghi lesz a befuto....

rockitbaby 2019.05.19. 12:34:51

@Andras74: Nézd! Tavaly nyáron, CR7 érkezésével végleg szakítottunk a hagyományainkkal, és elkezdtuk a J-Brand építését, mert úgy vélték, csak így fogunk tudni felzárkózni pénzügyileg is az euróőai elithez. Ez sok dolog mellett azt is jelentette, a Ronciban rejlő lehetőségeket záros határidőn belül ki kell aknázni. Amíg még ér a neve valamit. Befektetőket pedig a scudetto-coppa duóval nem lehet fogni. BL-t kell nyerni, nincs mese. Az sem véletlen, hogy Agnelli az új nemzetközi kupasorozat legnagyobb szószólója. Elit klubok játszmája, ahonnan azok nem tudnak kiesni, a kicsik csak az EL-en keresztül juthatnak be, míg ezzel párhuzamosan a nemzeti bajnokságok és kupák elértéktelenednek.

A másik amit vállaltak ezzel, hogy folyamatos siker kell, különben a tőzsdén lévő részvények zuhanni kezdenek. Lásd ATMA elleni vereség. Nos a folyamatos sikerrel olyan edző kellene, aki fiatal, de rutinos, a BL-ben többször is felépített olyan garnitúrát, ami legalább döntőzött. Ilyen edzők jelen pillanatban nem mozdíthatók, vagy csak euró milliókat fizetve értük és nekik. Ez még akkor is igaz, ha a BL-ben nem lehet semmit készpénznek venni.

Jelen állás szerint nem tudunk olyan edzőt szerezni, aki a bajnokságon és a kupán felül tudna nekünk a BL-ben is pluszt jelenteni. Ezért érzem azt, hogy inkább rossz döntés volt ez.

rockitbaby 2019.05.19. 12:35:21

Szerkesztők! Az egyiket töröljétek legyetek kedvesek!

sleepy8 2019.05.19. 12:51:25

@niccolo: Én is így látom a szitut. Fejétől bűzlik a hal..

Thuglife! 2019.05.19. 13:24:39

@kovta23: szívből játszani nálam annyit jelent mint a tuning autóknál a nitró.csak egyszer használhatod.lefordítva a futball nyelvére ha nagyon ég a ház...vagy akkora a tét(pl BL elődöntő)akkor az előjön.
de egy genoát vagy egy atalantát ne szívből verjünk már meg!hanem lazán,kombinatív játékkal.mert ha egyenként nem is megy a játékosoknak,de begyakorolt sémákkal akkor is helyzetet lehet teremteni.
Na ez az amit nem láttunk egész évben,csak ad hoc támadások!
ja de igen.az egyetlen támadásvariációnk ráivelni Mandzukicra aki mellel vagy fejjel előkészít Ronaldónak.ha meg nincs a horvát akkor közvetlen Ronaldora ívelni.ez igen!!21.század futballja.elpocsékolni két ilyen szélsőhátvédet mint alex sandro és Cancelo.

Il Principino 2019.05.19. 13:27:58

Agnelli ezen döntése annak tulajdonítható hogy kapufát lőtt CR-rel (egyelőre)
Nagyban bízott abban,hogy ő lesz a hiányzó láncszem a bl sikerhez..
Nem jött be,most esetleg hoz ide egy top edzőt az sem lesz garancia semmire..
Pochettino semmit sem nyert még(talán ligakupát),bl döntőbe meg hatalmas mákkal jutott be a csapatával idén..
Tavaly maxi gyengébb kerettel lemeccselte..Még vele se lépnénk szintet,max maradnánk a mostanin sztem.
Remélem jól jövünk ki ebből majd,de nem akarok vészmadárkodni..
Én már most kiegyeznék a scudettoval,ami a kövi szezont illeti..

kovta23 2019.05.19. 13:32:07

@Thuglife!:Akkor szerinted ez úgy ment, hogy az összes játékos agymosáson ment át és mindenkinek azt mondta Allegri, hogy felejtsetek el jól passzolni, futni és küzdeni mert idén ez a taktika. Ne vicceljünk már.
Miért lett elpocsékolva bármelyik is? Sandro évek óta fos és nem Allegri miatt, amióta évekkel ezelőtt szóba került hogy megy a Mu-ba azóta kb két meccse volt jó. Ja és ugyanannyit van fent a támadásoknál mint előtte...
Cancelo meg sajna el felejt visszaérni...

kovta23 2019.05.19. 13:35:56

@Thuglife!: ui: Ha annyira öli Allegri a szélsőket és nem enged nekik semmit akkor hogy lehet, hogy Spina úgy lubickolt a szélen mégha nem is tökéletes játékkal?

GGábr81 2019.05.19. 14:06:24

@kovta23: még talán igazad is lenne, hogyha csak pár játékosról lenne szó. Cancelo látványos berobbanása, majd hirtelen zuhanása viszont már másra enged következtetni.
Dybusz, Sándor Sanyi, Pjankó, Dugó C, Cancel, (Rugó) ők a leglátványosabb példák, de tőbbeknél is érezhető volt némi változás, nem feltétlenül előnyükre. Pozitív irányba… azaz felépíteni viszont nem túl sok labdarúgót sikerült. Kean, esetleg Becúr. Őket a kényszer szülte. Ha nincs annyi sérülés lehet, hogy még csak 5-10 percük lenne összesen.
Visszatérve Cancelora, rajta meccs közben is látszódott többször is a tanácstalanság. Egyszerűen nem játszhatta azt amit zsigerből tud. Az ellenfél térfelén volt, az ellenfél megszerezte a labdát, ő abban a pillanatban megindult, hogy visszatámadjon, de az első nekilendülést két tétova lépés követte, majd hirtelen, leszegett fejjel sprint vissza.
Szvsz. Többen nem a nekik való játékot játszották, vagy nem a saját posztjukon. Többször nyilatkozta, hogy egyszerű az edzői munka, a lényeg, hogy ő megpróbál a legkevesebbet ártani pl úgy, hogy Buffont nem játszatja csatárként, vagy Dybalát kapusként. Na ezt azért tartotta, de véleményem szerint túl sok játékosnak nem feküdt az amit/ahol játszott.

Shyr Kahn 2019.05.19. 14:09:18

@kovta23: Mindent tiszteletem Allegrié, de ugye nem gondolod komolyan, hogy a játéktudás minden játékosból, minden idôben konstans teljesítményt hoz elô. A mentális tényezô hatalmas szerepet jatszik es ha Az rossz, lehetsz te CR, vagy Messi de nem fogod Meg Az átlagos teljesítményedet sem elerni. Emberek ôk is. És Az emberekre hatással vannak más emberek. Foleg a vezetôk a csapataikra. Mentálisan is iszonyat sokat jelent miként fejezik ki magukat, milyen a kapcsolat a csapaton belul. Dybala pontosan, hogy "elfelejtett"hetett jatszani az Allegrivel szembeni mentális inkompatibilitás miatt. Ez a hirekbol, a mutogatasaibol a cserei utan, es a jatekabol lathato volt. Ezek a mentális problemak evek soran utkoztek ki egyes jatekosokbol. Valakiknel Meg korabban. Manapsag Az edzo, egyre inkabb pszichologus is Kell legyen. Allegri ugy tunik nem volt Jo pszichologus es ez legkevesbe seem tunik a jatekosok hibajanak.

GGábr81 2019.05.19. 14:12:32

@GGábr81: ja igen még Spina, na ő mehetett volna télen. Hogy bekerült a csapatba szintén a kényszer és a véletlen szülte.

kovta23 2019.05.19. 14:16:55

@GGábr81: Elöször is Cancelo. Az internél és hasonló szezonja volt.
Nem hinném hogy Allegri hibája, hogy Bonu egy szar volt és egy az egybe agyonverték mindig, kellett mellé Cancelo...
Dugó C Allegri miatt köpte le az ellenfelet majd tiltatta el magát és asszem balesete is volt utána meg folyamatosan sérült...kb 4-5 meccsen volt bevethető.
Dybalát akarta játszani akár a régi helyén is de kellett a 3 középpályás(lásd előbb Bonu fos...) és se Center se szélső poszton nem működött.
Sandro évek óta fos....javíts ki ha nem.
Pjankó is Allegri miatt szór el egy csomó labdát gondolom...
Rugó Ő Rugani? Mert Ő volt jó? Talán épp most pár meccsen.
És pont említed a sok sérülést...Igen és pont ez volt a vesztünk. Szinte egész évben nem volt Cuad és Costa Mandzu meg fél vé alatt hulla lett...
Kean lutri volt de bejött. Berni meg 10 ből egyszer játszik csak jól...

del pipi 2019.05.19. 15:07:57

@kovta23: Jó sok hülyeséget hordtál itt össze! De nem köveznélek meg érte...talán inkább jobb lenne ha a hörcsögök elé vetnélek! :)

del pipi 2019.05.19. 15:09:27

@niccolo: Akkor ezért volt az a cirkuszos duma!

GGábr81 2019.05.19. 15:12:05

@kovta23: mindent meg lehet magyarázni, de ha egy csapatban túl sok a tudásán alulteljesítő, akkor azért valakit seggbe billentenek. Az nem a szertáros lesz. Nem mondom, hogy ezekért csak és kizárólag Max a felelős, sőt. Dupla Sanyi extra sz@r játéka pl sokkal inkább a klubb hibája, mint az övé. De túl sok a véletlen, meg az arról sem ő tehet. Mondjuk csak ezért én biztos nem küldtem volna el. De biztos nem is ezért kellett mennie.

del pipi 2019.05.19. 15:15:15

@kovta23: Spina úgy lubickol a szélen....lehet hogy nem beszél folyékonyan olaszul?

kovta23 2019.05.19. 15:17:53

@del pipi: @Shyr Kahn:
Igazatok van biztos Allegri a hibás és lehuzta a csapat és főleg egy két játékos teljesítményét.
Tényleg láttuk ugyanez volt a Realnál és a Mu-nál . Mekkora csodát is tettek az új edzők. A nagy Zizu is...

del pipi 2019.05.19. 15:22:14

@GGábr81: Egyet értek! Csak egy dologban nem amiben tévedsz: Bentancur az ősszel jól focizott viszont ahogy teltek múltak az idők ő ugyanúgy gyenge lett mint a fent említett játékosok. NA JÓ DE EZ BIZTOS NEM AZ EDZŐ HIBÁJA NEM?

del pipi 2019.05.19. 15:24:22

@kovta23: Te vizes fiú voltál a csapatnál? :) Bocs ma egy kicsit trollkodni is jöttem!

kovta23 2019.05.19. 15:27:07

@del pipi: Csak nyugodtan. Jó szórakozást

del pipi 2019.05.19. 15:34:41

@kovta23: Köszi! Rendes vagy hogy nem rágsz be rám!

kovta23 2019.05.19. 15:37:34

@del pipi: Én a véleményem elmondtam. Nem szoktam senkit fikázni.

del pipi 2019.05.19. 16:44:50

@kovta23:Akkor csak berágtál! Nem fikáztalak csak viccesen csipkelődtem max, oké? De most komoly leszek, az eltöltött focista éveim alatt megtanultam hogy az edző nem azért van a csapatnál mert kell egy edző, vagy dísznek. főleg nem egy top csapatnál ahol egy zsák pénzt keres ezért remélem hiszel nekem hogyha azt mondom vagy azt állítom hogy a játékosok nagy számban való leépülése az az edző és plusz a stábja hibája. Ha csak egyről beszélnénk akkor vitázhatnánk. de aki az ellenkezőjét állítja az lehet hogy nem játszott csapatban soha. Nekem kijutott a jó edzőkből is és sajnos volt néhány csökönyös öszvér is. Fura itt a blogon belül is néha úgy érzem hogy ÉN FRADISTA VAGYOK , ÉN MEG DÓZSÁS VAGYOK, ÉN MEG MSZP-S VAGYOK, ÉN MEG FIDESZES VAGYOK, hogy itt is megvannak a szekér táborok pedig elvileg mi a JUVENTUS-NAK szurkolunk. Könnyen kiderülhetett hogy én örülök annak hogy ez a korszak lezárult és nem szeretek ülni egy kád langyos fos-ban, nem tetszik hogy sokan előre vizionálják a csapat leépülését( fent tartom a jogát a véleményemnek azért mert még nem tudjuk hogy ki lesz az új edző)meg 7.hely meg nem nyerünk semmit, szerintem pedig jó igazolások és jó edző jobb focival elérjük még Európát is. Végül is te nekem semmi rosszat nem tettél ha bántó volt vagy éles a vicceskedésem akkor SORRY! FORZA JUVE!

kovta23 2019.05.19. 17:05:29

@del pipi: Semmi gond! Egyet akarunk és ez a lényeg! Egy jobb nézhetőbb Juvét!
De ha már itt tartunk remélem nem áll meg a vezetőség edző cserénél!

del pipi 2019.05.19. 18:27:58

@kovta23: Igen! AZ magában még kevés lesz, remélem hogy az a pár hiányzó játékos posztra jön hogy az a verseny képesség meglegyen amiről beszéltem.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása