Higuaín visszatér Torinóba

higuain_gonzalo_bemutat_barcelona.jpgA Chelsea és a Juventus igazgatói az elmúlt néhány hónapban többször értekeztek Gonzalo Higuaín jövője kapcsán, és az Il Corriere dello Sport értesülései szerint végül döntés született Pipita jövőjét illetően, és az átigazolási tilalom ellenére a Chelsea nem kíván élni opciós jogával.

A londoni klub tehát visszaküldi a csatárt Torinóba, mivel Gonzalo Higuaín nem szolgált elég meggyőző teljesítménnyel, és feltehetően Maurizio Sarri is távozni fog a klubtól a nyáron, őt pedig az elmúlt hónapokban edzői tapasztalatra is szert tevő klublegenda, Frank Lampard követheti.

A Chelsea 18 millió euróért meghosszabbíthatja egy további évvel az argentin csatár kölcsönszerződését, illetve 36 millió euróért az átigazolást akár véglegesítheti is, azonban a londoniak nem kívánnak élni egyik opcióval sem.

Gonzalo Higuain tehát visszatér a Juventus keretébe, ahol azonban ugyanúgy nem számolnak vele, és jelenleg amúgy is nagy a zűrzavar Massimiliano Allegri jövője kapcsán, ami számos további játékos klubbeli jövőjét is befolyásolhatja.

A piemonti klub megpróbálja majd értékesíteni a csatár játékjogát a nyáron, és a veszteség elkerüléséhez legalább 36 millió eurós ajánlatra lenne szükség, ám a csatár bérigényei mellett nem lesz egyszerű megfelelő vevőt találni.

Jelenleg tehát a Napolinál olasz gólszerzési rekordot beállító csatárra nem tart igényt sem a Chelsea, sem a Juventus, utóbbi azonban kénytelen lesz megoldást találni a játékos kapcsán, mivel a 31 éves csatár 2021-ig érvényes szerződéssel rendelkezik.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7714831496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Matteo89 2019.05.17. 08:42:12

Na ettől féltem. Marotta legjobb igazolása ugye ... Mára gyakorlatilag használhatatlan lett, nem kell sem a Milannak, sem a Chelseanek (úgy, hogy ők nem is igazolhatnak mást!), sem a Juventusnak. Óriási szívás ez nekünk.

Matteo89 2019.05.17. 08:45:06

@Matteo89: Igazából már ott eldőlt, hogy nem jó igazolás, mikor megérkezett hozzánk egy méretes pocakkal. 90 millió euró. Egy pocakért. Nagyon befürödtünk ezzel a transzferrel, nem tudom hogyan találunk majd rá vevőt.

Sztovicska 2019.05.17. 09:16:56

Megvan az idei nagy fogás az átigazolási időszakban

Gabueroo 2019.05.17. 09:18:49

Tegnap irtam higy kene egy befejezo csatar. Gyorsan ment :D

rockitbaby 2019.05.17. 09:27:28

@Matteo89: Én sem örültem neki, de azt meg kell hagyni, az első évében szállította a gólokat és a pontokat. Az érdemeket sose szabad elfelejteni.

DE! Azt látni kellett már az izagoláskor, hogy ekkora összegért, ilyen fizetéssel sose fogjuk tuni eladni. Neki ez volt az utolsó nagy lehetősége. Nem élt vele, ez van. Tippre szerződésbontás lesz a vége, de ne legyen igazam...

A legjobb taktika azonban most az, hogy kivárjuk, mi lesz Sarri-val. Ő bele van esve, mint vak ló a gödörbe. Ő még adhat nekünk segítő jobbot, mert mindig is akarta őt.

Azon felül, ha Allegri marad, és Mandzu eladásra kerül, még jól jöhet majd egy csatár. Szerintem választás elé kell állítani. Maradhat, de fele ekkora fizetés mellett. Ha nem, akkor keressen magának csapatot. A mostani szezonban mutatott teljesítménye alapján mi már nem fogunk tudni bukó nélkül kiszállni ebből az üzletből.

Csak Csucsu 2019.05.17. 09:40:42

Most nem azért de még itt védtétek, hogy a Tottenham ellen anno milyen bámulatos volt egy meccsen. Nem igaz, hogy Kínába,Japánba,arábiába vhova épeszű összegért ha nem tudják elpasszolni akkor nagyot csalódok xd

Matteo89 2019.05.17. 09:46:02

@rockitbaby: Én egyébként örültem neki anno! De sajnos nem sült el jól ez az egész. Teljesen leépült sajnos néhány év alatt,és a helyzetén az is ront, hogy rajta lóg még a mai napig a 90 milliós árcédula, továbbá 7 milliós a fizetése.

MdewC 2019.05.17. 09:48:07

Vénember nagyon nyügi lehetett reggel. :D

rockitbaby 2019.05.17. 10:10:03

@Matteo89: Engem speciel motiválnának ezen körülmények, nem pedig idegroncsot csinálna belőle. Főleg Milan mezben amit ellenünk leművelt, még akkor ha akkor nem torinói volt, megengedhetetlen.

Sztricski (törölt) 2019.05.17. 10:20:16

dontvörri, addig meg majd ez az egész huzavona, míg felül Sarri is Pufi mellé a torinoi gépre...így pochettino is lezárhatja a spurs-ös korszakát és mehet a chelsea-hez, conte is sunyiban leülhet az izéhez, ancelotti elég kiégettnek tűnik , így maradna még kb azzal az "asztalra csapunk"-attítűdünkkel kb ranieri és inzaghi, mint reális opció. minden más nagy név elérhetetlen, és vagy túl belterjes ez az olasz közeg neki. És még csak nem is erről szól a poszt, vágom :)

Il Principino 2019.05.17. 10:20:35

A végén kiderül,hogy CR megvételénél Marottának volt igaza..előrébb nem léptünk a bl szinten vele sem..Az egész csapatot szét kellett cseszni miatta..hatalmas vételár,hatalmas fizetés..Higu,Dybala gyakorlatilag kuka..Pjanic is ennek a felállásnak lehet áldozata,nem beszélve az edzőről,akinek szintén fel volt adva a lecke..Már párszor leírtam,hogy akkoriban Higu nagyon megérte a pénzét meg azt is hogy miért!Félelmetes szezonja volt mielőtt idejött...Most még drágábban lehetne egy 28 éves top támadót szerezni,mint akkoriban,egyszerűen 30 felett leszálló ágban van mind..Anno Torres,már Suarez is,Tevez is ahogy argo földre tette a lábát már nem is jegyezték sehol..Mondjuk mi lett volna ha egyszer Higu és CR együtt játszhatott volna azt sosem tudjuk meg..2002-es argentin szöv. kapitány balgasága jut eszembe erről..csoportban elvéreztek,mert a fejébe vette hogy Crespo és Batistuta nem lehet egyszerre a pályán..bízok benne megoldódik ez a Higu hercehurca,egyszerűen nem találja a helyét amióta "kidobtuk"..bár nemtom mennyivel szerzett kevesebb találatot az egyes Juve szezonjaiban,mint CR idén..Sztem nem sokkal maradt el,de vki majd megkeresheti ;)

simoni 2019.05.17. 10:20:40

Jó ez a kép, amit beraktatok a cikkhez! :D

Nem akarom nagyon védeni, mert látszik, hogy van baj a fejében (l. pl. a milán elleni meccsen elkövetett produkcióját), de az is tény, hogy a klub nagyon tiszteletlenül bánt vele.

Kövezzetek meg, de megfelelő körülmények között én megnézném, hogy mire mennének CR-rel elöl. A megfelelő körülmények alatt első sorban egy olyan edzőt értek, aki fel mer tenni két csatárt a pályára. Szerintem, ha lenne bizalom felé, akár még meglepetést is okozhatna.

Persze lehet, hogy ennek már semmi realitása, ha teljesen elmérgesedett a viszonya a vezetőséggel. De azt azért nagyon remélem, hogy nem szerződésbontás lesz a vége...

Matteo89 2019.05.17. 10:26:14

@Il Principino: Marotta inkább azon agyaljon, hogy Higuain megvételénél mennyire volt igaza.

rockitbaby 2019.05.17. 10:33:45

@Il Principino: Én lassan ott tartok, hogy ha kellene is nekönk csatár, az szerintem Kean mögé legyen. Eljött az ideje, hogy Ő legyen a kezdő. Ha Hugi hajlandó a csere pozícióra, komoly fizetés csökkentés mellett, felőlem maradjon.

De talán úgy járnánk a legjobban, a a Roma-val bizniszelnénk el. Játékoscsere/cserék vagy akármi.

JuventusFanatikus 2019.05.17. 10:34:37

@Il Principino: Első szezonjában Higuaín több gólt szerzett a Serie A-ban (24 gól, míg CR-nek 21 van). Higu második szezonjában már elmarad ettől a számtól, csupán 16.
Bajnokok Ligájában 5 argentin találat mindegyik Juventusnál töltött szezonjában, 6 portugál gól.

Ez csak Higuaín góljai, Dybaláét már nem is merem leírni.

simoni 2019.05.17. 10:38:54

@Il Principino: éles meglátás!

Bizony, ha megvizsgáljuk a CR bizniszt, egyáltalán nem egyértelmű, hogy pozitív a mérleg. A brandépítés és a bevétel szempontjából ugyan plusszos lehet, de ugyanakkor a csapat elvesztette az egyensúlyát - fejnehéz lett.

Pedig előre látható volt, hogy a középpályán nincs meg a minőség CR kiszolgálására. (Az utóbbi időből szinte csak fejes gólok rémlenek, ahol megtalálta egy beadás, kamatoztatni tudta a fizikumát.)

Idén nyáron meg kell erősíteni a kp-t, és meg kell szervezni a támadójátékot, különben ez az igazolás a klub legnagyobb melléfogásává válhat.

Il Principino 2019.05.17. 10:44:36

@Matteo89: sztem igaza volt,arról ő nem tehet hogy Agnelli bl mániás :)
Idehozhatja még Messit is csilliárdos pénzekért,bl-t akkor sem biztos hogy nyernénk..Megérte Higu a pénzét akkoriban,ha őt és Pjanicot nem hozzuk el akkor nincs sorozatban 8 scudetto abban biztos vok..Ha most akarnánk pl Dybalat megvenni simán 70-80 misit kéne csengetni és ő csak egy tehetség volt akkoriban,míg akkor Gonzalo top támadó volt!Mostanra már oda jutottunk hogy egy noname egyszezonos emberekért 70-100milliókat kérnek..

venember83 2019.05.17. 10:56:53

@simoni: a középpálya gyengesége és a védősor megbízhatatlansága nehezen varrható a CR-biznisz nyakába.

juve28adam 2019.05.17. 11:19:05

Szépen rajtunk marad az argentin. Egyébként akár maradhatna is Mandzu meg mehet. Így legalább Kean is több szerephez jut majd. Icardira szánt lóvét meg költsük el másik posztra.

Cannavaro 2019.05.17. 11:34:10

Minden problémánk megoldódna, egy támadás építésben is jó edzővel! Nem is kéne akkora játékos áramlás, ha valaki hagyná játszani, a játszani IGENIS TUDÓ támadóinkat! Jöjjön akár egy kis Inzaghi, vagy bárki aki, képes erre, és az amúgy még a bakik ellenére is elit védelmünk, megoldja a dolgokat, a hiperszupertaktikus, savanyú pofájú Allegri helyett is! Jó lenne, ha meg próbálhatná valaki, és akkor utána lehetne beszélni róla! Jelenleg azt tudjuk, mit tud Maxi, és fingunk sincs mire lenne képes, egy támadni tudó, és szerető mesterrel a csapat! ÉN MEG AKAROM TUDNI!! Forza Juve, Forza edzőváltás!

simoni 2019.05.17. 12:03:21

@Cannavaro: +1

@venember83: nem így értettem ezt a fejnehéz dolgot. A csapat játéka és taktikája igen is alá van rendelve annak a ténynek, hogy CR-nek játszania kell, ha esik, ha fúj. Nincs is ezzel gond, a képességeit sosem vitattam, a világ egyik legjobbja még mindig.

A probléma azzal van, hogy úgy hozták ide, hogy nem kompatibilis a rendelkezésre álló kerettel és taktikával. CR ritkán csinálja meg magának a helyzetet, alapvetően befejező, akit ki kell szolgálni, hogy termeljen. Ehhez pedig a rendelkezésre álló középpálya édeskevés. Nem értem, hogy a vezetőség hogy nem látta ezt.

Ez jelenleg úgy néz ki, hogy tettünk egy Ferrari-motort egy szakadt Alfa Romeóba. Ebből még nem lesz versenyautó. Ahhoz top minőségű meghajtás, kasztni, stb. is kell.

del pipi 2019.05.17. 12:47:53

@simoni: Uram! Önnek igaza van! Ezért is pampogtam sokszor( nem Ronaldo ellen beszélve) és úgy mondom hogy ez nem sok embernek szimpatikus ötlet(nekem igen) hogy inkább vettük volna meg nyáron Icardit és a csapat egység is nagyobb maradt volna , a vigyori Marci sincs megoldhatatlan helyzetbe hozva, és Dybala sem ül le mint az öreg malter. Ez csak az én véleményem.

alexGicamo 2019.05.17. 13:03:59

@Matteo89: Akkor vigye el Marotta bácsi .

m.martin91 2019.05.17. 15:57:41

Fel kell ajánlani Marotta legnagyobb igazolását Marottának Icardiért cserébe. Csak így van értelme.

venember83 2019.05.17. 16:01:38

@m.martin91: nemet mond, aztán hadd vigye kölcsön plusz opcióval, s persze interes mentalitást alkalmazva végül nem él az opcióval, de legalább egy évig fizetik Pipita eladhatatlan játékoshoz képest csillagászati fizetését.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása