Allegri: „Dybala vagy Kean lehet elöl, vagy egyikük sem”

allegri_massimiliano_mutogat_bl-sajto.jpgMassimiliano Allegri számos támadósor opciót említett az Ajax elleni mérkőzést megelőzően, mivel Mario Mandžukić sérülés miatt kihagyni kényszerül a továbbjutásról döntő találkozót.

Az amszterdami, 1-1-el zárult első mérkőzést követően az elődöntőbe jutás a tét, azonban Giorgio Chiellini és Mario Mandžukić nem lehet ott a találkozón, ahogyan a keretből kimaradt Martín Cáceres és Juan Cuadrado is.

„Mario Mandžukić kiesése semmin nem változtat, mivel nagy volt ezelőtt is a valószínűsége, hogy nem fog játszani. Most már csak azt kell eldöntenem, hogy ki fog helyette játszani. Előfordulhat, hogy Moise Kean már az első perctől a pályán lesz, Paulo Dybala is a kezdőcsapatban lehet, de az is előfordulhat, hogy mindkettőjük a padon lesz.

Ha Kean vagy Dybala kezd, akkor De Sciglio vagy Cancelo egyértelműen kimarad. Ha a két támadó közül egyik sem kezd, akkor előfordulhat, hogy mindkét védő a kezdőcsapatba kerül.

Nem fogok semmilyen döntést hozni holnap reggelig. Csak egészséges játékosokra lehet számítani, nem kockáztathatja az ember, hogy elveszít egy cserelehetőséget. Mario Mandžukić térdproblémával küzd, amit már az AC Milan elleni meccs óta érzett, próbált ma edzeni, de abba kellett hagynia.

Douglas Costa ismét leállt az első meccs után vádliprobléma miatt, és most sincs a legjobb állapotban, szóval maximum 15-30 percet kaphat. Azonban ebben az időszakban eldöntheti a meccset.

Kean vagy Dybala játszatása eltérő típusú meccset eredményez. Gyorsan előre kell juttatni a labdát, és ezt nem tudtuk jól végrehajtani Amszterdamban.

Alex Sandro játszani fog kedden, és bár Leonardo Spinazzola nagyon jól teljesített az Atlético Madrid ellen, nagyon kifárasztotta magát, szüksége volt pihenőre fizikai és mentális okokból. Az embernek hozzá kell szoknia a nagy meccsek hangulatához, nem lehet háromnaponta ilyen meccseken játszani bármiféle fokozatos akklimatizációs időszak nélkül.”

Az Ajax mestere megerősítette, hogy Frenkie de Jong játéka az utolsó percig kérdéses, Nicolás Tagliafico pedig bizonyosan nem fog pályára lépni az eltiltása miatt.

„Frenkie de Jong nagyon jó játékos, azonban a játéka számunkra semmilyen különbséget nem fog jelenteni. A célunk a meccs megnyerése, és a továbbjutás az elődöntőbe, és minden tiszteletem ellenére, ez független Frenkie de Jong játszatásától.”

Az első meccs 1-1-re zárult, így akár egy 0-0 is elég lehet a továbbjutáshoz, azonban ez nyilvánvalóan elég kockázatos eredmény.

„Az első meccs eredménye nem számít. Ugyanazzal az intenzitással kell játszanunk, mint az Atlético Madrid ellen. Rendkívül tisztelnünk kell az Ajaxot, továbbá sokkal precízebben kell járatnunk a labdát, mint Amszterdamban. Ha ez a két dolog sikerül, akkor továbbjuthatnunk. A meccs mindig is nyílt marad, mivel mindkét fél a győzelemre fog játszani a végsőkig, szóval majd a végső sípszónál lesz csak vége a meccsnek.

Nagyon fontos este lesz egy rendkívüli célkitűzés megvalósítása érdekében, ezért nagy szükségünk lesz a szurkolókra, hogy a sikerre sarkallják a srácokat. Lesznek időszakok, amikor védekeznünk kell, de azt is majd egységként kell végeznünk.”

Az Ajax az első meccset elvesztette a Real Madrid ellen, azonban a Bernabeu gyepén 4-1-re lemosta a címvédőt.

„Biztos voltam abban, hogy az első meccs gólokat hoz, és szerintem a második meccs is nagyon hasonló lesz. A védekezés finomságaira kell koncentrálnunk.

Az Ajax jobban játszott Madridban, mint hazai pályán. Jól kell támadnunk, ezen kívül pedig figyelnünk kell a középpályán és a védekezésben. Nagyon nyílt meccs lesz, mindenekelőtt kiváló teljesítmény kell, úgy fizikai, mint technikai tekintetben. Amszterdamban jobban teljesíthettünk volna, és jobban is kellett volna teljesítenünk.”

A két kulcsember kiesésével megkaphatja a karszalagot a Juventus nyáron érkezett vezéregyénisége, Cristiano Ronaldo?

„Cristiano kivételes minőséget képvisel, mivel amikor elkezdődik a meccs, ő átváltozik. Ez látható az arcán is. Fizikailag már jobb formában van, mint amilyenben múlt héten volt. Ami a csapatkapitányi karszalagot illeti, ha Paulo Dybala játszik, akkor ő viseli majd a szalagot, ha viszont nem játszik, akkor Leonardo Bonucci.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8514766008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The king of alibis 2019.04.15. 20:43:48

A meccsen 0,1 vagy több gól lesz

karesssz 2019.04.15. 21:04:34

Dybala mint csk az kemény renélem feldobja őt. bár Bunu tuti játszik szóval ő kapja

tomsz 2019.04.15. 21:06:28

Én nagyon tartok ettől a meccstől.. Nem károgni akarok, de az ilyen gyorsan játszó csapatok ellen mindig szenvedünk.. Ha holnap mégis továbbmegyünk, akkor a City lenne az ideális ellenfél, bár az is nagyon kemény lenne.

ZED! 2019.04.15. 21:07:38

@The king of alibis: vagy nyerünk vagy nem?!!?? Nem normális, ennek a csávónak van baja, nem is kicsi....

Grinta 2019.04.15. 21:10:56

Az Ajax edzője holnap valószínűleg megtanulja majd azt a passzust,hogy csak egészséges játékost játszass.Ha ugyanis bepróbálkoznak De Jonggal,meglátásom szerint a szünetig nem húzza a pályán.Imádlak Maxi,de azt nem értem hogy ha Dybala kezd,akkor az miért jelenti automatikusan azt hogy Cancelo nem : / ??
Szóval Nálam a védekezés fontossága mindenek felett,de meg ne lássam azt hogy játszatod De Scigliot azért,hogy Cancelo-t eggyel fentebb vezérelhesd.Nem!Ez beáldozás,amivel megint csak nem lenne bajom alapból-de ne így.Kezdjen a legjobb a jobb oldalon,tehát Cancelo.Akkor is ha jelenleg nem a legjobb a srác,de ilyen nagy meccsen kell újra megmutatni.Bernardeschi biztosan játszani fog,Ronaldo mellett/mögött.Érdekes Mandzukic esete.Az Ajax elleni meccsen bűn gyenge volt,mintha ott se lett volna.Le is lett cserélve.Ha Allegriék szétvideózták a meccset-biztosan így volt,akkor kíváncsi lettem volna hogy kezd-e ha egészséges?!Ebben sem vagyok biztos.Mert a játéka nagyon nem "ült".Hogy ez most akkor egyszeri alkalom volt,vagy az ellenfél stílusa miatt,ahhoz nem venném a bátorságot hogy megmondjam.Hogy mit várok holnap?Magam sem tudom.De!Valahogy jussunk tovább.A mikéntje nem érdekel.Az első mérkőzésen,bizonyos szakaszaiban a mérkőzésnek,rendesen lefutballozott/beszorított minket az Ajax.Az akkor nem az Olaszos visszaállás volt,hanem konkrétan nem tudtunk kijönni.Alapesetben ezt az Ajax idegenben is képes megvalósítani,mert azon kevés csapat egyike,akik ragaszkodnak a stílusukhoz-pályától függetlenül.Na hát kiváncsi vagyok De Jong nélkül? ez mennyire lesz ez majd működőképes(vagy vele?)
Nekünk kitámadni nem kell,nem is fogunk.Hülyeség is lenne egy Olasz csapattól,amíg kedvez az eredmény.Számításba kell venni azt is,hogy az első mérkőzésen olyan hetven perc alatt szétfutották magukat az Ajax játékosai.Ezt a tempót nem lehet a meccs végéig tartani.Ergo-ha bekezdenek megint annyira-elfogynak a végére.Ezt egy ilyen rutinos csapat észre fogja venni meccs közben.Megérzi.És ott jövünk mi : )
Tippem 2-1

2019.04.15. 21:20:20

"Előfordulhat, hogy Moise Kean már az első perctől a pályán lesz, Paulo Dybala is a kezdőcsapatban lehet, de az is előfordulhat, hogy mindkettőjük a padon lesz.
Ha Kean vagy Dybala kezd, akkor De Sciglio vagy Cancelo egyértelműen kimarad. Ha a két támadó közül egyik sem kezd, akkor előfordulhat, hogy mindkét védő a kezdőcsapatba kerül."

:-DDD A régi jó Max. Sok mindent mond, de mégsem mond semmit. :-)

ZecH 2019.04.15. 22:25:27

@Dr. Grant: Mint a nepmese a kiralykisasszonyrol meg a kiralyrol... ajandekot is hoztam meg nem is. Egy poppet tultolta Maxi a varazsgombat. Nagy kiraly, altatja a nepet rendesen :)

JuventusFanatikus 2019.04.15. 22:57:55

@Dr. Grant: @ZecH: Vagy ahogy Rugani esetében szoktam felhozni példának. Rakjam is be, meg ne is, b@sszak is, meg szűz is maradjak:D

2019.04.16. 00:15:41

@ZecH: :-) Ja, lehet hogy gombás pizzát evett.

del pipi 2019.04.16. 07:39:57

@Dr. Grant: El is nevezem őt Rébusz Bácsinak!@ZecH: Igen ő mindig így tolja, hoztam is meg nem is adtam is meg nem is!@Grinta: Az az érzésem hogy amennyiben most Dybala kezd formától független vagy gól, vagy gól passz , vagy mind kettő de ő dönt! De csak ha kezd ugyanis ezt a tempót amit az Ajax diktál azt rögtön fel kell venni! És remélem Kean és Costa is szóhoz jut ma! A tippem 2:0

jeneiPALI 2019.04.16. 08:50:02

Costa a másdikba ha beáll nyerö ember lehet Dyb fog kezdeni szerintem de Kean is mjad játszani fog sijjolét megne lássam bl mecsen séria a hátralévö mecsein elmegy ha már nincs mi veszitenunk

2019.04.16. 10:12:40

@del pipi: Rébusz. :-)
Remélem Max sem volt rest a meccs előtt...

www.youtube.com/watch?v=h06CRhw88IM

babo0410 2019.04.16. 13:14:15

@karesssz: Ha az a paraszt kapja a csk szalagot, akkor nyaljanak sót Parajdon, zárás előtt nem sokkal, mikor már mindenki jól szétnyalta.

del pipi 2019.04.16. 13:28:34

@Dr. Grant: Nem ez a rébusz!!!! Hanem rébusz bácsi! Hány éves vagy?

2019.04.16. 16:42:04

@del pipi: Áááá, az nem az igazi rébusz. :-P Ez '95 óta az már elavult. ;-) Bár ez olyan, mint a Ronaldo kérdés. (Az "igazi" feleannyi címet, vagy aranylabdát sem nyert.)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása