Allegri: „Ronaldónál pozitív jelek tapasztalhatók”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_13.jpgA Juventus mestere a Milan elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a csapat talán legkiemelkedőbb játékosa, Cristiano Ronaldo jó jeleket mutat öt nappal az Ajax elleni meccs előtt, illetve a mester elismerte, hogy Leonardo Bonucci nem nyilatkozott túl bölcsen Moise Kean kapcsán.

„Jó jelek érkeznek Cristiano Ronaldo kapcsán az Ajax elleni meccs vonatkozásában. Holnap várhatóan játszhat Paulo Dybala, Mario Mandžukić és Leonardo Spinazzola. Douglas Costa várhatóan az Ajax ellen tud majd pályára lépni.

Ha minden jól megy, Juan Cuadrado a SPAL ellen térhet vissza, azonban Mattia Perinre nem számítok holnap, Martín Cáceres pedig három hétre esett ki. Giorgio Chiellini sem fog játszani a Milan ellen.

A többieket még ki kell értékelnem azért is, mivel holnap és szerda között mindannyiunknak lesz ideje visszanyerni az erőnlétünk.

Az ünneplés majd a scudetto bebiztosításakor lesz esedékes. Sorozatban nyolc bajnoki cím megszerzése soha nem egyszerű, különösen nem ilyen pontszámokkal. A Napoli átlagos szezont hoz a scudetto vonatkozásában, azonban mi rendkívülit menetelünk a tabellán.

Az AC Milan sokat fejlődött, és egy Juventus-Milan mindig kiegyensúlyozott meccs. Nehéz lesz, vérpezsdítő meccs, amelynek fel kell készítenie minket a Bajnokok Ligájára.”

A Juve szardíniai kiruccanása parázs jeleneteket hozott a pályán, a nézőtéren, illetve a meccset követően a virtuális térben is.

„A rasszizmust minden körülmény között üldözni kell, harcolni kell ellene. A rasszizmus soha nem tekinthető indokoltnak.

Leonardo Bonucci felfokozott versenyhangulatban rosszul fejezte ki magát a meccs után, azonban azonnal bocsánatot kért, és elmagyarázta, hogy mire gondolt. Szóval a két dolgot nem keverném össze.

Nagyon elégedett vagyok Moise Kean fejlődésével. Számára ahhoz, hogy nagyszerű játékossá váljon, az a fontos, hogy rendkívül kiegyensúlyozottságra tegyen szerint, illetve kivételen mentális erőre.”

A mester nemrégiben bemutatta új könyvét, és ezzel kapcsolatban beszélt a Corriere della Sera munkatársával.

„Mindig akad valaki, aki bonyolultabbá kívánja tenni a futballt, mint amilyen, ez pedig megőrjít. Nem gondolok dühösen senkire kifejezetten. Csak annyit akarok mondani, hogy sokan az egyszerű dolgot túlbonyolítják.

Az egyszerűséget elérni a legbonyolultabb dolog, de rossz irányba megyünk, mivel a bonyolítással csak a munkánkat tesszük egyre nehezebbé.

Egy edző olyan személy, aki eredményeket szállít. Én magamat a klub menedzserének tekintem, akinek eredményeket kell szállítania a szezon végén, nem csupán sporteredményeket, hanem játékfejlődés tekintetében is.

Ezek az eredmények végső soron befolyásolják a klub pénzügyi mérlegét. Remélem, hogy lesz majd olyan szerepköröm, mint Alex Fergusonnak, mivel ez azt jelentené, hogy sok évig a Juventusnál maradhatok.”

Az interjúban felmerült az Atlético Madrid elleni feltámadás, és a tény, hogy így a Juventus komoly esélyessé lépett elő, de ugyanakkor a Real Madrid ellen 4-1-re elveszített döntőről sem lehet megfeledkezni.

„A megelégedettség és a feltételezések nyomán az ember elveszítheti a valóságérzékét. A Real ellen a döntőben túlságosan optimisták voltunk, és túl nagy biztonságban éreztük magunkat. Most nyernünk kell Európában, ahogyan Olaszországban is.

Az Ajax fejlődése annak tudható be, hogy az egyéni játékosok olyan rendszerben nőnek fel, amely megtanítja a gyermekeket a futballra, és nem teszi őket egy gépezet mechanikus elemévé.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4514741907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pott70 2019.04.05. 18:21:12

Ezek szerint Maxi még rengeteg ideig akar a Juventusnál maradni.
Nem biztos, hogy nagy baj lenne, ha így lenne.

alexGicamo 2019.04.07. 11:11:30

@pott70: Igen, nekem se lenne kifogásom ellene, de csak abban az esetben, ha hajlandó lenne támadófocit játszatni !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9915) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4140) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása