Pjanić helyzete bizonytalanabbá vált

pjanic_miralem_mutat.jpgA pletykák szerint Miralem Pjanić neve is felmerült a Real Madrid nyári átigazolási célpontjainak a listáján, azonban a középpályás kapcsán számos további klub érdeklődéséről lehet olvasni.

Az elmúlt nyárhoz képest kissé változott a bosnyák középpályás helyzete, továbbra is fontos részét jelenti a csapatnak, de megfelelő feltételek esetén értékesíthetőnek tekintheti őt a klubvezetés.

Következésképpen az elkövetkezendő hónapokban a felek szabadon kiértékelhetik a helyzetet, és egyáltalán nem bizonyos, hogy a bosnyák középpályás megmarad a Juventus keretében.

A tavaly nyáron a Barcelona, a Chelsea, a PSG és a Real Madrid is kísérletet tett a futballista megszerzésére, ám az összes klub sikertelenséggel szembesült, mivel a Juventus nem kívánt tárgyalásba bocsátkozni. Azonban a játékos aláírt egy taktikai szempontból fontosnak tekinthető szerződéshosszabbítást, így a Juventus nagyszerű pozícióba került bármilyen jövőbeli egyezkedés vonatkozásában.

Mindazonáltal a felek által meghatározott bérnövekedés csak 2019 nyarától lép életbe, így a szezon végén a felek tárgyalóasztalhoz fognak ülni a helyzet és a lehetőségek kiértékelése céljából.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8814702386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andras74 2019.03.20. 09:08:26

Jó játékos, de - a Juventus idei évét tekintve - sajnos nem meghatározó.
Nekem szinte minden meccsen indiszponáltnak tűnt, és rengeteg korai sárgát begyűjtött.
Nem kell minden áron eladni, de egy esetleges minőségi cserét érdemes lehet megfontolni. Úgyis kell a vérfrissítés a csapatnak, pláne, ha Maxi marad az edző.....
Pláne, hogy Allegrinek nem sok olyan alternatívája van, aki miatt érdemes lenne elengedni. Esetleg talán Didi, de amennyiben a fél csapatot lecseréljük, akkor felesleges, mert úgy újra lenne motiváció.

2019.03.20. 09:27:22

Bizonyos szempontból Diego-hoz hasonlítanám,sokkal jobb játékos annál,mint ahogyan Juventusban játszik. Más kérdés,hogy ez minden támadó potenciállal rendelkező játékosunkról elmondható,nem hiszem,hogy ezek a játékosok egy évben max kétszer-háromszor tudnak jól játszani egyéni és csapatszinten akár...véleményem szerint az a probléma,ami Pjanicot is nagyban érinti,valahonnan mélyről gyökerezik.

JuventusFanatikus 2019.03.20. 11:14:58

Szóval adjuk el az egyetlen normális középpályást? Még ez hiányozna... Pjanić nem eladó!

rockitbaby 2019.03.20. 11:45:41

@JuventusFanatikus: Ha Zaniolo-t akarjuk, és a Roma bukja a BL-t, akkor igen komoly esély van rá, hogy a bosnyák helyére érkezne. Még ha az nem is lenne az elsődleges pozíciója.

Azonban a csapat egy igen kényelmetlen kényszerpályán mozog. Tavaly nyáron mindent feltettünk egy lapra, hogy a nagyfülút megnyerjük. Ha összejön, ha nem, a keret olyan szinten lassú, öreg és kiszámítható, hogy csak igen komoly mennyiségú euró eltaposlása után lehetne ezen változtatni. Alapvetően nincs ekkore kerete a klbunak, áldozatok kellenek. Dybala és Pjanic a két mozdítható és 100 millió körüli játékos.

Sztovicska 2019.03.20. 12:21:19

Szerintem abszolút nem hiányozna a csapatból

2019.03.20. 12:42:21

@fire06: +1 Szerintem is ez áll legközelebb az igazsághoz.
@JuventusFanatikus: +1 Szintén. Nem ez kell legyen a megoldás. De valami megoldás kell.

Spider81 2019.03.20. 13:17:17

Ha Pjanic megy akkor kell Eriksen es Can/Matuidi/Benta megoldja a kulimunkat!

Barolo4 2019.03.20. 13:28:22

A középpályánkon nagyon nagy bajok vannak, ha a vezetőség is így látja ezt, az már fél siker. A probléma ott van, hogy papíron elég komoly játékosaink vannak (gondoljunk csak bele a korábbi évekbe... Stuáni,Padoin mester, Rincon stb.), de játék minőségben mégis inkább vissza léptünk mint előre. Nagy kérdőjelek azért is vannak, mert az 5-ből 4 nagyon hasonlóan közepesen/harmatosan/ingadozóan játszik, nehéz lesz kiválasztani azt, hogy ki menjen (főleg így, hogy Khedirába szerelmes a Mister). Pjanic papíron a legjobb, tehát neki mindenképpen maradnia kellene, de összességében az ő játéka is igen hullámzó és számomra csalódás is, néha úgy érzem, hogy túl nagy rá a kabát. Mivel belőle pénzt is lehetne csinálni, ez még inkább az eladását erősítheti. Kérdés, hogy kiket hozna a vezetőség....Szerintem Can biztosan marad (és a múlt hét alapján ez azért 1 év után ok is) és Khedira talán biztosan megy. Ha rajtam múlna akkor én még Bentacurt adnám kölcsön, ebben az esetben érkezhetne 3 új kp (idei 5 helyett 6) így Can, Pjanic, Matiuidi kaphatna még egy esélyt úgy, hogy ideális esetben kapnának 3 top kp-t maguk mellé, amiből ugye már Ramsey meg is van (kettőre meg kis eladások mellett csak lesz lové). Bárhogy is lesz, az is gond és egyértelmű árfelhajtó tényező, hogy legalább az egyik új vételnek fiatalnak is kellene lennie, mert korban itt sem állunk túl jól (főleg, ha Bentacur sem marad). Forza Juventus!

alexGicamo 2019.03.20. 13:43:22

@Barolo4: Remekül levezetted ! Osztom !

Rikoo 2019.03.20. 13:50:07

@Barolo4: És a nevezés miatt is fontos, hogy 21 év alatti legyen.

Barolo4 2019.03.20. 13:56:48

@Rikoo: Ok! :) Akkor érkezzen Ramsey mellé Pogba vagy SMS és vegyünk még egy 21 év alatti top kp-t! :) Ha Pjanic megy, akkor meg Eriksen és meg is vagyunk! :) Forza Juventus!

Direct_01 2019.03.20. 15:16:34

Pjanic ideje lejàrt!

Megkellene próbàlnunk inkàbb valami hasonló középpàlyàt kialakítani.

A.Ramsey/Emre Can/Eriksen(Spurs)/Sandro Tonali(Brescia)/Matuidi/Zaniolo(Roma)

Tonali olasz fiatal,Zaniolo úgyszintén,Eriksen pedig Pjanichoz lenne kötve.Ha jönne a dân,Pjanic is tàvozhat!

Direct_01 2019.03.20. 15:35:13

Rengeteg olyan olasz fiatal van, akit érdemes lenne megszerezni.Végre egy olyan generàció,amelyik akàr VB esélyes is lehet pàr év múlva,akkor miért ne lehetne Juventus-magja a vàlogatottnak.
Barella,Kean,Bernardeschi,Chiesa,Tonali,Zaniolo,Romagna,Pellegrini,

Grinta 2019.03.20. 17:15:10

Pjanicnak alapkőnek kellene lennie,nem pedig bármiféleképpen is a távozásában gondolkodni.Ilyen Alex Sandro is.Korban,tudásban.
Hogy ebből jelenleg jöhetne ki több is-ez nem vitás.De helyére kell tenni a dolgokat,és melléjük-itt most elsősorban Pjanicról van szó-olyat kell hozni aki passzol hozzá.

Il Principino 2019.03.20. 17:27:07

Nem látom mivel lennénk előbbre ha Pjanic helyett hoznánk egy hasonló képességűt 70-80 millióért??!
Attól még a körítés mellette ugyanaz lenne Khedirával az élen!Can-nak műtétje volt de nem tudta magát a kezdőbe verekedni,most az Atleti ellen játszott úgy ahogy várnánk..Matuidi is öregszik,Khedira szintén..Bentancur pedig jövőre sztem még jobb lehet,gyakorlatilag a vb-n és ebben a szezonban lépett egy szintet felfelé,valamint nem szabad eladni a Boca miatt sem!Én a Khedira-Matuidi duóért várnám az ajánlatokat..Pjanic-Bentancur-Emre Can-Ramsey +vki fiatal olasz tehetség és a kérdés,hogy Dybala marad vagy sem,az ő árából jöhetne egy játékmester például,de azt sem bánom ha maradna igaz ilyen árcédulával felesleges padoztatni..

Thuglife! 2019.03.20. 18:19:06

a kérdés mit akar az új vagy a régi edző?ha gyorsítani akar a csapaton Pjanic,Dybala Bentancur Khedira off...ha továbbra is lötyögve akarjuk megnyerni a bajnokságot és a BL-ben 4 közé jutni(szerencsével)ez is elég,csak a távozókat és visszavonulókat kell pótolni.

Thuglife! 2019.03.20. 18:20:53

@Il Principino: Nem látom mivel lennénk előbbre ha Pjanic helyett hoznánk egy hasonló képességűt 70-80 millióért??!
mondjuk gyorsabb (BL) tempót játszanánk??

JuventusFanatikus 2019.03.20. 18:51:33

@rockitbaby: Szerintem Zaniolo nem tudná elvégezni azt, amit Pjanić csinál. Mira eredeti pozíciója ugye középpályás irányító lenne, de most registát játszik. Zaniolo regista szerepkörben semmit nem tudna mutatni, de szerintem még középpályás irányítóként sem. Nicolo a középpályán maximum mezzalaként tudna játszani, a három fős középpályán, de szerintem a trequartista passzol leginkább hozzá. Nagyon szorgalmas, kulcspasszokra törekszik, nem a mennyiségre. Hasonló, mint Bernardeschi, van mikor kilencven perc alatt nem passzol többet, mint 20. Egyébként is amit Pjanić csinál, amit Allegri elvár tőle, azt a jelenlegi középpályánkról senki, de még Európa szerte se sok középpályás van, aki ezt el tudja végezni. Csak, hát nem éppen látványos munka ez, pedig rengeteg technika, és jó meglátások kellenek hozzá, nagyon kell érezni a társakat. Sokaknak alibinek tűnik, de ez nem az.

Il Principino 2019.03.20. 21:58:22

@Thuglife!: Nem hinném hogy Pjanic sprintjein múlik a gyorsabb játék a bl-ben!Ha szar a csapat akkor mindenki alul teljesít vagy átlagosat..Egyébként idén kiderült többször is,hogy Miralem nélkül nincs játékunk még ennyire sem mint vele..a csapat mozgató rugója csak ezt hátulról kell csinálnia messze a az ellenfél kapujától.

Il Principino 2019.03.20. 22:02:10

@Il Principino: inkább mellé kellene még egy "játékosabb" ember,remélem ennek Rambo eleget tesz majd+ egy labdaszerző melós emberke pl. :Kante,Torreira

rockitbaby 2019.03.20. 22:17:59

@JuventusFanatikus: Hát, kimondtad a kulcsmondatot: Mira eredeti posztja sem ez volt. Zaniolo meg még bőven fejlődhet, és fejlődni is fog minden szinten. Nem azt mondom, hogy azonnal mehet a csere, csupán, hogy ha egy már majdnem kész játékos meg tudta tanulni azt a szerepkört, akkor egy 19 éves is.

Szerintem egyébként Tonali pont alkalmas lenne erre a posztra, csupán neki végképp kellene minimum egy év tanulni, szokni a légkört. Mondjuk azért igen szívesen megnéznék egy Zaniolo-Tonali-Berna hármast a középpályán :)

Amúgy a hozzászólásom alapvető lényege nem az volt, hogy eltudja-e látni az olasz azt a feladatot, hanem az, hogy ha ő jön, Pjanic megy. Ezt továbbra is tartom.

JuventusFanatikus 2019.03.20. 22:35:52

@rockitbaby: Pjanić persze, hogy átképezhető valamennyire, mivel egy sorral került hátrébb. Zaniolo játszik szélsőt, hamis kilencest, szinte a támadórészleg bármely posztján bevethető, de nem registaként, nem az az alkat. Bernardeschi tudna registát játszani? Mert kicsit hasonló kaliber a két játékos. Lehet bármilyen fiatal, kell lennie egy kis rátermetségnek, de szerintem Zaniolo korántsem olyan típus, aki oda megfelelő lenne. Ez látszik a stílusán és a ststisztikáin is. 15 passz 81 százalék pontossággal nem egy registára utal. Arra posztra nagyon kell látni a pályán, magabiztosnak lenni, kiválóan és bátran passzolni, megtartani a labdát. Én Zaniolót trequartistaként játszatnám. Nem mellesleg Nicolo elég gyors, kár lenne ezt elpazarolni. Tonali a tipikus regista.

rockitbaby 2019.03.20. 22:42:12

@JuventusFanatikus: Én továbbra sem a képességeit vitatom el Pjanicnak, vagy magasztalom túl Zaniolo-ét. Pusztán úgy gondolom, hogy ők ketten a csapatnál együtt nem lesznek. Szóval ha jön az olasz, a bosnyák menni fog. Ennyi.

JuventusFanatikus 2019.03.20. 22:50:08

@rockitbaby: Szerintem a kettő játékos elférne egymás mellett, még ha Zaniolo lenne a mezzala. Csak kell egy kemény box-to-box melléjük és simán megoldva a középpálya. De igazából Zaniolo max azt tudná játszani, mint Ramsey. Simán elférne a boszanac és az olasz egymás mellett nem csak a csapatban, de a középpályán is. Egyébként is annyira univerzális az olasz, hogy több helyt is tudna játszani, de nem registaként. Edzőfüggő ez a téma egy ilyen típusú játékosnál.

Génmanipuláltházikecske 2019.03.20. 22:50:38

Pjanicot elengedni rohadt nagy baromság. Regista körben kevés ember van a piacon aki megéri de annak is min 100 milla fölötti ára van. Pjankó marad/maradjon.

2019.03.20. 23:20:59

@Génmanipuláltházikecske: Ezt abszolút így gondolom én is. Csak az a kérdés, hogy regista posztot "használnunk" nem ugyanilyen baromság-e? Még lehet, hogy Pjanic is jobban teljesítene előbbre.

2019.03.21. 06:25:59

@Génmanipuláltházikecske: Olyan,hogy regista,nem létezik,Pirlo volt az,és ennyi. Pjanic sem regista és megközelíteni sem tudja Pirlo szintjét,magát a posztot erőltetni is ökörség,többet árt,mint amit használ.

rockitbaby 2019.03.21. 06:28:07

@JuventusFanatikus: Én Allegrivel számolok jövőre is, Maxi pedig ilyet nem húzna meg...

JuventusFanatikus 2019.03.21. 07:10:48

@rockitbaby: Miért, azt meghúzná, hogy egy szélsőből csinál registát?:) Ramseyvel fog valószínűleg Pjanić együtt játszani, aki mint mondtam, leginkább hasonlít erről a középpályáról Zaniolóra. De csak ismételni tudom magam, Nicolo nem csak mezzalát tud játszani, úgyhogy simán elférnek Miralemmel egy csapatban.

rockitbaby 2019.03.21. 08:39:29

@JuventusFanatikus: Ez túl támadó felfogású középpálya lenne. Arról az emberről beszélünk, aki a Milannál Pirlo helyett inkább van Bommelt játszatta. Berna volt már a középpályán és nem szélsőként.

Allegri nem az a támadó felfogású fajta. Ő még irányítónak is hamarabb tesz be egy b-t-b középpáyást, mint egy tényleg irányítót. Az olasz és a bosnyák egyszerre túl támadó felfogású lenne.

Szerintem is megoldható lenne a kettő együtt, de Allegri ezt tuti nem fogja meglépni. Ellenben ha tényleg 60+ milliós lenne Zaniolo, akkor valakit be fogunk áldozni. Paratici listájából kiindulva pedig a bosnyák feláldozható.

2019.03.21. 08:52:27

@rockitbaby: Lehet, hogy ez lenne a legnagyobb hiba, amit elkövethetnek, hogy Maxot marasztalják. Ha nem nyerjük meg a BL-t, akkor meg aztán főleg. Másnak kell már lehetőséget kapnia ezzel a kerettel való bizonyításra, amíg létezik ez a keret ebben a formában. Mert még, ha most volt is egy jó meccs, de az teljesen evidens, hogy Max nem tudja kihozni belőle a maximumot.

rockitbaby 2019.03.21. 10:01:10

@Dr. Grant: Az a baj, hogy annak ellenére, hogy a keret nem erejéhez méltó módon játszik, jelen pillanatban jobb edzőt nem fogunk tudni leültetni nyáron.

Persze ez abban az esetben igaz csak, ha a BL a cél. Ha építkezni akarunk, az más.

venember83 2019.03.21. 11:00:43

@rockitbaby: Conte kinevezése óta a Juve folyamatos építkezésben/átalakulásban van, nem?

rockitbaby 2019.03.21. 11:06:30

@venember83: Attól függ mit tekintel építkezésnek. Én személy szerint úgy vélem, hogy amit Conte csinált első évében, az az építkezés. Romokból, majd nulláról. Szerintem a keret megérett egy komoly újrakezdésre. Több a 30+ játékos, mint a 25 körüli. Így éretm az építkezést.

A védelmet új alapokra kell helyezni, a középpálya darabra sem jó, nemhogy minöségre. Stb.

2019.03.21. 11:32:49

@rockitbaby: Pillanatnyilag tényleg így tűnik. De nem is biztos, hogy jobb edzőnek kell lennie. Lehet, hogy elég lenne az is ebben az esetben, ha jobban passzolna a kerethez. Mert Maxhoz szabni még egyszer a keretet, az megint nem biztos hogy jó ötlet lenne.

rockitbaby 2019.03.21. 12:14:24

@Dr. Grant: Na a keret a másik. Szerintem olyan keretet sikerült Maxinak adni, ami konkrétan semelyik felálláshoz nem jó. 4-2-3-1? Vékony a középpálya, láthattuk. 4-3-3? A középpálya lomha, lassú, pontatlan, nem tudja a labdát eljuttatni a csatárokhoz. 3-5-2? Ez a BBC már nem az a BBC, nem lehet rájuk építeni a védelmet, mert Bonu egyre több hibáját nem lehet kompenzálni egy 35 vagy 38 éves játékossal. Sorolhatnám még, de szerintem a lényeg érthető.

Ide először is az kell, hogy teljesen mindegy ki lesz az edző, a keretet az ő szája íze szerint kell kialakítani. Meg kell beszélni, mi legyen az irányelv, és ehhez mérten igazolni. Ugyanis ehhez a kerethez jelen pillanatba szerintem egyetlen edző sem passzolna.

2019.03.21. 12:28:47

@rockitbaby: Ebben egyetértek, hogy egyik felálláshoz sem teljesen tökéletes a keret, de a védekező stílusú játékra meg a legkevésbé sem alkalmas. Felállástól függetlenül. Láttuk az ATMA ellen, hogy azért tudnak játszani, ha hagyják őket (és ha megtalálják a játékritmust).
Na a nyári keretátalakítás még 1 érdekes kérdés lesz, de szerintem semmiképp sem Max skilljei szerint kellene. Meg a BL függvénye is lesz valószínűleg.

JuventusFanatikus 2019.03.21. 13:36:27

@rockitbaby: Még jó, hogy felhoztad Paratici listáját. Az szerint Mira csak akkor feláldozható, ha SMS érkezik. Zaniolo érkezése esetén valószínűleg nem távozna a karmester. Egyébként is a logikus Dybala távozása lenne, mert inkább érkezik az Ő helyére az olasz kerülne. Ha Khedirát, Matuidit, és Pjanićot egyszerre játszatta, akkor a Can-Pjanić-Zaniolo még védekezésben hasznosabb. Egyébként is Allegri elmélete szerint a középpályára kell egy regista, box-to-box, mezzala. A fentebb ábrázolt hármas pontosan tökéletes ezen szerepkörök betöltésére. Igen, Berna játszott egy, két meccset a kp közepén, rövid ideig, de nem igazán brillírozott. Ha Bernát elbírta a kp, akkor Zaniolót is elbírja. De lényegtelen, Zaniolo valószínüleg nem oda érkezne, óriási butaság lenne ezért eladni Mirát.

rockitbaby 2019.03.21. 14:57:37

@JuventusFanatikus: Ez is rendben van, értem, mire akarsz kilyukadni. A kettő nem zárja ki egymást. De valamiért mégis Pjanic helye bizonytalan, nem Khedira vagy Matuidi helye. Legalábbis a cikk szerint. Nem arról hallani, hogy a középpálya Pjanic köré lesz építve, hanem hogy be lehet áldozni. Ezért gondolom úgy, hogy a vezetőség nem abban gondolkodik, hogy egymás mellett, hanem hogy helyett.

De ha már fantázia, én most kivételesen részben egyetértek Baboval. A középpályára igenis van minőségi olasz lehetőség. Pjanicot én csak és kizárólag Tonali érkezése esetén engedném el. Komoly összeget emésztene fel, de a Zaniolo-Tonali-Beralla trió igenis Juventus szintű.

Ádám.84 2019.03.21. 15:32:26

@JuventusFanatikus: hú de jó, hogy ismét előkerült ez a "mezzala" kifejezés. Röviden fel tudnál világosítani, hogy pontosan mit is jelent ez? Én eddig azt hittem, hogy egy sima belső középpályás megnevezése egy három tagú középpályán.

rockitbaby 2019.03.21. 16:30:06

@Ádám.84: Lényegében ők azok akik a 4-3-3-ban Pjanic körül játszanak. Azaz Benta és Matuidi általában. Eredeti olasz az mezza ala, angolul half wing, magyarul szerintem nincs is konkrét szavunk erre, talán a félig szélső :)

JuventusFanatikus 2019.03.21. 20:10:34

@rockitbaby: Így már minden világos, ezt megbeszéltük. A mezzala kérdésben viszont nem értek egyet, mert Bentancur szerintem egyszer sem játszott azt. Ő leginkább box-to-box, mikor játszik, esetleg regista, ami nagyon jól áll neki. Matuidi szokott ebben a szerepkörben játszani, de a minőségről inkább ne beszéljünk. ÉÉÉÉÉS most jön a csattanó. A Juventus első számú mezzalája Sami Khedira:D Ő helyezkedik abban a pozícióban, ezért is "segíti" annyira a támadásokat. Ez most valami hecc Allegri részéről, hogy nem kap középpályásokat, vagy nem tudom:D Egyébként Matuidi csak akkor játszik azt, mikor Khedira nem bevethető, máskülönben box-to-box játékos.

@Ádám.84: A mezzala egy robbanékony, technikás, gólerős, jól passzoló és cselező játékos. Ő köti össze a középpályát és a támadósort. Általában ha nincs trequartista, akkor kerül elő a mezzala, aki a 3 fős középpálya egyik szélén foglal helyet. A Serie A-ban ilyen Zielinski, de a legjobb példa Iniesta lenne.

JuventusFanatikus 2019.03.21. 20:21:12

@rockitbaby: Apropó, az olasz fiatal középpályád tökéletesen lenne összepakolva, megvan mind a három szerepkörre a megfelelő ember. Aláírnám ezt bátran, de még azért bőven fejlődnie kell mindháromnak.

Ádám.84 2019.03.21. 20:52:33

@JuventusFanatikus: nagyon köszönöm, így már értem.

Génmanipuláltházikecske 2019.03.21. 21:23:29

@Dr. Grant: Persze hogy jobban teljesítene de van egy bizonyos teljesítménye, ami Allegrinek megfelel mégha nem is a világ legjobb registájáról beszélünk, még mindig ő a legelérhetőbb opció a számunkra.
Hülyeségnek hülyeség más szempontból ez a poszt, de te akkor kit látnál "szervező középpályásként" a piacról akiért nem kell túl nagyott robbantani, mert Pjanic nélkül a jelenlegi KK-on még a minimális fantázia látszata sincs meg.
@fire06: Ez mind szép és faja csak Pirlo nem játszik, hiába klasszoskkal jobb mint a bosnyák. Allegrinek ez az elképzelése akár akarjuk akár nem, és a KP helyzetén Pjankó eladása méginkább ront a helyzeten mit sem segítene.

2019.03.21. 21:37:24

@Génmanipuláltházikecske: Épp ez az, Pjanicot támogatnám továbbra is, csak más poszton. (Más felállással és játékstílussal)

Génmanipuláltházikecske 2019.03.21. 22:07:34

@Dr. Grant: Akkor így már értem. :D Ebben viszont egyetértünk. hanyagooljahtjuk a registát, de Pjankó ne menjen.

2019.03.21. 22:33:53

@Génmanipuláltházikecske: Így van. :-) Alapvetően én egyik jó képességű (vagy annak tartott) "támadó szellemű" játékost sem engedném el egyenlőre. Addig nem, amíg többön is látszik egyszerre, hogy többet ki tudna hozni magából másik poszton, felállásban, vagy játékstílusban (vagy edzőnél). És ha megvolt és ott sem sikerül, akkor mehet.

rockitbaby 2019.03.22. 06:16:46

@JuventusFanatikus: Engedd meg, hogy egyben válaszoljak a két kommenre :) A vezetőség ugyebár Ramsey érkezésekor azt mondta, hogy valami olyan jön, ami eddig még nem volt. Könnyen lehet, hogy egy jobb Khedira-t kapunk majd?

Az olazs középpályám, amit összeraktam csak és kizárólag lehetőséget igényel. A többi jönne magától. De a középpályánkat elnézve, úgy vélem, hogy annyira nem is lennének messze a fix kezdőtől. Barella és Zaniolo egyértelműen, de szerintem Tonali is közel áll ahhoz, hogy jobb legyen, mint Pjanic, hiszen neki alapvetően az a posztja. Így könnyebb is elindulni a fejlődés útján.

venember83 2019.03.22. 06:43:21

@rockitbaby: a mester viszont többre becsüli a kiszámíthatóságot és a kiegyensúlyozottságot, mint a fiatal hévet és a legmagasabb szinten nem bizonyított tehetségeket. Jól mutatja ezt Sami folyamatos visszatérése a kezdőbe, illetve Mario kirobbanthatatlan státusza.

rockitbaby 2019.03.22. 08:01:09

@venember83: Mario CR7-et hivatott ellensúlyozni, szerintem. Semmint a góljai vagy összjátékban való használhatósága miatt.

Végülis csak elmélkedünk, de ha onnan nézzük, amit te vázoltál fel, akkor Max marad. Ami egyáltalán nem olyan biztos. Ha hinni lehet a pletykáknak, és tényleg már a madridi 0-2 után felállt volna, a szezon végén sanszosan fel fog. Önként. Ettől függetlenül a visszavágó bátor játéka és cseréi azt mondatják velem, hogy azért nem teljes mértékben veszett fejsze nyele a mister, mer ő a fiatalokhoz is nyúlni. Függetlenül attól, hogy abban a helyzetben kockáztatni kellett.

2019.03.22. 08:03:17

@rockitbaby: "A vezetőség ugyebár Ramsey érkezésekor azt mondta, hogy valami olyan jön, ami eddig még nem volt. Könnyen lehet, hogy egy jobb Khedira-t kapunk majd?" - A "jobb Khedira" kevés az "ami eddig nem volt" státuszhoz. ;-)

JuventusFanatikus 2019.03.22. 08:38:52

@rockitbaby: Teljesen igazad van, én is mindig azt mondom, hogy valanelyest tévhit, hogy nem mer a fiatalokhoz nyúlni. Ez főleg akkor tisztázódott bennem, mikor láttam Rugani teljesítményét . Daniele nem azért nem játszott, mert fiatal, hanem egyszerűen nem jó. Bentancur bevetése a Barca ellen, Spinazzola és Bernardeschi bevetése az Atleti ellen szintén nem azt mutatja, hogy ellenére volna a fiataloknak, de lassan Keant us beépíti, és Dybalából is Ő csinált nagy játékost. Mer a fiatalokhoz nyúlni, csak mértékkel, és ha az az ifi ténylegesen kiérdemli a bizalmat.

2019.03.22. 08:57:31

@JuventusFanatikus: De akkor a Barka meccs után miért láttuk olyan keveset Bentát? Bedobja ugyan őket a mélyvízbe, de inkább mellőzi őket, mint nem. Nem tudom, nem a szükség szüli-e ezeknek a fiataloknak egyáltalán a játékperceit? Pl. hogy Rugani is viszonylag sokat játszik mostanában. Csalóka a dolog, mert ha nincs más opció...
Dybalából nagy játékost "csinált", azt is kicsit túlzásnak érzem. Lehet, hogy hozzájárult a fejlődéséhez még az első évében, de jelenleg a "többet ártott, mint használt" lenne inkább igaz, ha ránézünk Dybala formájára, meg a számaira az akkorihoz képest.

rockitbaby 2019.03.22. 09:09:34

@JuventusFanatikus: Mer hozzájuk nyúlni, de kicsit azért bennem hagy némi hiányérzetet a fiatalokkal kapcsolatos tevékenysége.

Pl. ha jönne de Ligt vajon hány hónap alatt építené be, ha egyáltalán beépíteni. Bonu kvázi szent tehén, Chiello meg 35 évesen is k9hagyhatatlan. Ez is sok mindent elmond azért.

JuventusFanatikus 2019.03.22. 16:43:34

@rockitbaby: @Dr. Grant: A Barca ellen találhatott volna más megoldást is, de Bentancurt választotta. Utána mellőzte, mint a többi újonc játékost. Legyen bármilyen tapasztalt, Allegrinél senki sem egyből a kezdőbe érkezik, CR kivételével, és Cancelo volt még az, aki a kezdőbe pottyant egyből. A többinek mind szoknia kell a légkört, ha más bajnokságból érkezik, az általában fél év szokott lenni a Misternél. Bentancur első szezonban csak játszogatott, idén már alapember volt többször is, beépítette. Rugani azért nem játszott eddig, mert nem érdemelte meg, ez látszik a teljesítményén. Ennél az ügynél nem Max a "bűnös", hanem Daniele. Persze, nyúlhatna bátrabban hozzájuk, de, hogy egyáltalán nem ért, és nem tudja beépíteni a fiatalokat, az nem teljesen igaz.

2019.03.22. 18:51:03

@JuventusFanatikus: Nagyon nehézkes. Néha mondjuk tényleg, mintha megpróbálná, bár engem nem győzött meg. Talán inkább olyan érzésem van, hogy be-bedobja néha őket, inkább, minthogy beépítené. Ha játékosonként nézzük, lehet, hogy Rugani nem annyira tehetséges, bár fene tudja, Dybala beépült, de azóta meg "kiépült"? Bernáról, meg Bentáról meg még egyértelműen nem jelenthetjük ki, hogy beépültek. Egyikük sem elég tehetséges?

JuventusFanatikus 2019.03.22. 19:58:20

@Dr. Grant: Nálam számít "beépítésnek" ha valaki olyan személy a csapaton belül, aki bármely csapat ellen bevethető. Bernardeschit és Bentancurt bátran lehet játszatni bárki ellen.

Nathas 2019.03.23. 20:35:58

Tényleg jó ötlet lenne eladni ahelyett, hogy a saját posztján játszatnánk. Külön öröm, hogy Khedirát és Matuidit megtarthatnánk, akik biztosítanák az állandóságot.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása