Bernardeschi: „Önbizalomra van szükségünk”

bernardeschi_federico_valogatott_mez_hatulrol.jpgFederico Bernardeschi véleménye szerint őrültség lenne bármilyen eltiltás csapattársa számára, miután az UEFA bejelentette, hogy vizsgálatot indít Cristiano Ronaldo gólünneplését követően.

„Nem hiszem, hogy bármilyen kommentár szükséges lenne.” - mondta a Juventus futballistája a válogatott sajtótájékoztatóján.

„Szerintem nincs semmi szükség az ilyesmik kivizsgálására, de egy eltiltás őrültség lenne. Szerintem a vizsgálatnál lezárul az ügy, hiszen egy ünneplés, egy gesztus volt az egész. Cristiano Ronaldo nyugodt és higgadt, ahogyan mindannyian azok vagyunk. Biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz.

Sikerült történelmet írnunk a Juventusszal. Írásba foglaltuk a csapat értékét. Nagyon örülök, hogy játszhattam az adott meccsen, és hogy élveztem a mester bizalmát. Próbáltam mindent beleadni a pályán.

A bajnoki vereség soha nem jön jókor, de a BL-meccs sokat kivett belőlünk fizikailag és mentálisan. Ha egy vereség elkerülhetetlen, akkor a Genoa elleni belefért. A Juventus soha nem a vereségért lép pályára.

Szerintem képes vagyok központi középpályásként futballozni. Ésszel és szívvel kell játszanom, miközben hozzászoktatom magam azokhoz a mozgásokhoz, amelyeket végeznem kell a meccs során.

Játszhatok ezen a poszton, de ebben a kérdésben a mester dönt. A poszt számomra másodlagos. Az olasz válogatott mindenese lennék? Ez nagyon tetszene. Szeretnék vezérré válni. Ez a célom és az álmom. Minden szempontból nagyszerű egységet alkotunk a srácokkal.

Szerintem számos tehetséges fiatalra támaszkodhatunk. Sokak készek már megtenni a nagy lépést, de nem hagyhatjuk, hogy a válogatott mez súlyát érezzék. Érezhető némi nyomás a csapaton, de ez természetes.

Federico Chiesa? Ő nagyon jó játékos, és ezt bizonyítja is. Nem hagyhatja, hogy bárki befolyásolja a gondolkodását, és hogy megmondja neki, mi a helyes a számára. Ő sokat javult az elmúlt időben.

Az elmúlt meccseken már voltak jó pillanataink, számos helyzetet kialakítottunk, miközben szép futballt is játszottunk. Jól éreztük magunkat a pályán, és remélem, hogy a szurkolóink számára is örömöt okoztunk. Csak néhány gólt szereztünk, de jobb, ha kialakítunk néhány helyzetet, és betalálunk párszor, mintha egyáltalán nem szerzünk gólokat.

Egy kicsit több tapasztalatra van szükségünk, de a jó úton haladunk. Hogy mit vennék kölcsön a Juventustól az olasz válogatott számára? A hitet a saját erőnkben.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2014706076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2019.03.21. 10:42:22

Inkább nézném tízesként mint Dybalát.

venember83 2019.03.21. 10:58:46

@Rocky80: nem mindegy, hogy milyen számot visel, ha amúgy is padozik? Ő is meg a tízes is.

Rocky80 2019.03.21. 11:49:08

@venember83:

Nagyobb potenciált látok benne, nagy meccseken is inkább oda tudja tenni magát, meg talán tovább is lesz itt.

Egyébként meg a felvetésed jogos.

2019.03.21. 11:57:57

@Rocky80: Az lenne ugye a legjobb, ha mind a ketten "elférnének" a pályán és megfelelő teljesítményt is nyújtanának. De az utóbbi ritka és ahogy @venember83: kolléga is utalt rá, az előbbitől meg messze vagyunk.

Rocky80 2019.03.21. 13:46:02

@Dr. Grant: az utóbbi időben mindig az az egyik állandó kérdés hogy hogyan illesszük be Dybalát a csapatba, amikor csak secunda puntában tud igazán jól játszani, és abban sem mindig. Azt a Dybalát, akinek egy kezemen meg tudom számolni hány jó meccse volt az utóbbi időben. De lehet pár ujjam is elég hozzá...

Tehát állandóan keressük a helyét és még szar is.

Berna legalább variálható, a legutóbbi teljesítménye meg magáért beszél az Atletico ellen.

Mi lenne ha úgy gondolkoznánk hogy ne keressük tovább a helyét hanem adjuk el amíg szép summát kapunk érte; és találjunk egy csapatba illeszkedő, klasszis játékost?

Rocky80 2019.03.21. 13:48:26

@Dr. Grant:

Én Allegri elküldése helyett ilyesmi frissítésekben gondolkoznék.

2019.03.21. 17:56:00

@Rocky80: Nézhetnénk éppen innen is, de itt nem csak Dybaláról van szó. Dybala nincs igazán jó formában, oké. Cuadrado sérült, de előtte ő sem volt jó formában, mindenki elküldte volna. Costát most is elküldené mindenki, mert nincs jó formában (meg ilyen, olyan butának mondják stb, de az mindegy). És továbbmegyek, Berna sincs jó formában, annak ellenére, hogy most volt egy kiemelkedő meccse. De nagyrészt a padot koptatják Dybalával felváltva. Én emiatt nem tudom elfogadni a "küldjük el ezt, meg küldjük el azt, aztán meg igazoljunk" elvet. Mert akármilyen zsenit hozunk, ha nem egy gép, mint Ronaldo, ő is bele fog szürkülni Allegri játékába és formán kívülre fog kerülni.
És nem lesz neki elég havonta egy meccs (jobb esetben), ahol játszani lehet. És már lassan kezd megfordulni a fejemben, hogy Alex Sandrot is nem ez érintette meg kicsit.
És nem fog-e ugyanígy járni Cancelo?

Rocky80 2019.03.21. 18:52:14

@Dr. Grant: Vagy nézhetjük onnan is, hogy ez idáig mindig tavaszra voltunk kihegyezve, aztán nyár elején - pont amikor a BL döntő volt pl. - meg leeresztettünk.
Most nem vagyunk formában egyáltalán, lehet hogy pont a szezon legvégére - amikor a legjobban kell; csúcsformában leszünk. Reméljük hogy szükség is lesz rá a BL döntő miatt.

Egyébként meg egyedül Dybala elküldése mellett kardoskodtam, a többiek elküldése mellett nem. Ő osztja meg a többséget itt a blogon is, mivel az alapképességei miatt nyilván helye lenne itt, de nálunk a potenciálja nem fog kijönni attól félek.

Nyilván vérfrissítés viszont kell majd a csapatrészekbe.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1848) bajnokság (3350) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (891) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9845) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2417) meccsek (4116) mercato (4118) nyilatkozat (7378) Olasz Kupa (314) összefoglaló (403) pletyka (4148) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (285) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása