Marotta: „Más lezárást szerettem volna”

marotta_giuseppe_merda_inter.jpgBeppe Marotta nemrégiben beszélt a Juventusszal kapcsolatos dolgairól, elmondta, hogy nem állt Cristiano Ronaldo megszerzésének az útjában, és hogy szerette volna, ha szebben zárul életének torinói szakasza.

Az egykori bianconero sikerkovácsot a Juventus váratlanul elengedte, szerződése lejártával távozhatott az igazgató, aki pár hónap múlva már az Inter legfelső vezetésében kapott helyet.

A hirtelen váltás miatt Pavel Nedvěd megkérdőjelezte Beppe Marotta juventinóságát.

„Varese szülöttje vagyok, ha pedig valamiért ma a futball világában dolgozhatok, az annak tudható be, mert a Varese szurkolója vagyok.” - mondta Giuseppe Marotta egy milánói Il Foglio eseményen.

„Mivel Varesében a stadionhoz közel laktunk, és hatéves koromtól a klubélet aktív részese voltam, a futball szerelmese lettem. Ez számomra egy szakma.

Pavel szavai, figyelembe véve, hogy a Lazio együttesétől csatlakozott a Juventushoz, a felindultságból fakadtak, pillanatnyi reakció volt, és azóta volt lehetőségünk tisztázni a dolgokat. Nem lehet elvárni egy sportigazgatótól, hogy egy adott klub elhivatott szurkolója legyen. A Varesének drukkolok.”

A beszámolók szerint a távozás egyik oka a vezetőségbeli feszültségek voltak, amelyeket Cristiano Ronaldo megszerzése okozott.

„Ez hamis történet. Egyértelmű, hogy vezérigazgatóként tisztában voltam azzal, hogy egy ilyen műveletet a klub nem tud finanszírozni. Az elnök úrnak bemutattunk egy A tervet és egy B tervet, ő pedig intelligensen azt mondta, hogy szerinte kivitelezni tudjuk a transzfert. A befektetők bátorságára volt szükségünk, és egyszerűen a döntés nem az én kezemben volt.

Egyértelmű, hogy nem is elleneztem az átigazolást. Volt egy kis időm arra, hogy megismerjem a játékost, és Ronaldo kiváló bajnok, aki példát mutat az őt körülvevő személyeknek.”

Az Inter elég hamar eldobja az edzőket a sikertelenség után, illetve ugyanez igaz az igazgatókra is, ezért nem fél attól a szakember, hogy holnapután a klubházon kívül találhatja magát?

„Arra számítottam, hogy Torinóban más jövő vár rám, de ami megtörtént, az már megtörtént. Mivel az élet csodálatos kihívás, az öröm adott célkitűzésék megvalósításával biztosítható. Megvannak a célom az Interrel, és szeretném, ha a győzelem útjára visszavezetném az Intert.

Ha ez nem sikerült az elmúlt években, akkor nyilvánvalóan voltak bizonyos problémák, amelyeket meg kellett oldani. Több tulajdonosa is volt a klubnak, ellentétben a Juventusszal, amely évtizedek óta ugyanazon családhoz tartozik.

Azonban a klub nagyon erős, a Suning csoport alig várja, hogy új szinteket érjünk el. Ez nem csak a pénzügyi mérlegre vonatkozik, hanem a sporteredményekre is.”

A tulajdonosok egyik projektje például egy új stadion építése, de felmerült a San Siro felújítása is.

„A stadiont egy érzelmekkel teli tartályhoz tudnám hasonlítani. Mindenki szerkezetekről beszél, de a futball lényege, hogy mutasson valamit a nézőknek.

Az arénának otthonnak kell lennie. Olaszországban vannak bizonyos gondok az infrastruktúrával, és itt nem csak a stadionokra gondolok, hanem például az edzőközpontokra is. A legjobb minőségű edzőkkel, bírókkal és igazgatókkal rendelkezünk, de az infrastruktúra egyszerűen nem üti meg a szintet.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6914727061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

humorpalanta 2019.03.30. 09:32:04

Ha annyira kell nekik a stadion, tudok valakit a feladatra

Leram7 2019.03.30. 11:34:38

Én valahogyan mindig is bírni fogom Beppét.

2019.03.30. 17:25:55

Fura. Olyan érzésem van, mintha a cím egész más gondolatról szólna, mint amiről beszél a cikkben. A cím után azt vártam, hogy kitálal, de inkább szépít, ferdít, meg diplomatikuskodik.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3371) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1645) játékosokról (9892) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2425) meccsek (4140) mercato (4133) nyilatkozat (7419) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4162) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása